NATO „de fakto“ umiješan u sukob u Ukrajini

Rusija Moskva Kremlj
7 komentara

NATO se “de-fakto uključio u sukob u Ukrajini”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za TV Russia 1 u nedjelju, dodajući da to neće spriječiti Moskvu da slijedi svoje planove i ostvari svoje vojne ciljeve u Ukrajini.

Portparol Kremlja je, međutim, priznao da miješanje NATO-a Rusiji „značajno otežava“ operaciju, iako to ne mijenja ciljeve.

“Ovo uključivanje NATO-a zahtijeva… našu unutrašnju mobilizaciju u oblasti ekonomije i drugih sfera”, rekao je on za Rusiju 1, dodajući da postoji velika razlika između “kijevskog režima i… potencijala NATO-a”. Međutim, sopstveni potencijal Rusije omogućava joj da nastavi operaciju pod takvim okolnostima, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja nije iznio dalje detalje o planovima i strategiji Moskve u vojnoj kampanji, koja traje više od sedam meseci. Ranije ove sedmice, Moskva je demantovala glasine da se operacija u Ukrajini preoblikuje u kampanju protiv terorizma.

Peskov je tada rekao i da nije bilo odluka o uvođenju vanrednog stanja u ruskim regionima koji su posljednjih sedmica bili na meti ukrajinskih udara. Moskva je takođe negirala da je razmatrala ograničenja putovanja za muškarce koji ispunjavaju uslove za vojnu službu usred kontinuirane delimične mobilizacije.

Ranije ove sedmice, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je pozvano preko 200.000 rezervista, od kojih je većina još na obuci, dodajući da će regrutacija biti završena za oko dvije sedmice.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara, navodeći neuspeh Kijeva da sprovede sporazume iz Minska, čiji je cilj da regionima Donjecka i Luganska da poseban status u okviru ukrajinske države. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi put su potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Pjotr ​​Porošenko je od tada priznao da je glavni cilj Kijeva bio da iskoristi primirje kako bi kupio vrijeme i “stvorio moćne oružane snage”.

U februaru 2022. Kremlj je priznao republike Donbasa, koje su se od tada pridružile Ruskoj Federaciji, kao nezavisne države i tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom bloku. Kijev insistira da  je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana.

NATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keks
1 godina prije

Pravedna borba suverene zemlje protiv okupatira, a sve ostalo je magla. Neka pomažu, sve do pobjede. Zvjerstva okupatora koji uništava civilne zgrade, i sravnjuje sve što može bit će kad tad kažnjeno. A zadovoljsto u Rusiji je veliko, oduševljeno su se odazvali mobilizaciji (2/3 osd broja i večina prisilno ili pod prijetnjom kazne), a ispovijesti prebjega na zapad sve veličanstvenija (i to onih koji su bili u “ratu”), da skratim , gazit okupatora u pravednoj borbi gdje stignu.

1 godina prije

nešto se sprema………………….a i portal je izgleda pod napadom pa evo test koment bez prijave jer je nedostupno.

….. Ponedjeljak, 17. listopada 2022. – 01:00

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova u subotu je hitno pozvalo sve kineske državljane koji su još u Ukrajini da odmah napuste Ukrajinu , potaknuvši nagađanja o tome što stoji iza neodređenog apela i strke….i ovo je posloženo

Zemlje koje su tražile od svojih građana da odmah napuste Ukrajinu.

1) Kina

2) Srbija

3) Kazahstan

4) Uzbekistan

5) Turkmenistan

6) Kirgistan

7) Tadžikistan

8) Bjelorusija

9) Egipat

10) Indija

Zanimljiva lista, to su sve partneri Putina i Ruske Federacije

eks
1 godina prije

NATO je već duže vreme svim svojim kapacitetima ratovao protiv Rusa, a sada su maske pale i više ne skriva da ovaj rat vode USA-NATO . NATO je naslednih nacističkih vojnih snaga. Hitler je “revitalizovan” i Rusi su prinudjeni da se ponovo brane od “Drang nach Osten” . USA-NATO je zlo i ovo je rat dobra protiv zla. USA je imperija zla .

Max
1 godina prije

NATO i drži UKrajinu u ratu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI