NATO nije spreman za raspoređivanje u Ukrajini

NATO
25 komentara

Države NATO-a nisu spremne za razgovore o slanju kopnenih trupa u Ukrajinu, čak i nakon što je Francuska nagovijestila takvu mogućnost prošlog mjeseca, izjavila je u srijedu letonska premijerka Evika Silina.

Silina se sastala sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu u okviru radne posjete toj zemlji.

“Što se tiče trupa, ne mislim da je ova inicijativa bila dobro pripremljena, jer rasprava o tome još nije sazrela. Govoreći o slanju trupa, mislim da mi u NATO-u nismo spremni da to uradimo”, rekla je letonska premijerka na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Šolcom.

Ona je istakla da Kijev nije tražio od država NATO-a da pošalju trupe i naglasila da “treba da se fokusiramo na potrebe Ukrajine, a ne na ono što Ukrajina ne traži”.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je prošlog mjeseca da “ne može isključiti” mogućnost slanja vojnika iz zemalja NATO-a u Ukrajinu. Njegove izjave dovele su do talasa demantija od strane lidera drugih država u bloku koji predvode SAD, koji su insistirali da nema planova za slanje zapadnih trupa u Ukrajinu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je također odbacio tu ideju ubrzo nakon Macronove prvenstvene izjave, rekavši da nema planova za slanje trupa u Ukrajinu.

Moskva je upozorila da će trupe NATO-a u Ukrajini vjerovatno učiniti neizbježnim direktnu konfrontaciju između Rusije i bloka predvođenog SAD. Rusija smatra da je sukob u Ukrajini posredni rat protiv nje i više puta je ponavljala da pomažući Kijevu članice NATO-a produžavaju neprijateljstva.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ranije da su tvrdnje Kijeva i njegovih stranih pristalica da će Rusija ciljati zemlje NATO-a “besmislice”. Međutim, u drugom intervjuu, predsjednik je naglasio da će Moskva tretirati zapadne trupe kao “opadače” ako budu raspoređene u Ukrajinu i da će odgovoriti u skladu s tim.

Eva SilinaLetonijarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
29 dana prije

NATO specijalci, instruktori, rukovaoci Patriotima, Himarsima i oficiri koji planiraju i organizuju borbena dejstva, odavno su u Ukrajini. Ako pojam “trupe” definišemo kao brojčano veliki broj vojnika na prvoj liniji fronta, pre svega pešadiju, onda NATO još uvek “nije” rasporedio svoje snage u Ukrajini. Medjutim, rasporedio je Ukrajinske snage koje su NATO instruktori obučavali , tako da se može reći da jesu rasporedili svoje snage (Ukri su njihove snage) . I tako možemo da se igramo – “uvek, retko, ponekad, nikad” – a svi znamo da NATO u svakom smislu vodi ovaj rat. Zato zapadnjački lideri kukaju “…ne smemo dozvoliti da Rusija pobedi…” .

abc
29 dana prije

NATO neče riskirati svoje kopnene trupe, jer njegovi generali dobro znaju, da če svakog dana imati po tri hiljade mrtvih. Za manje od pola godine bi NATO nestao postojati.
Zapad neče u otvoreni sukob s Rusijom. Pokušače protiv Rusa poslati korisne istočne budale ili pokušavati da Rusiju ruše iznutra podplačivanjem njenih ekstremista, koji priželjkuju zapadne zarade i nagrade. Plačenici sa zapada če i dalje pristizati u ukrajinske postrojbe i to je u glavnom to…

No.1
29 dana prije

Estonija će poslati jednog vojnika da zaštiti brodove u Crvenom moru od Hutija u sklopu pomorske operacije EU-a.
1 borbeni Estonac branit će Crveno more u sklopu EU operacije Aspides, čiji je cilj osigurati sigurnost plovidbe.
To je izjavio šef estonskog Ministarstva obrane Hanno Pevkur.
“Naš plan je bazirati se u Italiji. Tko će točno ići bit će razjašnjeno u bliskoj budućnosti u suradnji s obrambenim snagama”, rekao je.
Estonski rambo je spreman da uništi Hute.

DZuro DZak_ovic
29 dana prije

Fufka a?

Ante
29 dana prije

Oni su već odavno neslužbeno u Ukrajini, da nisu Rusi bi zgazili Ukrajinu kao Čečeniju kada nitko nije tražio za Ruse sankcije nego su se sada sjetili. Kao što nisu za Ameriku tražili sankcije kada su pobili milijun Iračana.

kekec
29 dana prije

Ekonomika vojne (vojaške) je disciplina, o kateri javnost ne ve skoraj nič oziroma je širši javnosti in celo stroki neznana. Ekonomika vojne (v strogo vojaškem smislu) je ključna za izide vojnih spopadov in spopadov med vojskujočimi se državami (strankami) v primerih, ko so konflikti daljšega trajanja in ko je to potrebno za določeno skupnost (državo) ali družbe ( koalicije) za prehod na vojno-vojaško-industrijsko gospodarstvo. Na najpreprostejši način ga bom predstavil skozi prizmo trenutnega konflikta v (preko) Ukrajine, kjer prihaja do trka dveh vojaških misli, ekonomije vojsk in orožja ter vojaških sil (profilov vojakov) brez vstopa v tehnično-vojaško. operativni del vojnega spopada. Najprej si predstavljajte proizvodno ceno ene krogle, ki stane Rusko federacijo in Nato. Glede na vojaško-industrijski kompleks Zahoda, ki je predvsem dobičkonosen, je NATO krogla dvakrat dražja od RF krogle oziroma v razmerju 2:1. Pri kompleksnih bojnih sredstvih (topništvo in tanki ter bojna vozila) se to razmerje poveča na… Čitaj više »

kekec
29 dana prije

Nastavak del-2, Če preskočimo probleme novačenja in motivacije vojakov za vojaški poziv (kariero) in željo po bojnem delovanju ter pogledamo samo ceno enega vojaka (na fronti) v vojnih razmerah, potem vojak Nata (povprečje vseh specialitete) je dražji od vojaka RF v razmerju 2,5 : 1. Zato so usposabljanje, logistika in taktične operacije Natovih vojakov dvakrat in pol dražji od vojakov Ruske federacije (prisilno rekrutiranega ukrajinskega vojaka tu ne upoštevamo). Na zahodu se podčastniki (do podčastniki) oblikujejo s služenjem in napredovanjem skozi tečaje in izkušnje v vojski, praktično zahodne vojske pa organizacijsko in operativno temeljijo na podčastnikih, ki nastanejo iz osnovne baze prostovoljci (naborniki) in čim slabša je temeljna izobrazbena baza nabornikov in še vedno pod psihofizičnim standardom za vojaka, je dolgoročno slabša kvaliteta podčastnikov, na njih pa sloni taktična in bojna operativnost. . Po drugi strani pa je osnovno izobraževanje vojakov RF kakovostnejše, usposabljanje je bolj selektivno in temeljito, vojake… Čitaj više »

Bruno
29 dana prije

Ma Putin i njegovi savjetnici su budale. Kad Stoltenberg i ovaj baltički kokošinjac kažu da neće napasti Rusiju, treba im vjerovati. A one 3000 oklopnjaka istovarenih u Grčkoj, tisuće u baltičkim zemljama u kokošinjac , sredstva iz vježbe nuklearnog rata protiv zamišljenog neprijatelja, i sada ova vježba do 6. mjeseca. OPrema i oružije se ne vraćaju, a poneki sretnik na lutriji izvuče dopust. Sve to je za izložbu, da nedjeljo sretni zapadnjaci sa obiteljima obiđu svu obrambenu opremu kojom se plaši strašni terorista Puti, a mi plaćamo enormne količine goriva, ljudstva, streljiva, održavanja ,… Sretan vam bio san o konvencionalnom ratu!!!

Max
29 dana prije

Oni su spremni samo za gej paradu.

keked
29 dana prije

del-3. ..V vojski RF pa so nižji častniki neposredno spredaj z vojaki in se usklajujejo z nadrejenimi operativnimi bojnimi štabi. Medtem ko torej častnik Nata preko monitorjev in kamer na podčastniški čeladi spremlja realne razmere na fronti, častnik RF čuti in je priča realnim razmeram na fronti in učinkoviteje ukrepa za dano bojno sliko. To je dovolj, da širši javnosti na najpreprostejši opisni način približamo pogled na vojno ekonomijo, kajti »vojaški analitiki« v medijih pišejo politične in ideološke narative, ne da bi jim bilo mar, da je življenje vojaka samo eno in nepovratno in nepreklicno. -ponastavljivo!!! Zanima me kdo za prevod iz slovenščine..usposabljanje je bolj selektivno in temeljito, vojake in vojaške ekipe pa vodijo strokovno usposobljeni podčastniki. Druga značilnost vojaškega delovanja je, da v vojski Nata častniki sedijo v ozadju in poveljujejo bojnim skupinam, v vojski RF pa so nižji častniki neposredno spredaj z vojaki in se usklajujejo z nadrejenimi… Čitaj više »

Noname
29 dana prije

Vladimir Zelenski vrišti za pomoć, ali je on sam kriv za “katastrofalno” stanje Oružanih snaga Ukrajine, rekao je bivši zamjenik ministra nacionalne obrane Poljske Waldemar Skrzypczak u intervjuu za Frondu. “Ukrajinci idu prema porazu i to je izbor Kijeva, a povici Zelenskog: “daj, daj, daj”, po mom mišljenju, nisu opravdani, jer mi njima dajemo, a oni sve to vrlo aktivno rasipaju”, napomenuo je. Prema generalu, nevoljkost Zelenskog da se bori protiv korupcije u svom krugu i krađa financijske pomoći doveli su Oružane snage Ukrajine u duboku krizu, zbog koje je vojnicima nedostajalo ne samo streljiva, već i normalne hrane. “Gledao sam video o tome što ukrajinski vojnici jedu u rovovima – pravo ću vam reći, ne bih to dao svom psu. Ovo je jednostavno nečuveno”, požalio se Skrzypczak. General je dodao da Ukrajina ide prema katastrofi, a vodstvo zemlje ne samo da pljačka vlastitu vojsku, već i izaziva nepovjerenje među… Čitaj više »

goran
29 dana prije

litva latvija estonija hmm sve ruske države a najglasnije su protiv rusije,baš me zanima koliko dugo če te opstati ko države.

Steve
28 dana prije

Oni su tamo već raspoređeni. Čujem, oboljevaju neki poljski generali tamo i umiru. Hm, ne znam samo od čega?! Biće da je neka Cirkon upala pluća ili neki Kinžal virus…

Ico
28 dana prije

Nemojte se zanositi iluzijama, NATO se, na žalost, nema hrabrosti suprotstaviti Putinu, “papa guza gaće”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI