Navaljni osuđen na zatvorsku kaznu od 19 godina

Aleksej Navaljni
43 komentara

Ruski oporbenjak proglašen je krivim po optužbama za ekstremizam

Zatvoreni ruski oporbenjak Aleksej Navaljni osuđen je na zatvorsku kaznu od 19 godina. Vijest o sudskoj presudi objavio je tim Navaljnog u petak. Oporbenjak je proglašen krivim za višestruke optužbe vezane uz ekstremizam, uključujući stvaranje ekstremističke skupine, pozivanje na ekstremističke akcije, financiranje takvih aktivnosti i namamljivanje maloljetnika u njih, kao i rehabilitaciju nacističke ideologije. Optužbe za ekstremizam donijele su Navaljnom jedinstvenu kaznu od 19 godina. Oporbena osoba već je u zatvoru, služi zasebnu zatvorsku kaznu nakon što je osuđena za prijevaru.

Navaljni, 47-godišnjak, završio je u ruskom pritvoru početkom 2021., kada je utvrđeno da je prekršio uvjete svoje uvjetne kazne, zbog prevare ruske podružnice francuskog proizvođača kozmetike Yves Rochera za milijune rubalja. Iako ispravno uvjetno, kazna je aktivirana i poslan je u kaznionicu na dvije godine i osam mjeseci.

Početkom 2022. Navaljni je dobio dodatnih devet godina iza rešetaka, proglašen krivim za nepoštivanje suda i prijevaru. Optužbe su se odnosile na aktivnosti Zaklade za borbu protiv korupcije (FBK) Navaljnog, pri čemu je oporbeni lik optužen za trošenje donacija koje je prikupila neprofitna organizacija za “osobne potrebe”, kao i za financiranje “ekstremističkih aktivnosti”.

Navaljniopozicijarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kosovar
8 mjeseci prije

Jedini spas Rusije je njegovo smaknuce ili trovanje kako to rusi rade.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Im Putin therefor you are guilty !!!🤣🤣🤣

Zorule
8 mjeseci prije

bacite oko na zanimljiv intervju,
Rumble => Trump Subpoena Power and EO 13848 – US a BANKRUPT CORPORATION – SPACE FORCE”

Sabahudin
8 mjeseci prije

Ruski tanker kemikalija pogođen je u ukrajinskom napadu u blizini Krimskog mosta u Crnom moru, prema Moskvi. Strojarnica broda SIG s 11 članova posade oštećena je tijekom noćnog udara u Kerčkom tjesnacu u kojem nije bilo ozlijeđenih. Izvor ukrajinske sigurnosne službe rekao je agenciji Interfax da su napad izvele ukrajinske sigurnosne i mornaričke snage u njezinim teritorijalnim vodama pomoću vodenih dronova Brod je, rekao je Rogov, opskrbljivao naftom ruske trupe u Siriji. U petak se pojavila snimka koja očito pokazuje kako je ruski ratni brod teško oštećen u napadu mornaričkog drona na luku Novorossiysk. Videozapis je navodno snimljen kamerom postavljenom na morsku bespilotnu letjelicu dok se zatvarao oko plovila prije prekida dovoda, u prvom poznatom napadu na rusku trgovačku luku tijekom rata. Rusija je tvrdila da je uništila dronove koji su sudjelovali u napadu, ali snimka objavljena nakon incidenta pokazuje brod Olenegorsky Gornyaknaginjući se na jednu stranu dok je vučen u… Čitaj više »

eks
8 mjeseci prije

Nikakav oporbenjak. Klasičan plaćenik i izdajnik – neprijatelj ruskog naroda. U Americi takve kazne dobijaju obični pljačkaši prodavnica.

nepoželjni
8 mjeseci prije

Hehehe… kada izađe biti će nešto mlađi od mene sada i taman da više neće imati više volje da mijenja Svijet.

…a 19 godina je sasvim dovoljno da se zapita da li mu je to baš trebalo (ako za mjesec ili dva više neće pisati o njemu, nitko ga se više nikad neće ni sjetiti.

NOVI STARI
8 mjeseci prije

seronja..da su ga rusi htjeli ubiti to bi uradili, ovo sve su bajke za malu djecu, davno je popušio na izborima i s tim se ne može pomirit…prodao bi cijelu rusiju samo da bude predsjednik neke mini državice…nek dođe k nama!

vanja
8 mjeseci prije

То му је казна за филм.

Jere
8 mjeseci prije

Nevaljanog u Sibir!
U gulaš! Pardon: gulag!

Max
8 mjeseci prije

Očekivano.

Zvrk
8 mjeseci prije

nema šanse da će odslužiti svu kaznu
8-10 godina i onda ide u mučenu jevropu prodavati demokraciju

hiber
8 mjeseci prije

Ako sam dobro shvatio, onda je Navalni osuđen na 19 godina za ekstremističko djelovanje izraženo u stvaranju kriminalne organizacije koja je namjeravala preuzeti vlast u zemlji putem izbora. 🤣🤣🤣

Krle
8 mjeseci prije

Meni ga je baš žao. Zahtijevam civilizovaniji odnos prema njemu, kao u SAD npr. Staviti korpulentnijeg crnca u ćeliju da mu pravi društvo i ispunjava …, dane i noći.

Kaki
8 mjeseci prije

Šta je ovaj ? Meni liči na nekog Litvanca. Uopšte mi ne liči na Rusa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI