Neka NATO dođe, Rusija je spremna

Lavrov
29 komentara

Rusija je spremna da NATO nastavi borbu u Ukrajini, izjavio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Nekoliko dana ranije, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg odbacio je sve poteze za „zamrzavanje“ sukoba, uprkos rastućim ukrajinskim gubicima.

U intervjuu za njemački Welt am Sonntag objavljenom u nedjelju, Stoltenberg je izjavio da “mir ne može značiti zamrzavanje sukoba i prihvatanje sporazuma koji diktira Rusija”. Stoltenberg je dodao da “samo Ukrajina može definirati uvjete koji su prihvatljivi”, što je eksplicitna potpora zavjetu Kijeva da će ruske snage vratiti na granice prije sukoba i zauzeti rusku teritoriju Krima.

“Ako NATO, kroz usta Stoltenberga, još jednom izjavi da je protiv zamrzavanja, kako kažu, sukoba u Ukrajini, onda zaista žele da se bore”, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare . “Pa, neka se bore, mi smo spremni za ovo, odavno smo shvatili ciljeve NATO-a u situaciji oko Ukrajine, koja je formirana godinama.”

Zvaničnici u Moskvi dugo su optuživali SAD i njihove saveznike iz NATO-a da naoružavaju Ukrajinu i koriste je za podsticanje sukoba s Rusijom. Ruski predsjednik Vladimr Putin opisao je sukob kao sukobljavanje njegovih snaga protiv “cijele zapadne vojne mašinerije”, a Lavrov je ponovio ovo mišljenje u utorak, navodeći da kontinuirane isporuke oružja Zapada Kijevu pokazuju da je Zapad “direktan učesnik u hibridnom rat objavljen Rusiji, i zaista vrući rat.”

Dok je Lavrov tvrdio da neki zapadni lideri počinju da se “otrezuju” o prirodi sukoba, Kijev je zahtevao da oružje i dalje teče. “Ništa neće biti dovoljno, koliko god oni poslali, jer ako nema pobjede, to znači da nije bilo dovoljno”, rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba u intervjuu u ponedjeljak.

Uz stalnu kontraofanzivu Ukrajine koja posustaje protiv “dobro pripremljene” ruske odbrane, Stoltenberg je u ponedjeljak rekao novinarima da će države NATO-a uskoro poslati opremu da pomognu ukrajinskim trupama da očiste ruska minska polja. On, međutim, nije rekao kakva će oprema biti poslata, niti koji će je članovi obezbijediti.

Prošlog mjeseca, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinskoj agenciji TASS da je Moskva „solidarna“ sa Zapadom u vezi sa činjenicom da sukob ne može biti „zamrznut“. On je rekao da je jedina opcija koju Moskva trenutno razmatra je “završetak specijalne vojne operacije” ili demilitarizacija Ukrajine i osiguranje njene neutralnosti silom.

NATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
10 mjeseci prije

NATO odavno ratuje u Ukrajini, samo je stavio masku. Trpi ogromne gubitke i ne može da prihvati poraz. Moraće kad-tad da skine masku i izadje na megdan Rusima . Čeka se samo da nestane Ukrajinaca. Neće dugo čekati. Onda kreće denacifikacija NATO nacističke alijanse . Priprema se veliki napad NATO nacista u pravcu Krima. To će biti odlučujuća bitka . USA-NATO je zlo .

tihobl
10 mjeseci prije

Litvanski gvozdeni puk + poljska oklopna dvizija + jednu diviziju ce napraviti od ukrajinaca koje ce nahvatati u Poljskoj – to ce prvo poslati. A onda ce zavati u pomoc. Savezni ce poceti slati neko brigadu, neko bataljon, a neko vod kao CG. pa ce i ti zvati u pomoc kad ih stanu lupati rusi. Zasad je ovoliko dogovoreno.

mileni
10 mjeseci prije

Čekamo ga !!!
E to volim kad kažeš.

EURO
10 mjeseci prije

Neka zenska rodjena u Poljskoj a zivi u Americi ima neki svoj kanal na YouTube THROUGH THE EYES OF u kojem zagovara mir I ne pise ruzno ni o Ukrajini ni o Rusiji kaze da je Amazon zabranio sve njene knjige.

Ivek
10 mjeseci prije

Znači EU bude radila oružje za ukrjainu pod cijenu da europljani neće imati šta jesti. Kako to misle napraviti, osnovati ponovo konc logore u kojima će raditi se oružje?

Max
10 mjeseci prije

Lavrov zna što govori.

Toni
10 mjeseci prije

Konjoglavi, neće proći !

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

I doći će ! NATOvci – druge lige 😁 , potrošna roba … Pa dokle traju ….

Ipoo
10 mjeseci prije

Dal se vi šprdate s nama. Rusija u konvencionalnom ratu s NATO-om ne bi izdržala tjedan dana. Pa pogledajte kako prolazi s Ukrajinom.

Josip
10 mjeseci prije

Trebali su prvo koknuti ovu svinju Stoltenberga negdje u mraku i tišini..

Гавран
10 mjeseci prije

Sada kada su snage Ukr. velikim delom poražene, Rusi su spremni za rat punog obima. Udar svom snagom na pozadinska skladišta i koncentracije trupa. Desant padobranaca u pozadini ka Poljskoj. Presecanje pozadine klinom iz Belorusije. Povezivanje sa trupama u enklavi Pridnjestrovlje.

držnedaj
10 mjeseci prije

E svaka čast Lave!

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Zapamtite sto vam Geza kaze, Rusi se jos nisu ni zagrijali za ovaj rat,ovo je za njih pokazna vjezba sa bojevom municijom, medjutim ako se nato direktno ukljuci a nece jer su kukavice,gorit ce nebo i zemlja, zapamtite, gorit ce nebo i zemlja,prvo konvencionalno a onda i nuksima.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Dosta portala citira tog Karaganova… Mene nije nešto fascinirao; stavit ću ovdje ponešto dobro: inače ima na “Russia in global affairs” “Заглибићемо на западу, без перспективе у догледној будућности, док ће данашња Украјина (пре свега њени централни и западни региони) исисавати наше управљачке, људске и финансијске ресурсе. Ови региони су били снажно субвенционисани још и у совјетско доба. А сукоб са Западом ће бити продужен јер ће Запад наставити да подстиче герилски грађански рат ниског интензитета…           Атрактивнија опција било би ослобађање и реинтеграција истока и југа Украјине, уз приморавање остатка на предају, након чега би следила комплетна демилитаризација и стварање пријатељске тампон државе. Али то би било могуће тек ако и када успемо да сломимо вољу Запада да подстиче и подржава кијевску хунту, односно када га натерамо на стратешко повлачење…           А то нас доводи до најважнијег, али готово неразматраног питања. Свепрожимајући, фундаментални узрок сукоба у Украјини и многих других тензија… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Zbigniew Kazimierz Brzezinski bio je poljsko – američki političar, diplomat i geostrateg, koji je služio kao savjetnik za nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država od 1977. do 1981. godine u vladi američkog predsjednika Jimmyja Cartera.

Napisao je knjigu prije 20tak g “Velika šahovska ploča” u kojoj navodi kako pravoslavlje valja uništiti pomoću rata u Ukraini. Mamac je na vlast dovesti naci Banderase i Rusi će biti izazvani na rat koji neće moći odbiti.
PDF knjigu možete besplatno skinuti (203str) i vidjeti sve što NATO jest, što planira i radi”

“Maekinderova doktrina, Rainbow doktrina, Atlantizam, Globalizacija , Neoliberalizam pa ćeš vidjeti tko vodi Svijetski poredak”

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Malo o prirodi NATO-a: “The Balkenkreuz is a straight-armed cross that was first introduced in 1916–1918 and later became the emblem of the Wehrmacht and its branches from 1935 until the end of World War II. It was used by the Wehrmacht Heer, Luftwaffe, and Kriegsmarine.”, wiki Well, taj se znak pojavljuje, na vježbama SADA. Naravno, Hitler ne imao 10 puta više aviona… “Ove nedelje, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je tokom sastanka sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom u Vašingtonu, pozvao na pobedu nad Rusijom. U Parizu, lideri Francuske, Nemačke i Poljske su eksplicitno izjavili da je cilj rata u Ukrajini „uništiti Rusiju“… Kada je NATO alijansa formirana 1949. godine, prošlo je samo četiri godine od poraza Trećeg Rajha, uglavnom od strane Crvene Armije Sovjetskog Saveza. Blok je osnovan od strane Vašingtona i Londona zajedno sa ostatkom nacističke Nemačke i njenih evropskih saradnika, u SVRHU VOĐENJA SLEDEĆEG RATA PROTIV SOVJETSKOG… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Prema rečima vojnog stručnjaka, malo je verovatno da će nemački tenkovi Leopard omogućiti Oružanim snagama Ukrajine da steknu prednost u okviru ranije najavljene ofanzive.
Ruske oružane snage su već pronašle slabu tačku ovih borbenih vozila i započele pravi lov na nemačku „zver”.

Stvar je u tome što borbeno vozilo ima veoma slabu krovnu zaštitu, koju aktivno koriste ruski stručnjaci koristeći jurišne bespilotne letelice.

„Svaki radoznali student će otkriti da je na nekim mestima debljina krova nemačkog leoparda 20 mm (do 15 mm). Još redovniji student koji nije propustio predavanja o termičkom kaljenju otkriće očigledno-neverovatno: Povećanu krhkost oklopnog čelika“, objasnio je specijalista.

Treba napomenuti da je „nova igračka“ Oružanih snaga Ukrajine, koju je obezbedio Berlin, postala pogodna meta za ruske LANCETE.”

Ja vam moram reći da sam zaprepaštena kako uopće može jedna kupola tako odletjeti sa tenka …
Ljudi moji. Nešto malo eksploziva na dronu…!!!!

Miso
10 mjeseci prije

nisam nikakav vojni strateg, ali ako najavljujes 6 mjeseci kontraofenzivu po svim medijima valjda je za ocekivati da ce druga strana biti pripremljena

ogo
10 mjeseci prije

Nato iima doktrinu ratovanja mlatiti tudjim kur… po draci i ne namjerava ulaziti u sukob dok je Slavena dovoljno .Oni rat posmatraju sa satelita

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI