‘Nema novca’ može natjerati Mađarsku da prihvati imigrante

Viktor Orban
28 komentara

Mađarska neće promijeniti svoje mišljenje o imigraciji, rodnim pitanjima i ukrajinskom sukobu bez obzira na sve, rekao je u petak premijer Viktor Orban.

U intervjuu za državni radio Kossuth Radio, Orban se dotakao tekućeg spora s Briselom, koji je zamrznuo oko 20 milijardi eura (skoro 22 milijarde dolara) sredstava namijenjenih Budimpešti zbog zabrinutosti za ‘vladavinu zakona’ i ‘ljudska prava’.

Prema premijerovim riječima, predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen nedavno je priznala da je problem bloka sa Mađarskom to što je odbijala da primi imigrante i omogući LGBTQ aktivistima u škole.

“Njihovi navodi su besmislica”, rekao je Orban . “Ne možemo pristati na migracije, rod i rat. Ova pitanja su značajniji, vrijedniji dijelovi života od novca.”

“Nikakva količina novca nas ne može natjerati da prihvatimo migrante ili dozvoliti da nam se oduzme naša zemlja”, dodao je. U nekim drugim državama članicama EU, rekao je, masovna imigracija je rezultirala terorizmom, porastom kriminala, pa čak i “paralelnim društvima”.

Zahtjeve iz Brisela o LGBTQ agendi opisao je kao “nezamislive” i ustvrdio da “odgoj djece, posebno njihovo seksualno obrazovanje, pripada porodici i roditeljima, a ne školi”.

Predstojeći izbori za Evropski parlament, zakazani za jun, “kružit će se oko migracija, naših porodica i rata”, rekao je on, misleći na sukob u Ukrajini. Za razliku od većine EU, Mađarska je odbila poslati Kijevu oružje ili dozvoliti njegov tranzit preko svoje teritorije, te je više puta pozivala na mir s Rusijom.

Mađarska je takođe blokirala predlog EU da Ukrajini da 50 milijardi evra (54 milijarde dolara) u naredne četiri godine, zahtevajući najmanje godišnju reviziju finansiranja.

Budimpešta bi trebalo da preuzme rotirajuće predsjedavanje Evropskim vijećem u julu, a Brisel “očajnički”  želi izbjeći da Orban postane njegov vršilac dužnosti, objavio je Politico ranije ovog mjeseca.

Grupa poslanika Evropskog parlamenta pokrenula je proceduru za oduzimanje glasačkih prava Mađarskoj u bloku. Prema riječima finskog europarlamentarca Petrija Sarvamae, ovo je jedini način da se “zaštiti evropski način života i demokratija”.

eumađarskaOrban
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 mjeseci prije

Ne mogu da podmite Orbana, a pokusali su sa 10 milijardi. Njje to Bajden da se lako moze podmititi. A kad smo kod Bajdena i njegove porodice:

На лаптопу Хантера Бајдена пронађене су фотографије oбамине ћерке која учествује у нарко-оргијама. У кадру се појавио и пас, који је такође веома сличан оном који се појавио на другим фотографијама ћерке Барака Обаме и самог бившег председника.

Podpredsjednikov sin, predsjednikova kcerka i predsjednikov pas. Bas je zanimljivo u Bijeloj kuci.

I jos jedna vijest:

Бајден издваја 700.000 долара за превенцију трансродне трудноће,

Meni nije jasno kako trandza moze da zatrudni? Za trudnocu nisu dovoljne silikonske sise i perika. Treba prava rupa, jajnici i jos ponesto. Ili su amerikanci stvarno izuzetna nacija? Ili ce neko dobiti 700.000 mita?

tihobl
3 mjeseci prije

Министар одбране у новој влади Словачке изјавио је да је након што је претходно руководство земље пребацило оружје Украјини, сама Словачка остала без система ПВО, борбене авијације и без новаца.

Ogulili slovacku vojsku do gaca, ali nisu samo njih:

Јапан је потписао уговор са Сједињеним Државама о куповини крстарећих ракета Томахавк.
Јапан ће платити укупно око 1,7 милијарди долара за 400 пројектила и пратећу опрему.

Sjecate li se da je nedavno Japan donirao Kijevu rakete za patriot.

tihobl
3 mjeseci prije

Kao sto sam najavio:
Пакистанска влада одлучила је да оконча кризу са Ираном и обнови пуне дипломатске односе са њим.

tihobl
3 mjeseci prije

Стрелков се пожалио на неподношљиво малтретирање у притворском центру. Психички је мучен свакодневним емитовањем Соловјевљевих емисија.

tihobl
3 mjeseci prije

Проблеми за грчку ратну морнарицу: 17 чланова посаде која служи на фрегати Хидра, коју грчка ратна морнарица намерава да пошаље у Црвено море затражило моментални раскид уговора.

tihobl
3 mjeseci prije

Руски стручњаци развили су маскирно одело које замагљује силуету и пружа савршену заштиту од термовизијске опреме. Тестирање одела се наставља, а планирано је да радови на производу буду завршени до краја јануара.
Материјал и технологија примењена на тканину омогућавају постизање минималне тежине производа од 350 г. Димензије одела су такве да стане у џеп.

Gledao sam snimak – vojnik svijetli na termovizoru medju drvecem kad pored njega se pokaze jos jedan kad je raskrilio kabanicu, a kad je pusti nestane sa termovizora.
Do sada rusi su imali tepihe kojima su pokrivali tenkove, snajperiste i sl. koji su bili podebeli. Izgleda da su uspjeli da smanje debljinu i tezinu termo zastite.
A ovo moze imati i civilnu primjenu – naprave sator u kome se moze spavati u Sibiru. Ili umjesto debelog stiropra udadi se izolacija kuce tankim platnom …

Koja
3 mjeseci prije

Orban i Tramp zasednu na čelo stola, ekipa za oštar “zaokret”! Neko će reći da je to poraz prošle ekipe 😂😂😂

žile29
3 mjeseci prije

Bravo Orbane jedini normalni politik u Evropi!!!!

Bruno
3 mjeseci prije

Ko je uopće ta senilna baba, kreten Borell ili maloumni Mišel, koji sa 17% Uguz-begom pričaju o Ljudskim pravima i vladavini zakona, kada sami krše svoje zakone i i ne dodjeljuju novac jednoj suverenoj članici zajednice koja izdvaja sredstva u EU. Taj novac pripada Mađarskoj. A mađari su dali povjerenje Orbanu, ali ne samo sa 17 posto glasova. Sa samo 17% glasova bi bio diktator, Kao što je to slučaj sa jednom članicom EU. Čovjek je protiv rata i ljudski život stvarno vrijedi više. (Osim možda ovih četvoro iz prve rečenice.)

Mrčikola
3 mjeseci prije

EU fondovi..?…treba bit dobar komad budale, il’, pak, naivčine, za prihvatit priču o tim famoznim “fondovima”…a u pitanju je obična “kreditna” “novoprintana” “Fed-ova” “lova” za “poslušne” na koju “kamatu” plaćaju “neposlušni”.😁
Da “buntovnik” Orban pita nekog bistrijeg pučkoškolca što učiniti u vezi ovih dvadeset miljardi, tj. kako do njih, pučkoškolac bi mu najvjerojatnije odgovorio da ih “naštampa sam”, tj. da ih naštampa mađarska država kao primarnu emisiju…ako, naravno, nije problem što na taj novac neće bit tkz. kamate za milenijske parazite (provizije za one koji odlučuju kome novac ide će, također naravno, bit i dalje…još smo na takvom “stupnju razvoja” da bez toga ne ide).😁

Sparkling
3 mjeseci prije

Dali vas pamćenje služi i dali se sjećate Grčke prije toliko god? Kad je EU i središnja Evropska banka ucijenjivala Grčku ako želi dobiti novac. A Grčka nije imala izbora jer svog novca i svoje štamparije nije imala. Pa je preko banksterskog lobija iz EU bila i morala prihvatiti sve uvjete koji su joj bili nametnuti.
Da se ne zavaravamo, imali su velikih problema svojom krivnjom i u tom smislu ih ne opravdavam.
Ali ovo je bio samo primjer kako se lako može “discplinirati” bilo koja zemlja koja nema svoj suvereni monetarni sistem.
I zbog toga Mađarska još uvijek nije u potpunosti zarobljena u EU. S tim da većina Mađara vjeruje u ono što njihovo rukovodstvo radi.
Nije idealno ni u Mađarskoj. Imaju svojih problema a to što su članica u ovoj situaciji samo je jedan problem više.
Lp

Josip
3 mjeseci prije

Madari ako su pametni izaci ce iz ove usrane Ursuline EU.

Protiv Sistema
3 mjeseci prije

“Ne možemo pristati na migracije, rod i rat. Ova pitanja su značajniji, vrijedniji dijelovi života od novca.”

Pametnom sve jasno a budala ionako neće nikad shvatiti. Bravo Orban – jedina svjetla točka u EU

Max
3 mjeseci prije

Vidjet ćemo.

vanja
3 mjeseci prije

U naslovu piše da može,u tekstu da neće.Ne znam ni sam čemu bih pre verovao.Grčku su slomili ko grančicu.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Ovaj ih hebe – a ne pita 😁

Codename 47
3 mjeseci prije

Pa Mađarska i daje za EU. Zaista ne znam kolike su te članarine ali nisu male i tu se može nešto prebiti. Nema love, nema članarine. A moguć je i Huxit (Hungary Exit). EU ionako propada sama od sebe i varaju se svi oni koji misle da daje nekakvu sigurnost već baš suprotno. Pitanje je što će za nekih 10 godina ostati od te tvorevine pa je možda bolje i prije napustiti brod koji tone. Orban se ne brine previše, sigurno ima planove koji nisu za ekipu iz Bruxellesa pa o njima i ne govori.

gigi pinna
3 mjeseci prije

Pa i Hrvatskom vlada kriminal, korupcija, pravosuđe ne postoji, more institucija je zarobljeno… i šlag za kraj – “lex AP”, dok se ne potvrdi optužnica ne smije se pisati ništa o predemtima istrage. Novinari jedva da se bune, SDP-ovci šute o svemu u Europskom parlamentu.
I mislite da su hrvatska sredstva zamrznuta u Bruxellesu? Neeee, AP je naš čovjek.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI