Nema rizika za borbeni potencijal nakon povlačenja Wagnera iz posebne vojne zone

Wagner grupa
9 komentara

Povlačenje privatne vojne tvrtke Wagner iz zone specijalne vojne operacije u Ukrajini ne predstavlja rizik za borbeni potencijal jer ruske oružane snage imaju dovoljno sredstava za njihovu zamjenu, rekao je predsjednik Odbora za obranu Državne dume Andrej Kartapolov u ponedjeljak.

“U vrijeme [pokušaja oružane] pobune nije bilo Wagnerovih boraca na prvoj crti jer su svi bili stacionirani u logorima”, rekao je. “Odbijanje [ukrajinske] protuofenzive izvedeno je praktički bez njihovog sudjelovanja.”

“Što se tiče njihove zamjene [Wagner PMC] u pričuvi, ima ih čime i s kim zamijeniti”, nastavio je Kartapolov.

Visoki zastupnik je dodao da od danas “ne postoji nikakva prijetnja u pogledu pada borbenog potencijala, kako u srednjoročnoj tako i u dugoročnoj perspektivi”.

rusijaukrajinaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
9 mjeseci prije

Sto ne kaze da su gaspromove ČVK dosle u Donbas?
Vecina vagnerovaca navjerovatnije ce preci kod Gasporoma, umjesto redovnih vojnih jedinica.

Stop budalama
9 mjeseci prije

JEVGENIJ Pisarenko, zapovjednik čečenske oružane formacije Ahmat, ubijen je u borbama u Donbasu, objavili su ruski mediji pozivajući se na Pisarenkovog nasljednika Aptu Alaudinova.

“Bubrezi su mu praktički otkazali, a stižu informacije da teško govori. Čak ni postupak dijalize (umjetno čišćenje krvi od toksina, viška vode i sl.) ne pomaže. A to znači da će najvjerojatnije uskoro umrijeti”,

Istovremeno, jedan od Kadirovljevih sinova, Adam, na društvenim mrežama objavljuje videozapise o tome “kako je teško izgubiti oca i da se vrijednost roditelja može shvatiti tek nakon njegove smrti”.

Max
9 mjeseci prije

Jasno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI