Nema šanse za dogovoreni mir sa Ukrajinom

Lavrov
29 komentara

Zapad neće ponuditi realno diplomatsko rješenje ukrajinskog sukoba jer SAD i njihovi saveznici još uvijek namjeravaju nanijeti strateški poraz Moskvi, izjavio je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Informišući ruske poslanike o radu svog ministarstva i trenutnoj međunarodnoj situaciji, Lavrov je naveo da je Moskva “na prednjoj strani u borbi za bolju budućnost”, dodajući da sistem kojim dominira Zapad ustupa mjesto multipolarnom svijetu.

SAD i njihovi saveznici, međutim, ostaju posvećeni vođenju hibridnog rata protiv bilo koga ko daje prioritet nacionalnim interesima, o čemu svjedoči nastavak sukoba u Ukrajini, tvrdi Lavrov.

Došlo je do promjene u zapadnoj retorici zbog uspjeha Moskve na bojnom polju, prema ministru, pri čemu se zvaničnici sada fokusiraju na sprečavanje ruske pobjede, a ne na osiguranje njenog poraza. Bez obzira na to, njihova osnovna politika pokušaja nanošenja štete Rusiji ostaje ista, rekao je Lavrov, što znači da je malo vjerovatno da će sukob biti riješen diplomatskim putem.

“S obzirom da oni koji su nam objavili rat ne nude ozbiljne prijedloge i ne žele uvažiti naše interese i realnost na terenu, postizanje dogovora za pregovaračkim stolom sigurno će biti nemoguće. Takav scenario nije predviđen”, naveo je diplomata.

Lavrov je insistirao da je Zapad pokrenuo sukob kroz svoju kontinuiranu potragu za “globalnom dominacijom i izuzetnošću”. Rusija, u međuvremenu, radi sa svojim saveznicima na demontiranju sadašnjeg sistema, koji doživljava kao kolonijalistički po prirodi, rekao je zakonodavcima.

Američki predsjednik Joe Biden ponovio je u utorak svoju politiku prema Ukrajini, pozivajući Predstavnički dom da usvoji paket pomoći u inostranstvu koji je odobrio Senat, uključujući otprilike 60 milijardi dolara za Kijev. Novac će uglavnom finansirati proizvodnju oružja u SAD-u i pomoći će Ukrajini da se suprotstavi “opakom napadu” Rusije, tvrdi Bajden.

Lavrovrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yugo 45 neregistrovan
2 mjeseci prije

Nije nikad ni bilo

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Kakav mir ? Ovaj 🤡lažrov poludio ?

Gad
2 mjeseci prije

Sve će to na atomicima završiti.

gargamel
2 mjeseci prije

Putinova denacifikacija Ukrajine je pogrešno shvaćena iako je očigledna. Izdavač i filozof Tom Zwitser piše ovo u temi na X. Antony Sutton je istakao da su fašizam i nacizam uglavnom bili podstaknuti 1920-ih i 1930-ih – dijelom i Wall Streetom – protiv Sovjetskog Saveza, kao što je Wall Street također podsticao komunizam 1910-ih u borbi protiv Carskog carstva koje je moralo biti uništeno. Najveći nedostatak Zapada je poznavanje sopstvene istorije, naglašava Zwitser. On ističe da su Engleska i kasnije Sjedinjene Države imale zajednički plan u devetnaestom i dvadesetom vijeku koji je htio uništiti sva stara, velika carstva. Slobodni zidari su hteli da očiste stara svetska carstva Kine, Rusije, Nemačke, Austrije, Španije, Turske i Papske države. Eugenika, mržnja prema Jevrejima i mržnja prema rasama dolazili su izvana Na papiru, Rusija je već bila podijeljena između nekoliko modernih sila 1917. Kada su zapadne sile ‘neočekivano’ izgubile u Rusiji nakon Prvog svjetskog rata… Čitaj više »

Max
2 mjeseci prije

Rat do kraja.

Гавран
2 mjeseci prije

Ruska poternica za 160 političara i zvaničnika iz EvropeEstonska premijerka Kaja Kalas samo je poslednje ime na ruskoj poternici. Ruski pravosudni sistem na svojoj crnoj listi već ima 160 visokih zvaničnika iz istočne Evrope.

tihobl
2 mjeseci prije

London je naredio da se donese zakon o mobilizaciji – do poslednjeg ukrajinca.

IL Partigiano
2 mjeseci prije

Zapad je nametno rat do istrebljenja Rusa i Ukrajinaca….. Predsjednik Vladimir Putin potpisao je u srijedu zakon kojim se ruskim vlastima dopušta oduzimanje imovine pojedinaca koji su proglašeni krivima za širenje “namjerno lažnih informacija” o oružanim snagama ili počinjenje zločina protiv nacionalne sigurnosti…….. Dakle po ovome se vise nece moci pljucati u pijat iz kojeg jedes.

Hogar strasni
2 mjeseci prije

Cionisticka amero gamad nikad i nije gajila mir jer su zaceti na klanju i kradji tudjega.
Vlado ce morati stiskati crvena dugmad sa nuke bombitas

tatamata
2 mjeseci prije

vidi vidi nasih trolova nacista , kako su se upalili

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Radije razmišljaj hoće li biti uskoro tvoj taj kauč na kome sjediš.

A kamoli računalo.

Прави Драцо
2 mjeseci prije

Bivša Ukrajina je bila neželjena tamnica naroda a sada je samo prošlo svršeno vrijeme.

Zulu King
2 mjeseci prije

Ispocetka je to bio rat do zadnjeg Ukrajinca, sad je to vec rat i do zadnje Ukrajinke pa makar i trudna bila, do zadnjeg ukrajinskog djeda i bake, do zadnjeg ukrajinskog tinejdzera… A kao sto Lavrov kaze, i globalisticka sekta polako mijenja retoriku… i sada pricaju o sprijecavanju ruske ratne pobjede, a ne o osiguravanju ruskog poraza! Nisam odavno cuo od glavnih sponzora rata ni ono njihovo famozno “sve dok bude potrebno”, sad se uglavnom cuje “sve dok budemo mogli”…

Josip
2 mjeseci prije

Kostati ce skupo Ukrajinu Zelenski. A boga mi i Ameriku nakon skore kapitulacije Ukrajine.

Dražen
2 mjeseci prije

Ameri i Europljani ne ginu dok se kolju Slavenski narodi…Uživajte u direktnom prijenosu dok ne krenu famozne gljive jer drugačijeg kraja nećemo vidjeti..

xyz
2 mjeseci prije

Nepismeni, odjebi……

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI