Nestao misteriozni američki špijun koji je „radio usred Kremlja“ – Trag vodi u Crnu Goru?

Vladimir Putin
10 komentara

U Rusiji su u središtu pozornosti izvješća američkih medija o slučaju Olega Smolenkova, kojeg novinari nazivaju američkim špijunom. Smolenkov je radio za upravu Kremlja, ali je prije nekoliko godina dobio otkaz, izjavio je glasnogovornik predsjednika Rusije Dmitrij Peskov.

„Doista, Smolenkov je radio u predsjedničkoj administraciji, ali je prije nekoliko godina došlo je do interne istrage i on je dobio otkaz“, rekao je Dmitrij Peskov.

Kao što je napomenuo Peskov, položaj Smolenkova nije spadao u kategoriju visokih dužnosnika i radio je na “takozvanom strogo određenom mjestu”.

“To je jedino što mogu reći. Nemam drugih podataka. Sve ove rasprave američkih medija o tome tko je hitno izveo koga iz zemlje, od koga su ga spasili i tako dalje, to je žanr „pulp fikcije“, dodao je Peskov, koristeći se izrazom za opis „petparačke fikcije“ u literaturi i filmu.

Prethodno je CNN , pozivajući se na svoj „izvor“, rekao da su američke obavještajne agencije 2017. godine iz Rusije izvukle “visokog doušnika” iz Rusije. Navodno je evakuiran “zbog rizika od izjava američkog lidera Donalda Trumpa, koji se vrlo nepažljivo odnosi  prema tajnim podacima.

Trump je, komentirajući medije, napomenuo da o tome ne zna ništa, dok su u upravi ruskog predsjednika naglasili da Smolenkov nije njihov zaposlenik.

Ambasada u Crnoj Gori komentirala je izvještaje o Smolenkovu

Trag ove „petparačke fikcije“ vodi u Crnu Goru, gdje je navodno sklonjen evakuirani  Oleg Smolenkov.

Međutim, ruska ambasada u Crnoj Gori izvijestila je da nema podataka o sudbini Olega Smolenkova, kojeg u medijima nazivaju američkim špijunom.

“Veleposlanstvo nema informacije o sudbini gospodina Smolenkova. Nema podataka o njegovim daljnjim kretanjima, ni u kojem smjeru je otišao ili gdje se sada nalazi“, rekli su u ruskoj ambasadi u Podgorici.

Prema nekim publikacijama govorimo o Olegu Smolenkovu, a prema medijskim izvještajima je iz Rusije otišao u Crnu Goru sa svojom obitelji 2017. godine, nakon čega su svi „nestali“.

CIAFSBšpijuniranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
4 godine prije

Mislim ono ako CNN javlja ko smo mi da sumnjamo u njihove riječi 🙂

Jack
4 godine prije

Na drugim portalima sam pročitao malo širu verziju te priče sa američkim špijunom u Putinovoj blizini. On je bio državni savjetnik u vladi trećeg ranga što odgovara vojnom činu general-majora i Amerima je slao tajne podatke direktno iz Putinovog fascikla i to je radio više godina, dakle bio je jedan od najvažnijih CIA-inih špijuna. Prilikom jednog razgovora Trampa sa ruskim vanjskim ministrom Sergejem Lavrovom, Tramp mu je u svojoj smušenosti i nespretnosti iznio par informacija, da se malo pohvali kako je dobro informiran i Rusi su bili u čudu odkud mu to i počeli su njuškati za izvorom tih tajnih informacija (jedna od njih je bila Putinova zapovjed, da se utječe na američke izbore i da se hakiraju računala u demokratskoj stranci Amerike) Ameri su tog špijuna preko Crne gore zajedno s članovima njegove porodice izvukli u Ameriku, a Rusi, da malo izglade i zataškaju taj slučaj izjavili su da… Čitaj više »

Mile
4 godine prije

Čovjek živi pod svojim imenom i prezimenom u vili blizu DC u državi Virginia i da tamo su ga novinari CNN-a i našli!

DažBog
4 godine prije

Ovim ruskim čistačicama stvarno nije vjerovati postale su poput onih u NASA-i.
Sad pa sad zature ili zavire u fasciklu. Sada Rusi komentarisu sa “‘bem te radoznalu”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI