Nijemac u oporuci njemačkom AfD-u ostavio bogatstvo od 7 milijuna eura

AfD - Anonimna donacija
17 komentara

Inženjer koji je umro 2018. godine poklonio je cjelokupnu imovinu, od zlata, imovine i patenata, stranci Alternativa za Njemačku (AfD). Darovnica je jedna od najvećih ikad dodijeljenih jednoj njemačkoj političkoj stranci, prenosi DW.

Čovjek koji je umro prije dvije godine ostavio je čitavo bogatstvo od 7 milijuna eura desničarskoj i konzervativnoj Alternativi za Njemačku (AfD), potvrdila je stranka.

Izvještaj njemačkog dnevnog lista Süddeutsche Zeitung kaže da čovjekovo bogatstvo obuhvaća nekretnine, zlatne poluge i zlatnike, ali i više patenata, koji su također uključeni u oporuku.

Stranka je kasnije potvrdila da je prihvatila višemilijunski poklon od bivšeg inženjera, nakon što je na stranačkoj konvenciji u prosincu AfD već nagovijestio “vrlo zanimljiv” predmet u blagajni stranke.

Lokalni mediji izvijestili su da je donator stanovao u skromnom stanu u Bückeburgu, smještenom u ruralnoj Donjoj Saskoj, između Hanovera i područja Ruhr.

Izvješća kažu da čovjek nije našao nijednog boljeg nasljednika osim stranke AfD s kojom do nedavno nije koalirala nijedna veća njemačka stranka zbog njene krajnje desne platforme.

Međutim, proteklih tjedana se dogodio politički potres, kada je lokalni CDU koalirao s Alternativom za Njemačku za lokalnu upravu u Tiringiji, zbog čega je Angela Merkel raspustila lokalni ogranak stranke, a njena potencijalna nasljednica, Annegret Kramp-Karrenbauer, podnijela je ostavku na mjesto čelnice kršćanske-demokratske unije i neće se kandidirati na nasljednicu kancelarke Merkel.

Državno tužiteljstvo u Bückeburgu priopćilo je u petak njemačkoj novinskoj agenciji DPA da je u kući spomenutog čovjeka pronađena oporuka, nakon njegove smrti u srpnju 2018. godine. DPA se pozvala na tužiteljstvo, rekavši kako je dokument proslijeđen istražnom sudu na obradu.

Süddeutsche Zeitung je rekao kako je to najveći iznos koji je ikada neka osoba donirala nekoj političkoj stranci u zemlji. Stvarna vrijednost nasljedstva mogla bi biti i veća od akumulirane vrijednosti iz 2018. godine, jer se vrijednost zlata povećala za 20%.

AfD je odnedavno u teškoj financijskoj situaciji zbog tekućeg skandala s financiranjem svojih kampanja. Nekoliko najviših članova stranke je optuženo za kršenje njemačkog zakona o financiranju kampanja zato što nisu otkrili porijeklo donacija i doprinosa.

Krajem 2019. stranka je objavila apel članovima stranke za donacije, jer AfD treba novac kako bi platio velike novčane kazne, iako ih sud tek treba izreći.

Carsten Hütter, blagajnik AfD-a, naveo je u izjavi da je imanje u iznosu od 7 milijuna eura već navedeno u izvješću o imovini stranke za 2018. godinu.

Međutim, Hütter je rekao da na kraju 2019. “još nije bilo jasno” hoće li stranka moći u potpunosti raspolagati s tim malim bogatstvom, navodi njemačka tiskovna agencija DPA.

Hütter je dodao kako dužnosnici AfD-a u Donjoj Saskoj nisu poznavali tog čovjeka ni kao simpatizera, ni kao člana stranke.

AFDDonacijanjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kgfjč
4 godine prije

A na kraju o poruke piše- Merkel, jedi jaja.

Milance iz Ceske
4 godine prije

Gospodine Babiču nikakve věže své to nemá oko toga dá Česká bude nová centrála dzihada.Taj proces ima Puno drugaciji karakter něgo sto ví imate o svému Tome informacije.Znam o sto ide Ali necu otome pisati iž odredjenih Rázloga.

Davor drugi
4 godine prije

“Stranka je kasnije potvrdila da je prihvatila višemilijunski poklon od bivšeg inženjera“…
Kako neko može biti bivši inženjer? Čovjek je umro, ali to ga opet ne lišava njegova zvanja. Nije bitno, uglavnom veliko bravo za inženjera.

Ana
4 godine prije

Kako je to Mutti podnijela?

imalijosnade
4 godine prije

afd je samo jedan veliki mamac za jeftinu raju. to su maheri izraubovali i imaju svoje igrace, kao i svugdje gdje je bitno…a raja ga uvjek p.ši i od pu…. se ugu.. – pogotovo ove zombi novine kad plasiraju kvazi istine…

imalijosnade
4 godine prije

jednom je napoleon iz šale rekao za nijemce: ‘baš mi je ih žao – pola godine imaju zimu, a pola ružno vrjeme’.

Ive
4 godine prije

E ovaj mi je dao ideju, ja cu prije smrti nastojati nabaviti barem litru arsena pakirano po 1 ml i oporucno ostaviti ZLOCINACKOJ HDZ za spas Hrvatske.

Slavonac
4 godine prije

AfD je stranka ,koja je drzavotvorna,krscanska i obiteljska.Dva milijuna iz CDU,i milijun iz SPD clanova su presli u AfD.Samo hajka liberalni huskaca,nji su svrstali u fasiste.90% desni stranaka na ovim prostorima su kopija AfD.Partije linke je nasljednica Stasi partije,cudno da nji ne napadaju.Oni su za pobacaj,atejisti,homo mogu djecu prisvajat ,i.t.d.Malo razmisljanja,pacem vidjet protiv koga se bori,Tramp,Putin i Orban.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI