Nijemci su zabranili upotrebu efikasnih đubriva radi prelaska na „zelenu” poljoprivredu

Poljoprivreda - Djubrenje
16 komentara

Poljoprivrednici u najmnogoljudnijoj njemačkoj državi moraju ozbiljno obuzdati svoju upotrebu učinkovitih tehnika đubrenja pod novim nizom ograničenja koja očito imaju za cilj da industriju učine „zelenom“.

Od četvrtka, farmeri u Severnoj Rajni-Vestfaliji moraju da koriste 20 % manje nitratnog đubriva u oblastima za koje se smatra da imaju „problematične“  nivoe hemikalije – oznaka koja sada obuhvata trećinu iskoristivog poljoprivrednog zemljišta u pokrajini.

Čini se da pravila nisu popularna kod nekih lokalnih farmera i političkih zvaničnika. Erich Gussen, potpredsjednik Rajnskog poljoprivrednog udruženja, upozorio je da će novi propisi značiti niži kvalitet usjeva, nagovještavajući da farmeri neće prihvatiti pravila bez borbe. „Postoji veliko ogorčenje među poljoprivrednicima, što nas zaista uznemiruje!“  rekao je u četvrtak za njemački Bild.

„Ako je polju pšenice potrebno 200 kg đubriva za optimalan prinos, poljoprivrednici bi sada bili primorani da koriste 40 kg manje. To znači pad prinosa i kvaliteta pšenice će patiti!” Gussen je objasnio.

Vrijeme mjere – koja dolazi neposredno prije Božića sa malo unaprijed najavljenog – također se čini da će maksimizirati neugodnost, jer će napori da se zalaže za izuzeće pred lokalnom birokratijom biti odloženi zbog godišnjih odmora i drugih tehničkih detalja.

Ministar poljoprivrede i zaštite potrošača Sjeverne Rajne-Vestfalije Silke Gorissen opisala je proširenje područja s niskim sadržajem nitrata u posljednjem trenutku kao “korak unatrag”. Gorisen je tvrdila da je dugo tražila izuzetke za konstitutivne farmere koji su se već pokazali odgovornim gospodarima zemlje.

Slična inicijativa koja je u toku u Holandiji u poslednjih nekoliko meseci naišla je na visok stepen lokalnog otpora. Amsterdam navodno nastoji da otkupi ili nasilno zatvori čak 3.000 farmi kako bi ispunio ekološke ciljeve EU, iako zagovornici poljoprivrede u zemlji tvrde da posjeduju neke od najnaprednijih, održivih poljoprivrednih tehnika poznatih čovječanstvu.

njemačkaZelena agendaĐubriva
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kobac
1 godina prije

A od 2025 e godine o čemu sam ranije govorio dolazi do potpune ZABRANE ORGANSKOG SJEMENA VOĆA I POVRĆA.

Drugim rečima sve budete jeli od 2025 e godine pa nadalje moraće biti zasađeno GMO sjemenom KORPORACIJA.

  • Organsko sjeme voća i povrća koje sada kupujete u poljo apotekama od 2025 e godine vredeće SUVO ZLATO.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu koji je glavni distriburer organskih sjemena voća i povrća za Srbiju i Balkan je dobio izričite upute jer ih preuzimaju strane korporacije.

  • Ne samo njih.Svih onih koji imaju veze sa organskom proizvodnjom bilo čega.
nepoželjni
1 godina prije

Manje hrane = skuplja hrana (odmah) = manje roblja (u budućnosti)…. Rješenje !? …nema ga za sve one koji su ovisni o distribuciji hrane i nemaju zemlje i štale, te nemaju znanja o prepoznavanju i korištenju samonikle i druge hrane iz prirode. Kada su bogovi modificirali ljudsko biće modificirali su i njegovo stanište kako bi se prehranilo (npr. sve žitarice su genetski modificirane trave, banana je stvorena u laboratoriju i ne razmnožava se sjemenom… i sve te modificirane biljke imaju svoj divlji pandan) Genetska modifikacija sadašnjih biljaka i živih bića koje služe za ishranu sigurno će poremetiti zdravlje i život ljudi jer će tvari potrebne za regeneraciju stanica naših tijela biti drugačije pa će i naš imunitetni sustav kod većine ići u borbu protiv tih tvari a simptomi će biti zgrušavanja krvi, tumori i razne autoimune bolesti (već neko vrijeme je sve već u tijeku) što će za sigurno dovesti… Čitaj više »

baltik (BTK)
1 godina prije

kako dalje, gnojit će se leševima?

Dokurčilomi
1 godina prije

Objasnio je njima Monsato kako se radi, nisu ga badava kupovali.

Max
1 godina prije

Ako budu gladovali okrivit će Ruse.

alexosijek
1 godina prije

Pratili su oni iz ‘semafor’ njemačke vlade što se desilo u Šri Lanki; nizozemska vlada prijeti oduzimanjem 3000 farmi; ptičje gripe i desetkovanje peradi u Europi; ogromne cijene i nestašice dizela, umjetnih gnojiva..; milijuni migranata pristigli/pristižu u Europu.
Nekako mi se sve više čini kako su ‘igre gladi’ neizbježne u Europi

eukolonija
1 godina prije

Nisu Nijemci zabranili ništa nego grupica terorista oko Scholza i Berbonkove. Taman posla da Nijemci zabrane ruski plin i naftu i da zabrane sebi uporabu đubrivaa kako bi proizveli više hrane. Te zabrane provide teroristi

Gost
1 godina prije

Umjetno gnojivo je stetno I za prirodu I ljude

1 godina prije

Zabranjeno je i koristiti mozak u njemačkoj…

Ivan
1 godina prije

Ha ha slijedi gladomor i u Njemackoj..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI