Niko ne želi da šalje trupe u Ukrajinu

Njemačka vojska - Bundeswehr
39 komentara

Diskusije o NATO vojsci na terenu u Ukrajini treba prekinuti, jer niko zapravo ne želi da se to dogodi, rekao je u petak njemački ministar odbrane Boris Pistorius.

Pistorijus je bio u Finskoj kako bi posjetio njemačke trupe koje učestvuju u NATO-ovim ratnim igrama Nordic Response u Arktičkom krugu. Dok je bio tamo, održao je zajedničku konferenciju za novinare sa svojim finskim kolegom Antti Hakanenom.

“Niko zapravo ne želi da ima čizme na terenu u Ukrajini”, rekao je Pistorijus, odgovarajući na pitanje o nedavnim primjedbama francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji sugeriraju da je stvar otvorena. Diskusije o tome “trebalo bi prestati”, dodao je.

“Niko sada ne podržava ‘slanje’, složio se Hakkanen.

Macron je prošle sedmice rekao da ne treba isključiti nijednu opciju, uključujući kopnene trupe, jer se Rusiji ne može dozvoliti da pobijedi. Međutim, samo dvije baltičke države podržale su tu ideju, a većina drugih članica NATO-a je javno osudila. Pistorijus je tvrdio da ono što Zapad treba da uradi jeste da poveća isporuku municije i opreme ukrajinskoj vojsci.

“Njemačka je druga najveća podrška Ukrajini u svijetu”, donirajući 7,5 milijardi eura (8,2 milijarde dolara) samo ove godine, napomenuo je Pistorius, dodajući da je Berlin poslao “vazdušnu odbranu, artiljeriju, municiju, sve što je Ukrajini potrebno”.

Osvrćući se na pitanja o odluci Njemačke da Ukrajini ne pošalje svoje rakete dugog dometa Taurus, Pistorijus je rekao da bi to bio korak predaleko.

“Uvijek naglašavamo da projektili dugog dometa neće odlučiti o tom ratu”, rekao je novinarima, dodajući da je kancelar Olaf Scholz rekao “postoji jedna odlučujuća linija koju nikada nećemo preći, a to je da budemo učesnici, da budemo strana u ratu .”

Prošle sedmice RT je objavio audio snimak i transkript razgovora između visokih njemačkih oficira Luftwaffea (zračnih snaga) od sredine februara, u kojem su razgovarali o upotrebi projektila Taurus za uništavanje Krimskog mosta. Generali su pretpostavili da će projektili biti isporučeni i pokušali su smisliti načine da pomognu Ukrajini da ih koristi, zadržavajući pritom vjerodostojno poricanje.

Rusija je više puta upozoravala SAD i njihove saveznike da isporuke oružja Ukrajini neće spriječiti Moskvu da ostvari ciljeve svoje vojne operacije, već će služiti samo za produžavanje borbi i povećanje rizika od direktne konfrontacije sa NATO-om.

Boris PistoriusnjemačkarusijaTaurusukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ziv je Geza
1 mjesec prije

Olaf Scholz rekao “postoji jedna odlučujuća linija koju nikada nećemo preći, a to je da budemo učesnici, da budemo strana u ratu .”

Koliko moras biti djubre od covjeka da jednoj od zaracenih strana(Ukrajini) saljes pare,instruktore,municiju,tenkove,pzo sisteme,hranu,sljemove,lijekove,itd itd … i onda mrtav hladan izjavis da neces sudjelovati u tom ratu, fuj odvratni stvorovi, zbilja vas treba sarmatima izlopatati.

Lupo
1 mjesec prije

Engleski jezika je kreativan za muljanje. Iz Bijele Kuce javljaju – Another self-defense attack against Houti LOL

1 mjesec prije

ako donbas nije dio rusije, ako tamosnja vojska nije ruska, onda oni mogu rusiti izvidjacke letjelice iznad crnog mora ili gadjati teritorij druge drzave. nije rusija, kazu.
ajd, mozda ne iz donbasa, moze li donbaska vojska na teritoriji harkova? neka neruska skupina sa neruskog teritorija.
ne moze ali to je logika.

1 mjesec prije

Tako je, one priče namaju nikakvog osnova ali… ruska vojska “napravi neki težak zločin” (recimo Račak) na šta bi “kolektivni Zapad” “bio prisiljen da reaguje” (jer Rusija nije Izrael pa ima dozvolu za zločin).
A žabe dotadašnjom pričom već skuvane pa ne krekeću nrgo samo bezizražajno bulje u ekran…

noppo
1 mjesec prije

oni žele intervenciju NATO. Ali svako želi da bude prvi neko drugi, a ne on sam. SAD že gurnuti engleze, ovi englezi vjerovatno švabe, švabi žele francuze a francuzi vjerovatno amere i tako dalje.

Matko
1 mjesec prije

Nece naci manu troll Ivan iz Beograda olofu solzu nego uvijek po putinu. Glumi da je on nepristrasan

Dux
1 mjesec prije

Laž i licemjerje od NATO članica…sjetite se samo šta sve nisu rekli o slanju oružja..te neće se slati ovo , te neće se slati ono…itd..
Sve su poslali, naravno i oružje i ljudstvo koje ga poslužuje..
Sad se ispipava teren i javno mjenje, a čekaju se i izbori, kako u Europi (gdje je sve jasno), tako i u SAD-u, ( tu je malo kompliciranije)…
Nakon izbora stvari će postat jasnije.
A opcija da NATO snage uđu u Ukrainu,nije isključena, Rusi su toga svjesni i sigurno se dobro pripremaju za svaki scenarij.

Nekoime
1 mjesec prije

Pa kaj Rusija nije na izmaku snaga, bez ljudstva, morala i municije, pa Rusi samo čekaju oslobodioce sa Zapada? Tak piše u novinama.

eks
1 mjesec prije

Oni “ne žele” NATO trupe u Ukrajini, ali NATO oficiri i specijalci su odavno u Ukrajini . Sve što pričaju – notorna laž .

tihobl
1 mjesec prije

Макрон: Француска може послати своје трупе у Украјину ако фронт крене ка Кијеву или Одеси

Русија више нема „црвене линије“ према Француској – Дмитриј Медведев

tihobl
1 mjesec prije

У медијима се појавила информација да је у ноћи 8. марта у близини Одесе уништен свемирски и радио-обавештајни комплекс Овидиопољ-2
Оружане снаге Украјине користиле су га за електронско извиђање и пресретање информација које се преносе сателитским комуникационим каналима.
Извештава се да су објекат активно финансирале и контролисале западне обавештајне агенције.

tihobl
1 mjesec prije

МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства оборен је код Покровска од стране сопствене украјинске ПВО.

tihobl
1 mjesec prije

Нови руски ФПВ дрон са калемом танког оптичког кабла дужине 10,5 километара.
Овакав дрон је скоро немогуће зауставити контра-мерама.

tihobl
1 mjesec prije

Кијев:
Градска Рада, на чијем челу је мождано мртви Кличко, донела је резолуцију о преименовању Улице Чајковског у Кијеву у Улицу Викторије Нуланд.

tihobl
1 mjesec prije

Обновљена железничка станица у Мариупољу.
Izgleda bolje nego kad je bila nova.

tihobl
1 mjesec prije

Ovo vrijedi procitati: The Dallas Morning News је објавио разговор са 70-годишњим Авганистанацем Абдулахом, некадашњим талибанским командантом у совјетско-авганистанском рату (1979-1989). Абдулах прича занимљиву причу: „Време правих битака било је са Русима. То су биле достојне борбе са достојним војницима. Све је било стварно. Некако мушки. Имали смо касније рат са вама Американцима, али ви сте били кукавице. Никада нисте ризиковали своје животе. Ваши војници, са сигурног одстојања, испалили су преко стотину граната на село које смо бранили. Километрима сте истребљивали све цивиле. Руси се нису борили кријући се као пацови. Једном приликом, шах Масуд нам је наредио да заузмемо један вис преко којег би могли контролисати јаругу Панџер. Руси су се налазили на том вису и месецима нисмо могли да прођемо. Окупили смо војску за овај напад и требало нам је пет дана да сломимо руски отпор. И то зато што су остали без муниције. Скупо смо платили овај… Čitaj više »

abc
1 mjesec prije

Puno uzaludnog blefiranja u stilu; “grmljeli gromovi, rušile se planine, okotio se mali miš”..
Nema zapad ničeg čime bi mogao Rusiju natjerati na poraz ili je odvratiti od planova uništavanja ukrajinskog neonacizma.

xyz
1 mjesec prije

Sunčani naočali ne naprave vojnika.

nastran
1 mjesec prije

i u budale ima malo razuma

Max
1 mjesec prije

Neki ne žele ali mnogi srljaju u rat.

FELIX
1 mjesec prije

OSIM HRVATSKE OD SAMOG POCETKA SUKOBA SU U ODBRANI UKRAINE SUDELOVALI DRAGOVOLJCI HRVATI U PRILICNOM BROJU. VEROVATNO NAJBROJNIJI PO BROJU STANOVNIKA. NEKOLIKO JE BILO I UHICENIH OD STRANE RUSA.

Buničar
1 mjesec prije

Realno gledajuci ameri u pocetku uopce nisu zeljeli raspad Jugoslavije. Dali su podrsku Slobi i JNA da se ta drzava sacuva. Teka kada se je pokazalo da je raspad neizbjezan a Slobo i JNA potpuno nesposobni da je sacuvaju okrenuli su pricu. Naravno da su davanje podrske toj ideji doprinijela i etnicka ciscenja koja su se tada providila. Naravno da ameri zele da se slican sitem raspada dogodi i u Rusiji jer bi se tada mogli potpuno posvetiti Kini. Ono sto nas treba zabrinjavati je cinjenica da je lisica (amerika) spremna odgristi i vlastitu nogu da se izvuce iz klopke. Bez obzira to bi to “odgrizanje” moglo unistiti ovu planetu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI