Nizozemska novinarka izvještava o ”neviđenom NATO arsenalu” u Ukrajini

Zapljenjen tenk u Luganskoj Narodnoj Republici

Nizozemska novinarka Sonja van den Ende proteklih je dana provela u Luganskoj Narodnoj Republici na istoku Ukrajine. Odvedena je u udaljenu vojarnu, gdje je na njezino veliko iznenađenje bio pohranjen arsenal tenkova, vojnih vozila, oružja, protuzračnih projektila, pancira i streljiva.

“Ali još je začuđujuće bilo da je sve to bila NATO oprema”, piše Van den Ende na svojoj web stranici. “Ovo je uhvaćeno posljednjih dana nakon žestokih borbi s ukrajinskom vojskom, koja proglašava pobjede jednu za drugom, što zapadni mediji pretvaraju u lijepe priče, ali bez provjere. Uostalom, ne mogu provjeriti, jer nema puno novinara u Ukrajini.”

Španjolski novinar na terenu u Ukrajini, Ruben Gisbert, slučajno je otkrio na društvenim mrežama da su mu ukrajinske snage prijetile da će ga ubiti ako nastavi izvještavati o tome što se događa na ratnoj bojišnici, potvrđujući Van den Endeovu tvrdnju.

Čileanski redatelj Gonzalo Lira također se skrivao u gradu Harkovu jer su mu Ukrajinci prijetili životu nakon što je izvještavao iz ratne zone.

Van den Ende je istaknula da propagandni rat teče punom parom, posebno na Zapadu, dok su Rusi konzervativniji i gotovo svakodnevno daju konferencije za novinare s ažuriranjem fronte. Toliko se gluposti napiše u Europi da je gotovo smiješno, rekla je Van den Ende.

Napomenula je da je većina Rusa ponosna na svoje vojnike i vojsku, te shvaćaju da Ukrajinu treba osloboditi od ovog užasnog rata koji muči istočnu Ukrajinu od 2014. godine. “Naravno, korišteno je oružje iz zemalja NATO-a, što je strašno. Isti scenarij kao u Siriji, ili svim drugim ratovima koje je Zapad vodio protiv mnogih zemalja pod krinkom demokracije.”

Nije jasno zašto bi Ukrajina skladištila NATO oružje od 2014. ako ne za vođenje rata.

Sa žaljenjem je dodala: “Vidjet ćemo kako će završiti. Moja je prognoza da će završiti loše za Europu, posebno za njezine građane. Era prosperiteta i slobode definitivno je završila i ako se Europljani ne izbore za sebe, probudit će se u totalitarnoj državi.”

Van den Ende aludirala je na trenutnu polemiku oko ubijenih civila u gradu Bucha. Njezine primjedbe ponovio je europarlamentarac Marcel de Graaff. Rekao je da nizozemske novine jednostavno šire lažne vijesti o Ukrajini. “Volkskrant širi lažne vijesti iz Ukrajine. Slike iz Buche su nakon ‘čišćenja’ od strane Azova [nacistički borci uklopljeni u regularnu ukrajinsku vojsku]. Jasno je gdje su ratni zločinci: u Ukrajini.”

Pentagon je u međuvremenu rekao da ne može “nezavisno potvrditi ukrajinske izvještaje o zvjerstvima ruskih snaga nad civilima u gradu Bucha”. Stoga je iznenađujuće da bi europske zemlje bez sposobnosti američke Obrambene obavještajne agencije i Nacionalne sigurnosne agencije davale svakakve izjave o ruskoj umiješanosti bez barem ikakvih dokaza.

Britanija je uskratila Rusiji hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a kako bi iznijela dokaze, to je prvi takav slučaj u povijesti. Zapadne nacije više ne vide potrebu za temeljitom istragom. Umjesto toga, na temelju uskih političkih motiva, Rusija se proglašava krivom.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je nedvosmisleno izjavio: “Postoje vrlo jasne naznake ratnih zločina.” On je u ponedjeljak za radio France Inter rekao da će Francuska “koordinirati” nove kaznene mjere s Njemačkom, ne spominjući da Francuska uvozi samo oko 15 posto ruskog plina, dok Njemačka uvozi najmanje 40 posto.

Incident u Buči očito se koristi kao izlika za rasplamsavanje Trećeg svjetskog rata. “Ovo je genocid”, rekao je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelensky za CBS u emotivnom izljevu.

Međutim, nisu sve civilne smrti dočekane s istim bijesom. Novinar Glenn Greenwald istaknuo je da je više od 8 000 civila ubijeno šest do osam tjedana nakon američke invazije na Irak bez ikakve reakcije od ikoga. U Ukrajini je do sada ubijeno oko 1000 civila.

Američki vojni analitičar Scott Ritter tvrdi: „Kako stvari stoje u Ukrajini, vjerujem da postoji daleko veća vjerojatnost da će Zelenski biti uhićen i optužen kao ratni zločinac nego Putin. Izravni dokazi ukrajinskih ratnih zločina, zajedno s dokazom namjere, su neosporivi. A zapadni mediji to ipak ignoriraju.“

IZVOR: freewestmedia.com

arsenalLugansknovinarSonja van den Endeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
158 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Imati tenk, đaba, ne znači da netko želi umrijeti u njemu!
Rusi su do danas uništili 2000 tenkova.
Mogu ih još više.

TBD
2 godine prije

Lako za NATO naoružanje u Ukrajini, ali o bivšim NATO oficirima nitko ne govori. Rusi tvrde da su opet srušili 2 ukrajinska helikoptera MI8 koji su letili prema Azovstalu i koji su kako se predpodstavlja trebali opet pokušati evakuirati zapovjedništvo obrane Mariopola. Priča se o švedskim, njemačkim i posebno francuskim oficirima jer Macron najviše pokušava raditi na evakuaciji, čak je tražio pomoć od Erdogana da pošalje turski brod u čeličanu na obali Azovskog mora. Priča se također kako su ti NATO oficiri uzeti kao taoci od Azovčana, ali i to je šuplja priča, jer ako je odluka NATO bila borba do kraja nakon što je Rusija prije desetak dana predložila predaju i slobodan prolaz u Ukrajinu za sve koji su se borili u Mariopolu, onda nije uredu da se sad zapovijednici izvuku, a ostali ostave na milost i nemilost Čečenima, a i tu se zakuhalo, Kadirov nešto negoduje unatoč tome… Čitaj više »

Toni
2 godine prije

Američki Hazari će braniti Erec Ukrajinu (Novu Khazariju) do zadnjeg ukrajinca. Ne može LGBT zajednica izgubiti važno uporište u Kijevu i Kharkovu.

Partizan
2 godine prije

Zapadni mainstream mediji senzacionalistički i nacionalistički šire, huškaju i kopiraju laži koje smo mogli vidjeti nedavno u Siriji. A sve za par centi po kliku! Jadno, tužno i bijedno.

2 godine prije

Ne znam kako Rusi misle sa zapadom da imaju bilo kakve odnise nakon ove šizofrenije…

2 godine prije

Kolegi komentatori.
Iz svega srca vas molim, da si prečitate komentare na Moon of Alabama.
Počevši od prvoga! Današnjeg.
Jer to, što se budi u svijetu, ne mogu predočiti u par redova.
Pišem vama več danima, po komadičima, ali ljudi su otišli dalje…

Rimtutituki
2 godine prije

Ne uspijevaju izvuci u.k i Fr instruktore,boli mjih racku za a3ov.

Ivica1608
2 godine prije

Evo gledam ovaj tweet zašto neće da se učita, Scott Ritter, izvukao sam link i kaže mi: “This tweet is from a suspended account.” Znači odmah su ga ukokali. Strašno šta rade. Štogod ne odgovara režimu odmah se briše. Covid, cjepiva, globalno zatopljenje, sad i Ukrajina…. užas

Partizan
2 godine prije

Rusi su zarobili obavještajce i zapovjednike Azov-a i Ajdar-a i došli do interesantnih podataka i dokumenata koji teško inkriminiraju posredno i neposredno cijeli vrh SAD, EU I NATO za kršenje primirja, poticanje Ukrajine na kršenje Ženevskih pravila ratovanja i planove genocida i etničkog čišćenja nad narodima Krima, Donbasa i Luganska. Jedno je sigurno, Ujedinjeni narodi više ne postoje, a malim narodima više nitko ne garantira sigurnost i suverenitet ako se ne priklone nekoj od velesila. Pritom, EU nije velesila jer nema svoju vojsku i zajedničku proizvodnju naoružanja, a i vrijednost Eura kao rezervne valute Dollara je upitna. Imamo samo tri velesile, SAD, Rusija i Kina i donekle Britaniju koja tu titulu teško može dostići jer nije kompaktna u Commonwealthu kao ove tri istinske velesile, a izgubila je i Južnu Afriku koja je danas dio BRIKS-a. Francuska odavno to nije i ni po čemu to ne može biti. Osim toga, Kina… Čitaj više »

Son of Alerik
2 godine prije

Iz današnjeg brifinga ruskog Ministarstva obrane (u 17h): Nadalje, cinična provokacija ukrajinskih neonacista masovnim pogibijom civila u Buchi, provedena uz punu potporu kijevskog režima, još je jedan dokaz genocida nad vlastitim narodom. I to je učinjeno protiv civila koji navodno nisu pružili otpor Oružanim snagama Rusije tijekom boravka na navedenom lokalitetu. Sve je to zapanjujuće po svojoj neljudskoj okrutnosti. Ovaj neljudski i užasan zločin kijevskog režima trebao bi biti temeljito istražen uz uključivanje međunarodnih organizacija za ljudska prava. Ali ukrajinske vlasti neće stati na tome. Slične provokacije koje uključuju civile u gradovima Konotop i Trostjanec u regiji Sumy te u Borodjanki i Katjužanki u Kijevskoj regiji sada su pripremljene. Zasigurno znamo da kijevski režim priprema i daljnje provokativne materijale o pogibiji civila, navodno kao posljedica djelovanja ruske vojske. U tu svrhu ukrajinski nacionalisti granatirali su Dergachi u regiji Harkov, nakon čega su snimili razrušene zgrade i “brojne mrtve” za prijenos zapadnim medijima. U… Čitaj više »

držnedaj
2 godine prije

Rusija je predfo čekala šta joj “zapadni partneri” i co spremaju..al to ima nekih dubljih razloga koji su nama šarlatanima
zasad nepoznati

2 godine prije

Glava zapadnih konzumenata mora biti jako napunjena s neprovjerenom
” istinom ” …Sva ova psihološka operacija ima za cilj da opravda njihovu šizofreniju…
Što bi reko đole , narodnjaci sve vam je u šaci !

mrdo
2 godine prije

Fino od kauboja i njihovih euro podrepnih muha što naoružavaju branitelje Narodnih Republika Lugansk i Doneck, haha. Indirektno, doduše, ali svaka pomoć, u borbi protiv ukro nacista, je dobro došla.

Osam Šezdeset
2 godine prije

Iz Zabrega u u Zabreg čudni avioni lete…!

Max
2 godine prije

NATO je punio Ukrajinu oružjem kao nekoć Afganistan.

abc
2 godine prije

Posjetio sam slovenski forum na MMC Slo. ne možete vjerovati, koliko naivnih budala je tamo koncentrisano. Večina nema pojma o događanju u Ukrjaini ali ne prepuštaju šansu da pisaraju glupe rusofobne bljuvotine, s kojima dokazuju svoju fašistoidnu narav.

flint
2 godine prije

vidjela nato tenkove? ha ha ha koje tenkove?
Abrams,Leopard, Leclerc…..
daj nemojte više

zapadni neimac
2 godine prije

Zamisli, ukrajinci kupovali oruzje da se brane. To stvarno nije uredu.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Njemačka…
 “U skladištima Bundeswehra jedva da je ostalo oružje koje se može poslati u Ukrajinu.”
Ministarstvo vanjskih poslova

Bundeswehr je izrazio zabrinutost zbog ruske upotrebe hipersoničnog oružja u Ukrajini.
Njih je onoga puta usrećila Ursula i kupila im bicikle.
Sad usrećuje nas u EU, kupila korona cjepiva za pola galaksije…

P.S.
Stigao putnik kroz vrijeme.,,
U kojoj sam godini?
2022!!
Kvragu, godina tek prve specijalne operacije…

Praetorian
2 godine prije

Licemjeri nece pustiti snimke mrtvih i polumrtvih izmasakriranih zaklanih zarobljenih ruskih vojnika dok Ukrajinci vrse egzekucije. To nece p.zde zapadnolazovske prikazati na dnevniku. Kao sto nisu i ona propucavanja u koljena ruskih zarobljenika prije par tjedana
Imate na Intels Slava Z na Telegramu i tko ima mogucnosti pratiti RT kanal preko VPN-a. Zato su i zabranili ruske medije na zapadu, da se ne bi vidjela prava slika

sebastian
2 godine prije

Nakon svekolike zapadnjačke medijskopropagandne,antiruske histerije koja funkcionira poput prometa jednosmjernom ulicom mogu samo zaključiti slava Rusiji koja unatoč svom njezinom anatemiziranju ona ostaje i preostaje kao jedini svjetionik za izlazak iz ovog programiranog ludila zvanog rat u Ukrajini.

2 godine prije

Neče licemjeri pustiti u ljudstvo ni informaciju: Pola ugljena, kojeg uvoze, ide u električku energiju, pola u industriju čelika!
Ta bagra laže, ikad sama sebi LOMI INDUSTRIJU!!!
I još se pravi JAKOM, KAO SLOMIT ČE RUSIJU!!!! Koja je samostalna!
To, što čitamo danas u našim medijima, je samoubojstvo, javno!

Flip Flop
2 godine prije

Fala bogu,zato ruje i dobijaju po pixli,a vi sanjajte i dalje neku uzvisenu carsku vojsku koja ce vas sve osloboditi globalista i elite i podariti vam sve blagosti zbog kojih nitko ne ide zivit u rusiju,dapace,zapad im drazi.Sila koja je osvojila sela uz granicu trpi gubitke,regrutira studente lika alooo i rezerviste..Ukrajina je ruska grobnica a vi pjevajte do nove godine. A ti admine ne budi zlocest,objavi komentar da vidim pljuvanje yugoslavenske bojne

gigi pinna
2 godine prije

Nitko od pro-ruskih medija uopće ne spominje navodnu pogibiju šestorice ruskih generala – naravno, u odvojenim incidentima.
Gonzalo Lira inače živi u Harkovu, i javlja se povremeno u The Duran, a ima i svoj Jobito kanal.

Otpornik
2 godine prije

Zar nekome još uvijek nije jasno, NATO ratuje protiv Rusije na teritoriju Ukrajine. Najveće žrtve ovoga su Ukrajinci koji će biti raseljeni, a zemlja im devastirana. Rat s ove strane financiramo svi mi građani NATO država, kroz poreze, cijenu goriva, struje…. mi kupujemo oružje i šaljemo ga u Ukrajinu protiv Rusije. Mi smo također žrtve, doduše manje nego Ukrajinci. Za sada samo financijske žrtve, ali kako je krenulo…

Bosanac
2 godine prije

Van den Ende najavljuje simbolično početak “Ende-a” EU-a.

Capone
2 godine prije

Ja evo opet kokice i navijam,trenotno 2-2 ali ukrajina ima priliku povesti iz slobodnjaka…nadam se da ce na penale otići…jbg i oni su navijali kad sam ja ratovo

tihobl
2 godine prije

Pitali Karlu del Ponte kad ce Putin stici u Hag.

  • To zavisi od brzine ruskih tenkova.
Azbest
2 godine prije

Kad se toliko oružja gura, tko u opće želi mir svima nama? Hvala

Joža
2 godine prije

Dva eurozastupnika, jedna Irkinja i Talijanka ili Talijan su u europarlamentu održali odlične govore – vjerojatno na sjednici o novim sankcijama Rusiji ili daljnjem naoružanju Ukrajine. “Što vi više oružja upumpavate u Ukrajinu, to ima više mrtvih, i na jednoj i drugoj strani. Što više oružja, to više mrtvih. A NATO je navodno za mir, ali više oružja ne donosi mir, nego smrt….. Sankcije pogađaju male ljude, sankcije ne dovode do prekida rata….”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI