Njemačka istraga o napadu na Sjeverni tok skreće se na Poljsku

Sjeverni tok
24 komentara

Njemački istražitelji traže da utvrde da li je Poljska imala ulogu u uništavanju gasovoda Sjeverni tok prošlog septembra, tvrdi Wall Street Journal.

Zvaničnici u Berlinu navodno vjeruju da su osumnjičeni ukrajinski saboteri koristili susjednu zemlju kao operativnu bazu uoči eksplozija.

WSJ je u članku u subotu naveo da je njemačka Federalna kriminalistička policija uspjela proći cijelu rutu jahte Andromeda koja je navodno korištena u operaciji.

Ime broda pojavilo se u izvještajima koje je ranije objavilo nekoliko drugih medija.

Prema WSJ-u, njemački zvaničnici su sada utvrdili da je jahta oplovila svaku od lokacija na kojima su se kasnije dogodile eksplozije. Istražitelji su navodno došli do zaključka nakon proučavanja podataka preuzetih sa Andromedine radio i navigacijske opreme, kao i satelitskih i mobilnih telefona i Gmail naloga koje su koristili osumnjičeni.

Iako se vjeruje da su počinitelji Ukrajinci, njemačke vlasti su također imale na umu činjenicu da je jahta iznajmljena uz pomoć turističke agencije Feeria Lwowa sa sjedištem u Varšavi u ukrajinskom vlasništvu, tvrde mediji.

Njemački istražitelji navodno sumnjaju da je ta firma paravan za ukrajinske obavještajne službe.

Kombi u kojem su osumnjičeni stigli u njemačku luku prije ukrcaja na Andromedu imao je i poljske registarske oznake, navodi WSJ, pozivajući se na nalaze istrage.

List je citirao anonimne njemačke zvaničnike koji su rekli da, međutim, nema dokaza da je poljska vlada bila umiješana u samu zavjeru.

Portparol nemačkih tužilaca rekao je novinarima da istražitelji rade na obezbeđivanju dovoljno dokaza za izdavanje međunarodnih naloga za hapšenje.

Ukrajina je oštro negirala bilo kakvu umiješanost u podvodne eksplozije koje su pokidale cjevovode koji su prenosili prirodni gas iz Rusije u Njemačku preko Baltičkog mora.

Ranije ove sedmice, nezavisna američka medijska kuća The Grayzone tvrdila je da su njeni novinari pronašli ronilačku čizme sličnu onima koje su koristili američki i ukrajinski vojni ronioci tokom ekspedicije na ovo mjesto prošlog mjeseca.

U međuvremenu, u februaru, istraživački novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade, objavio je izvještaj u kojem se navodi da su SAD bile umiješane u zavjeru.

Dok je Vašington brzo demantovao optužbe, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je krajem marta da se „ u potpunosti slaže “ sa Heršovim nalazima.

njemačkaPoljskarusijaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
10 mjeseci prije

prosudite sami ima li ovo veze sa trenutnim zbivanjima u Evropi……..i inače…… …..Tko je bio George Scherff? Tko je bio George Scherff? Još bolje, tko je bio George H. Scherff, stariji? Ne postoji legitiman zapis o tome da je George H. Scherff rođen u SAD-u od kasnih 1800-ih do 1925. godine, ali je George Scherff bio pomoćnik/računovođa Nikole Tesle. Ako je rođen u Njemačkoj, može li njegovo mjesto rođenja malo rasvijetliti ovu misteriju? Vjerojatno – ako postoje (postalo je očito da pojedinci povezani s Nacističkom strankom obično imaju sve ili dijelove svojih genealoških zapisa izbrisani – to ćemo dalje istražiti u odjeljku ovog članka koji se bavi obiteljskim stablom “Bush”). Otto Skorzeny: SS/ODESSA/CIA glavni špijun i ubojica Prijatelji i poznanici Nikole Tesle prisjećaju se kako se žalio na Scherffova sina Georgea mlađeg koji je uvijek njuškao po Teslinom laboratoriju. U više navrata (vjerojatno tijekom kasnih 1930-ih), Tesla je uhvatio 14-godišnjeg… Čitaj više »

iiiistina
10 mjeseci prije

i još malo iz opširne objave iz project Camelot.. …Skorzeny tu nije stao. Napravio je fotografiju mladog Skorzenyja, Mengelea, Bormanna i obitelji Georgea H. Scherffa, starijeg. Usred onih na fotografiji sjedio je mladi George H. Scherff, mlađi, koji je, objasnio je Skorzeny, obučen je za špijuna i poslan u Ameriku da radi za Adolpha Hitlera. “Lažno ga je identificirao i usvojio Prescott Sheldon Bush kao svog “sina”, George Herbert Walker Bush”, nastavio je Skorzeny. “Krivotvorio je rodni list kako bi otišao u vojsku prije nego što je napunio 18 godina. Tada je imao 16 godina.” Na obiteljskoj fotografiji mladi Scherff i Bormann nose uniformu njemačke mornarice . Scherff se kasnije prijavio u američku mornaricu kao “George HW Bush”. Otto Skorzeny je još detaljnije opisao kako je (“ suprotno povijesnim knjigama koje je napisala CIA ”) pomogao Hitleru da pobjegne u Austriju u avionu kojim je upravljala pilotkinja, Hanna Reitsch. “… Čitaj više »

AJeTo
10 mjeseci prije

Koliko istraga, toliko zaključaka. Svi uključeni u sjeverne tokove trebali su bolje paziti na te ključne resurse, ovako su ispali naivni i mazohisti.

Mladen St
10 mjeseci prije

Jesu li našli ronioca kome je ispala ronilačka čizma pokraj mjesta diverzije ,a inače ronilačka čizma i spadne s noge poput klompe😀.

eks
10 mjeseci prije

Istraga CIA terorista kaže da su Ukrajinci krivi. Nemačka istraga ukazuje na krivicu Poljaka. Kakva zajebancija, kakvo sranje. Od silnog proseravanja i Amerikanci i Nemci će se umeljati u svoja govna .

tihobl
10 mjeseci prije

Светска банка је у свом најновијем извештају навела да је иранска економија у периоду октобар-децембар 2022. порасла пет пута у поређењу са Сједињеним Државама на 4,7%.

 Иран је према резултатима прегледа привредног раста на 15. месту у свету.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Nijemci: Poljaci su krivi za to.
Amerikanci: Ukrajinci su krivi za to.
Švedi: Teško ćemo utvrditi krivca.
Danci: Sumnjamo na Ruse.
Rusi: Tvrdnje o ukrajinskoj skupini su potpuna besmislica, a obzirom na obim eksplozije i dubinu na kojoj je do nje došlo, to su mogli izvesti samo stručnjaci uz punu podršku moći države.
Seymour Hersh, Pulitzerom nagrađeni novinar: Amerikanci su krivi za to.

Hmmm, kome vjerovati? 😁

A samo treba pratiti trag novca 😉

Mrčikola
10 mjeseci prije

Ukrajinci uništili cijevi NS2 u operaciji za koju su trebali minuciozni obavještajni podaci, vrhunska tehnika, obučenost i znanje, a cijevi naftovoda “družba” ne smiju, u sred ratnog vihora, niti krivo pogledat jer i za to glava može doći u pitanje…teško da je tako…zakučastije su tu igre u pitanju, a kao i sve igre takve vrste, sigurno je da su na štetu zemaljske sirotinje, a na korist majstora i njihova “prvog ešalona” neradnika.😁

MNK
10 mjeseci prije

“iznajmljena uz pomoć turističke agencije Feeria Lwowa sa sjedištem u Varšavi u ukrajinskom vlasništvu, tvrde mediji.”
“međutim, nema dokaza da je poljska vlada bila umiješana u samu zavjeru.”
Evo senzacije! Pustite vi poljake… 😀

Max
10 mjeseci prije

Nije Cia već Lolek i Bolek. Tipično zamagljivanje.

Mark.
10 mjeseci prije

Mora da su Eskimi u svemu tome umješani.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI