Njemačka iznosi uvjete za ulazak Ukrajine u EU

19 komentara

Kijev mora ispuniti kriterije za ulazak, dok sam blok mora “odraditi svoju domaću zadaću”, rekao je kancelar Olaf Scholz

EU je spremna podržati Ukrajinu u njezinim nastojanjima da se pridruži bloku i već su u tijeku razmatranja o tome kako zaštititi svoju budućnost nakon sukoba s Rusijom, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz u intervjuu objavljenom u četvrtak. Govoreći za talijanski dnevnik Corriere della Sera, Scholz je ponovio da, iako nitko ne može reći kada će trenutna neprijateljstva između Moskve i Kijeva prestati, “jasno je da će u poslijeratnoj situaciji Ukrajina trebati konkretne i pouzdane obveze partnera i saveznika kako bi se povećala njegova sigurnost.” Kancelarka je dodala da se o ovoj temi razgovara s kreatorima ukrajinske politike i najbližim njemačkim saveznicima.

“Ukrajina pripada europskoj obitelji!” naglasio je. “Odlučni smo podržati vas na vašem putu ulaska u EU.” Međutim, nastavio je isticati da se “članstvo u Europskoj uniji može dogoditi tek nakon što se ispune kriteriji za ulazak”, navodeći da sam blok također “mora napraviti svoju domaću zadaću” kako bi mogao primiti nove članice.

Ukrajina, koja već nekoliko godina trubi o svojim težnjama za članstvo u EU, službeno je podnijela zahtjev za pridruživanje bloku krajem veljače 2022., nekoliko dana nakon što je Rusija započela svoju vojnu kampanju u toj zemlji. U lipnju iste godine blok je Ukrajini dodijelio status kandidata, što je predsjednik Vijeća EU-a Charles Michel označio kao “povijesni trenutak”.

Međutim, očekuje se da će proces integracije trajati godinama, ako ne i desetljećima. U veljači, kada su je upitali kada bi Ukrajina mogla očekivati pridruživanje bloku, predsjednica Komisije EU-a Ursula von der Leyen odgovorila je da “nema krutih rokova, ali postoje ciljevi koje morate postići”. Prošlog lipnja također je izjavila da, iako je Ukrajina obavila “dobar posao” na svom putu da postane članica EU, Kijev mora usvojiti “važne” reforme, uključujući one kojima se želi uhvatiti u koštac s oligarsima i korupcijom, kao i ojačati vladavinu prava i poštivanje ljudskih prava.

eunjemačkaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Drugim riječima — NIKAD 🤣 ! Džaba ste krenuli Ukrainci 😄 . Možete bit Colonia i to vam je maximum ! No … Ima trick !!! Zaokrijenite se prema Russia , ODMAH će vas primiti 😉 . Neće pitat nit za ljudska prava nit zašto 😉 kao na koncu , nekoć Rumunje i Bugare kada su USVOJILI 😁 , prije Hrvatske 😏 …

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Kad zelenski udje leopardima u moskvu,parkira ih na crvenom trgu,udje u putinov kremaljski ured, nategne ga za usi i da mu nalivpero da potpise bezuvjetnu kapitulaciju uz klauzulu u kojoj pise, kako rusiju od tog datuma dijele na dva djela, pola zelenom- pola ursulji.

Eto pa sada sami donesite zakljucak kada ce se dogoditi ulazak ovakve ukrajine u eu,pokusajte racunati svjetlosnim godinama, prakticnije je.

Ivek
10 mjeseci prije

To su sve budalaštine. Hrvatska je u EU a korumpirani smo do srži, ne poštuju se ljudska prava. Npr. vlasnici ne mogu do stanova zbog zaštićenih najmoprimaca. Nema slobode medija, hr portali su svi podmićeni od strane vlasti (plenković ih je pozvao na “raport” i pišu za službeni narativ, one koje se ne slažu brišu.
Cenzurira se sve one koji govore protiv cjepiva, oroglašava ih se teoretičarima zavjere, izmišljeni su “fact check”- ovi gdje se opravdava narativ.
Hrvatska je prenjela sve devizne rezerve u ecb i kupila zlato i to tamo pospremila.
Sad smo obični vazali koji uvoze crnu radnu snagu iz nepala, filipina, indije dok mi izumiremo pod hdz sdp klikom.
Tako će i Ukrajina.

nekoime
10 mjeseci prije

A koji su Njemački uvjeti za ulazak Rusije u EU? Ruske vojske, mislim.

gogo
10 mjeseci prije

ukrajina je samo iskorištena od amerike da destabilizira europu i rusiju ! Nikada neće oni u nato a u EU za 30 godina !

gargamel.
10 mjeseci prije

Dummkopf, kako moze ukrajina uopste aplicirati za clanstvo ako vise ne postoji kao drzava.Neka mi neko navede iz kojeg budjeta placaju tekuce troskove, sta proizvode i s kim i sa cime trguju.

gargamel.
10 mjeseci prije

Dummkopf, kako moze ukrajina uopste aplicirati za clanstvo ako vise ne postoji kao drzava.Neka mi neko navede iz kojeg budjeta placaju tekuce troskove, sta proizvode i s kim i sa cime trguju.

Max
10 mjeseci prije

Isprazno lupetanje Njemaca.

Jomla
10 mjeseci prije

Bla-bla- blaaa… truć! 😛

Ivan
10 mjeseci prije

I taj Scholz je kretencina jos veca od popisanca Bidena. Jebate, te stare majmune treba zatuci lopatama a ne dozvoliti da se bave s politikom i svoje zemlje vode u kaos..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI