Njemačka ministrica vanjskih poslova priznaje da je oružje koje je Njemačka poslala Ukrajini bilo neispravno

Annalena Baerbock
17 komentara

Kijev je ranije navodno odbio prihvatiti deset zastarjelih tenkova Leopard 1 zbog njihovog lošeg stanja

Neko oružje koje je Berlin dao Kijevu kao pomoć u borbi protiv Rusije bilo je u lošem stanju ili je zastarjelo, priznala je njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock. U intervjuu za CNN objavljenom u ponedjeljak, Baerbock je priznala postojanje velikih tehničkih problema s oružjem koje se isporučuje Ukrajini i priznala da je Kijev sporije dobivao oružje zbog tehničkih problema.

Baerbock je istaknula da Ukrajina neće imati koristi od obećanja o isporuci oružja koja su ostala neispunjena ili od isporuka ne operativne vojne opreme. “Neki od naših sustava su stvarno staromodni i rekli smo na početku da neki ne funkcioniraju”, rekla je, objašnjavajući da je to zbog činjenice da se Njemačka nije borila u većem ratu puno desetljeća.

“Kada nešto isporučimo, to mora funkcionirati na terenu”, naglasila je, dodavši da je to razlog zašto Njemačka nije Ukrajini isporučila rakete dugog dometa Taurus koje je opisala kao iznimno sofisticirane.

“Ovo je najnovije što imamo tako da moramo biti jasni oko svakog detalja, kako to radi, tko zapravo može upravljati njime. Da, potrebno je neko vrijeme, ali kada nešto isporučimo, to mora funkcionirati,” istaknula je, dodajući da se ista razmatranja odnose i na neka druga naoružanja njemačke proizvodnje. Ukrajinci već nekoliko mjeseci traže projektile Taurus, koji imaju domet od oko 500 kilometara i mogu nositi bojevu glavu od 500 kilograma. Međutim, unatoč medijskim izvješćima da Berlin postavlja temelje za isporuke, Baerbock je ranije ovog mjeseca upozorio da do isporuke neće doći u bliskoj budućnosti jer se “svaki detalj mora razraditi unaprijed”.

Njemačka je isto tako bila neodlučna u vezi isporuke projektila, zbog zabrinutosti da bi moglo doći do velike eskalacije, ako ih Kijev upotrijebi za udar duboko na teritorij Rusije.

Prošlog je tjedna Der Spiegel izvijestio, pozivajući se na izvore, da je Ukrajina odbila prihvatiti deset zastarjelih tenkova Leopard 1, zbog njihovog lošeg mehaničkog stanja. Ukrajinski dužnosnici su navodno rekli Nijemcima da oklop koji je stigao u Poljsku treba popraviti prije nego što se rasporedi na bojišnicu, ali da nema ni osoblja za održavanje ni rezervnih dijelova za to. Rusija je više puta upozorila Zapad da ne opskrbljuje Ukrajinu oružjem, tvrdeći da će to samo produžiti sukob bez promjene njegovog ishoda.

Anna BaerbockLeopard 1njemačkaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Ono kada si bankrotiran, boriš se sa nažicanim oružjem koje je zastarjelo i/ili neispravno i stalno trebaš žicati novo da ne kapituliraš, a ne želiš pregovarati sa drugom stranom…

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Hodi snimaj pornjave opajdaro 😈 !

MrKamenjarac
7 mjeseci prije

…ZVALA FASISTICKA….

tabula
7 mjeseci prije

To je bilo njemačko vrhunsko oružje koje su Rusi eliminirali bez problema, a ravaku se sada vadi da je bilo neispravno. Čisti pokušaj vadione…

tabula
7 mjeseci prije

To je bilo njemačko vrhunsko oružje koje su Rusi eliminirali bez problema, a ravaku se sada vadi da je bilo neispravno. Čisti pokušaj vadione…

ljena bitanga
7 mjeseci prije

Ma zaokreni priču za 360 ! 😝

ime
7 mjeseci prije

poklonjenom konju se ne gledaju zubi.
a kobili koja ga je poklonila da se zobi.
radioaktivne.

Dux
7 mjeseci prije

Ne šalji Tauruse, ko zna mogu li upalit🤣🤣🤣🤣

Darko
7 mjeseci prije

Kad se priglupa krmača umjesto u pimpeke petlja u politiku i oružje, a nije sposobna doma skuhati jedan ručak..

Max
7 mjeseci prije

Tako sam i mislio.

bljakkk
7 mjeseci prije

Kakvi bezprizorni bedaci sad vode Njemacku, to nije za vjerovat. Ministar privrede koji je knjizevnik za djecju literaturu, ministrica vanjskih poslova koja ima jedva srednju skolu i nista vise…muka mi je i nabrajat.

gogo
6 mjeseci prije

ne funkcionira kao ni njezin mozak !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI