Njemačka razmišlja o preusmjeravanju financijskih sredstava, koja su namijenjena za financiranje ”zelenih”, u proizvodnju oružja

Oruzje
21 komentar

Taj bi potez omogućio proizvodnju više oružja i streljiva za ukrajinski sukob

Njemačka bi mogla iskoristiti sredstva namijenjena za postupno gašenje elektrana na ugljen kako bi pomogla obrambenim tvrtkama u izgradnji dodatnih proizvodnih pogona, izvijestio je u petak Bloomberg pozivajući se na osobe upoznate s tim pitanjem. Prema izvješću, o toj mjeri raspravljaju vlada u Berlinu i regionalne vlasti u pojedinačnim njemačkim državama. Taj bi potez omogućio proizvođačima da proizvode više oružja i streljiva, kao i otvaranje radnih mjesta u područjima koja su najviše pogođena prelaskom s ugljena.

Dolazi u trenutku kada zapadne zemlje pojačavaju vojnu pomoć Kijevu. Njemačka se prošlog mjeseca obvezala Ukrajini isporučiti glavne borbene tenkove Leopard 2 i oklopna vozila Marder. Berlin je ovog tjedna također dopustio tvrtkama prijenos starijih tenkova Leopard 1.

Međutim, prema brojnim izvješćima, napori da se pomogne Kijevu i osigura da Bundeswehr ostane spreman za borbu bili su ometeni nedostatkom streljiva i opreme. Business Insider citirao je obrambenu industriju i parlamentarne izvore u listopadu koji su rekli da je vojska imala dovoljno streljiva za samo jedan ili dva dana ratovanja. Nastavak energetske krize potaknuo je Njemačku da prošle godine ponovno pokrene nekoliko rezervnih elektrana na ugljen. Vlada je također produljila rad postojećih postrojenja do kraja ožujka 2024. Odluke su došle dok je Berlin tražio načine za uštedu energije tijekom zime.

U lipnju je njemačko Ministarstvo gospodarstva reklo da će, unatoč zabrinutosti oko opskrbe energijom koja proizlazi iz sukoba Rusije i Ukrajine, Njemačka ostati predana postupnom ukidanju ugljena kao izvora energije do 2030.

njemačkaOružjeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MrKamenjarac
1 godina prije

….poceli su opet:SAD SE SPREMAJU ZA 4.RAIH;ALI IH RUSIJA OVOGA PUTA NECE RAZDELITI NEGO IZBRISATI…..

1 godina prije

Zelenima sašiju zelene uniforme… i sve postavljeno na svoje mesto.

Radar
1 godina prije

Ne znam, nekako mi je sve to čudno, Njemačka, praktično bez prave vojske od okupacije koja traje skoro pa 80 godina i koja ne vidi načina da se oslobodi te USA okupacije, možda igra jednu na prvi pogled opasnu igru ali za nju oslobađajuču od USA okupatora!?
Objaviti rat Rusiji je ravno samoubojstvu ali Rusija će nači snage da i njih porazi, istjera USA iz Njemačke, Njemačka opet kapitulira, Rusi nešto kenj-kenj i prepuste Njemačku Njemcima, da konačno budu vojno slobodni i svoji gospodari.
Ne znam, maštam ali sve mi to smrdi, gadno.

Max
1 godina prije

Olovna ekologija.

Nekoime
1 godina prije

Baš mi fale istočnonjemačke plivačice.

Petak
1 godina prije

Itekako je znao zakazat, moj je pucao samo pojedinačno zbog problema u udarnoj igli.

Vojni analitičar
1 godina prije

Popizdit će Greta.

1 godina prije

A šta drugo im ostaje osim ratna ekonomija … Ko već nije primjetio , usa je u poodmakloj fazi ratne ekonomije , a btw ista je započela s koronom…

Keki
1 godina prije

Ovo koliko su se svi uzjebali oko Ukrajine, oprostite evo molim na izrazu ali jednostavno nemam nego taj opis vezan za ovu situaciju, je prosto nevjerovatno. Koliko je Evropa zatupila svoje narode da se oni radije smrzavaju nego da uzmu stvar u svoje ruke sto im po svakom pravu i zemaljskom i nezemaljskom pripada i politicare maknu s vlasti pa da bude normalnija situacija. Pa da krenem samo od rijeka migranata koji dolaze svakodnevno, eno i od 2017. se Amerikanci na granici sa Teksasom sa istom tom stvari muce, pazite migranti tamo ne moraju imati niti putovnicu niti potvrdu o cijepljenju, pa do proljeva od rijeci onih silnih Greta, Ursula, Angeli i slicnih njima, muskih i zenskih politicara i spodoba.

Amar
1 godina prije

Njemcima je bolje da sredstva preusmjere za gradnju nuklearnih sklonista,opet su se previse zaigrali.

user
1 godina prije

gretin hibler na infuziji.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo nečeg o čemu Poljska razmišlja:

“Poljska inzistira na slanju tenkova Leopard?
– imaju veliki broj obučenih posada za tenkove Leopard
– tenkovi bi bili stacionirani u zapadnim dijelovima Ukrajine radi obuke ukrajinskih posada
– tenkovi bi bili raspoređene na više mjesta na zapadu Ukrajine
– oko 20.000 poljskih vojnika, sada zaposlnika privatnih firmi za sigurnost, nalazi se na zapadu Ukrajine
– večina od tih 20.000 su tenkisti, mehaničari, topnici, …
Poljska priprema situaciju za okupaciju zapadnih dijelova Ukrajine bez službenog angažiranja svoje vojske, a pod maskom zaštite od Rusa.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI