Njemačka razotkrila prijevaru u vezi azila s Ukrajinom

Ruska vojska
9 komentara

Kijev je ruskim dezerterima ponudio utočište u Njemačkoj, očito ne pitajući Berlin

Njemačka vlada proturječila je pokušajima ukrajinske vojske i obavještajnih službi da namame ruske vojnike da dezertiraju i predaju se obećanjima azila u zapadnoeuropskim zemljama poput Njemačke i Nizozemske. Ovaj tjedan Berlin je potvrdio da takav program ne postoji. Ukrajina “igra vrlo ciničnu igru s ruskim vojnicima koji razmišljaju o dezertiranju”, primijetio je u petak njemački list NachDenkSeiten, ukazujući na pismo koje je član Bundestaga Andrej Hunko (Die Linke) poslao Ministarstvu unutarnjih poslova o obećanjima Kijeva i odgovor koji je dobio.

“Je li istina da ruski dezerteri imaju priliku podnijeti zahtjev za azil u Njemačkoj kroz ukrajinski državni projekt ‘Želim živjeti’ i svaki drugi slični ili usporedivi programi s kojima je savezna vlada upoznata, putem kojih ruski dezerteri u ukrajinskom zarobljeništvu mogu podnijeti zahtjev za azil u državama članicama EU, uključujući Njemačku?” Upitao je Hunko u pismu koje je poslao u srijedu.

“Ne. Savezna vlada također nije upoznata s drugim sličnim ili usporedivim programima u vezi s vašim pitanjem”, odgovorio je Mahmut Ozdemir, parlamentarni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova.

Projekt koji spominje Hunko vodi ukrajinski koordinacijski centar za ratne zarobljenike, uz suradnju Ministarstva obrane i obavještajnih službi. Glasnogovornik programa, Vitaly Matvienko, rekao je televizijskoj kući Current Time koju financira SAD prošlog listopada da Rusi koji se predaju “mogu podnijeti zahtjev za azil u Njemačkoj i Nizozemskoj,” čije su vlade “ranije rekle da su spremne prihvatiti takve ratne zarobljenike. ”

Ponuda Kijeva “očito se pokazala lažnom”, rekao je Hunko za NDS, ali je dodao da sama ideja ima smisla i da Die Linke želi da Berlin uspostavi stvarni program azila za protivnike rata – podjednako iz Rusije i Ukrajine.

Međutim, Ozdemirov odgovor ne znači samo da je ukrajinska vlada bila manje poštena. Dovodi u sumnju i javne izjave vlastitog ministarstva iz rujna prošle godine, nakon što je Moskva najavila djelomični poziv ročnicima.

Dana 23. rujna, ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser ponudila je politički azil “svakome tko se hrabro suprotstavi Putinovu režimu”, kako je citirao njezin glasnogovornik Maximilian Kall, dok je glasnogovornik vlade Steffen Hebestreit rekao kako Njemačka želi “održivo rješenje” za očekivani priljev ruskog stanovništva. dezerteri. Ministar pravosuđa Marco Buschmann tweetao je da je “svatko tko mrzi put ruskog predsjednika Vladimira Putina svatko tko voli liberalnu demokraciju jako dobrodošao u Njemačkoj”.

Koliko je, ako je uopće i bilo Rusa koji su zapravo pokušali iskoristiti ovu ponudu ili ukrajinski program, ostaje nejasno.

azilDezerterinjemačkarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Henrik8
1 godina prije

Broj pantera će se smanjiti.

tatamata
1 godina prije

da li postoji nesto iz ukraine a da nije laz ili prijevara ?Interesantno je to kako su se nasi prevaranti tipa burt ili hiber tako dobro povezali sa ukrainskim lazovima

Max
1 godina prije

To je kao da ja pijem pivo a njemački narod plaća.

gargamel
1 godina prije

Već stara priča. Nedavno je nemački parlamentarac to nazvao socijalnim turizmom. Dodju, prijave se, dobiju mesečno socijalu, i odmah se vraćaju da troše u usrajini.

ogo
1 godina prije

Postali kos za smece

ogo
1 godina prije

Ponosna vojsko Ukrajine i Rusije za koga vi ginete

Ivan
1 godina prije

Kada ce konacno Rusu pretvoriti Kijev u prah i pepeo i istrijebiti to ukrajinsko zlo?

tihobl
1 godina prije

Pa primili su 7 miliona rusa i milion hazara koji cekaju da Putin oslobodi Malorusiju, Novorusiju i Galiciju pa da se vrate.
Sta mislite ko je pobjegao na zapad i u Rusiju – rusi ili ukrajinci?

tihobl
1 godina prije

Proljetna ofanziva na zaporoskom pravcu i dalje traje. Ukropi su opet pokusali da probiju odbranu, opet ih je artiljerija polupala, opet su izgubili nekoliko komada tehnike i nekoliko desetina pjesadinaca. Zatim su pokusali sa jos jednim jurisom koji je prosao isto. Proljetna ofanziva na Mariupolj nastavice se jos jace zbog putinove posjete. Za ofanzivu na Bahmut cekaju da prestanu kise i onda ce krenuti po raskvasenom tlu. Na ukro kanalima citav dan pjene zbog putinove posjete Mariupolju. Od ostalih vijesti hvale se novim kamikaza dronovima i snimkom kako “unistava” TOR. Prvi dron je udario u grane drveta. Drugi je dosao sa suprotne strane preko livade i totalno unistio TOR da od njega nista nije ostalo. Hvalili su se “uspjehom” dok jedan nije otkrio da TOR tezak 40 tona nije ostavio traga na oranici, a kamion koji je prosao blizu njega je ostavio tragove. Skontali su da je to bio TOR… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI