Njemačka reagirala na prijetnje SAD-a o povlačenju trupa: „Nosite sa sobom i svoje projektile“

Richard Grenell
36 komentara

Berlin je odgovorio na prijetnje Washingtona da će povući američke trupe iz Njemačke, navodi Hannoversche Allgemeine. “Ako Amerikanci povuku svoje trupe, trebali bi sa sobom ponijeti i svoje nuklearne projektile”, rekao je vođa njemačke ljevice u Bundestagu Dietmar Barch.

Konkretno, predsjednik stranke Die Linke u Bundestagu, Dietmar Barch, pozitivno je reagirao na posljednje izjave veleposlanika Sjedinjenih Država u Berlinu Richarda Grenella, javlja njemački list.

“To je više nego uvredljivo. Porezni obveznici u Sjedinjenim Državama nastavljaju plaćati 50 tisuća američkih vojnika u Njemačkoj, a Nijemci i dalje profitiraju od trgovine za domaće potrebe”, rekao je Richard Grenella.

“Savezna vlada sigurno mora prihvatiti ovaj prijedlog i s Washingtonom razgovarati o planu povlačenja trupa “, rekao je u intervjuu za Hannoversche Allgemeine vođa njemačke ljevice u Bundestagu.

Prema Dietmaru Barchu, veleposlanik Sjedinjenih Država u Berlinu Richard Grenell je u potpunosti u pravu.

“Porezni obveznici u Sjedinjenim Državama ne bi trebali plaćati američke vojnike u Njemačkoj” , složio se predsjednik lijeve frakcije Bundestaga.

“Nadalje, američki porezni obveznici ne bi trebali plaćati ni razmještaj američkih nuklearnih raketa u Njemačkoj”, rekao je Dietmar Barch.

“Ako Amerikanci povuku svoje trupe, trebali bi ponijeti sa sobom i svoje nuklearne rakete. I naravno, oni bi ih trebali odvesti kući, a ne u Poljsku, jer će u suprotnom to dovesti do naglog pogoršanja odnosa s Rusijom, što je u suprotnosti s interesima Njemačke i Europe“, naglasio je predsjednik stranke Die Linke u Bundestagu.

HAZ

Američka vojskaNuklearno oružjePovlačenje trupa
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
4 godine prije

…pusti snovi….

Mimi
4 godine prije

ajde, lijepo…. neka se pokupe iz cijele Europe, možda bude netko pametan od političara i da opet bude Europa Europa a ne amerikarizirana pudlica

MalcomX
4 godine prije

To pase americi, da premjeste nuklearke blize rusiji. Poljska se lagano depopulizira i savrseno je mjesto sa tamo budu nuklearke

Mile
4 godine prije

Zaboravija je migrante i njih nek nose skupa sa raketama!

johnny-reb
4 godine prije

Dobro je njemci, samo dobro zagradite pjesacke zone u Berlinu prvo…

Kuga
4 godine prije

I ne samo iz Njemacke neka povuku svoje trupe i vojnu opremu iz cijele Europe. Mada ce minsitar krizevi plakati ali neka pokupe i svo donirano staro zebeljezo iz Hrvatske. Ali neka sa time povuku svoje spijune, recimo samo oko 1000 spijuna sada imaju u Zagrebu.

Miki
4 godine prije

Taman posla da se naciste pusti da se raskreču po Evropi!

Splitexpres
4 godine prije

A stvar ipak ide raščišćavanju,makar koliko bila industrijski moćna,politički je patuljak?Strane trupe na vlastitom teritoriju ipak su odraz ograničenog suvereniteta,ali nisam očekivao ovakav brzi odgovor?Moglo bi doći i do preslagivanja Evropske unije?

Adriana
4 godine prije

Amerika Amerikancima, Amerikanci doma, skupa s raketlinima! Afrikanci i ostale falš izbjeglice, također doma (bez raketlina)!
Usput, nabaviti za početak S-400, dok se Europa ne snađe za proizvodnju svojih sredstava, a u cilju sprječavanja mogućeg maltretiranja s Orwell-ove Piste 1 iz “1984” (Britanija).

Ad astra
4 godine prije

Odlazak Amera iz Njemačke može poželjeti samo netko tko nije upućen u problematiku. Koliko novaca ostaje u zemlji s te osnove. Kad su Britanci najavili povlačenje svojih vojnika, manji gradovi u kojima su bili stacionirani, su se pobunili. Nisu tu samo plaće već cijela potpora.

MiLo
4 godine prije

Da se USA povuce i ostavi nekoga na miru? Ima da ih cijede do kraja ne samo EU nego koga god uzjasu kaboji nece pustiti bas tako,uostalom nisu ludi da se povuku i izgube dominaciju.

alfa33
4 godine prije

Tako je,neka idu,pa će se rusi ponudit da štite njemačku sa svojim s-400 i kinžalima fuj američki plutonij ne miriše fino kao ruski,a što češ jadni njemci ionako im je pola aviona i tenkova neoperativno…

antiimperijalista
4 godine prije

e, moj Dietmare Barchu, griješiš ako si sebi umislio da si ruskim boljševicima jednako zanimljiv ka što ti je svojevremeno bila baba i keva, zaboravi na ta vrimena, danas vam žene servisirati mogu samo obrezani kozojebi, i to ne besplatno kao što su to svojevremeno radili rusi, nego za svoju uslugu traže niz pogodnosti od njemačkog društva, prema tome, spusti se na zemlju prije nego što počmeš laprdati ovako neodmjerene izjave, zaboravi na vrijeme ponosa, to su za njemačku prošlo svršena vremena, vrijeme je za vjernu službu i podilaženja svojim gospodarima, a, to definitivno jesu oni koji su ti napaljenog boljševika podigli sa keve, da te podoji, inače bi danas bio tamo gdje su ti i ostali germanski preci👎

likosy
4 godine prije

sudeći po komentarima,silna uznemirenost zbog rusa i iranaca-naše područje je interesna zona irana(?!?)-nisu li TO NAŠI-po genetičkoj mudroliji naših genetičkih mudrosera -KONAČNO IMAMO ŠANSU,STVARNO BITI SVOJI-NA-SVOME !!!

Slavonac
4 godine prije

E moji njemci,bili su vam dobri Dom su vas izgradili.Tako vam je to i u obitelji i u narodima.Pomazes,primas i volentiras,oni tebe blate na sve strane.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI