Njemačka tvrdi da je EU spremna nametnuti Rusiji novi slijed sankcija

Annalena Baerbock - EU i Rusija
53 komentara

Trinaesti paket ograničenja ciljat će na opskrbu bespilotnim letjelicama, prema Annaleni Baerbock

EU je spremna usvojiti još jedan slijed sankcija Rusiji koje će utjecati na isporuku bespilotnih letjelica (UAV) u tu zemlju, između ostalog, prema njemačkoj ministrici vanjskih poslova Annaleni Baerbock. Paket je skoro finaliziran, rekla je Baerbock u ponedjeljak, uoči sastanka sa svojim kolegama u Bruxellesu. Ministri vanjskih poslova EU-a trebali bi raspravljati o 13. krugu sankcija Unije prije 24. veljače, druge godišnjice pokretanja ruske vojne operacije protiv Ukrajine.

Mađarska je jedina država EU-a koja je još odobrila predložena ograničenja, koja bi navodno bila usmjerena na 200 pojedinaca i subjekata, uglavnom iz Rusije. Prema medijskim izvješćima, pozivajući se na europske diplomate, EU planira po prvi put sankcionirati tvrtke u kontinentalnoj Kini i drugim zemljama, uključujući Tursku, Indiju i Srbiju, jer pomažu Moskvi da zaobiđe sankcije tako što joj navodno opskrbljuje komponente koje se mogu prenamijeniti za korištenje u bespilotnim letjelicama i drugim oružanim sustavima.

Kina je reagirala na izvješća da bi njezine tvrtke mogle biti stavljene na crnu listu, rekavši da odbacuje “nezakonite sankcije”, istovremeno obećavajući da će štititi interese kineskih tvrtki.

Budimpešta je odbila potpisati novi paket sankcija tijekom sastanka veleposlanika Unije prošlog tjedna, jer se protivi ograničenjima za uključene kineske tvrtke, izvještavaju mediji.

Mađarska je zauzela neutralan stav od eskalacije u veljači 2022. Budimpešta je osudila vojnu operaciju Moskve, ali se suzdržala od isporuke oružja Ukrajini. Osim toga također je pozvala na diplomatsko rješenje krize. Također je više puta rečeno da sankcije više štete samoj EU nego Rusiji.

Prema riječima predsjednika Vladimira Putina, rusko gospodarstvo nastavlja rasti i već je postalo najveće u Europi i peto u svijetu po paritetu kupovne moći, unatoč zapadnim sankcijama. Porastao je iznad svjetskog prosjeka u 2023., s povećanjem BDP-a od 3,6%. Gospodarstvo je pokazalo stabilnost, za razliku od gospodarstva SAD-a i EU-a koje su trenutno u padu, rekao je Putin.

Annalena Baerbockeurusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Dajte promijenite naslov, treba pisati “Njemačka tvrdi da je EU spremna nametnuti EU novi slijed sankcija” 😃

Max
2 mjeseci prije

Mogu im pućkati lulu.

Gad
2 mjeseci prije

A tko vas što pita, bijednici.

Gad
2 mjeseci prije

Rusija je gospodarski daleko jača od Njemačke, a ovi haluciniranu o sankcijama. Psihijatrija.

Dokurčilomi
2 mjeseci prije

Molim vas nemojte davati više sankcija Rusiji pocrkat ćemo svi u EU dok sankcije počnu djelovati.

BlueZg
2 mjeseci prije

Pa da još malo u drek copne. Drek je ionako germanizam, zar ne? 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

vanja
2 mjeseci prije

Mi smo valjda hteli da uđemo u zapadnu orbitu,to se i desilo,ali ispostavilo se da smo se zaebali ako smo uopšte i mogli da biramo.Zapad je danas tragedija,ni nalik onome čemu smo se divili u Jugoslaviji.Da li je neko mogao da pretpostavi da će ovakve kučke biti ministri velikih država i da će ta demokratija postati orvelovska diktatura i horor gde neki mračni tipovi kao iz Alana Forda određuju sudbinu sveta?

držnedaj
2 mjeseci prije

Niko ne služi kabali ko njemci. kako uvjek izaberu sluge, nije mi jasno!?

Bosanac
2 mjeseci prije

Kad ti oni (EUpolitičari) kažu da uvode nove sankcije Rusiji, to u prijevodu znači još teži život obične boranije na europskom tlu.
Npr. prije 2 godine i 2-3 mjeseca maslinovo ulje marke Verde ili sl koštalo je u BiH oko 8KM za litar (8KM = 4 eur i još malo nešto centi),
Danas 1l tog istog maslinovog ulja je 24 KM (12 Eur i nešto centi).
To su nama dale te njihove sankcije + ono štancanje Eura i Dolara bez pokrića u vremenu Corona Plandemije od kojih ja nisam vidio nikakve koristi a sad plaćam cijenu za to sve.

Antee
2 mjeseci prije

Sve su to sankcije bijelačkom stanovništvu Evrope. Evropljani su napadnuti a od strane superbogatih.

Grdi
2 mjeseci prije

Njemacka i slicni papci uvlace cijelu EU i rat …. zato teba cim prije izac iz EU zlo ….

Ime
2 mjeseci prije

o židovskom učenju, posredništvom Mojsija, židovskom narodu dat je dvostruki zakon: pisani i usmeni. Pisani zakon sastavljen je u pet knjiga od Mojsija, koje sačinjavaju glavni dio Starog zavjeta. Tih pet knjiga Židovi nazivaju Torom. Usmeni zakon Mojsije, naravno, nije napisao, nego ga je usmeno predao Jošui, a ovaj najstarijim Židovima, pa je na taj način od generacije do generacije predavan, kroz stoljeća dopunjivan i prilagođavan novim običajima. Ovaj usmeni zakon, ogroman po svome obimu, kasnije je napisan.* *[Talmud je pisani dokument židovske religijske i rabinske predaje, ali s političkim implikacijama i kodeksom načina života za sve židovstvo, prvotno nastao u vrijeme babilonskog sužanjstva. O tome se može čitati u knjizi proroka Jeremije, ali također i kod Ezekijela i Izaije. I izvan biblijski povijesni nežidovski izvori daju određena saznanja o Talmudu. Vrijedi potražiti i starije knjige koje kao da netko skriva – takve knjige kao da su nekim čudom „nestale“.]… Čitaj više »

Mrčikola
2 mjeseci prije

Njemačka tvrdi da je spremna izdržati još jedan slijed sankcija Rusiji.😁

Najpraviji Draco
2 mjeseci prije

Super. Što više sankcija Rusiji, to jača Rusija.

Bruno
2 mjeseci prije

Ova kokoš se razumije u ekonomiju. Doktorant na Heidelbarg-u. Kada je Nesretnik i visoki političar poljubi, sva pamet faksa kod gazda Rade pređe na nju. Boli je minđa, ona ima čime da se grije i ko da ju grije.

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Malo su autogolova zabili svojoj ekonomiji koja je pred kolapsom, pa su resili da si zabiju jos jedan!
Na mig amerike, poslusno kucence se prevrce preko glave.

Zvone
2 mjeseci prije

Glupi njemci, spremni nametnuti nove sankcije do kolapsa Njemačke.

Zlovenac
2 mjeseci prije

52 paket sankcija, u Eu jedemo crve.

Ramo
2 mjeseci prije

Postaje smijesno

Darko 7
2 mjeseci prije

Smisao ovih sankcija je uništavanje normalnog života stanovnicima Europe. Ljudima je malo teže to shvatiti jer iako shvaćaju da su političari moralno dno društva, ipak ne mogu nikako pojmiti samu srž istine, a to je da političarima vlastita nacija i vjera ništa ne znače. Političari svoje građane niti ne percipiraju kao ljude (ili točnije kao živa bića), a vođeni su mišlju kako nas je previše i da nas treba desetkovati.

gigi pinna
2 mjeseci prije

A Izraelu niti prvi red sankcija.
Kina kaže da će “štititi interese kineskih tvrtki” – znači više-manje poštovat će sankcije (zdravoseljački rečeno – htjeli bi biti i je.eni i pošteni). Rusija ionako sama proizvodi dronove već neko vrijeme.
Vidjet ćemo dokle će ovo ići – što prije Europa bubne glavom o pod, to bolje za nju. Valjda će onda shvatiti neke stvari.
Ove bedastoće sa Navaljnim stvarno Rusiji nisu trebale – čemu ta opsjednutost da kretene i kvislinge moraš likvidirati – neka laju iz Londona ili odakle već. Kakvu štetu mogu Rusiji napraviti?

Zoro
2 mjeseci prije

mislim da namjerno na položaje dovode ovakve potkapacitirane političare, kao ova 360 stupnjeva zaokret ženska, da bi ih poslje zamjenili sa običnim normalnim umjerenim političarima pa da se prihvati agenda evropske unije i natoa, da ljudi odahnu kada opet dođu normalni, a u tom grmu i leži zec, dobar i loš policajac priča čovik koji misli svojom glavom mora biti protiv bilo kakve eu i bilo kakvog natoa, nek teče med i mliko u eu a u samostalnoj državi neka jedemo korjenje biraj samostalnu državu, ne želim živit sa njemcima i francuzima i sličnima u istoj državi, balkanci su mi jedini poželjni susjedi jednostavno smo drukčiji, mi imamo svoje vridnosti koje ubrzano nestaju u kontaktu sa zapadom, zapad često obožavaju primitivci koji nemaju svojih vrijednosti, često su i jako obrazovani ali to nije štit protiv primitivizma samo ga potencira zašto je to bitno, ne ulaziti u saveze sa kolonijalističkim i… Čitaj više »

Janko
2 mjeseci prije

Oj jadni narode Evrope tko upravlja našom sudbinom,.Berbekova,Ursula,Sholz,letonska presednica,Sunak i njegov čupavac Jhonson,kakav ljudski jad i bijeda.Evropo gdje nestade tvoja intelektualna elita.

tatamata
2 mjeseci prije

ova ce opet promijeniti pravac za 360…

Red Dog
2 mjeseci prije

Bauk se siri Jevropom.
Bauk defetizma.
Kuka se na sve strane da se je medved probio kroz palisadu, a ova glupaca pokusava jos da ga zaplasi mahanjem ruku.

Darko
2 mjeseci prije

Kad se krmača umjesto kuhače primi politike onda to tako izgleda..

Just m3
2 mjeseci prije

Trebate uvesti i sebi sankcije jer ukrajini dajete oruzje kojim napada rusiju
Dvostruki moral

nessy
2 mjeseci prije

Tako treba, a imajte u pripremi sankcije 14., 15., 16., pa tako nadalje. Ocito nikad nisu culi ‘pokusavati isto, vise puta, a ocekivati drugaciji rezultat je osobina budale’. Nikad ne znas, mozda se rusi sami predaju, iz cista mira. Vjerojatnost je mala, ali nikad se ne zna….

oli
2 mjeseci prije

Sljedece sankcije bacanje uroka

Josip
2 mjeseci prije

EU se zaigrala sa budalama koje joj obnasaju vlast dok ne dobije po picki. A to bi moglo biti vrlo brzo zato bi ovoj kravetini Analeni bilo pametnije da se primi kuhace i metle, a ne politike. A mozda i Grlicevog pimpeka jer steta bi bila manja 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI