Njemački ambasador prisustvovao je kanadskom odavanju počasti nacistima iz Drugog svjetskog rata

Zelenski i Trudeau
46 komentara

Njemačko Ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je sudjelovanje svoje veleposlanice u Kanadi u prošlotjednim neugodnim ovacijama za ukrajinskog veterana Waffen SS-a, rekavši da nije bila svjesna da je on nacist kada se pridružila zastupnicima iz Ottawe u pljesku.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Sebastian Fischer priznao je gaf po prvi put u srijedu, kada je na brifingu za novinare upitan o tome što je veleposlanica Sabine Sparwasser odala počast Yaroslavu Hunki, suradniku nacista u Drugom svjetskom ratu.

Članovi kanadskog parlamenta stajali su i dugo pljeskali za 98-godišnjeg Hunku kada je predstavljen tijekom posjeta ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u petak. Zelenski i kanadski premijer Justin Trudeau bili su među oduševljenim sudionicima navijanja.

Sparwasser jednostavno nije znala za Hunkinu nacističku pripadnost kad mu se pridružila s drugima u aplaudiranju, tvrdio je Fischer. Glasnogovornik je priznao da je incident neprihvatljiv, ali Hunkin pravi identitet nije bio poznat njemačkoj diplomatkinji niti drugim članovima gomile jer njegovo prisustvovanje događaju nije bilo unaprijed najavljeno.

Međutim, kada je predsjedavajući Zastupničkog doma Anthony Rota predstavio svog gosta okupljenima, primijetio je da se Hunka “borio za ukrajinsku neovisnost protiv Rusa”, što po definiciji sugerira da je služio na strani fašističkih sila Osovine. “On je ukrajinski heroj, kanadski heroj i zahvaljujemo mu za svu njegovu službu”, rekao je govornik.

Rota je u utorak podnio ostavku na svoju dužnost i ispričao se za grešku u odavanju počasti Hunki. Ratni veteran bio je dragovoljac u 14. Waffen Grenadier diviziji SS-a, ukrajinske postrojbe, koja je počinila zločine protiv Židova i Poljaka na Istočnom frontu.

Upitan kako je Sparwasser mogala ne razumjeti Hunkinu nacističku pripadnost – unatoč tome što joj je rečeno da se borio protiv Crvene armije – Fischer je rekao da postoje i druga moguća objašnjenja za njegovu ulogu u ratu. Na primjer, teoretizirao je, Hunka je mogao biti borac Poljske domovinske vojske, koja se borila protiv njemačkih i ruskih snaga.

Ukrajinski nacistički kolaboracionisti poklali su tisuće Poljaka tijekom Drugog svjetskog rata. Hunka je bio među tisućama ukrajinskih boraca kojima je nakon Drugog svjetskog rata dopušteno emigrirati u UK i Kanadu, unatoč mogućem sudjelovanju u ratnim zločinima.

Moskva je incident nazvala ciničnim zlostavljanjem sjećanja na žrtve nacizma i primjerom otvorene rusofobije, te je rekla da bi mogla pokrenuti istragu o potencijalnim ratnim zločinima i zatražiti izručenje Hunke. Poljska, koja je bila među glavnim podupirateljima moderne Ukrajine u njezinoj borbi protiv Rusije, također je pozvala na istragu potencijalnih ratnih zločina koje je počinio Hunka.

kanadanacizamnjemačkaSabine Sparwasser
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
6 mjeseci prije

Izgleda da ni Dolfi nije bio svjestan da je nacist.

Nekoime
6 mjeseci prije

A prisutni Židovi su umjesto Hunka čuli Hanuka, pa su i oni pljeskali.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Piše u tekstu ne da je bio unovačeni SS-ovac, već dobrovoljac.
Rusija i Poljska pozivaju na istragu potencijalnih ratnih zločina ovog naciste, a Izrael šuti.
Ova njegova Waffen Grenadier divizija SS-a ordinirala je i po Sloveniji, ali oni šute kao pizde.

Jere
6 mjeseci prije

Gnusno. Ovi nikad ne omanu u pokušajima da nas iznenade koliko nisko mogu pasti… Najgore je uz to što pokušavaju naći svakakve izgovore. Parafrazirajući Shakespearea:
“Na ovome svijetu postoje sranja
o kojima Vaša mudrost ni ne sanja,
moj Horacio”.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Svi ustaše i odaše počast poluminutnim gromoglasnim pljeskom u kanadskom parlamentu nacističkom dobrovoljcu u SS trupama.

Youtube – “Trudeau and Zelensky give Ukrainian Nazi war veteran standing ovation in Canadian parliament”

nastran
6 mjeseci prije

a kad se ukrajina borila protiv rusa u II svj.ratu?

Max
6 mjeseci prije

Nacistički tulum.

Goran
6 mjeseci prije

Najbolje se pravit lud,svi su u Briselu

Гавран
6 mjeseci prije

Izvinjenje, pokušao sam da prevedem na Bosanski, pa Hrvatski, ali AI izobliči smisao.
Citat:
 „БАНДЕРИНИ људи су манијаци без разума, другим речима – крволочна стока. Али, такви људи су нам потребни у овом тренутку да уништимо побуњене Словене“, ово је у Државној Думи РФ изговорио њен посланик Андреј Луговој.
         Колеге које су се згледале, брзо је умирио, нагласивши да се ради о цитату и да им је само прочитао оно што је у своје време изговорио Хитлеров доглавник Гебелс.
         Да би све учинио још јаснијим, прочитао је и трећу Гебелсову реченицу:
         „А онда они сами (Бандеровци) морају бити уништени, јер таквим зверима није место међу људима.”

Nekoime
6 mjeseci prije

Da je bila svjesna da je nacist, dobacila bi mu grudnjak i gaćice.

Darko 7
6 mjeseci prije

Postoje nebrojeni dokazi kako su mnogi članovi sadašnje elite i njihove obitelji bili izravno upleteni u suradnju s nacistima. Npr. IBM je kreirao stroj na bušeće kartice koji je bio najzaslužniji za uspješno provođenje holokausta (E. Black je za ovu priču bio nominiran za Pulitzerovu nagradu). Ili specijalni aditiv koji je proizvodio Shell bez kojeg nije mogao poletjeti niti jedan nacistički avion. Nacisti vladaju svijetom, jer kako shvatiti sva ova ograničenja i kršenje temeljnih ljudskih prava. Umjesto što se bavimo ovim bezveznjakom bilo bi puno pametnije shvatiti samo polazište totalitarizma.

Just
6 mjeseci prije

Siguran sam da je tamo bio i hiber

ime
6 mjeseci prije

socijalisti i nacional socijalisti. isti.

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Novinar u Velikoj Britaniji koji je osudio Trudeaua zbog salutiranja nacistima je uhićen “zbog dezinformacija”.
Britanski nezavisni novinar uhićen je nakon što je osudio hvaljenje ukrajinskog nacističkog člana Waffen-SS-a od strane kanadskog parlamenta.

Meni nije baš najjasnije kako i zašto je svima očigledna i objavljena istina odjednom i misteriozno postala “dezinformacija” – vjerojatno se radi o nekakvim opakim mađioničarskim trikovima koji istinu pretvaraju u neistinu i “dezinformaciju”.

Zoro
6 mjeseci prije

ministar Lavrov citirao ruskog pjesnika Tutičeva , sredina 19 tog stoljeća, mržnja zapada prema Rusiji će biti puštena otrgnuta sa lanca, doće vrijeme da se Rusija bori sa cijelom evropon, stoljeća prolaze ništa se ne minja, kao da je rečeno danas,
Rusija je nešto nepojmivo veliko kada izaziva toliku mržnju kod materijalista i moralno pokleklih naroda,
vjerovatno je razlog što je brana gospodstvu sveopćeg razvrata i grabeža, lžmtčš nastranosti hedonizmu i lagodnom životu na račun tzv nerazvijenih, a vjerovatno ima i dublja metafizička kozmička dimenzija, vječna borba dobra i zla u prirodi čak i u svakom pojedincu borba sa samim sobom da li uživati bez odgovornosti u životu ili stremiti višim ciljevima u znoju lica svog,
tu borbu šta gledamo na svjetskoj pozornici, čeka i sve nas sa samim sobom,
cilj je biti bolji izaći na više duhovne horizonte, a nešto nas vuče pivi rakiji vinu, prasetini janjetini i razvratu

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Off topic – nema nigdje danas lokalnih tema danas da tamo stavim komentar, a mislim da je stvarno je zanimljiv. Dakle, po podacima Ministarstva poljoprivrede u prvih šest mjeseci ove godine uvezeno je u Hrvatsku 65 tisuća tona jeftinog žita iz Ukrajine, što je 50 posto više nego u cijeloj prošloj godini i ukoliko se taj trend nastavi Hrvatska će u cijeloj godini uvesti 100 posto više tog žita nego prošle godine. Prošle godine žito prodavalo za 300 eura po toni, a ove godine za 160 eura. Potrebe Hrvatske su 400 do 450 tisuća tona, a predviđena hrvatska proizvodnja ove godine oko 900 tisuća tona. Pao nam je drastično i izvoz. Uništi hrvatskog seljaka do kraja po napucima Brisela. I onda će doći izbori sljedeće godine, i opet će Slavonac zaokružiti HDZ ili neće izaći na izbore. Jer im nije dosta što su im se djeca sa svojom djecom odselila… Čitaj više »

Captain
6 mjeseci prije

🤣🤣🤣
Kako nisu znali, briljantno.
Ako nisi Finac a Hunka po imenu i prezimenu očito nije onda jedino preostalo se otvara samo od sebe a to je naci vojnik i oni svi nisu ništa znali 🤣🤣🤣.

Мунгос
6 mjeseci prije

Jaroslav Hunka није Немац, он је Украјинац. Јарослав.
Видимо на слици поред Сабине Шпарwасер и аплаузанере угледне председнике Канаде и Украјине како одушевљено аплаудирају.
Масони или неке друге Тајне организације веома пате „од јубилеја“. Али им је веома, веома тешко што своје успехе не могу јавно и гласно да прославе. Као у овом случају, јесу аплаудирали – прослава јубилеја је трајала један дан, али су брже-боље морали сутрадан све то да демантују и попљују.

Мунгос
6 mjeseci prije

Видимо на слици поред Сабине Шпарwасер и аплаузанере угледне председнике Канаде и Украјине како одушевљено аплаудирају. Поносни.
Масони, или неке друге Тајне организације веома пате „од јубилеја“. Али им је веома, веома тешко што своје успехе не могу јавно и гласно да прославе. Као у овом случају, јесу аплаудирали – прослава јубилеја је трајала један дан, али су брже-боље морали сутрадан све то да демантују и попљују. Тако је прослава фашизма опет добила свој фијаско.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Zaharova: “Према њеним речима, тешко је претпоставити да “ЗАМЕНИЦА ПРЕМИЈЕРА Канаде Кристија Фриленд, одана и дугогодишња присталица УКРАЈИНСКОГ КОНГРЕСА КАНАДЕ и СВЕТСКОГ КОНГРЕСА УКРАЈИНЕ (УВЦ), УНУКА НАЦИСТИЧКОГ ЗЛОЧИНЦА Михаила Хомјака, није знала за неславну прошлост “пријатеља” тог истог Конгреса и његовог дугогодишњег спонзора Хунка.” Komentari: “Јарослав Гунко био је члан СС дивизије “Галичина” која је била састављена од добровољаца који су дали заклетву директно Хитлеру. Према томе Јарослав Гунко није био случајно у тој дивизији, није био мобилисани војник, а нити нешто слично. Он је био добровољац и нациста по убеђењу. Ова дивизија којој је он припадао извршила је покољ над Јеврејима, Пољацима, Белорусима и Словацима. Масакре су вршили на најбруталније начине, углавном СЕКИРОМ. Толико о безначајности дотичног Што се тиче Канаде тамо су Украјински нацисти веома поштовани. Имају и СПОМЕНИКЕ на којима јасно пише ко су они којима се споменик подиже. Неки људи који су обојили натписе и називе СС дивизије… Čitaj više »

Yahoo
6 mjeseci prije

Nijemci imaju u DNA nacizam

Quale
6 mjeseci prije

Tri balticka patuljka – tu je nacizam legaliziran – se protive diskriminaciji nad nacisti a I fasistima u Kanadi i ostalo djelu svijeta.

Realno
6 mjeseci prije

Ma e…Luka Modrić style. Ne sjećam se.

mali jere
6 mjeseci prije

pa mislim da on i nije fasist nego komunist sto se vidi iz toga kako dize stisnute ,,pesnice,,znak anarhista proletera svih zemalja stoke koja je sto puta gora od bivsih fasista, zato su ga englezi i spasili jer da je bio fasist davno bi ga likvidirali

Karma
6 mjeseci prije

Kabala bolesna prestava. Sifilis mozga i sjeeeebeni geni izopacenih satanista

Tim
6 mjeseci prije

Prema ovim sodomitima, pedofilima, LGBTQ ovim psihopatama, ubojicama djece pobačajem i cijepljenjem, razuralenim farmakomafijaškim kompanijama, imbecilnim, korumpiranim, veleizdajničkim političarima, eugeničarima sa špricama, podmuklom invazijom muslimanskih migranata, nacizam izgleda kao jedna blaga alternativa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI