Njemački gradovi pripremaju grijana skloništa za siromašne stanovnike na zimu

46 komentara

Čini se da Njemačke vlasti ponovno pripremaju stanovnike za odlazak u koncentracijske hale, prije je to bilo da nas zaštite od Covida, a sada da nas zaštite od hladnoće. U svakom slučaju, obrazac se ponavlja, stanovnici će ponovno u karantenske kampove, a sve zbog naše zaštite, naravno.

Kako izvještava Bild, mnogi njemački gradovi pripremaju se za zimske nestašice energije, uključujući stvaranje grijanih javnih skloništa za one koji si ne mogu priuštiti grijanje kod kuće.

Prema izvješću, takav centar će biti izgrađen prvo u gradu Ludwigshafenu, Rhineland-Pfalz.

“Spremni smo za sve hitne slučajeve s pogledom na jesen i zimu”, navodno je rekla gradonačelnica Yutta Steinrak za Built.

Vlasti u Neustadtu, Frankenthalu i Landauu također će pripremiti takve centre. Prema Bildu, grad bi mogao koristiti privremene objekte za COVID-19 otvorene 2020. u sportskim arenama, izložbenim dvoranama i koncertnim prostorima. Vlasti kažu da pripremaju „paviljone za dobrodošlicu građanima koji si više ne mogu priuštiti grijanje da ne umru od hladnoće“

Planira se i noćno gašenje fasadne rasvjete zgrada i semafora. U Rendsburgu, Schleswig-Holstein, vlasti su odlučile da neće postaviti klizalište na gradskim božićnim sajmovima. Oprema za hlađenje troši puno energije.

Početak neprijateljstava u Ukrajini u veljači samo je pogoršao energetsku krizu u Europi tijekom prošle godine. Logistički i financijski poremećaji zbog zapadnih sankcija protiv Rusije oslabili su opskrbni lanac i naglo porasle cijene energije diljem svijeta.

Pitanje je vremena kada će Vladimir Putin naložiti prekid opskrbe plinom iz Rusije prema Europi. Zemlje poput Njemačke vrlo su ovisne o ruskim energentima (više od 40% potrošenog plina) i zato su se gradonačelnici nekoliko gradova počeli pripremati za zimu bez plina i uz moguće racioniranje, bilo zbog slavine iz Moskve zatvorena ili zato što zbog poskupljenja tisuće ljudi to ne mogu priuštiti.

U tom smislu sve više gradova formira krizne timove i razvija planove za hitne slučajeve pomoći za one koji su najpotrebniji. Stariji i mlađa djeca će imati prednost.

Premijer Bavarske Markus Soder brine da će Njemačka zapasti u kaos ako plin prestane teći. Söder, iz CSU-a, upozorio je ove nedjelje list Welt da je Njemačka manje spremna od drugih zemalja ako Putin zatvori plinsku slavinu te je predvidio da će doći do nestanka struje i nepopravljivih posljedica za gospodarstvo. Prema njegovom mišljenju, odgovornost u takvom kriznom scenariju snosit će koalicijska vlada.

Njemačka održava ideološki i tehnički spor oko svojih izvora energije. Koalicija koju predvodi socijaldemokrat Olaf Scholz odbacila je zahtjev Europske unije za produljenjem vijeka trajanja nuklearnih elektrana, što dodatno komplicira scenarij s prekidom isporuke ruskog plina u znak odmazde za potporu Ukrajini.

Vlasti u drugim regijama poduzimaju mjere štednje. U Dusseldorfu kako bi kratkoročno uštedjeli energiju i reagirali na nestašice plina, Ministarstvo gospodarstva i zaštite klime želi manju potrošnju grijanja ove jeseni i zime. Nadalje, njegovi klimatizacijski sustavi više ne bi trebali hladiti onoliko koliko je to uobičajeno ljeti, a “dostupnost tople vode u kuhinjama i sanitarnim čvorovima” trebala bi se smanjiti, prema glasnogovorniku.

Mračne izglede koji se nadvijaju nad Europom potvrđuje Francuska. Francuski ministar gospodarstva i financija Bruno Le Maire ocijenio je da je potpuno prekid isporuke ruskog plina Europi “najizglednija opcija”. “Vjerujem da je potpuni prekid opskrbe plinom iz Rusije realna mogućnost i moramo se pripremiti za tu opciju”, poručio je Le Maire.

Ovi komentari objavljeni su manje od 24 sata prije zatvaranja, ovog ponedjeljka, najvažnije veze ruskog prirodnog plina s Njemačkom, plinovoda Sjeverni tok 1, radi godišnjeg održavanja predviđenog da traje deset dana.

HalenjemačkaSklonište
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

I koji će uvjet postaviti nesretnicima da bi se malo ugrijali???? Pitam….

Matiša
1 godina prije

Lijepo je biti mali i nemati industriju

Austrija
1 godina prije

…samo nek Nijemci ucestuju u igrokazu NA GLASANJE!

Fallout Boy
1 godina prije

Znači sankcije Rusiji djeluju, i embargo hahahahahaha

MKD
1 godina prije

Svi su u igri, a eto i novi konc logor pod drugim imenom ovaj put za siromahe

nekoime
1 godina prije

Tko o čemu, Švabe o konc-logorima. Hoće li biti plina u kupaonicama?

Oblak
1 godina prije

nece ih pustit unutra ako nisu cijepljeni barem 6 puta

eks
1 godina prije

Pitam se hoće li tamo primiti i ove amerofile i natoljupce sa ovog portala .

Lucija, prva
1 godina prije

“Koalicija koju predvodi socijaldemokrat Olaf Scholz odbacila je zahtjev Europske unije za produljenjem vijeka trajanja nuklearnih elektrana,”

Sholz, kupi prnje.
Drogiraš studente, osim toga. 😁

Lucija, prva
1 godina prije

Nisam sigurna da je ovo isplativo.

Te hale su jako visoke…toplina ide gore.

Lucija, prva
1 godina prije

“Nemci se, međutim, moraju pripremiti za skupu zimu. Poskupljenja na jesen i zimu dostizaće po domaćinstvu i „ČETVOROCIFRE brojke, a
mogu dobaciti i do VREDNOSTI MESEČNE PLATE“, upozorio je Habek.

Stoga je štednja sada izuzetno važna.

Nemačka će povećati proizvodnju struje iz uglja, a izbegavati gas. Odgovarajuće zakonske izmene Bundestag treba da usvoji u četvrtak uveče.”

Habek …a da ti jednostavno odeš…

tihobl
1 godina prije

Ovo im je pametno – iskljucice semafore.
Koji ce im k. semafori kad ostanu bez dizela, beznina, plina i struje.

Tupko Glupko
1 godina prije

Čisto sumnjam da će Rusi zaustaviti dotok plina prema Europi, pogotovo uz ovakve cijene.
Niti u doba najnapetijih odnosa između tadašnjeg SSSR-a i Europe u doba hladnog rata nije se zaustavljao dotok plina.
Izmislit će EU razlog da plin ne dolazi u Europu okrivljujući Ruse.

1 godina prije

Ulaz dozvoljen samo cijepljenima, sa QR kodom tetoviranim na čelu, a bit će obavezni i PCR testovi. A za slučaj da se dijagnosticira koji slučaj COVIDa, vrata se sa vanjske strane zabarikadiraju dok ne prođe period karantene. Ali možete biti spokojni, brižna država će voditi računa o njima: Bit će hrane (rigorozno na insektoidnoj bazi), i za razliku od privatnih stanova, ovdje će se moći i tuširati. Bit će i tople vode, mada nije sigurno hoće li se uvijek puštati ova ili nešto drugo. A nakon kraja perioda karantene, svi će biti odvedeni u rekreacijski centar Auschwitz-Birkenau da se malo i psihički odmore. A ovaj put se neće dozvoliti Rusima da dođu naprasno prekidati ljudima godišnje odmore.

Tek ćete zebsti
1 godina prije

Mislim da će se najbolje ugrijati na zapaljenom Rajhstagu.

bruegel the elder
1 godina prije

Ciklon b je jeftiniji za grijanje.Hm…..ali BASF neće raditi…….može se
aktivirati IG Farben……..

mrdo
1 godina prije

To im njihova borba za američke interese dala.

Metabaron
1 godina prije

Pa I bolje da Rusi zatvore plin nego da ga Svabe puste ….

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Jednog dana ćemo živjeti kao Nijemci! – Krapinski pračovjek

Emiliano Zapata
1 godina prije

Tako rade i s kravama kad se ne bune.
No bitno da sankcije funkcioniraju!

Lucija, prva
1 godina prije

Ja vidim da uglavnom Nijemci pu#še…
Gle ovo:

“Uvoz ruskog dizela čini jednu petinu dizel goriva koje koristi Britanija svake godine. ”

“Kako navodi Tajms, od početka ruske specijalne operacije britanske vlasti su od Rusije kupile sedam miliona barela dizel goriva u vrednosti od 800 miliona funti (oko 960 miliona dolara). Luke u zemlji primile su pet svojih pošiljki u aprilu, zatim četiri u maju i jednu u junu.

Prema rečima Ajaja Parmara, analitičara konsultantske firme ICIS, cena goriva zimi će rasti ukoliko zalihe ne budu popunjene.”

Praetorian
1 godina prije

Zemlja 3.svijeta. Sve vise ljude slusam kako razmisljaju o selidbi iz ove nakaradne tvorevine, osakacene i opustosene Njemacke.
Cijeli svijet im se smije

tihobl
1 godina prije

Sta kaze onaj zeleni ministar – iduce godine prosjecno domacinstvo ce za struju izdavajati 5.000 evra. Kod mene u komsiluku kukaju kad mjesecni racun predje 60 KM, a svabe nece kukati ni preko 400 evra. Valjda ce moje komsije shvatiti da sam bio u pravu kad sam ponavljao da struja nije skupa.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo o Sholtzu i drogi za silovanje. Na domjenku za 1000 ljudi:

“Неочекивано се испоставило (такве ствари увек дођу изненада) да је на великој традиционалној забави Социјалдемократске партије Немачке (1. јуна) у пиће присутних жена сипана такозвана дрога за силовање.”
“Трагови “дроге за силовање” пронађени су у крви девојке која је присуствовала забави СПД 1. јуна.

       Жалила се на главобољу и „рупе у сећању“, уз навођење да није попила ни кап алкохола.   Случај је преузела криминалистичка полиција. Од тога је кренуло.

       Истражитељи позивају жене које су присуствовале забави да сведоче и прођу токсиколошки преглед. Засад се верује да је било осам жртава. Али, пошто се тамо дружило око хиљаду људи – могло би их бити много више.

       На забави су, поред Олафа Шолца, били безмало сви водећи представници СПД.”

A sada…slijedi, još financijskih malverzacija vezanih za Sholtza:

Lucija, prva
1 godina prije

Još o Sholtzu: 😁

“Са њим су повезана и „финансијска питања“. У другим земљама то се зове корупција, али у ЕУ, као што сви знамо, корупције нема.
1.) Али, док је Шолц био министар финансија Немачке, замерали су му што није спречио злонамерни банкрот компаније WIRECARD, која је присвојила чак две милијарде евра.

2.)  Док је био градоначелник Хамбурга, Шолц је сумњиво дуго разговарао са менаџментом ВАРБУРГ-БАНКЕ о враћању у буџет ЧЕТРДЕСЕТ (40) милиона евра, које је банка дуговала као казну за једну превару, али очигледно није желела да је плати.  

       Шолц тврди да се „ничега не сећа“.”
Jao što slijedi…bit će za ledenog…

Tuđo Franjić
1 godina prije

Takvo nešto ni u komunizmu nije postojalo. Zapad je potpuno pošandrco. Od muke.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI