Njemački mediji podijelili detalje o razgovorima između NATO-a i Ukrajine

Ukrajina i NATO
8 komentara

Nade Kijeva u vezi toga da će se uskoro pridružiti bloku vjerojatno će nestati, izvještava novinska agencija DPA

Washington i Berlin nisu spremni dati nikakva obećanja Kijevu u vezi s budućim članstvom Ukrajine u NATO-u, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa. Nade Ukrajine da će se uskoro pridružiti vojnom bloku predvođenom SAD-om, vjerojatno će se raspršiti, izvijestila je agencija u utorak. Prema informacijama dpa-e, ključni igrači u bloku poput SAD-a i Njemačke nedavno su Kijevu iza zatvorenih vrata jasno dali do znanja da trenutačno ne žele preuzimati nikakve daljnje obveze po tom pitanju, osim nejasne deklaracije NATO-a iz 2008.

Tada su čelnici zemalja članica NATO-a rekli da bi se Ukrajina i još jedna bivša sovjetska republika, Gruzija, trebale pridružiti bloku, ali nisu dali nikakav vremenski raspored za pristupanje ni jedne ni druge.

Tijekom svog prošlomjesečnog posjeta Kijevu, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg ponovio je da je “zasluženo mjesto Ukrajine u NATO-u”. Također je projicirao da će “naša potpora s vremenom pomoći da to bude moguće”, ali se suzdržao reći kada će se točno dogoditi članstvo Ukrajine u NATO-u.

Međutim, nekoliko dana kasnije, njemački ministar obrane Boris Pistorius sugerirao je da “nije vrijeme za odlučivanje” o mjestu Ukrajine u NATO-u. Članice bloka trebale bi ovo pitanje razmotriti “hladne glave i vrelog srca. Ne obrnuto”, rekao je Pistorius. Komentari njemačkog ministra razljutili su zamjenika poljskog ministra vanjskih poslova Piotra Warzywka, koji je ustvrdio da je “poznato da su Francuska, Njemačka i zemlje Zapadne Europe, općenito, uvijek bile protiv ulaska Ukrajine ili u EU ili u NATO”.

Ranije ovog tjedna Gitanas Nauseda, predsjednik druge države članice NATO-a, Litve, rekao je da bi “bilo preteško” učiniti Ukrajinu članicom bloka sve dok traje sukob s Rusijom. Vlada u Kijevu također je toga svjesna, dodao je.

Glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, Mikhail Podoljak, nedavno je ponovio želju Kijeva da se pridruži savezu, tvrdeći da bi bilo nemoguće obnoviti sigurnost u Europi bez “punopravnog članstva zemlje u NATO-u”.

Moskva, koja vidi širenje NATO-a na istok kao veliku sigurnosnu prijetnju, izdvojila je nastojanje Ukrajine u pogledu pridruživanja bloka jedan od glavnih uzroka za pokretanje vojne operacije protiv Kijeva, koju je započela prije više od godinu

kandidaturaNATOukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadija
11 mjeseci prije

Rusija je i službeno pripojila:Donbas, Lugansk, Zaporozje i Herson.

HEKPCT
11 mjeseci prije

Ono što Ukrajincima promiče jest činjenica da ih zapad cijeni manje nego Ruse.

Ivan
11 mjeseci prije

Skratit za glavu oba majmuna pod hitno pa da se spasi ukrajinski narod..

Antee
11 mjeseci prije

Cilj kazarske mafije je zapravo postignut…monopol američana nad LNGom i uvozom hrane.
Sad će se lagano izvući tako da u smrt pošalju 500 000 Ukra u neku unaprijed propalu ofanzivu…i onda će im reć.mi smo vam dali oružje a vi niste uspjeli..odosmo.

EU je zakonskim aktima poduzela sve mjere uvođenja totalitarizma kažnjavanjem svakog postupka koji se bude kosio s službenim narativom.
Znaju da stižu neredi.

Max
11 mjeseci prije

Nečasne radnje.

mrimproper
11 mjeseci prije

ja bih reko da su rusi svoj cilj ostvarili, sve dalje im je samo bonus. dakle nakon cecenije… gruzije… sirije… i ukrajina nema sanse da ikada vise cak i pomisli da i prismrdi u nato. a sad ce tek da pocnu “sabotaze” po cijeloj planeti jer rusi su odjebavli korejce… nametali sankcije iranu i opcenito drzali lojtre nato paktu pa tako naprimjer jedna argentina desetljecima nije mogla da kupi ratne avione jer bi onda mogla da gađa britanske avione na maldivima, u iducih 10 godina svijet ce se okrenuti naglavacke, ako prezivimo, jer mafijasi i sileđije ne vole gledati kako padaju i svakimdanom su sve slabiji i siromasniji, dok je konkurencija svakim danom sve jaca i jaca i bogatija. zapad trenutno hitno treba primirje jer cijelo zapadno gospodarstvo pada, gomilaju se dugovi, resursi su svakim danom sve skuplji, inflacija prozdire dobit dok se zavaravaju povecanom dobiti praveci se da ne… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI