Norveška hitno poslala F-16 da isprate dva ruska bombardera Tu-22M3 do Arktika

Tu-22M3
13 komentara

Norveška je 28. travnja poslala dva lovca F-16 za pratnju ruskih bombardera Tu-22M3 iznad međunarodnih voda Barentsovog i Norveškog mora. Prema Ministarstvu obrane Rusije, svi letovi zrakoplova ruskih zrakoplovnih snaga odvijaju se strogo “u skladu s međunarodnim pravilima uporabe zračnog prostora”.

Rutinski let dva bombardera Tu-22M3 obavljen je ovog utorka, 28. travnja, u “društvu” norveških lovaca F-16, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane. “Dva bombardera Tu-22M3 obavili su rutinski let iznad međunarodnih voda Barentsovog i Norveškog mora. Let je trajao više od četiri sata. U određenim fazama putovanja, ruske zrakoplove pratili su norveški lovci F-16“, navodi se u priopćenju.

Piloti zrakoplova dugog doleta često lete iznad međunarodnih arktičkih voda, u sjevernom Atlantiku, te u Crnom i Kaspijskom moru. Svi letovi se odvijaju “u strogoj suglasnosti s međunarodnim pravilima za korištenje zračnog prostora”, priopćilo je ministarstvo.

Dobro je, bar nemaju problema s koronavirsuom i 11. svibnjem, datumom svih datuma.

norveškaPresretanjerusijaTu-22M3
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Potres u glavi
3 godine prije

Ma nije, Norvežani su im bacili soli na rep i ovi umakli da im ne krenu elektrolitski procesi na aluminijskom repu, sigurno je sigurno.

BanOvan
3 godine prije

“Norveška hitno poslala F-16 da isprate dva ruska bombardera Tu-22M3 do Arktika” … mozda se nErvozani plase da Rusi sami ne znaju naci Arktik …

Holandez
3 godine prije

Kada bi Rusi poslali jedno desetak takvih bombardera iznad Arktika norvezanima bi ponestalo aviona ? ? ?
Bedasta avijacija ? Kao da Ruse interesuju podguzne musice – citaj norvezani ….

Nole
3 godine prije

Ovako se oni igraju još od drugog rata na dnevnoj bazi.

Zahvaljujem na brzoj validaciji.

Žegarni
3 godine prije

Norvežani ispratili ruski bombarder, ista stvar kao sa ispraćajem američkoga ratnog broda iz kineskog mora od strane Kineza. Isti slućajevi samo se jednom podrugljivo piše o ispraćenom a drugi puta o ispratitelju.

Max
3 godine prije

rutinska stvar.

Zax
3 godine prije

A zasto f-16. Zasto ne najnoviji f-35. Ili su oni pratili ruse ispod vode?

mmne
3 godine prije

dobro ima nas koji znamo (ja na primer) ali bi onda mozda bilo korektnije oznaciti ih kao 04 i 05 mesec…osim ako nije obavezno pisati na hrvatskom?

Kkk
3 godine prije

Travanj je staro slavenski izraz,turci i pustinjaci to ne razmeju.

Žegarni
3 godine prije

Srbski komentatori koriste srbske riječi koje se ne uptrebljavaju u Hrvatskoj. Nisam vidio da netko poziva da se i te riječi prevode. Zbog čega bi se onda hrvatske trebale prevoditi? Tko hoće shvatiti, shvatiti će, tko neće, neće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI