Nova njemačka ministrica obrane i NATO provode pripreme za Treći svjetski rat s Rusijom

Annegret Kramp-Karrenbauer
106 komentara

Nakon što je bivša njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen preuzela dužnost čelnice Europske komisije, na njeno je mjesto došla Annegret Kramp-Karrenbauer, političarka koja je nakon ostavke kancelarke Merkel na dužnost predsjednice stranke preuzela vladajući CDU. Ako je Ursula von der Leyen glasila za „atlanstističkog jastreba“, za novu njemačku ministricu obrane bi se moglo reći da je „američki orao“, najveća i najmoćnija ptica grabljivica na oba američka kontinenta i jedna od najvećih živućih vrsta orlova na svijetu.

Njemačka ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer je jamčila Washingtonu da će Berlin ispuniti cilj NATO pakta o povećanju vojne potrošnje na 2% BDP-a, javlja Contra Magazin. Prema autoru članka Marcu Meieru, na taj je način pokazala “poniznost” pred američkim jastrebovima, koji pripremaju Njemačku za razorni Treći svjetski rat s Rusijom.

Sve to se događa kada Njemačka klizi u recesiju i samo je Fiskalni pakt eurozone, koji pogoduje njemačkom gospodarstvu i javnim financijama, može spasiti od propasti.

Njemačka ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer je naglasila kako će se Berlin nastaviti kretati prema cilju NATO pakta od dva posto, javlja Contra Magazin.  To je rekla čekajući sastanak s američkim kolegom Markom Esperom u Washingtonu. Autor članka, Marco Meier nazvao je takav čin “alarmantnu poniznost” s njene strane.

Koalicija CDU/CSU i SPD pokazala se tako„ glupom“ da su prije nekoliko godina pristali sudjelovati u utrci naoružanja NATO pakta, umjesto da kompetentno upravljaju raspoloživim sredstvima u skladu s potrebama Bundeswehra. Međutim, problem nije u jamčenje obrambene sposobnosti njemačke vojske i osiguravanje potrebnih sredstava. Činjenica je da NATO stratezi pripremaju Njemačku za navodni rat s Rusijom. Osim toga, Amerikanci, kako bi sačuvali svoje globalno carstvo, trebaju vojnu pomoć “saveznika” jer su njihove vlastite trupe previše raspršene i više se ne mogu nositi sa složenim zadaćama na globalnoj razini. To bi možda bilo moguće, ali bi Trump budući vojni proračun morao napuhati na nemogućih 1000 milijardi dolara, što ni sam čelnik Bijele kuće ne želi.

Nijemci se trebaju pitati žele li svake godine „ludo trošiti novac na militarizaciju Njemačke“.

“Pod pritiskom prvaka iz vremena Hladnog rata, Pentagon i NATO vode agresivnu politiku na istoku Europe, umjesto konstruktivne dobrosusjedske politike”, objašnjava autor.

“Nijemce definitivno ne zanima velika utrka u naoružanju koja se provodi samo s jednim ciljem: ispuniti želje jastrebova u Washingtonu i Bruxellesu.”

„Jednog dana oni koji glasaju za stranku CDU Annegret Kramp-Karrenbauer morat će objasniti svojoj djeci i unucima zašto su podržali pripreme za razorni Treći svjetski rat“, zaključuje Meier.

Contra Magazin

NaoružanjeNATOTreći svjetski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
106 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CPGS
4 godine prije

Kako ste ovdje vec i izvjestavali u puno navrata, stanje njemacke vojske je prilicno jadno.

Kako ste ovdje prenijeli prije dan-dva, general Sojgu je napomenuo da je propast puno zemalja pocela raspadom njene vojske.

Pa, sto cemo onda, mili moji? Je li Njemacka vojni jad i bijeda, ili prijetnja Rusiji? Ima li Njemacka pravo na svoju jaku vojsku za obranu od vanjskih prijetnji, koje god bile, ili to pravo imaju iskljucivo “simpaticnije zemlje?” Kad vec i ptice na grani znaju da Rusi mogu, ako hoce, za dan biti u Varsavi a za najvise dva dana u Berlinu, nemaju li mozda ove zemlje obavezu da to stanje promijene? Mislim, ono, nitko u Poljskoj i Njemackoj ne prijeti invazijom Rusije niti “prave reda” po susjedstvu, a Rusi se ipak bome naoruzavaju, i to do zuba.

Nije bitno tko
4 godine prije

Ako dođe do trečeg svetskog rata, Njemačka če fizički i politički nestati. Bit če zbrisana sa karte sveta.

4 godine prije

Ja bih ipak izjavu Annegret protumačio kao kurtoazno blebetanje (ipak je u posjeti stranoj zemlji) bez ozbiljne namjere da se tih famoznih 2% ikad potroši na naoružavanje. Prije će se dogoditi da će Ameri polako preseliti u Poljsku koje je luda za njima i tamo preseliti i svoje rakete, bombe i avione. Njemačka će kao i nekad Francuska, ostati konačno bez okupacijskih vojnika.

Moreno
4 godine prije

Uprkos svim teorijama kako Njemci više neće na Rusiju, njemačke građane se puno i ne pita . . . hrvatska vojska u sklopu njemačke je na granici Rusije spremna i po četvrti put u povijesti pognjojit rusku zemlju . . .

Tvingo
4 godine prije

Onaj ko bi stego ruku na teritorij Ruske federacije,taj više kao država i kao nacija više neče postojati ,lepo rekao jasno i glasno predsednik VV Putin. Prema tome njihova vojska jest kakva jest ,nezna se točno ko če biti prvi ,zna se da to sigurno neče biti neko koji je tamo več bio a to je bila više manje cela Evropa i to čak dva puta .

Kajzer Soze
4 godine prije

Mogu se pripremati koliko god hoće kad će opet dobiti po pičci !

Harpija
4 godine prije

„američki orao“, najveća i najmoćnija ptica grabljivica na oba američka kontinenta

Ovo nije istina. Harpija, koja zivi u J. Americi, najmocnija je grabljivica na svijetu ali ima manji raspon krila zbog mogucnosti navigacije u dzungli

Siniša
4 godine prije

Prosto je nemoguće da nepukne.

Fenix
4 godine prije

Malo ce im biti i 4% bdp da bi podigli vojsku na normalan nivo. Nema od napada na Rusiju nista Rusi i Amerikanci su toliko tehnoloski u vojnom smislu otisli naprjed da su im ostale zemlje veoma daleko ukljucujuci i Kinu a kamoli Njemacku jer daleko je njemacka od 1941 i nikad se vise nece vratiti na to stanje. A ako tko i krene bice im onako kako im je Staljin rekao ako opet Njemacki narod po treci put napadne Rusiju u povjesti ce se samo uciti o Njemackom narodu.

samo tako
4 godine prije

Nema te zemlje članice NATO pakta, sposobne oduprijeti se povečanju vojne potrošnje na 2% BDP-a. Kako drugačije nahraniti vojno-industrijski kompleks gospodara?
Zajedničko ulaganje u razvoj projekta F-35 “slobodnih demokracija” ukazuje kako

Red Dog
4 godine prije

Neka idu na Rusiju. Sada. U ovom stanju u kojem ih je ostavila Ursula.
Nemacke vojske nece biti vise pa je problem resen.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Amerikanci će se načekati dok Nijemci dođu do toga da 2% BDP potroše na vojsku. Nijemci govore da hoće, ali…. postepeno, do tamo neke godine. Tako da ova Annegret nije nikakav ”američki orao”. A šta će, doći tamo i reći, ne mi nećemo…… ? Kaj god….. Njemačke oružane snage su bile predmet ”ušteda”. Pa je npr. 2011. g. njemačkim oružanim snagama osigurano samo 70% planirane opreme za većinu grana. Od 2011. do 2014. g. npr. ministarstvo obrane, je pod pritiskom vlade, uštedjelo 8,3 milijardi eura. Ta ”ušteda” uzrokovala je osjetno smanjivanje operativne sposobnosti vojske što se osjeća i dan-danas. Postoje podaci, a ni danas nije puno bolje iako brojevi variraju plus-minus, da je recimo 2016/17. g. od 114 borbenih zrakoplova Eurofighter operativno bilo njih 38, od 93 borbenih zrakoplova Tornado 29, od 50 transportnih zrakoplova Transall C-160 njih 21, od 40 helikoptera NH-90 5, od 43 borbena helikoptera Tiger 7,… Čitaj više »

patriot
4 godine prije

druže putin peta kolona je spremna

eu kolonija
4 godine prije

mladi njemci žele nuklearne rakete u bundesveru za 2% gdp-a a ne američki otpad kao što ga želi ovaj terorista od ministra obrane njemačke krampkarrinabauer

ad astra
4 godine prije

Nermine legendo! Još jedan od tvojih vrhunskih članaka. Da ne znam da provociraš polemiku, pomislio bih kako si totalni novinarski diletant. Ovako s nekoliko stvarno intrigantnih rečenica, kao što je “Sve to se događa kada Njemačka klizi u recesiju i samo je Fiskalni pakt eurozone, koji pogoduje njemačkom gospodarstvu i javnim financijama, može spasiti od propasti.”, potičeš žestoku raspravu. Stvarno mi se počinje sviđati tvoj stil pisanja. Trebalo mi je malo vremena da proniknem u taj tvoj sarkazam, ali sad sam ga shvatio. Izigravajući čovjeka koji ne shvaća međunarodne odnose, ti ustvari provociraš čitatelje da krenu u oštru raspravu

nessy
4 godine prije

Nasi vojnici u Afganistanu? Nije bitan njihov broj, ni stvarni znacaj, bitno je da smo poslavsi nase ljude pokazali poniznost, ‘solidarnost’, savili koljeno, pred gospodarom. Pada mi na pamet takozvani ‘danak u krvi’.

Radoznali
4 godine prije

Sječam se jedne izjave Madeleine Olbright ( valjda se tako Piše ): ” Nije pravedno, da Sibir pripada samo Rusiji ” . Po zdravoseljakoj logici, Rusi imaju svega u izobilju pa nema razloga da bilo koga napadaju i osvajaju. Ali ako se Rusiju okružuje NATO snagama mora biti i spremna i dobro naoružana. Putin je napravio dobar posao.

Prvosvibanjski_grah (Žukov)
4 godine prije

Propagandu protiv zapadnih drzava(pogotovo EU i Amerike) i pripadajuci im naroda a koju iz dan u dan bjesomucno odasiljete zajedno s vasim komentatorima, polako ulazi u fazu gdje se pojavljuju elementi utuzivosti.
Nista osobno, samo dobronamjeran savjet da malo “stanete na loptu”.

DažBog
4 godine prije

Reklo bi se da je svastika-ministricu zasvrbjeo “kakotnjak” pa trazi lijeka od Rusa.
Svako neko vrijeme po mindji neko mora dobiti od Rusa da mu ushi dodju na pravo mjesto.
Sibir je Bogom dat za ‘ladjenje usijanih glava.

Ana
4 godine prije

Bolje bi joj bilo da se zabavi podizanjem Njemacke iz mrtvih!

Nije bitno tko
4 godine prije

Može ova švabska lajdruša meni i Putinu da popuši kitu. I još to samo pod uvjetom, da nas lepo zamoli.

zoran
4 godine prije

citajuci oaj tekst videh da su nemci vec jednom cizmom na granici sa rusijom i da cekaju na mig amera da krenu u samoubilacki cin.ali gospodo draga rus nece vise cekati da rulja krene ka njoj,on ce prvi napasti i sve sravniti sa zemljom i onda ce on krenuti da robi evropu.nije to vise staljin na vlasti sad je na vlasti vuk u jagnjecoj kozi koji sve uraditi da bi sacuvao svoj narod.sto bi rekli zivi bili pa videli-tad ce bas biti zajebano.

FCK DE
4 godine prije

za taj rat se spremaju usostalom takodjer ” gradnjom plinovoda” …

JumpingJackFlash
4 godine prije

Što se taj “američki orao” proružnio otkad sam zadnji put gledao emisije o pticama! Meni ovo više liči na srednjeeuropsku kokošku.

Max
4 godine prije

Ne mogu vjerovatI da euro atlantisti prizivaju scjetski rat.

ventilator
4 godine prije

Jeza me hvata pri pomisli da dođe do Trećeg svjetskog rata.Ukoliko bi zaista došlo do te Apokalipse mislim da bi neke zemlje bile zaista sravnjene sa zemljom od strane pobjednika. Dali će ti pobjednici biti ljudsko zlo ili ljudsko dobro ovaj svijet ne razmišlja o tome jer je kao noj gurnuo glavu u zemlju s obzirom da ne vide tamne oblake rata koji se nqadvijaju nad ovom kuglom zemaljskom.Jedna od zemalja koja zaista nije izvukla pouke iz dva Svjetska rata je NJemačka čijom krivnjom su nastradali milioni imilioni ljudi da ne spominjem Holokaust gdje su najjeziviji način takoreći izbrisali jedan narod.Eto i danas ta ista NJemačka nikako da shvati, a kad shvate bit će kasno, da ovakvi kao što je ova njihova ministrica odbrane su ljudi koji ih ponovo mogu povesti u jedan uništavajući rat kako za njih tako i za čitavo čovječansatvo, jer kako drukčije shvatiti njeno oštrenje sablje… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI