fbpx

Nova njemačka ministrica obrane i NATO provode pripreme za Treći svjetski rat s Rusijom

Annegret Kramp-Karrenbauer

Nakon što je bivša njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen preuzela dužnost čelnice Europske komisije, na njeno je mjesto došla Annegret Kramp-Karrenbauer, političarka koja je nakon ostavke kancelarke Merkel na dužnost predsjednice stranke preuzela vladajući CDU. Ako je Ursula von der Leyen glasila za „atlanstističkog jastreba“, za novu njemačku ministricu obrane bi se moglo reći da je „američki orao“, najveća i najmoćnija ptica grabljivica na oba američka kontinenta i jedna od najvećih živućih vrsta orlova na svijetu.

Njemačka ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer je jamčila Washingtonu da će Berlin ispuniti cilj NATO pakta o povećanju vojne potrošnje na 2% BDP-a, javlja Contra Magazin. Prema autoru članka Marcu Meieru, na taj je način pokazala “poniznost” pred američkim jastrebovima, koji pripremaju Njemačku za razorni Treći svjetski rat s Rusijom.

Sve to se događa kada Njemačka klizi u recesiju i samo je Fiskalni pakt eurozone, koji pogoduje njemačkom gospodarstvu i javnim financijama, može spasiti od propasti.

Njemačka ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer je naglasila kako će se Berlin nastaviti kretati prema cilju NATO pakta od dva posto, javlja Contra Magazin.  To je rekla čekajući sastanak s američkim kolegom Markom Esperom u Washingtonu. Autor članka, Marco Meier nazvao je takav čin “alarmantnu poniznost” s njene strane.

Koalicija CDU/CSU i SPD pokazala se tako„ glupom“ da su prije nekoliko godina pristali sudjelovati u utrci naoružanja NATO pakta, umjesto da kompetentno upravljaju raspoloživim sredstvima u skladu s potrebama Bundeswehra. Međutim, problem nije u jamčenje obrambene sposobnosti njemačke vojske i osiguravanje potrebnih sredstava. Činjenica je da NATO stratezi pripremaju Njemačku za navodni rat s Rusijom. Osim toga, Amerikanci, kako bi sačuvali svoje globalno carstvo, trebaju vojnu pomoć “saveznika” jer su njihove vlastite trupe previše raspršene i više se ne mogu nositi sa složenim zadaćama na globalnoj razini. To bi možda bilo moguće, ali bi Trump budući vojni proračun morao napuhati na nemogućih 1000 milijardi dolara, što ni sam čelnik Bijele kuće ne želi.

Nijemci se trebaju pitati žele li svake godine „ludo trošiti novac na militarizaciju Njemačke“.

“Pod pritiskom prvaka iz vremena Hladnog rata, Pentagon i NATO vode agresivnu politiku na istoku Europe, umjesto konstruktivne dobrosusjedske politike”, objašnjava autor.

“Nijemce definitivno ne zanima velika utrka u naoružanju koja se provodi samo s jednim ciljem: ispuniti želje jastrebova u Washingtonu i Bruxellesu.”

„Jednog dana oni koji glasaju za stranku CDU Annegret Kramp-Karrenbauer morat će objasniti svojoj djeci i unucima zašto su podržali pripreme za razorni Treći svjetski rat“, zaključuje Meier.

Contra Magazin

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
106 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije

Kako ste ovdje vec i izvjestavali u puno navrata, stanje njemacke vojske je prilicno jadno.

Kako ste ovdje prenijeli prije dan-dva, general Sojgu je napomenuo da je propast puno zemalja pocela raspadom njene vojske.

Pa, sto cemo onda, mili moji? Je li Njemacka vojni jad i bijeda, ili prijetnja Rusiji? Ima li Njemacka pravo na svoju jaku vojsku za obranu od vanjskih prijetnji, koje god bile, ili to pravo imaju iskljucivo “simpaticnije zemlje?” Kad vec i ptice na grani znaju da Rusi mogu, ako hoce, za dan biti u Varsavi a za najvise dva dana u Berlinu, nemaju li mozda ove zemlje obavezu da to stanje promijene? Mislim, ono, nitko u Poljskoj i Njemackoj ne prijeti invazijom Rusije niti “prave reda” po susjedstvu, a Rusi se ipak bome naoruzavaju, i to do zuba.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  CPGS

CPGS Pa možda je točno kako Poljskoj i Njemačkoj niko ne priti invazijom Rusije, ali je možda neko savjetova Poljskoj i Njemačkoj invaziju na Rusiju.
Dokazi su vidljivi golim okom, a to je ulazak zemalja bivšega Varšavskoga pakta u NATO šta se dogodilo prij do zuba naoružavanja Rusije . . . ja nisan Rus, ali da jesan nebi bija u dilemi . . . nešto je nejasno sa tvojim poimanjem redoslijeda događanja . . . BTW mene interesira tvoj pogled na razlog odlaska hrvatske vojske na granicu Rusije, ako znamo kako ruska vojna čizma nikad nije gazila hrvatsku zemlju . . . unaprid ću ti odgovorit na tvoj eventualni odgovor kako Hrvatska ima obaveze prema NATO jer onda ni invazija na Rusiju nebi bila invazija nego obaveza prema “saveznicima” koju su hrvatski vojnici već tri puta kroz povijest iskusili ispunjavajući obaveze . . . možda si i u pravu, zašto imat problem pa doć u situaciju pa revidirat povijest, kad se u sadašnjosti i budućnosti odma more ispisat ona prava povijest pa je posli više neće ni tribat minjat.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Moreno

Nije da zamjeram Rusima sto se naoruzavaju. To sto upadaju susjedima je druga stvar. Ali kad se vec naoruzavaju, onda ima nekog smisla da i oni njima na dohvatu, koji su do sada uzivali u “mirovnoj dividendi”, slijede u tome. Jer nije fer racunati na to da ce te “veliki brat” braniti ako se dogodi ono sto je nezamislivo svima osim onih koji su, eto, iz nekog cudnog razloga pristupili NATO-u.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Prvo da riješimo….znaš li redosled dešavanja od pada Berlinskog zida?
Raspad SSSRa, pijani Jeljcin, bombardovanje Jugoslavike, Černomirdin, Putin, drugi čečenski rat, Libija, Gruzija, Ukrajina i Krim,sankcije, Sirija….
Širenje NATOa, PRO, gomilanje NATO vojske na granicama sa Rusijom, rakete srednjeg dometa…

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Siniša

Znam.

Osim sto ovo “gomilanje NATO vojske na granicama s Rusijom” ne spada tu, kakvo pobogu gomilanje?! Koliko ih je i gdje su?

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Baltik, Poljska…eno zlotvora i u Ukrajini i u Gruziji.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Siniša

Evo, sad ce u napad! 🙂 Nisi odgovorio koliko ih je i kakvu opremu imaju.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Simbolično…u Ukrajini i Gruziji su kao savjetnici i “treneri”, i naravno oni što barataju špijunskim dronovima a u Gruziji i naučnici u onoj biloškoj laboratoriji.
U Poljskoj i Baltiku sumnjam više od desetak hiljada…što nije sporno jer su u pitanju NATO zemlje alije sporan kontekst dolazka, ograde prema Rusiji, jasnim markiranjem Rusije kao neprijatelja, jasno davanja do znanja da su tu zbog Ruske prijetnje i zbog odvraćanja Rusije, širenje NATO mimo dogovora, jasnim planovima da se Rusija dezintegriše, jasnim planovima da se napadne Rusija, PRO mimo dogovora pa i tajna pokusna ispitivanja na raketama srednjeg dometa … Kontekst je taj koji kaže da Rusija mora da se naoružava i grupiše snage prema NATOu, sjećaš se one Kolindine uspravnice.
I da…kako je Staljin sa Sovjetima 40ih pametno napravio tampon prema Nacistima tako danas Rusija griješi što dopušta mešetarenjana svom pragu;dakle Ukrajina i Gruzija, Balkan je na žalost možda izgubljen a tako bih rado video Ruske baze u Srbiji i Republici Srpskoj;čak i radosnije nego Poljaci Amerikance.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Siniša

Vidi ovog, on bi bio tampon, znas li sto se dogadja s tamponom? (NAKON sto se zavuce nekom u …)

Svaka zemlja sa ruskom manjinom se moze smatrati potencijalnom metom velikoruskog hegemonizma. To ti je valjda nesto blisko pa se zato i osjecas srodan Rusima.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Xahaxa….zbilja si neozbiljan….

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  CPGS

@CPGSS, kojim to susjedima Rusi “upadaju” ? “Čudni razlog pristupanja nato-u ..” Moreno ti je “nacrtao” al’ biće da si ti u pravu .. 🙂 U jednu ruku a u drugu .. 🙂

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  CPGS

CPGS Evo ja pišen ka neko ko živi u Hrvatskoj i kome se ne sviđa HV na ruskoj granici. Također na koji kilometar od mene se nalazi ratna luka Lora u kojoj stoluju Ameri, a ne Rusi i to ne znači kako bi ja tija da je ruska vojska u Hrvatskoj, sačuvaj me Bože toga. Ali kad imaš HV na ruskoj granici i Amere u Lori onda je Lora u slučaju rata legitimna ruska meta za ruske projektile, a to nije nezanemarivo kad se priča o Rusima, Amerima i mogućnoti rata.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  CPGS

Zanimljivo je kako sad svima smeta upadanje Rusje susjedima a kada je devedesetih HV redovno upadala susjedima u državu to je bilo OK i u cilju zaštite katoličkog naroda, jel tako ?

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Mikojan, ne, nikako nije bilo u redu.

Savio
Gost
Savio
1 godina prije
Reply to  CPGS

Rusi se naoruzavaju zvog Amerikanaca i njihovog priblizavnja Rusiji, a Njemci i ostli vazali su samo pijuni u americkoj vojsci.

Rusija je ovdje u odbrambenom stavu, i nije prijetnja nikome, a NATO na celu sa Amerima je u agresivnom stavu.

Njemcima niko ne prijeti, za razliku od Rusa kojima citava vojna alijansa prijeti na vratima, Njemci protiv sebe nemaju takvu vojnu alijansu, niti bilo kakvu prijetnju, prema tome nemaju potrebu da se naoruzavaju. A tu potrebu Rusi zbog NATOa koji se siri imaju.

Inace, kao sto je istriija do sada pokazala, Njemci su ti koji su ugrozavali druge, a ne obratno. Pa je bolje da se vise ne naoruzavaju, pogotovo zbog toga sto Nijemcima nista ne prijeti.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Savio

Mda, “istriija” pokazala da je Rusija tolika kolika je zato sto su se svi grabili za njom i vukli sa svake strane pa, umjesto da se potrga, ona se rastegnula…

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Pa dobto čoveče imaš li ti barem osnovno obrazovanje!!??

Savio
Gost
Savio
1 godina prije
Reply to  CPGS

Rusi su autohtono naseljvali velika podrucja istocne Evrope, jedino sto su osvajali je prakticno sjeverna Azija i Sibir i koji su ionako rijetko nasljjeni, i danas, a kamoli onda kad su ih Rusi uzeli.
Izmedju ostalog ti koji su napadali Rusiji su gubili, prije ili kasnije propadali, pa Rusija kao pobjednici i jeste tolika kolika jeste. I Mongoli su propali, i Svedsko carstvo, i Poljskp Litvansko, i Napoleon i Hitler, pa ko hoce protiv Rusije da bude agresivan, treba prvo tri puta dobro da razmisli. Obicno to zavrsi lose po agresora.

To sto su Rusiju napadali sa svih strana ne znaci da ce Rusija da se rastrgne, ako pobjedjuje kao sto je Rusija vecinom pobjedjivala, nema razloga da se rastrgne. Vec naprotiv, ubira plodova svojih pobjeda.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Savio

Pa evo, Poljaci, Cesi, Slovaci, Litvanci, Latvijci, Estonci, Madjari, Rumunji, Bugari i ini ne zele vise biti autohtono ubrani plodovi, i tko im moze zamjeriti?

No, ovo je vec do daske isprezvakano, i jasno je da vi veliki zagovornici suverenizma imate rascjep mozga pa pravo jedne zemlje da si sama bira saveznike dozvoljavate samo u odredjenim kontekstima, dok pravo na “interesne zone” prevladava u drugim. A determinanta su samo – subjektivne simpatije.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Plodove čega, čije plodove?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  CPGS

CPGS
Ima na Sputniknewsu članak ‘Centuries of scorn (?) and loathing’, o odnosu i ratovima Poljske i Rusije kroz povijest. Nisu Poljaci anđeli…nije nitko.
Tri male Baltičke državice je Petar Veliki kupio od Švedske.
Za opis aneksije Krima preporučam intervju koji je Putin dao agresivnom njemačkom (ili austrijskom) novinaru. Krim je bio autonoman u okviru Ukrajine i tamo je proveden referendum koji na Kosovu nije nikad.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Lucija

Svakako, nitko nije andjeo.

Pa se ne treba nikom zamjeriti sto zazire od svojih neandjeoskih do zuba naoruzanih susjeda.

U ostalom, tako se i dogadjaju utrke u naoruzanju… obostrano nepovjerenje… katkad i opravdano. No, ako divlji Zapad nije napao Rusiju onda kad je bila na koljenima, malkice je teze shvatiti zasto se Rusi toliko boje sada kad su bolje naoruzani.

A to za Krim i Kosovo macku o rep. Pod okolnostima koje su vladale i u jednom i u drugom legitimitet referenduma ne bi bas bio garantiran, blago receno.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  CPGS

CPGS, a daj razmisli malo, dok su ICBMi programirani na ciljeve u EU i USA nikakvog napada na Rusiju neće biti a nije bilo ni onda iz istog razloga.
Vidi mi se da je ova utrka u naoružanju ovaj puta iscrpljivanje USA baš kako su oni nekad radili Sovjetima.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Mikojan, pa jasna stvar – no, sigurno je sada stanje pripravnosti ruskih nuklearnih jedinica visestruko bolje nego sto je bilo onda.

U svakom slucaju, slazemo se po jednom: napada na Rusiju nece biti. Pa hajde sad i ti to objasni ovim drugim pojedincima ovdje.

Koga ce utrka u naoruzanju iscrpiti? Pa, u glavnom narod. A neke ce dobro bogatiti. No, kad jedan krene tom stazom onda drugi mogu ili drzati tempo, iscrpili se ili ne, ili casno kapitulirati u trenutku kad se mogu ostvariti najpovoljniji uvjeti kapitulacije.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Danas je defitivno odbačen prijedlog Putina NATOu….nema moratorijuma na rakete srednjeg i kratkog dometa.
lll Svjetki rat odavno traje, i većina se stručnjaka u tome slaže bili sa Istoka ili sa Zapada, ekonomsko davljenje Rusije je u toku.
Jasno je da je NATO u suštini ekonomski savez a i vojni koji daje zaštitu nečijim interesima, jasno je da je NATO okupaciona sila koja služi Americi da štiri njene interese i drži Evropu u okruženju od mogućnosti uticaja drugihcentara na nju i prije svega mogućnosti da Evropa krene nešto samostalno što je i bilo namjera u zadnjim godinama. Rusija je ogromna zemlja, ogromne mogućnosti i prosto mora biti sposobma da se štiti, ne zaboravi da je Rusija nudila da uđe u NATO, neozbiljno bi bilo pomisliti da niko nije bacio oko na ruska bogatstva i da Rusija treba biti pacifista te se razoružati.
Rusija nije problem, problem je opravdanosti postojanja NATOa a ova vještačka kriza i umišljaj prijetnje od Rusije daje opravdanje postojanju NATOa, umišljaj jer Rusija nije nikoga napala i potpuno je bila za saradnju sa Zapadom.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Dobro pitanje…na kraju se postavlja pitanne šta je ili ko je spriječio da Rusiju okupiraju vojno. Spomenuo si Kosovo, primjer dualizma u Rusiji…Čapurin odradi, kao predstavnik Rusije, Kosovo mimo dogovora s centralom u Moskvi a opet neki drugi u strukturi Rusije odrade nešto samostalno za Srbiju i to dobije legitimitet od strane Moskve;zato sam ti spomenuo bombardovanje Jugoslavije 99. jer i sami Rusi kažu da ke to bilo otrežnjenje u Moskvi.
Elem, glede Kosova i Krima….Krim je naseljen Rusima kao narodom a ne nacionalnom manjinom, Albanci su nacionaln manjina i kao takva nema pravo na referendum o otcjepljenju. Šta misliš zašto su Srbi preko noći u Hrvatskoj izgubili status naroda?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  CPGS

Cpgs
Izraz “autohtono ubrani plodovi” govori da neznaš poslijeratne ekonomske podatke. Zemlje ist.eu, Varšavskog pakta bile su ’45.
dominantno sitni posjedi i poljoprivredno stanovništvo…kako gdje (osim Češke), 70%.
Te zemlje su bilježile stope rasta od 5-6%, prosječno, i rast stanovništva.
Ako imaš te dvije stvari, nema govora o eksploataciji.
A …kako je sad? Pazi, druga je metoda za izračun nac.dohotka…

Savio
Gost
Savio
1 godina prije
Reply to  CPGS

Ti Litvanci i ostala balticka ekipa su ubijali Ruse u svakoj prilici kad su mogli, i Hitlera su rado sluzili, i Poljake i Svedjane i svakoga ko je jurisao na Rusiju, i dan danas imaju neonacisticke tradicije. Smisao njihovog postojanja je da mrze Ruse.

Da su oni veliki kao Rusi, a Rusi mali kao ono, odavno bi Ruse istrijebili.

Sto se tice Bugara, njima su Rusi stvorilo drzavu i oslobodili ih od Turaka. Preko 200 000 ruskih vojnika je sahranjeno u Bugarskoj, kroz razne rusko turske ratove. Nikada Rusi Bugare nisu okupirali, a oslobadjali su ih vise puta.
Rumuni su sluzili Hitlera i slali veliku vojsku na istok da ubija Ruse.
Svi nesto glume zrtve, a ponasaju se gore od Rusa visestruko.
Madjari su bili u vazalnom odnosu prema Moskvi jedino za vrijeme SSSRa. I nisu tako strasno prosli. I Rusija danas nema nikakve namjere da ikog osvaja, jedino da brani svoje.

Ko je danas agresor vidi se i po izdvajanjima za vojni budzet, 700 milijardi koje SAD ulaze svakako nije za odbranu, jer za odbranu je dovoljno i mnogo manje. Takav vojni budzet sluzi iskljucivo za porobljavanje svijeta.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  CPGS

CPGS Pa ja u stvari cilo vrime pišen kako ne triba čačkat mečku, ali ti to nikako shvatit ☺

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Ti s praviš malo naivan, kao francuska sobarica..jelde.
Poželjno je imati jaku vojsku, čak je to i egzistencionalno ali kada neko iz Berlina ili Zagreba pošalje vojsku na granicu druge zemlje sa kojom ne graniči i pri tome tu zemlju naziva opasnošću po nekakav slobodarski svijet, naziva je agresivnom i problemom civilizacije, poziva na naoružavanje radi obuzdavanja te zemlje, napravi prevrat u komšiluku te zemlje i podržava nacifašiste koji ubijaju pripadnike naroda te zemlje i još je okrive i uvode sankcije toj zemlji…kako se to zove?

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Siniša

Pa mora biti da sam ja taj koji se pravim malo naivnim. Vazno da se slazemo da je pozeljno imati jaku vojsku. Ne vjerujem da cemo se sloziti o drugim stvarima.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

“Ko ne hrani svoju vojsku hranit će tuđu.”
A šta sam profulao?

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Siniša

Ama bas nista.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Pa šta se onda konfrčiš?

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Siniša

Ne ja, nego autor ima nekih problema s tim da Njemacka hrani svoju vojsku.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Ne…probl je što ne hrane vojsku da brani granice Njemačke već što opet hrane i oblače vojsku da napada druge zemlje koje veze nemaju sa Njemačkom….opet.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Siniša

A ti to znas na osnovu cega? Koga su napali? Da nisu mozda branili svoj narod u Koenigsburgu?

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Odlična 👍
Napali i brutalna kampanja pripreme napada nije jedno te isto.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Siniša

Brutalna kampanja pripreme napada? 🙂 🙂 🙂

Koja se jos k tome ocituje u aktualnom stanju oruzanih snaga koje bi trebale izvrsiti taj napad? 🙂 🙂 🙂

Hvala ti, nasmija me do suza!

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  CPGS

Xahaxa baš je smiješno kada se pogleda sav taj jad i bijeda svih NATO vojska pa i Američke…sve to tipa ujela muva međeda za dupe. S te si strane zbilja u pravu samo što kratkoročno gledaš, bolje reći ne razmišljaš šta će biti sutra kada se barem pola tih bijednika kvalitetno naoružaju i obuče…..garantuješ li da neće napasti Rusiju i da od danas mogućih desetak hiljada na granici Rusije broj poraste na par stotina hiljada. Velika je granica Rusije, podnosi milione neprijateljskih vojnika bez da bude gužve.

Bosna
Gost
Bosna
1 godina prije
Reply to  Siniša

Kvalitetan dijalog svaka cast

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  CPGS

CPGS
Evo ja ću ti reći čega je mene strah: da bi ta vojska osim protiv Rusa bila upotrebljena protiv – domicilnog stanovništva. Pogotovo ako je popune – migrantima.
A djeluju svugdje u eu.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Lucija

Srednjeg sloja više nema. Ameri navodno računaju u srednji sloj i one bez ijedne nekretnine…u raznim eu državama postotak stanovništva koji živi od plaće do plaće je od 50-70%.
To se zove ‘stanovništvo koje ne štedi’.
A tko zna kakvo zdravstvo i školstvo imaju

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  Lucija

Apsolutan feudalan sistem…..

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije
Reply to  CPGS

Ma nisi ti nimalo naivan, znaš ti dobro šta pišeš. Ne znam da li si sasvim zastranio ili si samo obični provokator, znam samo da ne zaslužuješ “pažnju” koju ti ukazuju ostali komentatori.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije

Ako dođe do trečeg svetskog rata, Njemačka če fizički i politički nestati. Bit če zbrisana sa karte sveta.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

Pa ako je tako, onda joj je valjda u interesu da i ona bude u stanju brisati onog tko bi ju izbrisao, da se potonjem bas ne zuri s tim.

Savio
Gost
Savio
1 godina prije
Reply to  CPGS

Njemacka ne moze izbrisati Rusiju, sve i da hoce. 2% BDP a za vojsku nije nista drugo do placanje reketa Amerikancima. Jer to je ono sto vazali rade. A Njemackoj ne prijeti nikakva opasnost, jer Rusija nikada nije napadala Njemacku kao sto je to Njemacka uradila 2 puta prema Rusiji.
Tako da svojim ponovnim bezobraznim ponasanjem Njemacka iz bezbjedne zone moze da nepotrebno dodje u situaciju da bude potpuno izbrisana sa zemlje.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Savio

Ne moze sada, ali odgovor je svakako da se i ona naoruza nuklearnim arsenalom pod svojom komandom, pa ce moci. Svakako imaju tehnoloske mogucnosti i novcana sredstva, a ako volje nema, to je njihova stvar.

Ali bilo bi im pametno. Onda mogu ostaviti ostatak vojske u jadnom stanju i opet su sigurni.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  CPGS

Teško može ona brisati Rusiju. Več su to probavali jači od nje, pa se ushrali.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

Rusija još iz doba SSSR-a ima 11.000 nuklearnih glava. Prije da ona može izbrisati sve one koje hoće (ako dožđe do nuklearnog rata), nego da će drugi izbrisati nju. Ne znam kako to onim naduvenim neokonskim blesavcima na zapadu još nije jasno (nisu valjda baš svi na “koksu”), pa stalno rade jalove simulacije kako bi oni napali prvi nuklearnim oružjem i prepali Ruse na spavanju…

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

Ne samo Njemacka nego i jos neki, ukljucujuci Hrvatsku.

octopus
Member
Famed Member
octopus
1 godina prije

Ja bih ipak izjavu Annegret protumačio kao kurtoazno blebetanje (ipak je u posjeti stranoj zemlji) bez ozbiljne namjere da se tih famoznih 2% ikad potroši na naoružavanje. Prije će se dogoditi da će Ameri polako preseliti u Poljsku koje je luda za njima i tamo preseliti i svoje rakete, bombe i avione. Njemačka će kao i nekad Francuska, ostati konačno bez okupacijskih vojnika.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Uprkos svim teorijama kako Njemci više neće na Rusiju, njemačke građane se puno i ne pita . . . hrvatska vojska u sklopu njemačke je na granici Rusije spremna i po četvrti put u povijesti pognjojit rusku zemlju . . .

stefano
Gost
stefano
1 godina prije
Reply to  Moreno

cijenjeni Moreno jedan od kvalitetniji komentatora na portalu , od vaših komentara dalo se dosta naučiti ali izgleda i vi prelazite lagano u vidovite. Pa pošto smatrate i vi ili imate neke informacije da će hrv, i njemačka uskoro ponovo na ruske granice, znam da nesmijete sve reći ali možete onako laički u najkraćim crtama kako će to izvesti i na koji način osim sa googla ratovati

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  stefano

Oni već jesu na granicama Rusije, čekaju se još CrnoGorci.

stefano
Gost
stefano
1 godina prije
Reply to  Moreno

cijenjeni Moreno jedan od kvalitetniji komentatora na portalu , od vaših komentara dalo se dosta naučiti ali izgleda i vi prelazite lagano u vidovite. Pa pošto smatrate i vi ili imate neke informacije da će hrv, i njemačka uskoro ponovo na ruske granice, znam da nesmijete sve reći ali možete onako laički u najkraćim crtama kako će to izvesti i na koji način osim sa googla ratovati

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  stefano

stefano Ja san napisa kako je HV “spremna” . . . sorry, nisan napisa da oće ni kad će . . . e sad neda mi se upadat u filozofske rasprave o stvarmosti u kojoj živimo . . . svi imamo svoj izbor kako tumačit neke događaje . . . na primjer vrhovna zapovijednica HV kaže kako se Hrvatska brani i u Afganistanu . . . okay, neka naših u Afganistanu, ali uz dužno poštovanje prema “prijecjenici” i tebi, ja ne mislin kako se Hrvatska brani u Afganistanu. Općenito znamo na koji način se čuva “sigurnost” naših “prijatelja i saveznika” svugdi u svitu, pa i u Kuvajtu i Libanonu di se hrvatska vojska trenutno nalazi. Sorry, ako sinergija asimetričnih i hibridnih ugroza meni i ministru obrane Hrvatske ima različiti predznak . . . stvar je u stvarnosti i inverziji te stvarnosti i potpuno je legitimno ne slagat se šta je stvarnost, a šta njezina inverzija . . . a kako ratovi počinju svi znamo. Znamo kako se svi “brane” i ka da je bilo jučer se sićan kako skoro niko 1988, pa ni 1989 godine ni u peti nije ima kako će par godin posli na ovim našim prostorima teć… Pročitaj više »

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije
Reply to  Moreno

William Engdahl svojevremeno je pisao o tome da vojnici čuvene koalicije sjeverne Atlantide u Afganistanu prvenstveno čuvaju makova polja, jer su bezobrazni talibani u vrijeme svoje vladavine skresali proizvodnju maka za 90%.
Kako zemlje sjevernoatlantske koalicije zbog tog talibanskog kresanja proizvodnje maka u to doba nisu bile dovoljno oskrbljene jako isplativim materijalom za izradu dragocjene pite makovnjače (koju na zapadu svi obožavaju i u pjesmama ju nazivaju npr. “Brown sugar”, “Golden brown” ili “China Girl”), odlučile su da reagiraju i upale su svom silom u zemlju nedođiju zvanu Afganistan. Jedno vrijeme se tamo opet dobro zarađivalo na piti makovnjači, no pokvareni Talibani su sada ponovo u ekspanziji i izgleda da slavna atlandidska koalicija lagano “puši” na svim frontovima, pa Donald Twitterman opravdano razmišlja kako da se izvuče odatle… Naravno da su dobavljači materijala za izradu pite makovnjače protiv toga…

šmek
Gost
šmek
1 godina prije

opijumski mak je passe. sad je u poipularan fentanil, koji je opioid, što znači da je sintetički proizveden u labovima – onaj ilegalni proizvodi se većinom u kineskim. fentanil je puno jači od heroina. osim toga, “žetva” fentanila ne ovisi ni poilitičkim ni meteorološkim prilikama i lakše ga je švercati. heroin je opijat, što znači da sadrži alkaloide koji se prirodno nalaze u opijumskom maku. najvažniji su morfin, kodein i tebain. osim toga, brown sugar nikad nije bio raširen u usa, najvećem svj. potrošaću. velika većina heroina s američkih ulica se proizvodi u mexicu. za razliku od brown sugara iz afganistana, tzv. mexican mud ili black tar je klorid, znači, topiv je u vodi, pogodan za intravenozno ili ušmrkavanjem. svojedobno su nigerijski karteli pokušavali proboj s afganistanskim heroinom na američko trežište. inače, ogroman dio afganistanskog heroina tj. brown sugara potroši se lokalno (afganistan, pakistan i iran), a glavno tržište mu je eu. sugar nije klorid, za intravenoznu upotrebu treba ga otopiti citronom tj. pretvoriti u klorid. jednostavno rečeno, sugar je heroinu ono što je crack kokainu. za kraj, polja ne treba čuvati. naime, sami talibani su priznali da su odustali od uništavanja nasada maka dokle god traje rat protiv nato… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Moreno

triput: kao napoleonovi jurišnici, kao careva potrošna roba u galiciji i kao hitlerove strijele u staljingradu?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Napoleon je mislio da će napad na Rusiju završiti sa Francuzima u Moskvi.
Završio je…… sa Rusima u Parizu.

Podravec
Gost
Podravec
1 godina prije

Pa tak je i hitler mislsil….pa se je zajebal!

tuf
Gost
tuf
1 godina prije
Reply to  Moreno

Prema nedavnim anketama se pokazalo da su Nijemci na dnu ljestvice po spremnosti angažmana u vojsci za potrebe “obrane države” , pa će Njemačka ili uvoziti topovsko meso ili koristiti nedavno uvežene inženjere i doktore.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  tuf

Mjesec dana agresivne medijske kampanje i svi spremni.

stefano
Gost
stefano
1 godina prije
Reply to  Siniša

moguće ako će švabo jurišati kao bosonogi huti, još prije mjesec dana vojska nije imala ni za čizme. Siniša daj molim

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije
Reply to  stefano

Pa dobit ce sandale a ostalo im je niz brdo do ravnog Sibira, samo ce biti zahebano uzbrdo ako budu imali prilike da begaju.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  tuf

tuf Ako pogledaš svrhu ratovanja u zadnjih nekoliko desetljeća na globalnoj razini možeš primjetit kako napad i obrana nisu stvarni ciljevi ratovanja nego je to stvaranje kaosa di većina popuši, a ekstremno mala manjina profitira.
Ako pogledaš naše prostore prij izbijanja rata 1990-ih sigiran san kako je u BiH bija najmanji postotak onih koji bi se priklonili nacionalnoj vojsci, a tamo je bilo najgore.
Ja samo želin ukazat kako sviton vladaju psihooati koji u kaosu najviše dobivaju i kaos je njihov modus operandi. Istovremeno mi se bavimo banalnim stvarima na primjer ko je agresor, a ko žrtva . . .

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  tuf

tuf, oprosti druže, “inžinjeri i doktori” su zauzeti radovima na natalitetu .. 🙂

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  EU dismr

Želim nam sretan, berićetan i mnogorodan rad.

igi
Gost
igi
1 godina prije
Reply to  tuf

….nije rim propao zbog krezubih koleričnih barbara koji su drvenim toljagama jurišali na bedeme i palisade rimskih graničnih utvrđenja već; zbog tih istih ali romaniziranih barbara koji su u rimskim redovima plaćeni da štite zapadno rimsko carstvo…a oni to nisu činili naprotiv….povjesničarima je dobro poznato da je jedan od največih poraza rimljana u tkz. crnoj šumi od strane germana izvojevao izbjegli barbarski vojskovođa školovan i obučen od strane rimskog carstva…čovjek koji je poznavao rimsku taktiku i strategiju vođenja rata…i stoga sve se mjenja i sve ostaje isto…pogledajte raspad jugoslavije tako će izgledati raspad zapadu…u krvi proporcionalno izjednačen sa nasiljem u tridesetogodišnjem ratu…danas je jasno da je 20st gubljenje vremena u želji za stvaranjem utopije protuprirodne ljudskom biću kojeg po pravilu naprijed pokreće samo grabež nikako i solidarnost koja se pokazuje kao trenutni ispad…svi mi osjećamo da smo došli pred vratima nečeg…čega… ja osobno sam mali i nisu mi dostupne bitne informacije, ali znam da današnji svijet ima temelje na rezultatima ww2 i hladnog rata…a ti temelji se mrve jer ne odražavaju stvarnost a u tome najviše govori erdogan(musliman) onaj koji želi mjesto u novom poretku a zaslužuje ga..zašto…zato što su muslimani podcjenjeni zbog židovskih interesa..jednom će sve to pući kao… Pročitaj više »

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
1 godina prije
Reply to  Moreno

Pa u dijelovima RF gdje su bili HR vojnici Rusi imaju najbolju žetvu žita, dakle opet ćemo gnojiti rusku zemlju, zahvaljujući budalama od politićara.

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Stjepan Vujec

Ako opet budemo zapadnjacke kuje i ako opet budemo sudjelovali u agresiji na Rusiju po cetvrti put u novijoj povijesti, ovaj put cemo se moci pozdraviti sa Hrvatskom ovakvom kakva jeste za sva vremena.
Nece nam pomoci nikakvo posipanje pepelom i pravdanje kako smo i po cetvrti put “ispunjavali obveze”.
Jer NATO ce da izgubi taj rat, i oni koju budu protiv Rusije ce biti kaznjeni a prijatelji Rusije ce biti nadgradjeni.
E pa nek gospoda Hrvati dobro razmisle sta to znaci i na koji bi se nacin to moglo nama obiti o glavu.

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
1 godina prije
Reply to  Moreno

Pa u dijelovima RF gdje su bili NDH vojnici Rusi imaju najbolju žetvu žita, dakle opet ćemo gnojiti rusku zemlju, zahvaljujući marionetskoj vlasti “U” Rvata.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Moreno

Samo se pitam kada će ovim europsim ovcama biti jasno da je glavni neprijatelj USA i GB, oni ne žele ujedinjenu i jaku Europu ali ako netko u Eurpi i pomišlja o nekim novom ratu protiv Rusije a na svjetskom nivou tada EU nije vrijedna postojanja.

Ivan Sever
Gost
Ivan Sever
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ako išta znademo o suvremenoj vojnoj snazi i naoružanju Rusije onda su sve ovo obične gluposti i predstava za narod. Rusiju se trenutno ne može napasti, a da se žestoko ne dobije po nosu. Izlaz je u miroljubivoj politici s naglaskom na samoobranu i to je to. I nadati se ravnoteži straha. U protivnom smo svi nagrabusili.

žrec
Gost
žrec
1 godina prije
Reply to  Moreno

A kao Hrvate se nešto pita?

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Moreno

@Moreno Ljetos u Baru, odakle su mi korijeni, vidio sam različite generacije Rusa kako se okupe svaku večer i uz gitaru i vatru na plaži u Šušnju pjevaju svi skupa to me je dojmilo, sjetio sam se moga djetinjstva! Dalje vidio sam mnoge mlade Ruskinje koje su majke, a ne naše žene, čast izuzecima koje imaju cuceke, dalje skoro da nisam vidio niti jednog Rusa koji je tetoviran, vještački nabildan, dalje skoro svi na plaži čitaju knjige, sve u svemu oduševilo me je to, bio sam mjesec dana skoro tamo i došao do zaključka da nisu bijeda kako se misli kod nas o njima! Da se razumijemo ne volim niti jedne velike ali problem Rusa je ogroman teritorij a Rusa u Rusiji malo više od 100 milijuna, ne brojim muslimane, katolike, židove, budiste i ona silna plemena po Sibiru koji mogu brzo promijeniti stranu!! Samo demografija ih može spasiti u srazu sa Zapadom!! BTW Čudim se da oni i Kinezi nisu napustili SWIFT jer po meni to je način za potpunu neovisnost! I da čuo sam od Rusa da kćerka od Lavrova ima putovnice GB i velikog brata a da mu unuka ne zna niti riječ ruskog jezika i da… Pročitaj više »

Tvingo
Gost
Tvingo
1 godina prije

Onaj ko bi stego ruku na teritorij Ruske federacije,taj više kao država i kao nacija više neče postojati ,lepo rekao jasno i glasno predsednik VV Putin. Prema tome njihova vojska jest kakva jest ,nezna se točno ko če biti prvi ,zna se da to sigurno neče biti neko koji je tamo več bio a to je bila više manje cela Evropa i to čak dva puta .

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
1 godina prije

Mogu se pripremati koliko god hoće kad će opet dobiti po pičci !

Harpija
Gost
Harpija
1 godina prije

„američki orao“, najveća i najmoćnija ptica grabljivica na oba američka kontinenta

Ovo nije istina. Harpija, koja zivi u J. Americi, najmocnija je grabljivica na svijetu ali ima manji raspon krila zbog mogucnosti navigacije u dzungli

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Harpija

“Orao pao .. orao pao ..” – Ilija Čvorović u filmu Balkanski špijun ..

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Prosto je nemoguće da nepukne.

Fenix
Gost
Fenix
1 godina prije

Malo ce im biti i 4% bdp da bi podigli vojsku na normalan nivo. Nema od napada na Rusiju nista Rusi i Amerikanci su toliko tehnoloski u vojnom smislu otisli naprjed da su im ostale zemlje veoma daleko ukljucujuci i Kinu a kamoli Njemacku jer daleko je njemacka od 1941 i nikad se vise nece vratiti na to stanje. A ako tko i krene bice im onako kako im je Staljin rekao ako opet Njemacki narod po treci put napadne Rusiju u povjesti ce se samo uciti o Njemackom narodu.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Nema te zemlje članice NATO pakta, sposobne oduprijeti se povečanju vojne potrošnje na 2% BDP-a. Kako drugačije nahraniti vojno-industrijski kompleks gospodara?
Zajedničko ulaganje u razvoj projekta F-35 “slobodnih demokracija” ukazuje kako

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Neka idu na Rusiju. Sada. U ovom stanju u kojem ih je ostavila Ursula.
Nemacke vojske nece biti vise pa je problem resen.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Amerikanci će se načekati dok Nijemci dođu do toga da 2% BDP potroše na vojsku. Nijemci govore da hoće, ali…. postepeno, do tamo neke godine. Tako da ova Annegret nije nikakav ”američki orao”. A šta će, doći tamo i reći, ne mi nećemo…… ? Kaj god….. Njemačke oružane snage su bile predmet ”ušteda”. Pa je npr. 2011. g. njemačkim oružanim snagama osigurano samo 70% planirane opreme za većinu grana. Od 2011. do 2014. g. npr. ministarstvo obrane, je pod pritiskom vlade, uštedjelo 8,3 milijardi eura. Ta ”ušteda” uzrokovala je osjetno smanjivanje operativne sposobnosti vojske što se osjeća i dan-danas. Postoje podaci, a ni danas nije puno bolje iako brojevi variraju plus-minus, da je recimo 2016/17. g. od 114 borbenih zrakoplova Eurofighter operativno bilo njih 38, od 93 borbenih zrakoplova Tornado 29, od 50 transportnih zrakoplova Transall C-160 njih 21, od 40 helikoptera NH-90 5, od 43 borbena helikoptera Tiger 7, od 4 podmornice U212 jedna, od 11 fregata 7, a od 406 tenkova 280 (poslije samo oko 110). P.S. Trump je nedavno objavio na Tviteru da SAD mogu ”od EU dobiti sve što žele, samo im treba uvesti tarife na uvoz automobila”. Dakle da ponovimo, Veliki baja je doveo Malog… Pročitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

I još nešto.
Ova priča oko premještanja američkih vojnika u Poljsku, je sasvim logična. Najveći strah, prvenstveno Britanaca, a zatim Amerikanaca, je osovina Berlin – Moskva. Tj. još jača kombinacija, Pariz – Berlin – Moskva. Poljaci, kao ljubitelji Britanaca, su idealni. Zemljopisnim položajem, svojom povješću prepunom ratova, protivnik su i Rusa i Nijemaca. Kao klin ulaze u prostor između i predstavljaju tampon zonu. A i remetilački faktor. Po potrebi….

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Može se Trump hebati sa carinama na automobile iz EU što se nas tiče. Nečemo mu izvesti ni jedan jedini 😆😆

patriot
Gost
patriot
1 godina prije

druže putin peta kolona je spremna

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

mladi njemci žele nuklearne rakete u bundesveru za 2% gdp-a a ne američki otpad kao što ga želi ovaj terorista od ministra obrane njemačke krampkarrinabauer

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije

Nermine legendo! Još jedan od tvojih vrhunskih članaka. Da ne znam da provociraš polemiku, pomislio bih kako si totalni novinarski diletant. Ovako s nekoliko stvarno intrigantnih rečenica, kao što je “Sve to se događa kada Njemačka klizi u recesiju i samo je Fiskalni pakt eurozone, koji pogoduje njemačkom gospodarstvu i javnim financijama, može spasiti od propasti.”, potičeš žestoku raspravu. Stvarno mi se počinje sviđati tvoj stil pisanja. Trebalo mi je malo vremena da proniknem u taj tvoj sarkazam, ali sad sam ga shvatio. Izigravajući čovjeka koji ne shvaća međunarodne odnose, ti ustvari provociraš čitatelje da krenu u oštru raspravu

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Nasi vojnici u Afganistanu? Nije bitan njihov broj, ni stvarni znacaj, bitno je da smo poslavsi nase ljude pokazali poniznost, ‘solidarnost’, savili koljeno, pred gospodarom. Pada mi na pamet takozvani ‘danak u krvi’.

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  nessy

@nessy- Ma, svi naši vojnici koji su bili ili jesu u Afganistanu su tamo dobrovoljno i za novac. Meni je jedini problem što na svojim odorama nose naša oblježja pa domaće stanovništvo stiče dojam da smo svi mi njihovi neprijatelji. A ja osobno nemam apsolutno ništa protiv njih i toga kako će urediti svoju zemlju.

Radoznali
Gost
Radoznali
1 godina prije

Sječam se jedne izjave Madeleine Olbright ( valjda se tako Piše ): ” Nije pravedno, da Sibir pripada samo Rusiji ” . Po zdravoseljakoj logici, Rusi imaju svega u izobilju pa nema razloga da bilo koga napadaju i osvajaju. Ali ako se Rusiju okružuje NATO snagama mora biti i spremna i dobro naoružana. Putin je napravio dobar posao.

Prvosvibanjski_grah (Žukov)
Gost
Prvosvibanjski_grah (Žukov)
1 godina prije

Propagandu protiv zapadnih drzava(pogotovo EU i Amerike) i pripadajuci im naroda a koju iz dan u dan bjesomucno odasiljete zajedno s vasim komentatorima, polako ulazi u fazu gdje se pojavljuju elementi utuzivosti.
Nista osobno, samo dobronamjeran savjet da malo “stanete na loptu”.

octopus
Member
Famed Member
octopus
1 godina prije

Unaprijed se radujem bilo kakvoj tužbi protiv onih koji pišu ono što misle. Zanima me samo tko bi se to usudio? Dotada se sućutno i sa dignitetom iskenjam na sve one koji mi hoće na silu nametnuti kako ću se ponašati, što govoriti, a kim poslovati, od koga kupovati, kome prodavati…

Max
Member
Max
1 godina prije

jab izas svoje riječi stojim i nimalo se ne bojim. ja ću se sa svakim sučeliti argumente.

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

Reklo bi se da je svastika-ministricu zasvrbjeo “kakotnjak” pa trazi lijeka od Rusa.
Svako neko vrijeme po mindji neko mora dobiti od Rusa da mu ushi dodju na pravo mjesto.
Sibir je Bogom dat za ‘ladjenje usijanih glava.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Bolje bi joj bilo da se zabavi podizanjem Njemacke iz mrtvih!

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije

Može ova švabska lajdruša meni i Putinu da popuši kitu. I još to samo pod uvjetom, da nas lepo zamoli.

zoran
Gost
zoran
1 godina prije

citajuci oaj tekst videh da su nemci vec jednom cizmom na granici sa rusijom i da cekaju na mig amera da krenu u samoubilacki cin.ali gospodo draga rus nece vise cekati da rulja krene ka njoj,on ce prvi napasti i sve sravniti sa zemljom i onda ce on krenuti da robi evropu.nije to vise staljin na vlasti sad je na vlasti vuk u jagnjecoj kozi koji sve uraditi da bi sacuvao svoj narod.sto bi rekli zivi bili pa videli-tad ce bas biti zajebano.

FCK DE
Gost
FCK DE
1 godina prije

za taj rat se spremaju usostalom takodjer ” gradnjom plinovoda” …

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije

Što se taj “američki orao” proružnio otkad sam zadnji put gledao emisije o pticama! Meni ovo više liči na srednjeeuropsku kokošku.

Max
Member
Max
1 godina prije

Ne mogu vjerovatI da euro atlantisti prizivaju scjetski rat.

ventilator
Gost
ventilator
1 godina prije

Jeza me hvata pri pomisli da dođe do Trećeg svjetskog rata.Ukoliko bi zaista došlo do te Apokalipse mislim da bi neke zemlje bile zaista sravnjene sa zemljom od strane pobjednika. Dali će ti pobjednici biti ljudsko zlo ili ljudsko dobro ovaj svijet ne razmišlja o tome jer je kao noj gurnuo glavu u zemlju s obzirom da ne vide tamne oblake rata koji se nqadvijaju nad ovom kuglom zemaljskom.Jedna od zemalja koja zaista nije izvukla pouke iz dva Svjetska rata je NJemačka čijom krivnjom su nastradali milioni imilioni ljudi da ne spominjem Holokaust gdje su najjeziviji način takoreći izbrisali jedan narod.Eto i danas ta ista NJemačka nikako da shvati, a kad shvate bit će kasno, da ovakvi kao što je ova njihova ministrica odbrane su ljudi koji ih ponovo mogu povesti u jedan uništavajući rat kako za njih tako i za čitavo čovječansatvo, jer kako drukčije shvatiti njeno oštrenje sablje ,ako ne3 nego na ovaj način…..kako netko reče JA TAKO MISLIM.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik