Novi masakr civila u američkim zračnim udarima u Siriji

Sirija - destrukcija
7 komentara

Takozvana “američka koalicija za borbu protiv terorizma” je u zračnim udarima u sjevernoj Siriji u mjestu Al-Mansura, 30 kilometara jugozapadno od Raqqe, pogodila zgradu škole. Prve informacije govore o najmanje 30 žrtava, navodno i djece prisutne u zgradi, te o nepoznatom broju ranjenih.

Ovaj se zločin dogodio samo tri dana nakon masakra u kojem su američki zrakoplovi pogodili džamiju s 200 vjernika, neposredno u blizini grada Idlib, kada je ubijeno 45 civila, a više od 120 ih je ranjeno.

Bombardiranje škole se pažljivo skrivalo od medija, baš kao i žrtve bombardiranja američke koalicije i Saudijske Arabije u Jemenu.

Jučer su aktivisti takozvane oporbe iz Raqqe, pripadnici skupine “Raqqu masakriraju u tišini”, priopćili da je američka koalicija od 9. do 21. ožujka u 123 zračna udara u sjevernoj sirijskoj pokrajini ubila 101 civila.

Citirajući AFP, britanski Daily Mail piše kako je u američkom zračnom udaru u školu ubijeno 33 civila, ali navodi da se škola koristila kao centar za raseljene osobe iz neposredne blizine Raqqe koju drži ISIL.

Takozvani “Sirijski opservatorij za ljudska prava” je prenio kako je udar na školu u Al-Mansouri, gradu u rukama terorista “Islamske države” u sjevernoj pokrajini Raqqa, “proveden u ranim jutarnjim satima u utorak”.

Visoki dužnosnici iz 68 zemalja američkog saveza za borbu protiv takozvane “Islamske države” će se danas susresti u Washingtonu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, kako bi čuli njegov novi plan za uništenje terorista i njihovih preostalih uporišta u Iraku i Siriji.

“Mi sada možemo potvrditi da je ubijeno 33 ljudi, a oni su bili raseljeni civili iz Raqqe, Aleppa i Homsa”, za AFP je priopćio takozvani SOHR iz Londona.

“Još uvijek je izvlače tijela iz ruševina i samo dvije osobe su izvučene žive”, rekao je Abdel Rahman za AFP.

“Škola koja je ciljana je bila dom za gotovo 50 raseljenih obitelji”, stoji u priopćenju skupine “Raqqu masakriraju u tišini”.

Sirijska državna novinska agencija SANA je također izvijestila o zračnom napadu, optužujući da je koalicija koju predvode SAD ubila na desetke ljudi i potpuno uništila školsku zgradu u Al-Mansouri.

Ranije ovog mjeseca je američka koalicija priznala da je u njezinim udarima u Siriji i Iraku, kao kolateralne žrtve i nenamjerno, ubijeno najmanje 220 civila.

Drugi izvori navode da je broj žrtava puno veći.

Britanski Daily Mail piše kako je Trump svojim najvišim generalima naredio da ubrzaju strategiju u “iskorjenjivanju” takozvanog “kalifata”, a od savezničkih zemalja nešto više želi saznati na današnjem sastanku.

Upada u oči da su medije prvi obavijestili takozvani “Sirijski opservatorij za ljudska prava” iz Londona i skupina “Raqqu masakriraju u tišini”, koji su ranije slične ove vijesti uglavnom skrivali, ako baš nije bilo konkretnih dokaza kojima bi se mogle potvrditi informacije o žrtvama.

Al-Mansuracivilimasakr
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan1
7 godine prije

To su njihovi koncetracijski logori. Mogli su se i popišat po njima iz zraka.
Sjetite se invazije NATO-a na Libiju, a potom cvjetanje Boko-Harama diljem Afrike.
To znači igrati se Boga.

mars
7 godine prije

Ma dajte, kakav masakr. To se zove “kolateralna šteta”, a masakr je kada to uradi bilo ko drugi a da nisu Ameri ili članice NATO-a.

davor
7 godine prije

Nazi States of America

branko
7 godine prije

Kako samo Donald Trump očajnički požuruje sa “iskorjenjivanjem” takozvanog “kalfiata” da bi ameri preuzeli što veću kontrolu nad teritorijem Sirije prije Assada. Misle budale da će tako spriječiti prelazak oružja preko Sirije za Hezbollah. Bibi i ostali židovi, dani su vam dole odbrojani. Jos uskoro kad Fuad Masum bude svrgnut i kad šiiti preuzmu vlast u Iraku sjeverni blok će biti potpun.

subaru
7 godine prije

Ništa to nije slućajno, oni to rade namjerno jer žele što veći kaos i radikalizaciju i očaj lokalnog stanovništva.

dalmata
7 godine prije

A sta drugo znaju nego iz daleka ubijat dicu?Koji su to rat dobili?Je li Rvatima jasno da stalna prodaja oruzja(naravno da je moguca u reziji EU i NATO)i da su sudionici u zlocinima?Jel jos ima tupana i glupana koji mislu da njihovi bradati pajdasi nece podmecat bombe i po tvorevini zvanoj EU,i po lipoj njihovoj,Je li ikome jasno,kako se sije tako se zanje.I zato se svi tribaju pravit coravi.a kad odlucu progledat kasno je

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI