Američki i britanski vojnici treniraju kako bi ”pacificirali ruske civile”

Britanska vojska
42 komentara

Američke i britanske vojne snage održale su zajedničku vježbu kako bi uvježbale interoperabilnost i testirale svoje najnovije naprave i borbene tehnike na terenu sličnom “ukrajinskoj stepi”, uključujući i ratne igre koje simuliraju kako bi mogle  “umiriti” gomilu bijesnih civila koji govore ruski.

Vježbe koje su u toku održavaju se u pustinji Mojave u Kaliforniji kao dio Pentagonovog ”Projekta konvergencije” , koji je ove godine proširen i uključuje učešće saveznika Australije, Kanade, Novog Zelanda i Velike Britanije.

Vojnici, uključujući elitni britanski pješadijski puk, vježbali su “lekcije naučene” iz sukoba Rusije i Ukrajine dok su trenirale na otvorenim pustinjskim pejzažima za koje se smatralo da su “slični ravnim terenima ukrajinske stepe”, objavio je britanski list Times.

Vježbe su održane u Fort Irwinu, prostranoj bazi američke vojske koja uključuje lažna sela realističnog izgleda izgrađena uz pomoć holivudskih scenografa. U prošlim godinama, ljudi koji govore arapski i Avganistanci su bili angažovani i dovođeni iz oblasti Los Anđelesa da igraju ulogu civila. Ovoga puta, s sukobom između Rusije i Ukrajine koji je bjesnio u istočnoj Evropi, većinu neboraca svirali su ruski govornici.

“Lažni civili čak imaju svoje društvene mreže – ”Fakebook” i ”Twatter” – na kojima podižu neposlušnu gomilu prijavljujući bilo kakve primjere lošeg ponašanja američkih trupa”, piše Times. “Vojnici tada moraju smiriti gomilu.”

Vježba je bila prvi put da su pripadnici novog britanskog rendžerskog puka raspoređeni uz američki 75. rendžerski puk, navodi se u saopštenju britanske vlade. To je omogućilo trupama da testiraju naprednu tehnologiju – poput umjetne inteligencije, robotike i novih dronova – dok vježbaju procedure razmjene informacija sa svojim saveznicima.

Na primjer, rojevi dronova identificirali su mete i britanski raketni bacači pucali su na neprijateljske položaje koje su uočili američki borbeni avioni F-35, piše Times. Britanski ministar odbrane Alex Chalk rekao je da je vježba demonstrirala napredak koji britanska vojska ostvaruje kao “smrtonosnije, agilnije i ekspeditivnije snage, kroz ključnu saradnju s našim dugogodišnjim međunarodnim saveznicima i partnerima”.

Rusija nije sama u privlačenju pažnje zapadnih vojnih planera. Ranija faza projekta konvergencije simulirala je sukob koji je izbio na pacifičkom ostrvu, nakon što je Pentagon identifikovao Kinu kao najveću pretnju nacionalnoj bezbednosti SAD.

civiliSADUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Pa dajte urednici ovo nema veze sa vezom mislim malo je poglupo cime se bavite.. Napravite analizu ako ima ko sta se desava sa Rusijom kao silom.Gledam snimke iz Hersona pa zaista sramota za ruse , rusi se povukli putin je prodana dusa zidovska…

Keks
1 godina prije

Ruski propagandisti cvile na veliko, traže krivca za poraze i poniženja…….cvile kako su samo željeli pomoći “BRATSKOM” Ukranjskom narodu, a oni nezahvalni NATO ih “ZAVEO”…..smrad do smrada…ali očekivano. Bravo Ukranjci…gazite ih do pobjede.

Lucija, prva
1 godina prije

“Петар АКОПОВ, РИА Новости

       ОДЛАЗАК војске из Херсона на леву обалу Дњепра изазвао је очекивану реакцију дела друштва. У стилу:  какав ужас, све је пропало. Притом се понавља и једну од најпознатијих фраза у руској историји: “ШТА ЈЕ ОВО – ГЛУПОСТ ИЛИ ИЗДАЈА?”

       Ове речи су изговорене пре 106 година, 14. новембра 1916-те на заседању Државне думе”.

Dakle, kad su Rusi gubili u 1.svj.ratu od Nijemaca.
Preporučam ostatak članka. Preopširno.

Ali, ukazuje i na drugi mogući put od onoga koji je predložio taj Akopov.

Navodno figura tipa Tucker Carlson u Rusiji.

Lucija, prva
1 godina prije

“…pokrenuta „letelica sudnjeg dana“ i ista podmornica – američka mobilna komandna mesta za upotrebu tokom nuklearnog rata, govore da je svet doveden do linije nuklearnog sukoba.

…Vašington namerava da organizuje opasnu provokaciju.”

Lucija, prva
1 godina prije

“Analitičari kineskog „Sohu-a“ su objasnili, zašto predstavnici kolektivnog Zapada ne žele da vide Putina na samitu G20. Prema njima, to se može razumeti ako se prisetimo jedne mudre izreke Mao Cedunga.

„Kada u planinama nema tigra, onda majmun postaje kralj životinja.“ Zato su Bajden, Sunak i ostali „zapadnjaci“ insistirali da Vladimir Putin ne učestvuje u događaju. Putin je tigar, pišu analitičari Sohu.
…..
Rusiju će predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.”

Lucija, prva
1 godina prije

“Nema pasa u Hersonu, sve prazno, grad sablast, gledam direktan prijenos preko satelita. Ne moze se Ukrajincima vjerovati, oni sve lazu, dopeljali su ljude autobusima i iskrcali tu da se deru u kameru da im Zapad dade novaca”.

Službeni ukrajinski izvor:

“Sve se više naselja vraća pod ukrajinsku zastavu. Razumijem da svi čeznu za domom i da se žele što prije vratiti kući. Molim vas da malo pričekate. Sada je ovdje preopasno.
Postoji velika vjerojatnost da će neprijatelj granatirati i potopiti naselja.

Osim toga, područje bi trebali ispitati stručnjaci za eksplozive.
Nažalost, već ima mnogo civilnih žrtava uzrokovanih eksplozivnim napravama jer je cijeli Herson miniran”,rekao je Januševič.”

Znači, išli su krasti po kućama.

Kaki
1 godina prije

Umiriće oni vas

Ivan
1 godina prije

I London je trebalo sravniti sa zemljom pa bi na EU kontinentu bio mir..

Max
1 godina prije

Rusi imaju hipersonika . Možda hoće smiriti Ukrajinu? Možda vrebaju nas sa Logičnog.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Pacificirati Rude, pa to je jako jednostavno, odmah narediti da svi vojnici i bojna oprema mogu i moraju biti samo unutar nacionalnih granica,bez aspiracija prema teritoriju drugih država. Nakon toga otvoreni i iskreni razgovori, bez lažnih obećanja i prevara.

tihobl
1 godina prije

Upratio sam ovu vijest nedavno. Obucavaju vojsku kako da otkriju ruse koji nisu prijateljski raspolozeni prema americkim oslobodiocima. A pacifikovace ih tako sto ce ih predati SBU.

Dva dana kasnije izasao je Putinov ukaz da se ponovo uvodi vojna obuka u osnovne skole. Pored toga uvodi se i novi predmet – obuka za vodjnje dronova. Dok se ameri nauce kako da pretrazuju vkontakte i odnoklasiki ruski klinci ce nauciti da upravljaju lancetima, terminatorima i drugim igrackama. Dok dodju do sela da ga pacifikuju morace prezivjeti dronove. A tad ih docekuje stari dobri kalasnjikov.

tihobl
1 godina prije

Hajde da rascistimo dvije stvari – 15.9. Putin je potpisao povlacenje iz Hersona. Prema tome pricati o velikoj pobjedi Kijeva nema smisla. Pola 9. i citav 10. mjesec su napadali u talasima i nisu uspjeli probiti liniju. Svaki dan isli su od 2 do 5 napada na razlicite dijelove fronta sa snagama od cete do dva bataljona istovremeno. Gubitci u napadu bili su od 30% do 100% (u par navrata kada se niko nije izvukao iz zasjede). Puno je snimaka dronova tih napada. Uglavnom svode se na sledece: mehanizovana kolona polako se krece stepom, korneti pocinju da pogadjaju mehanizaciju, pjesadija iskace, zalijeze i otvara vatru, prezivjela tehnika ubacuje u rikverc i pokusava da pobjegne od korneta, artiljerija poklapa citav sektor i prezivjeli krecu sa bjezanijom. Za dva mjeseca ofanzive ukri i NATO uspjeli su zauzeti 6 sela iz tampon zone (rusi drze tampon zonu siroku nekoliko km, pa liniju sa… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

I evo malo napredovanja Rusa: “УKРАЈИНСКА војска побегла је из градића Опитное у јужном делу утврђене зоне  око Авдeјевке која је дсамо 20 километара од Доњецк, главног града ДНР.         Олег Горленко, заменик команданта 1. Славјанске бригаде Оружаних снага Русије, додатно је објаснио шта се догодило:        „Наша бригада је ушла у Опитное. У току је чишћење тог насеља од Украјинаца, иако је велика већина отишла. Не бих то назвао повлачењем већ – бекством јер на њиховим позицијама налазимо и радио-станице које никада нису радиле, као и документе од оперативног интереса“.        Опитное је штитило прилазе јужном делу авдејевске утврђене зоне. —— БИВШИ генерални директор Роскосмоса, Дмитриј Рогозин, предводи инспекцијску групу војних саветника под називом Царскии вукови у зони руске специјалне операције за заштиту Донбас.        Та група, у којој бивши директор руске космичке агенције има важну улогу, пружа војно-техничку подршку јединицама у Доњецкој и Луганској Народној Републици (ДНР и… Čitaj više »

CroExit
1 godina prije

Pripremaju ražanj, a medo u šumi. Koji smradovi.

mirce
1 godina prije

Ovdje svi skontali da su rusi popusili sem luce i tihog a ja ludhjaka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI