fbpx

“Novi” predsjednik Crne Gore i kratki presjek njegove fascinantne kriminalne biografije

Milo Đukanović

Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori je pobijedio vječni vođa ove male balkanske zemlje, kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. Čovjek koji je Crnu Goru uveo u demokraciju, slobodu i neovisnost, ugurao je u NATO pakt i čvrsto korača ka Europskoj uniji, na predsjedničkim izborima je osvojio 53,8 posto glasova, priopćio je Centar za demokratsku tranziciju, prenose agencije.

Nije jasno ima li Crna Gora ili nema Središnju izbornu komisiju i što to “urbi et orbi” ima objavljivati CDT kojeg plaćaju vlada Sjedinjenih Država, Kraljevina Nizozemska i “Zaklada braće Rockefeller”? CDT je ujedno poslao i svoje aktiviste kako bi nadgledali da izbori budu “demokratski i pošteni” i kako se slučajno ne bi dogodilo da dođe do neželjenog ishoda, što je bilo nemoguće.

Kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić osvojio je 33,5 posto glasova, a kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović 8,3 posto.

Bilo je ostalih kandidata i tako je Marko Milačić dobio je podršku 2,7 posto glasača, Hazbija Kalač 0,8, a Vasilije Miličković i Dobrilo Dedeić po 0,4 posto, javila je agencija Anadolu. Opet prema podacima nevladinih organizacija, glasalo je oko 64 posto birača.

Jučer je u komentaru izbora u Crnoj Gori, obzirom da su u Europi u ovom ili onom obliku od kraja Hladnog rata bez prekida na vlasti samo Aleksandar Lukašenko i Milo Đukanović, jedan od hrvatskih analitičara rekao “kako Đukanović u određenom smislu jeste autokrat, ali čini prave korake za svoju zemlju, što bi značilo ulazak u NATO i Europsku uniju, stoga njegovu vječnu vladavinu treba gledati u tom svjetlu i ne treba je osuđivati”.

Tko je uopće Milo Đukanović?

U svakoj uređenijoj zemlji bi na temelju međunarodne pravne suradnje odavno bio na robiji i služio dugogodišnju kaznu zatvora zbog udruživanja i vođenja kriminalne organizacije mafijaškog tipa, što bi u talijanskom kaznenom pravu bile one kriminalne organizacije koje imaju piramidalnu strukturu i s vrha se, kao u vojsci, preko uskog kruga odabranih ljudi, koji potom nadziru gradove i okruge, gdje su namješteni šefovi klanova na kraju komanduje sve do pojedinaca na terenu, od kojih svatko ima svoju zadaću.

Nije to ništa novo, iako su mediji malo iskrivili kriminalnu povijest Mila Đukanovića i godinama ponavljaju kako je optužnica za kriminalnu suradnju s mafijaškim organizacijama Sacra Corona Unita i Camorra odbačena zbog diplomatskog imuniteta, što je djelomično istina, ali ne onako kako su prikazivali mediji i političari koji su Đukanovića držali na slobodi. Fascikl s dokazima o operaciji “Montecristo” i kako se u Švicarskoj pratio trag milijarde dolara zarade od ilegalne preprodaje cigareta kroz takozvanu operaciju “Montenegro Connection” i dalje skuplja prašinu u državnom tužiteljstvu u Bariju.

Đukanović je na svom dugom putu, tijekom kojeg uživa apsolutnu vlast, postao marioneta koja u svakom trenutku može završiti iza rešetaka. U životu i na vlasti ga još samo drži odanost Zapadu, činjenica da je Crnu Goru pod svaku cijenu ugurao u NATO pakt, da će zemlju uvesti u EU i ispuniti apsolutno svaku zapovijed svojih gospodara. U suprotnom će, kao u stripu Alan Ford, biti dovoljno da “Broj Jedan” odluči posegnuti za svojom bilježnicom i dokazima protiv njega i njegovih suradnika, što bi bio kraj njegove slobode i političke karijere. Stoga je logično da se Đukanović, sve i da je htio, ne može ponašati drugačije.

Međutim, ipak je nužno otvoriti pitanje kako čovjek za kojeg postoje nepobitni dokazi da je sudjelovao u međunarodnoj kriminalnoj aferi i koji iza sebe ima krvavi trag likvidacija u kojima su živote izgubili Goran Žugić, Darko Raspopović, Baja Sekulić, Orazio Porro, Duško Jovanović, Ivo Pukanić i tko zna tko sve ne, može biti predsjednik jedne europske zemlje? Jednostavno, on je tamo postavljen s određenom zadaćom, koju uspješno provodi, dok na tom putu ima podršku nevladinih udruga i prozapadnih medija.

Prvi posao Mila Đukanovića je bio onaj predsjednika Vlade Crne Gore. Predsjednik je ili premijer većim dijelom od skoro tri desetljeća karijere. Dok sebe prikazuje kao progresivnog i prozapadnog lidera, koji je nedavno pomogao svojoj zemlji u priključenju NATO savezu i njenom putu ka pridruženju Europskoj uniji, izgradio je jednu od najposvećenijih kleptokracija i rajeva za organizirani kriminal u svijetu.

Novi predsjednik Crne Gore nikada nije bio oslobođen optužbi za kriminalne operacije koje je vodio sa Sacrom Coronom Unitom i napuljskom Camorrom, kao što su pisali razni novinari u regiji, uglavnom režimskih i plaćeničkih portala i medija.

Apsolutna laž je da su optužbe povučene odlukom talijanskog tužiteljstva, bez ikakvog pozivanja na imunitet od strane Đukanovića, koji je, navodno, “dobrovoljno pristao da bude ispitan u tom slučaju, iako na to nije imao zakonsku obavezu”.

U 408 stranica dokaznog materijala, snimljenih telefonskih razgovora, izjava pokajnika i nalaza sudskih istražitelja o djelovanju jedne od najsofisticiranijih mreža organiziranog kriminala koja je povezivala jug Italije i Crnu Goru Mila Đukanovića.

Službeni spis od preko 400 stranica, kojima Direzione Investigativa Antimafia (DIA) opisuje sva kriminalna djela ove hobotnice, na stranici 286 kaže: “U položaju osumnjičenog Mila Đukanovića, procijenjenom na stranici 234 do 250, te zahtjevu za primjenom mjera pritvaranja sudac tvrdi: “Sada, dakle, vidjevši cjelinu pitanja s obzirom na položaj Mila Đukanovića, nećemo vršiti procjenu treba li ili ne postupiti u skladu s člankom 273 Zakona o kaznenom postupku i primijeniti opće mjere predostrožnosti. Čak i da postoje osnove za daljnji postupak, kako traži državni tužitelj, zahtjev protiv osumnjičenog svejedno ne bi mogao biti prihvaćen, obzirom na imunitet kojeg prema međunarodnom pravu uživa Milo Đukanović, šef strane države u svojstvu predsjednika Crne Gore, koja je sastavni dio međunarodno priznate Savezne Republike Jugoslavije.”

U određenom smislu je istina da se Đukanović nije pozvao na diplomatski imunitet u ovom vrlo složenom postupku, ali mu je on dodijeljen od strane suda.

Ured suca istražnog postupka (GUP) u Italiji je sam procijenio kako neće ni ocjenjivati ima li ili nema osnova za pritvaranje Đukanovića, kako predviđa članak 273 Zakona o kaznenom postupku Republike Italije, “obzirom da osumnjičenik uživa diplomatski imunitet”. Odličan razlog za amnestiju i veličanje lika i djela nekada druga, kasnije velikog prijatelja Vladimira Bokana, ubijenog 2000. u Ateni, Slobodana i Marka Miloševića, pa čak ni Željka Ražnatovića Arkana, a sada uglednog “gospodina” predsjednika Mila Đukanovića.

Potom na 290 stranici istog spisa talijanski GUP navodi:

“Milo Đukanović je imun od kaznenog progona, jer kao predsjednik Republike od siječnja 1998. godine do 2002. godine uživa imunitet u skladu s međunarodnim pravom kao i svi drugi čelnici država. Također, budući da je običaj da se imunitet prema međunarodnom pravu, kako je potvrđeno Zakonom Međunarodnog suda pravde (ICJ), proteže i na čelnike vlada i ministre vanjskih poslova, nakon što je Đukanović bio premijer Crne Gore od 02. 15. 1991. do 01. 15. 1998, što je datum prestanka kada stupa na dužnosti predsjednika Republike do danas, on je imun od kaznene jurisdikcije u cijelom promatranom razdoblju u ovom postupku.”

Zanimljivo je da čitajući prilično opsežan pravni spis, što je vjerojatno malo tko učinio, ispada da Đukanoviću nisu smetali ni komunisti, ni Milošević i njegov klan, ni srpski nacionalisti, niti ljudi iz srpskog kriminalnog miljea, sve dok ga nisu uhvatili talijanski istražitelji. Tek nakon te afere on odjednom postaje “zagovornik zapadne demokracije i atlantističkih ideja”.

Nije ni čudo, članak 416. bis, Kaznenog zakona Republike Italije, za stavak 1. predviđa kaznu zatvora od 7 do 12 godina, a stavak 2. od 9 do 14 godina, dok su se crnogorskom premijeru na teret stavljali i stavak 3., 4. i 5. spomenutog zakona, ali i posebno otegotne okolnosti iz čl. 61. stavak 2. i 10. i čl. 112. stavka 1., 2.  i 3.

Da pojasnimo, 416. bis stavak 1. i 2. predviđa temeljnu kaznu samo za udruživanje u zločinačku organizaciju mafijaškog tipa, a se onda redom, uzimajući u obzir otegotne okolnosti, uvećava kazna za svako pojedino kazneno djelo, pranje novca, šverc cigareta, trgovinu ljudima i što sve već stoji u spisu. U ovakvim postupcima prvoosumnjičeni, ako su bili pravomoćno osuđeni, rijetko su dobivali kazne zatvora manje od 20 godina, neki čak po nekoliko doživotnih robija, ako im je dokazana i umiješanost u ubojstva. Stoga je sasvim razumljivo što je premijer Đukanović doživio “obraćenje” i ugledao sunce na Zapadu. Zapravo, njega možemo razumjeti, jer je on samo čovjek od krvi i mesa kojem se ne ide u zatvor, dok NATO i Washington za njega još uvijek imaju “lijek” u prašnjavom spisu koji ne zastarijeva.

Originalni spis Središnje uprave za istrage protiv mafije Operativnog centra u Bariju iz 2005. godine u PDF formatu možete pročitati ovdje.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
47 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
MilanCZ
Gost
MilanCZ
2 godine prije

Kad se zapad odrekne Đukanovica,tad ce nestati.Jasno,da se americka politika koristi ucjenama,svatko ima putra na glavi i to dobro dođe da se moze kontrolirati radi potreba.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  MilanCZ

Tako je. Zato zapad i instalira kriminalce na celo drzava, jer su posluni zbog vlastitih grijeha i napravit ce sve da ostanu zivi/na slobodi

Sinisa
Member
Sinisa
2 godine prije
Reply to  MilanCZ

Moram trositi vrijeme na tebe…nije problem Milo Djukanovic mada sumnjam da ce ga se ikada odreci,problem je kuda ce on odvesti Crnu Goru,hoce li biti povratka Crne Gore,kakvo ce zlo u Crnoj Gori Milo izroditi…..u opste,hoce li opstati Crna Gora. Milo je obican pulen kriminalac,dakle potrosna roba.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
2 godine prije
Reply to  MilanCZ

Zato i zbog toga je pravosuđe “neovisno”!

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  MilanCZ

@MilanCZ

Milane nije problem toliko u zapadu već u kriminalnom državnom sistemu koji stoji iza njega,sutra sve da ga zapad i popiša on i njegova stranka će ponovo pobjediti na izborima !
Sistem ti jednostavno omogućava da se koristiš državnim resursima u predizbornoj kampanji i to dovodi do pobjede,državni sistem koji kontrolišu njegovi ljudi će zaposliti pred izbore određen broj ljudi na državne jasle i u firme koje oni finansiraju a ti ljudi će zauzvrat morati da zajedno sa svojim porodicoma glasaju za onoga ko im je dao posao,sistem će preko državnih firmi asfaltirati ulice i sokake po selima i vukojebinama koji do juče nisu bili asfaltirani a mještani te ulice će da glasaju za dobrog i poštenog Mila,elektrifikacija ulica pred izbore i imaš isti rezultat kao i sa asfaltiranjem.
Sistem je već stvorio i bez ovoga što sam nabrojao vojsku glasača na državnim jaslama ( razne javne ustanove,državne firme,zdravstvo,policija itd ) koji po defaultu moraju da glasaju za Mila plus što će u protivkandidatima na izborima uvjek biti još barem tri protiv kandidata koji rade za sistem i koji imaju zadatak da pocjepaju glasačko tijelo opozicije i na to još kad dodaš glasove Albanaca koji moraju da vrate uslugu za priznavanje Kosova kao rezultat dobijat ćeš uvjek Milinu pobjedu!
Nije samo CG karakteristična po ovome,ovo ti je šablon koji se koristi gotovo u svim republikama bivše YU pogotovo u BiH !
Mile će pasti kad se ujedini opozicija a to se neće brzo dogoditi zbog vlastitih sujeta i razmirica u njihovim redovima !

Taki
Gost
Taki
2 godine prije
Reply to  MilanCZ

Mislim da je ovo jasno bilo da crnogorci ne zele rusikku vec natto pripadnost

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

mila đukanovića bi trebalo izmisliti, da ga nema, jer diktator je najbolji podsjetnik na nepostojeću euro nato demokraciju.

DŠ...
Gost
DŠ...
2 godine prije
Reply to  eu kolonija

Đukanović odlazi s vlasti kada prešiša Josipa Broza Tita.

P. S.

Bjeloruski se predsjednik zove Aljaksandr Lukašenka.

Da je ruski predsjednik, bio bi Aljeksandr Lukašenko.

Aleksandar ne postoji ni u Rusiji, ni u Bjelorusiji.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  DŠ...

DŠ, gramatički nacist i jedan od najkreativnijih trolova koje su naši portali vidjeli. Kako je u Daruvaru?

čitalac
Gost
čitalac
2 godine prije

Na taj način su podupirali odn, finasirali većinu zapdnih političara i sada ih drže u šahu. I onda se obični ljudi čude zašto tako slijepo sljede Ameriku.

Mak
Gost
Mak
2 godine prije
Reply to  čitalac

Takav su i Vučko i Plena, i Kolinda i Zaev i Izetbegović,…….. Naizgled sitniji!

mmne
Gost
mmne
2 godine prije

jadan li je i jadna li je crna gora…sve sto je ta majusna zemlja i maleni cestiti narod kroz istoriju imao on je urusio da bi pokrio svo necasni udio u ratu kada su iz crne gore slate trupe svaka sa njegovim potpisom…kasnije je duvanska afera…klecao je i molio madeline albright i obecavao da ce ispuniti sve …covjek kome kriminalci tipa brana micunovica, barovica, bujosevica…i sl…..drze zemlju u strahu i gorem od pinoceovog….sve to da bi jedan neuki politikant i kriminalac u biti prevarant sa pedigreom , sacuvao svoju guzicu…..jadna li si crna goro…..

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

Nedajte se susjedi!

Nena
Gost
Nena
2 godine prije

Koja sramota za Crnu Goru!
Ali i za one koji ga izabrase

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Sjetimo se Don Manuela Noriege …Fascikl čeka ,… tik-tak, tik-tak.. More bit da ne bude ništa, ali je to onda na dušu Crnogoraca.

čokolino
Gost
čokolino
2 godine prije

Proglašavam Milu Đukanovića za predsjednika Crne Gore bez ograničenja trajanja mandata 🙂

neko iz mase
Gost
neko iz mase
2 godine prije

Ako je dobar crnogorcima ne kontam sto se ovi drugi pale i to uglavnom ovi sto nisu proruski orijentisani.
Bolje bi bilo da ne osjetite rusku cizmu.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  neko iz mase

Kakav god da je njihovi je.Neka im bude kao i nama.Niko normalan i realan neće se paliti,imamo i mi svoje junačine tipa Mile..Ovo drugo trkeljanje sa ruskom čizmom nije vrijedno spomena.Baš je NATO đon mekši od ruskog.Pišeš budalaštine.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  neko iz mase

Gdje je na Balkanu ruska čizma? Kako vidim Nato nas je sve pogazio čizmom kao mrave ,zatrovao a njegovi pajdaši prvo zavadili pa opljačkali tj.ogolili do koske uz obilnu pomoć kvislinga poput glavnog junaka ovoga Babićeva teksta.

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije

“..Ooj Tadmure oooj sokole…
U Tadmura buzdovana nije
al’ rječ’com on za istinu bije …
Ooojhaaa …” 🙂

drale
Gost
drale
2 godine prije
Reply to  neko iz mase

a sto ! ti si osetila i jednu i drugu pa nam savetujes da bi bilo bolje da ne osetimo rusku cizmu !!!

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

…. jedan od hrvatskih analitičara rekao “kako Đukanović u određenom smislu jeste autokrat, ali čini prave korake za svoju zemlju, što bi značilo ulazak u NATO i Europsku uniju, stoga njegovu vječnu vladavinu treba gledati u tom svjetlu i ne treba je osuđivati”.
Siguran san da je taj isti analiticar kritizira Putinovu dugovjecnost

Roko
Gost
Roko
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Tome ne bi trebalo dati ni da smetlar bude.

Ime
Gost
Ime
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Ne moraš očekivati logične odgovore od liberala i globalista.

Diktatori su samo Putin, Lukashenko, Orban, poljska autoritarna vlada, Erdogan (ovisno je li bliže Rusiji), Iranski vrhovni vođe, Xi Jinping, Duterte….itd.

Kod liberala nema diktatora jer su se brendirali kao “demokracija” s “visokim stupnjem ljudskih prava”. Ta ljudska prava su gay prava i prava “izbjeglica”. I pravo na GMO hranu. Te pravo na Facebook i Iphone u svakoj ruci na svijetu.

Oni su rekli- MI SMO MINISTARSTVO ISTINE. JEDINA ISTINA JE NAŠA ISTINA.
MI ZNAMO ŠTO JE ZA SVAKOGA ČOVJEKA NA OVOME SVIJETU DOBRO.

“Demokracija” je brend kojeg oni izvoze po svijetu, kao što Njemačka izvozi automobile, a Švicarska satove.

Dakle oni imaju pravo određivati tko je diktator a tko nije.

Logično je da Đukanović nije diktator ni autokrat. On je od 1991. na vlasti, sudjelovao je u napadu na Hrvatsku i poticao na mržnju, ali je demokrat.

Putin je od 2000. na vlasti i on je brutalni diktator,

Angela Merkel je od 2000., ona nije diktator. To je demokracija jer je Amerika stavila onu plavu kvačicu kao na Instagramu da je službena- verified by USA.

Logično.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Čuo sam i ja jučer , jel Dnevnik ili Tema dana?? Ne znam točno.

Antiglobalist
Gost
Antiglobalist
2 godine prije

Od velikosrbina do EU-NATO potrčka 🙂

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Antiglobalist

? C.G je svojevremeno objavila rat Japanu zašto ne bi Milo Putinu?!?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Antiglobalist

ne još od druga “koministe”, do velikosrbina pa ostatak

mmne
Gost
mmne
2 godine prije

vidi moram ti reci….milo je bio sjajan momak velik srbin(ako to nekome znaci), jurisnik milosevica britak (” milo britva”)…zakacio se sa ludom mirom koja je htela da ga smijeni…utrcali ameri napravili scenarioi on preuzeo vlast!! i od onda radi sta oni hoce i ne bi me cudilo da sa tacijem i haradinajom napadne srbiju!? posta znam licno …uzasno me boli ta transformacija, izdaja…sebe, svojih…crna gora je leglo kriminalaca…nemojte govoriti da ga je izabrao narod jer su njihovi (cg) izbori unapred odredjeni i bice tako dok na njegovo mjesto ne dodje neki “crnji i gori ” kako gazde kazu….aferim!!!

vino iz škriljca
Gost
vino iz škriljca
2 godine prije

i neka se vratio skupe su cigare

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Misliš da Milo ima na lageru stare robe??

Mićo
Gost
Mićo
2 godine prije

Evo jedan mali dio odgovora na pitanje; tko je Milo.
https://www.youtube.com/watch?v=Vqz742ilpQU

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton
2 godine prije

CAR!!! ;;);))

boris
Gost
boris
2 godine prije

šteta da i mi nemamo takvog patriotu i domoljuba za predsjednika

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  boris

Balkan i domoljublje….ne ide pa ne ide zajedno ,nikako ” ni pod razno”

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
2 godine prije

U vezi ovog NATO i Rotschildovog trabanta samo ću napisati kratko, a vi razmišljajte! Još nisu otkrivene ni uhapšene ubojice Saše Markovića, a očito, ni njihovi nalogodavci.

hohoho
Gost
hohoho
2 godine prije
Reply to  Ivo Lola

a sta se ima tu za razmisljat, pogleda se njegova 2 videa kad je gostovao kod Miscaka i sve je jasno.

Uhljebistani
Gost
Uhljebistani
2 godine prije

Postavljaju u svoje kolonije najgore kriminalce bas kao po africi njihove diktatore. Nikad necu oprostiti izdajnickoj jna sta nas nije obranila od ovog…

Logično
Gost
Logično
2 godine prije
Reply to  Uhljebistani

JNA je bila dio problema. A ne rješenje. Da bi shvatio da je bila dio problema moraš razumijeti da je upravo Milo bio jedan od glavnih podupiratelja JNA 91. godine.

Ako je osoba takvih moralnih stavova podupirala JNA 91.godine, zašto vjeruješ da je JNA ili Jugoslavija bila riješenje? Jednako kao što sada Milo svesrdno podupire NATO.

Crnogorcima je problem jer sada osjećaju krizu identiteta, možda je bolje da ste ostali sa Srbima. SiCG.

Tito je postavio atomsku bombu pod Jugoslaviju, kao što je i Lenjin pod Rusiju.

Putin: Lenjin je postavio atomsku bombu pod Rusiju, koja je kasnije eksplodirala.

https://www.blic.rs/vesti/svet/putin-o-lenjinu-taj-covek-je-upropastio-rusiju/eckz5tv

NSU
Gost
NSU
2 godine prije
Reply to  Logično

91.ta vojska nije više imala veze sa JNA, To je krajem 80-tih postala jednonacionalna naoružana banda koja je iznevjerila sve one vrijednosti koje je imala ranije!

HEKPCT
Gost
HEKPCT
2 godine prije

Milo je slika i prilika vremena u kojem živimo, junak našeg doba.

NSU
Gost
NSU
2 godine prije

Znači Milova avio-kompanija Marlboro-airlines leti i dalje!

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije

“Pod Lovćenom zeleni se trava, na njoj pase na stotine brava.” Welcome to Marlboro country 🙂

Moj_IQ170
Gost
Moj_IQ170
2 godine prije

Pa da.., šta drugo i očekivati od najvećeg svjetskog bulija, kriminalca i nasilnika USA, nego da će podržati ovo bahato lopovsko govno!?

Rade_s
Gost
Rade_s
2 godine prije

Ima na yt snimak Perovic vs.Djindjic. LDP CG je bio jedina drzavotvorna stranka CG. Ameri ih nisu podrzali jer ih nisu mogli ucjenjivati.O tome je pisao i govorio jedan od tadasnjih Perovicevih liberala Markovic. Mislim da se knjiga koju je napisao i koju sam procitao zove Manifest protiv Imperije.Ubili su ga.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Đukanović je još jedan primjer kako SAD i Zapad, od kriminalca prave “demokrata”, ako je na njihovoj strani, a onaj tko nije na njihovoj strani, njega demoniziraju. Milo nije imao ni 30 godina, kada je kasnih 80-ih zajedno sa Momirom Bulatovićem (što se dogodilo sa njim?), postao Slobin posinak. Nakon “jogurt revolucije” 1989. u Podgorici (Titogradu), kada je srušeno staro crnogorsko rukovodstvo, ono koje je bilo vjerno Titu i AVNOJ-u i na vlast su instalirani Slobini “sinovi”, Milo i Momo.
Ai lukavi Milo je nekoliko godina kasnije, pred kraja rat uvidio da Slobina kola idu po malo nizbrdo, pa je vjerojatno za veliku lovu sa Zapada promijenio stranu i postao zapadni i američki igrač, zato mu Zapad i dopušta kriminal. Zato zapadni mediji ništa ne izvještavaju od Milim krinminalnim rabotam, za Zapad je Milo “demokrat”
Suprotan primjer mogli smo vidjeti nedavno u Slovačkoj, gdje je bio očiti pokušaj rušenja premjera Fica, odnosno njegove stranke sa vlasti. Jer je Robert Fico protivnik Soroševe politike migracije u Slovačkoj i ne želi primati izbjeglice. Nisam upućen u slovačke prilike, je li Fico stvarno tamo nešto mućkao, i vršio neku korupciju, ali očito je bilo da iza svega stoji Soroseva banda. Što je rekao i sam Fico. Uvijek ista predstava, odmah se okupe demonstracije “poštenih demokrata”, koji su tražili ostavku Fica. Fico je dao ostavku, ali je njegov zamjenik preuzeo mjesto premjera i njegova koalicija ostal na vlasti, ap demonstranti nisu bili zadovljni. Ne znam što je i koliko mućkao Fico, ali u usporedbi sa Đukanovićem, Fico je kamilica. I upadkljivoe je bilo kako su svi zapadni mediji tada kizvjeptavli o Ficu, kao koumpiranom političari, koji koristi “nedemokartske” metode itd.. Dakle, ista poznata kurvanjska kampanja, kao i protiv Asada i Gadafija, samo u ublaženom obliku.
Ima ona poznata izreka jednog američkog diplomata iiz doba hladnog rata, 60-ih godina, Kada su neki novinari pitali tog diplomata, zašto SAD u Južnoj Americi podržava tog i tog predsjednika, kada je ovaj kriminilac i diktator, pravi “bastard”. Obaj diplomat je odgovorio; Jeste bastard, ali naš je bastard.

Branko
Gost
Branko
2 godine prije

Milo dijete

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik