fbpx

Crna Gora je za navodni pokušaj “državnog udara” osudila Rusiju, tek onda svoju opoziciju

Crna Gora

Viši sud u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, 9. svibnja je osudio optuženike iz slučaja takozvanog “državnog udara” 2016. godine, među kojima su bila i dva ruska državljana, Vladimir Popov i Eduard Šišmakov. Sudeći po zatvorskim kaznama na koje su u odsutnosti osuđeni Rusi, oni su se za ustavni poredak Crne Gore pokazali  mnogo opasnijima od ostalih “urotnika”. Vladimir Popov je osuđen na 12 godina zatvora, a Eduard Šišmakov na 15. Osim toga, ruski državljani su posebno optuženi i za terorizam.

“Svaki član zločinačke organizacije je imao unaprijed određen zadatak i ulogu. Kriminalna organizacija je bila spremna na nasilje, a svi su bili svjesni svojih postupaka i znali da su te radnje nezakonite”, kazala je Suzana Mugoša tijekom izricanja kazne.

Čelnike crnogorske opozicijske Demokratske fronte, Milana Kneževića i Andriju Mandića, lokalni sud se osudio na pet godina zatvora, a srpskog umirovljenog generala Bratislava Dikića na osam godina.

Podsjetimo se da je na dan parlamentarnih izbora 16. listopada 2016. crnogorsko vodstvo optužilo čelnike oporbene Demokratske fronte za pokušaj svrgavanja i likvidaciju lidera vladajuće Demokratske socijalističke stranke Mila Đukanovića, kako bi se spriječilo da Crna Gora uđe u NATO. Osim navedenih osoba, podignute su optužnice protiv brojnih građana Rusije i Srbije.

Kasnije su crnogorske vlasti izjavile da su grupu koja je planirala “eliminirati” Đukanovića osnovali Rusi Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, koji su, navodno, zaposlenici ruskih tajnih službi. Prema crnogorskom tužiteljstvu, Šišmakov je 2014. radio kao zamjenik vojnog atašea u Poljskoj, ali je protjeran iz zemlje zbog špijuniranja za Rusiju.

Jedan od optuženih čelnika crnogorske opozicije, Milan Knežević, za portal EA Daily je komentirao ishod suđenja.

Prema njegovim riječima, od samog početka suđenja je Demokratska fronta tvrdila da je to politički motiviran proces koji je trebao ostvariti nekoliko ciljeva. Trebao je ubrzati ulazak Crne Gore u NATO, optužiti Rusiju da je “geopolitička kuga” u regiji, a lidere najutjecajnijih opozicijskih stranaka Crne Gore prikazati kao političare koji žele destabilizirati zemlju.

“Tijekom cijelog suđenja smo bili zakinuti i unaprijed kažnjeni. Bilo nam je zabranjeno prisustvovati sjednicama do završetka sudske istrage jer smo otvoreno govorili o prirodi samog postupka i kazni koja je već bila u sudačkoj ladici”, kazao je Knežević.

Prema Knežević, “on je osobno, koliko god apsurdno zvučao, čak zadovoljan presudom”, budući da riječi sutkinje Suzane Mugoše samo potvrđuju istinitost izjava oporbe o tom važnom sudskom slučaju.

Penece-Crna-Gora

FOTO: Mikle Penece u Crnoj Gori

“Bila je to politički izopačena optužba bez jednog dokaza. Na Dan pobjede, 9. svibnja, ovaj je igrokaz dosegao svoj vrhunac u smislu odmjeravanja kazne, uključujući za zemlju koja je na oltaru borbe protiv fašizma položila 27 milijuna života, a osuđena je od strane neslobodnog pravosudnog sustava koji je pod punom kontrolom režima Mila Đukanovića”, kazao je Knežević

Napomenuo je da su dvojica Rusa, koje nitko od optuženih nikada nije vidio, što je dokazano nedostatkom relevantnih dokaza tijekom suđenja, u odsutnosti osuđeni na najdulje zatvorske kazne.

Ako bolje pogledamo, ruski urotnici su dobili 12 i 15 godina zatvora, umirovljeni srpski general osam godina, a čelnici crnogorske oporbe gotovo simbolične kazne za tako teško kazneno djelo. U tom smislu najveću krivnju za pokušaj provedbe državnog udara snosi Rusija, potom Srbija, a crnogorski oporbeni lideri su u navodnom “državnom udaru”, prema presudi, imali zanemarivu ulogu.

Odmah iza ruskih državljana slijedi umirovljeni srpski general Dikić, a onda mi, vođe Demokratske fronte, kao politički ideolozi cijelog takozvanog državnog udara. U opisu presude smo proglašeni krivima “za odlazak u Moskvu, gdje je, između sastanaka s visokim vladinim dužnosnicima, bilo dovoljno vremena za planiranje terorističkih akcija”, a naša retorika na predizbornim skupovima je jasno ukazala na to da govorimo protiv članstva Crne Gore u NATO paku. Osim toga, optužen sam i da tečno govorim ruski, što mi je pripisana kao otežavajuća okolnost”, nastavio je Milan Knežević, naglašavajući komentar britanskog veleposlanika u Crnoj Gori koji je izjavio “kako je dan izricanja kazne veliki dan i za Europu i za crnogorsku pravdu”.

Knežević je podsjetio da je kazna koju je izrekao Visoki sud u Podgorici prvostupanjska, a nakon što osuđeni dobiju pismenu odluku suda, imat će 15 dana za žalbu na ovu odluku.

“Sve ćemo analizirati s našim odvjetnicima, ali sam osobno protiv žalbe na presudu. Ne vjerujem crnogorskoj pravdi i ne očekujem pravdu ni od žalbenog suda. Ne vjerujem da će suci naći hrabrosti oduprijeti se volji braće Đukanović, koji su pravi autori ove kazne”, rekao je crnogorski političar.

Istovremeno, Knežević je naglasio kako to nikako ne znači da su on i njegov kolega Andrija Mandić spremni prihvatiti presudu.

“Mandić i ja smo izjavili da nas nitko, nevine, neće prisiliti u zatvor i da će nas svaki pokušaj prisilnog odvođenja u pritvor prisiliti na samoobranu. Spremni smo položiti naše živote kako bismo zaštitili vlastitu čast i dostojanstvo, načela koja smo zagovarali tijekom predizborne kampanje 2016. i, što je najvažnije, kako bi zaštitili istinu. Mi 2016. godine nismo planirali akcije protiv ustavnog poretka zemlje, samo smo željeli poraziti Demokratsku socijalističku stranku na redovitim izborima na legitiman način, nakon čega smo namjeravali organizirati referendum o ulasku Crne Gore u NATO”, kazao je Milan Knežević.

Milo Đukanović, John Kerry

FOTO: John Kerry i Milo Đukanović

On tvrdi da je crnogorski režim bio svjestan činjenice da se većina građana protivi članstvu zemlje u NATO paktu i da nisu sve zemlje Sjevernoatlantskog saveza bile spremne prihvatiti Crnu Goru u svoje redove.

“Stoga je bilo potrebno inscenirati “državni udar” na dan izbora. Tako je na izbore izišlo manje građana, Demokratska socijalistička stranka je osvojila većinu u parlamentu i bez referenduma i s nepotpunim sastavom parlamenta izglasala za ulazak zemlje u NATO”, objasnio je političar.

Knežević je dodao da Demokratska fronta očekuje reakciju Rusije i Srbije, kao i cijele međunarodne zajednice, na presudu crnogorskog suda, jer je usmjerena ne samo protiv njezinih čelnika.

“Ovo je kazna cijeloj ruskoj državi, budući da su, prema crnogorskom sudu, dva osuđena ruska državljana agenti ruske vojno-obavještajne službe GRU. Njima je navodno pomagalo još 50 agenata iste službe, koji su 15. i 16. listopada 2016. na Zlatiboru u Srbiji čekali daljnje upute. Ako Rusija vjeruje da to nije dovoljan razlog da progovori o presudi koja otvara sezonu lova na sve ruske građane diljem Europe, onda samo Demokratska fronta od nerazumnih optužbi može zaštititi članove svoje vlastite stranke i Rusiju”, rekao je Milan Knežević.

Prema njegovim riječima, činjenica da je, osim ruskih državljana, najmanje pet američkih državljana, navodno agenata CIA-e i FBI-a, koji su, zajedno s agentima ruskog GRU-a, planirali evakuirati i tako spasiti vođe Demokratske fronte 16. listopada 2016.

“To je potpuna besmislica. Ispostavlja se da su agenti GRU-a, FBI-a i CIA-e, zajedno s čelnicima Demokratske fronte, sudjelovali u napadu na ustavni poredak Crne Gore kako bi spriječili njeno članstvo u NATO paktu”, zaključio je crnogorski političar.

EADaily

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
60 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Ne mrze oni Ruse, dosta para su oni uložili u hotele i razno razne nekretnine, ovo Milo hoće da produži svoj rok trajanja jer ako ode s vlasti može da završi iza rešetaka u Italiji vrlo lako zbog šverca cigara, pa se ulizuje Amerikancima, ali ni oni ga nešto ne mirišu više.

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

Aaauuuuuu, na’ebali su Rusi.
Sada će im MiloGorci Milinom Praćkom zafrljočiti par Mildžala sa posvetom “Našoj pravoslavnoj braći od hipersoničnih MiloGoraca”

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Po meni naj veci auto gol za CG je bilo uvodjenje sankcija Rusiji.

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

Sto auto gol, mislim ona je clanica nato alijanse i radi sto mora ali je zato mirna nema cjepkanja dok eto vidis i sam srbiju su iscjepkali i jos nije gotovo ima i vojvodina pa sandzak samo se ceka pogodan trenurak pa da srbija sebi zabije auto gol i postane beogradski pasaluk … A ovi sto su osudjeni mozda je zbilja nastimano no poenta je u tome sto crnogorci hoce da dokazu kako se ne boje rusije i kako tu rusija nista nemoze uciniti jer ipak se radi o NATO zoni…. Idemo rusofili sa minusima hahaha….

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Pa dobro, bolje da opet budemo pasaluk nego u Nato i EU.
Bolje je da nas unuci mrtve pamte, nego da nas sinovi zive zaborave.
Ono sto nije ispravno nije ispravno makar svi to radili a ono sto je ispravno je ispravno makar niko to ne radio.
Laz i nepravda su samo prividno uspesne na kratko, sta god je izgradjeno na lazi i nepravdi ce se srusiti pre ili kasnije.
Sto se tice Vojvodine na popisu iz 2011 66% gradjana su se izjasnili kao Srbi a 76.91 da govore Srpskim jezikom.
Sto se tice Raske oblasti Bosnjaci su vecina samo u Novom Pazaru Sjenici i Tutinu, te price o otcepljenju mi nisu jasne kakva je to drzava od jednog grada i 2 varosi i kako ce to otcepljenje da izgleda?!?

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

Te brojke koje izbacujes vrijede za tebe ali kada neko hoce a posebno amerika brzo se to promjeni i ostaje ti samo da gledas i places jer si nemocan da se suprostavis i jos pored toga onaj koga smatras da bi ti i zelio pomoci mora preko nato granice do tebe a to znaci i sam znas da nece nikada tako da tisu misu …

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Kako da se odcepe kada su vecina Srbi u obe pokrajine?!?!
I kolike drzave na osnovu nacionalne podele u tim regionima mogu da nastanu i kako ?!?

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

srbi su i u crnoj gori hahah sta je tamo su slabiji srbi ili ???

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

To je posebna prica, jedno vreme su sami sebe zvali Srpska Sparta sad su Srbi okupatori.
To bi bilo isto kao kada bi Dalmatinci rekli mi smo Dalmatinci a ne Hrvati, van pameti, ali docice to sve na svoje vremenom.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

Riddik, zašto van pameti? Pa Dalmacija je pripojena Hrvatskoj, veliki domoljubi imaju najjači argument da je za izgled Hrvatskog grba relevantan onaj na krovu crkve Sv. Marka ali zaboravljaju da su to grbovi Hrvatske, Slavonije i Dalmacije. Vjerojatni ti veliki domoljubi sanjaju Hrvatsku kakva je tada bila, ko Beogradski pašaluk.

робокап
Gost
робокап
1 godina prije

Никада они нису Riddick били СРБИ.БИЋЕ они И МАРСОВЦИ само ДА не раде ништа и да живе на туђој грбачи са СВОЈОМ ПЛЕМЕНСКО-РОДОВСКО ЗАЈЕДНИЦОМ.У 19 ВЕКУ пола БУЏЕТА су им давали РУСИ иначе би поцркали од глади.А што се тиче таквих СРБА из Црне Горе изем ти те и такве СРБЕ.Кад се враћају из СРБИЈЕ у Родне вукојебине да обиђу старе родитеље до Границе на Бродареву Су СРБИ,чим пређу постају Милогорци Па кад се враћају СВЕ контра,Далеко им лепа КУЋА:Вечито ЖИВЕЛИ НА ТУЂОЈ ГРБАЧИ:ПРОПИШАТАЛИ СМО МИ У БЕОГРАДСКОМ ПАШАЛУКУ од 1944 КРВ ОД ТИХ КОНВЕРТИТА;

Tink
Gost
Tink
1 godina prije

I u C. Gori su nekad bili u vecini Srbi, inzenjering svasta nepravi.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Bilo kako bilo, sta god tko mislio o Srbima, jedini su se oruzano sukobili sa Nato, koliko ja znam!

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

@Riddick, najavljuju tesku zimu pa ce da vjezbaju sa cijepanjem – drva

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

DažBog
Svako zeli da bude neki kralj,
da na praznu glavu stavi krunu!
Nek je mala ko naprstak, al nek je kruna!
Nek nema ni veslo, ni silo, ni iglu,
nek je dva ara, al nek je kraljevina!
Svako selo je postalo prestonica!
Svaka catmara dvor!
Danas je vise kraljeva, nego seljaka!
Trgovci postaju protovestijari!
Ko je do juce nosio mast i noz,
i opasivao mesarsku kecelju,
danas ogrce kraljevski plast, i uzima
skiptar!
Uskoro nece imati ko da seje,
ko da zanje, da kuje, da kuva!
I onaj ko ne ume ni budak da nasadi,
hoce da vlada!

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

@Riddick, svete rijeci jos od onomad. Nekako nam se to hoce. Danas izdano – jednog dana vraceno

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

pa može se napravit od toga okrug u kojem bi bili većina muslimani. ako može sjeverna bačka sa 3 varoši, onda mogu to i oni.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Zvrk
Ja bih voleo da naprave drzavu od 3 varosi pa neka zive u svom malom raju nek im Nenad Canak bude predsednik, a ovima dole Muftija Zukorlic ili Sulejman Ugljanin, ima da procvetaju sa takvom upravom i drzavom.
To je kao neka Wakanda za Afro-Amerikance, imaginarna futuristicka drzava super ljudi.
A od koje privredne delatnosti bi ziveli na Pesterskoj visoravni i u 3 severno Banacka okruga to nije bitno.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

zašto bi komadao svoju državu? dotični su se pokazali svojom retorikom da ne bi znali voditi ni kućni red u svojoj zgradi.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Zvrk
Bas zato sto su nesposobni, sami bi shvatili jednom za svagda neke stvari.
Tako su i Ceceni od 95 do 2000 godine bili samostalni pa su videli na sta to lici pa je 2000 godine vecina boraca promenila stranu dobrovojno i sada im ne pada na pamet da opet prave drzavu od milion i trista stanovnika u sumi severnog Kavkaza i ludacima od vodja.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Pa to vidimo na sobstenim primjerims kod toboze samostalnih drzava.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Ridik, kad bi video koliki je kapital usao u Sjenicu u poslednjih nekoliko godina ujeo bi de za jezik. Kombinacija propaganda, kapital, “istorija”… moze cudo da napravi – podebno kad neko ima dobar interes.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Sumadinac
Ako si mislio na Turske donacije nije to bas toliko mnogo.
Nema tu srece ni pameti, sto se ljudi vise dele to je gore.
Kosovo ti je cist primer drzava ni na nebu ni na zemlji vise u nekom medjuprostoru bez perspektive, sa maglovitom buducnoscu, i nista se ne pitaju u “svojoj drzavi” kosovo je trenutno 52 Americka drzava.
Nama bi napravili problem sebi jos veci.
Covek je sam sebi najveci neprijatelj.

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

Riddick, Kosovo je cist primjer drzave kojoj srbija nesmije nista i sada ljudi zive bolje nego ikada prije, poceli da uvode takse kao amerikanci samo sto je srbima 100 % i to je mozda neposteno ali sta ces kada mogu.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Roky
Zive bolje nego ikad pre ???, pa pre je barem bilo manje osiromasenog uranijuma ako nista drugo.
Niko iz bivse Juge ne zivi bolje nego sto je ziveo pre, niti ce …
Jel ovako izgledaju srecni ljudi:
https://youtu.be/oxEHd77SIiE

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

@rocky, sta to MiloGorci imaju cjepkati, mozda po mjesnim zajednicama.
Kada si vec kod cjepkanja moRebidne i kod “drugih” cjepkanja kad-tad tako da se ne radujes Pasaluku

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

DažBog , nisi vjerovao da ce nato derati po srbiji a rusi samo nijemo gledati , jel mislis da se nesto promjenilo i sada koliko je pametno cackati po crnoj gori hahahh odmakni kume i cuvaj nos…

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

@RoCky junace, kako bi bilo lijepo da ti mogu odgovoriti a da mi komentar ne bude obrisan.
Naravno da ti i tebi slicni imate privilegiju da mozete da “sadjate” i da to ladno prolazi. Vrana vrani oci ne vadi.

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

DažBog,,, sta ti imas za odgovoriti ja sve sto napisem argumentujem ako nisam u pravu eto lagano objasni kako ce tebi rusi pomoci ako te natu bude opet malo tabanao pa jesi ti normalan nece rusi zapoceti svjetski rat zbog srba svak gleda svoj interes a to sto se ti kunes u ruse to je tvoja licna stvar no realnost je sasvim drugacija…

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

@roky
“neće rusi započeti svjetski rat radi srba”

neće ni amerikanci započeti svjetski rat radi srba

roky ti si jedan obični bolid. u nato paktu dvije države nemaju isto mišljenje o istim temama. turska kupuje ruske s-400. njemačka kupuje ruski plin. mađarska se nebi protivila priznavanjem krima kao dijela rusije. grčke luke koriste ruski brodovi. španjolska, grčka, slovačka itd. su članice europske unije I nato pakta a ne priznaju kosovo. zašto bi neko tabanao srbe ispred nato pakta I radi čega. o tome da je srbija okružena nato paktom ću ti odgovoriti I da je kalinjingrad okružen nato paktom pa je pun ruske vojske I ruskih raketa. ako jedan putin uzdiže partnerstvo sa srbijom na jedan strateški nivo u jednom momentu taj strateški nivo će ti toliko narasti da će značiti napad na srbiju napad na rusiju. I kao što vidiš rusima I putinu uopće ne smeta da sa srbijom, “okruženom nato paktom”, razvija strateške odnose

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

eu kolonija, kako nemozes da shvatis pa nato je srbiju tabanao i sta su rusi uradili ama nista brate pa i garantujem ti ako se desi ponovo a ne desilo se da rusi nece nista uraditi… Pa pogledaj samo rusku politiku gdje kazu da su uvijek spremni za razgovor sa amerikancima a ovi ih hebu sankcijama i optuzuju za sve sto rusi uopste nemaju veze pa to vise i slijep vidi koliko ih ponizavaju.. Pa evo vidi sta rade srbiji oko kosova i sta tu rusi mogu eto oteli su vam komad zemlje kojim ste se kleli i da te cujem ma nista ne cujem samo kmecite i to je to pa to ti kazem ovo je nato zona voljeli vi to ili ne to je tako…

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Srbi se nikada nisu odrekli Kosova i Metohije ni za vreme vekovnog robstva pod turcima pa nece ni sada za vreme Amerikanaca.
Nicija nije do zore gorela.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Kome ti Riddick pišeš/ crtaš / objašnjavaš? Ti kao da si sada prvi put na portalu i da neke stvari nisi do sada * snimio *, ko je ko ovdje i kada se javlja?!

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Dosadno mi nesto ??? izvini kisa neka napolju depresivno vreme nije lose malo da se svadjamo ?

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

Tadmur Palmirovic, sto te boli istina ali to je istina koju nemozes da podneses a ovamo se busas ruskom snagom i moci koja do tebe nemoze doci budi realan covjek i priznaj da kosovu nemozete nista pa ljudi vas hebu ko budale ma nesmijete ni otici na kosovo sta reci dalje … Nisam taj koji to podrzava ni u kom slucaju ali gledam fakticko stanje koje ti i jos vas desetak ovdje nemozete prihvatiti niti se pomiriti sa tim , sva vam se prica svodi rusi pa rusi i opet rusi a necete da kazete kako nije uredu sto rusi prodaju irance u siriji bukvalno dogovore za izraelcima u minutu kada i gdje da udare dadada to je u redu a bez iranaca danas ih sigurno ne bi bilo u siriji , po vama je uredu da s 300 moze samo gadjati ptice a izraelske avione ni pod razno i jos tako tih nekih budalastina koje vam se dopadaju ali kako je krenulo ne za dugo…

mike
Gost
mike
1 godina prije

mudro zboris Riddick… i rimsko carstvo je palo za noc… ali netreba ni podceniti protivnika jer pored amera veliki kolac grize i engleska….

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Da mike , Englezi su veoma prisutni i Nemci na Balkanu od nedavno i Kinezi ,Rusija isto, bitno je uspostaviti ravnotezu.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

kosovo nije zemlja priznata od savjeta sigurnosti ujedinjenih naroda a neće nikada ni biti. putin je lijepo izjavio “da poštuje svaki dogovor između beograda I prištine ali u okvirima rezolucije 1244”. to što rusi izražavaju spremnost na razgovore sa amerikancima to ne znači da su spremni prihvatati američke ultimatume. to ti samo znači npr. da se kosovsko pitanje nemože riješiti bez rusije I da je potrebno razgovarati a kako treća strana nebi zlorabila i indukovala sukobe između rusije I amerike a kako bi sebi priskrbili određenu dobit kao npr. jedna njemačka. I nebih ja tvrdio da se rusi sada neće mješati. sada je putin na ćelu moćne ruske vojske a ne jelcin.

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

eu kolonija, da li si mozda bolid ili malo manje pismen neznam ali ocito da ne poznajes geografiju pa kalinjgrad ima otvoren pristup moru a ti samo otvoren pristup u misiju rupu …. Ajde malo u vecernju skolu pa izuci geografiju jer je primjetno da bas neznas razliku izmedju kalinjgrada i srbije da si bar uporedio crnu goru pa slicna je kalinjgradu ima izlaz na more a ti na srbiju i kalinjgrad samo se brukas …

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

srbija ima direktnu vezu sa sevastopoljem dunavom jer je dunav međunarodna plovna rijeka a I bih, koja nije članica nato pakto, izlazi na otvoreno more. s druge strane I da nema direktne veze srbije I rusije to ništa ne smeta rusima da otvore tvornicu npr. raketa kalibr u srbiji I da na taj način pomogne srbiji. mada nevidim ni prepreke da te rakete isporuče direktno iz rusije. uglavnom nemoj se ti sikirati. valjda putin vidi malo više od tebe. amerikanci su dugo vremena koristili rusiju da bi ostvarili vezu sa afganistanom. dakle ti kao mali nebitni bolid neznaš kako to funkcionira na visokom nivou. negdje rusi popuste, negdje amerikanci popuste. iskreno bolje je biti strateški partnet rusije nego vazal vazala amerike jer u tim pregovorima prvi stradaju vazali vazala

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

eu kolonija, ipak si ti za vecernje skole i specijaliziraj na geografiji 🙂 🙂

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

@roky
sreća nisam bolid poput tebe. bih nije u nato paktu a graniči sa srbijom I izlazi na more a dunav je međunarodna plovna rijeka.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Prazne price Roky.
Ako mogu i hoce sto to vec jednom ne urade, evo na primer Pridnestrovlje drzava nema vecu dubinu teritorije od nekoliko km sa istoka se granici sa Ukrajinom sa zapada sa Moldavijom imaju na svojoj teritoriji 125 Ruskih mirotvoraca i ne sme im niko nista cesto im prete Ukrajinci i Moldavija pa i Rumunija, ali ne smeju konkretno nista, Rusija 1999 i 2019 nije ista Rusija, i to ceo svet vidi.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

@roky
nitko nikoga ne zovu u nato pakt da bi preko noći postao neka sila već da sluša I po potrebi da bude toppovsko meso. a to što rusija stoji po strani to govori koliko su rusi mentalno I psihološki superiorniji od vaših gazda. niko nemože bolje obraniti siriju ili venezuelu nego narod sirije I venezuele. rusi su tu da u odlučnim trenutcima pruže prijeko potrebnu I odlučujuću podršku.

koji si ti bollid kada nato pakta silu prisvajaš sebi kao da ti imaš nešto s tim. ti si mislio ući u nato pakt I preko noći postati sila. ja ću ti samo reći apport

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

” Iako su advokati Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović danas do 11 časova sudskom veću dostavili novi video-dokaz, sudija Suzana Mugoša je donela odluku da je dokazni postupak završen i da će snimak imati u vidu tek nakon iznošenja završnih riječi. Advokat Dušan Radosavljević kazao je sudiji da postoji paradoks ….” Kurir rs, 13.3.
Koga zanima, tamo je prilično pristojno praćeno ovo suđenje…
Na snimcima se vidi glavni svjedok, po vještačenju neuravnotežena osoba (ubo nožem nekog u leđa), kako za promjenu – govori istinu.

Cijelo ovo suđenje je farsa i politički pamflet. I objava presude protiv Rusije 9.5.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Roky
Takvi ko’ ti cjeli život ne rade drugo nego – čuvaju nos.
Ali ovo je – ipak Balkan…?

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Luce, mnogima je vazniji nos od guze, sta ces!

Roky
Gost
Roky
1 godina prije

Lucija ,,, ja cuvam nos a i ti cuvaj dupe jer ovdje na balkanu ima svega nato ne gleda ko je sta nego dere li dere…

TomRy
Gost
TomRy
1 godina prije

Malo pristojnosti prema kolegici ?

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

seRoKy, “…nato ne gleda ko je sta nego dere li dere…”
to ti iz vlastitog iskustva??? Ulazak u nato je ocito gadan ulazak.
Od svih Srba najpodliji su MiloGorci. Njegos vam se okrece u grobu k’o ventilator.
Ako ovo admin obrise onda mu nisu vazni argumenti a posebno cinjenica da protivnika mozes pobijediti ali ga nemoj ponizavati.
A vama u MG sve pa potaman, Mile vam zbaviJo cigara pa mozete … u NATO da im … zavijate tompuse. A tek ce te da imate pusionu kada vam juzna braca ispostave svoja potrazivanja sve do junaaacke Pod-Go-rice

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Roky
Dupe si sačuvao? Sumnjam…?

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Ulazak CG u Nato je kao da dodas “prijatelja” na FB!

igi
Gost
igi
1 godina prije

….čudan neki narod…u cetinju crnogorci koji se odriču njegoša a u srbiji u beogradu največi srbi…

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Crna Gora…. Zemlja magaraca i ovaca…. Plačati NATO a ne dobivati pare iz EU…. Ostali samo magarci…

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

pa neće valjda kineze optužiti za državni udar kada kinezi ne dolaze na crnogorsko primorje. moraš optužiti onoga koga najviše ima među turistima. to bi ti bilo isto da ti optužiš susjeda da ti je maznuo novčanik iz stana kada ti je bio u gostima a on se uopće ne druži s tobom. zato je najsigurnije da zovneš pravog prijatelja u stan a onda ga optužiš da ti je maznuo novčanik. tako je I milo pozvao ruske I srpske turiste u crnu goru, jer oni pune budžet crne gore, a onda ih pohapsio I optužio za državni udar. ali to ne smeta turističkoj organizaciji crne gore da I dalje plaćaju oglasivače a kako bi reklamirali crnogorsko primorje u srbiji I rusiji. ko bi se toga samo sjetio

Amater
Gost
Amater
1 godina prije

Narod velikog Njegosa … nasto je spao … gdje nesta čojstvo ???

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Čojstvo? Otplovilo sa cigarama .

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Ko se svađa taj se ipak voli?!?!? Mala svađa pa još slađe pomirenje između Nato/ SS divizija i komentatora portala Logično.Sutra željno iščekujem tekst o Poljskoj ,Baltiku,Turskoj itd gdje će ovi isti pljuvati po NATO-u…Ko vas ne bi znao…

Dudi
Gost
Dudi
1 godina prije

Srbi još jednom urotnici. Mora da imaju još kojeg Punišu bre da dejstvuje iza linija. 100% srpski potpis metak u leđa.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Jesmo vec zaboravili ,koje dovejo do ovog zla na ovoim prostorima.Sanu 1 niko ne komentira.Sve je to danasnja posljedica(sana2).Zavadi i svali krivnju na drugoga.Stara komunisticka skola.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
60
0
()
x