Novi zakon o označavanju hrane u Francuskoj pokreće pozive za Frexit Online

Florian Philippot
6 komentara

Kritizirajući novi zakon na Twitteru, Florian Philippot, osnivač političke stranke The Patriots, pozvao je Francusku neka se rastane od Europske unije.

Novi zakon u vezi s hranom, koji je francuski parlament usvojio ovaj tjedan nakon prvog čitanja, ostavio je najmanje neke euroskeptike u zemlji bijesnima.

Prema Daily Expressu, takozvani zakon Egalim 2, koji je očito „u skladu s direktivama EU“, rezultirao bi time što bi „naljepnica Origine France bila ukinuta s puno proizvoda koji bi bili na policama francuskih supermarketa“, jer je cilj zakonodavstva odustajanje od obaveze „sustavnog spominjanja podrijetla mesa i mliječnih proizvoda koji se koriste u pripremljenim jelima“.

Kao odgovor, Florian Philippot, bivši potpredsjednik desničarske stranke Nacionalna fronta i osnivač francuske euro-skeptične stranke Domoljubi (Les Patriotes), oštro je kritizirao ovaj razvoj događaja na Twitteru.

“Zakon Egalim 2: kraj oznake” Porijeklo Francuske “na prerađenim proizvodima! Zašto? Primjena europskog zakona koji zabranjuje takvu oznaku! Državno vijeće podsjetilo je na to prije nekoliko mjeseci. Skandal, monstruoznost”, napisao je. “Brzo Frexit!”

Brojni korisnici društvenih mreža koji su odgovorili na Philippotov tweet također se nisu činili posebno zadovoljni ovom situacijom.

“Označavanje teritorija (vozačka dozvola, nacionalna osobna iskaznica, posvuda europske zastave, Ursula koja potvrđuje plan oporavka)”, napisao je jedan. “Za nekoliko godina bit će zabranjeno imenovati nečiju zemlju.”

“Europska unija je prokleti laboratorij za uvježbavanje diktature”, dodao je drugi.

“Moramo izaći iz ove fiktivne i bezdušne Europske unije, stvorene da zaustavi njezin napredak”, izjavio je treći.

Kako novine ističu, Philippot već dugo vodi kampanju za povlačenje Francuske iz Europske unije.

euFlorian Philippotfrancuskafrexit
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hattori Hanzo
2 godine prije

I nama Lactalis uvali viskak mlijeka i ostalih mlijecnih prerađevina preko Dukata kao izvorno Hr. pa se ne bunimo(mi se ni za sta ne bunimo)
,pa imamo kobasice s kengurovim mesom,domacu janjetinu iz brazila itd…

Simon
2 godine prije

Kad se jedan put uđe iz EU se više ne izlazi. To što su Britanci izašli je neprimjenjivo za druge pa i za one koji nisu ušli i eurozonu. Bez prešutne podrške SAD-a Britanija nikad nebi izašla iz EU, a tu podršku neće imati nijedna druga država pa ni ove veće kao što su Francimuska, Njemačka ili Italija.
EU se može raspasti, ali teško da će se nekoliko država usojeti dogovoriti o zajedničkom izlasku iz EU koji bi završio raspadom. Svi bi pali na prvoj prepreci.

neznanje
2 godine prije

Zakon je katastrofalan. Na svakom proizvodu bi trebao biti broj pod kojim se može do u tančine saznati sve o njemu i njegovom porijeklu.

2 godine prije

Ajde ne prdi . . . sirovine, poluproizvodi i finalni proizvodi nisu isto . . . reci Švicarcima da in čikolata nije švicarska i Belgijancima da in praline nisu belgijske jerbo kakao ne reste u Švicarskoj i Belgiji, nego u južnoj i srednjoj Americi . . .
I nije strašno, baš je dražesno . . . 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI