Obama šalje predizborno upozorenja Bidenu

Obama i Biden
6 komentara

Bivši američki predsjednik Barack Obama pozvao je Bidenove savjetnike da pojačaju kampanju za reizbor tako što će angažovati donosioce odluka na najvišem nivou ili osnažiti one koji su već na mjestu u sjedištu usred slabog odobravanja birača zbog kojeg bi se Donald Trump mogao vratiti na vlast 2024.

Obama i Biden razgovarali su o kampanji tokom ranije neprijavljenog privatnog ručka u Bijeloj kući posljednjih mjeseci, objavio je Washington Post u članku objavljenom u subotu, pozivajući se na izvore upoznati s tim. Bivši predsjednik je navodno postao “animiran” dok je govorio o izborima 2024. i izgledima da bivši predsjednik Donald Trump pobijedi u utrci.

Obama, koji je služio kao 44. predsjednik SAD-a, podsjetio je na uspjeh svoje predizborne kampanje 2012. kada su neki od njegovih najboljih pomoćnika preuzeli odgovornost za operacije reizbora na terenu širom zemlje, i kritizirao Bajdenov pristup ostavljanju svojih savjetnika u Bijelom Kuća.

Prema riječima ljudi, koji su razgovarali s agencijom pod uvjetom da ostanu anonimni, Obama se nije osvrnuo na ništa konkretno u strukturi kampanje, već je nagovijestio da treba da se “kreće agresivno” jer se čini da Trump preuzima vodstvo na republikanskoj predsjedničkoj izborima 2024. konkurs za nominacije.

On nije preporučio nijednu konkretnu osobu za regrutaciju u kampanji, ali je navodno naveo svog višeg stratega Davida Plouffea, koji je vodio Obaminu utrku 2008. godine, kao primjer ko bi mogao pomoći.

Bidenova kampanja i Obamine glasnogovornici nisu odgovorili na zahtjev Washington Posta za komentar.

Međutim, Obama je dugo bio zabrinut za političku snagu Donalda Trumpa i upozorio je ranije ove godine da bi on mogao biti ozbiljniji izazivač nego što mnogi demokrati misle. On nije zabrinut samo zbog Bajdenovog slabog broja birača, već i zbog efikasnosti njegove neortodoksne strukture kampanje.

Menadžer Bidenove kampanje Julie Chavez Rodrigues nalazi se u sjedištu kampanje u Wilmingtonu. Istovremeno, iz Bijele kuće rade i vrhunski saradnici – Anita Dunn, Jen O’Malley Dillon, Mike Donilon i Steve Ricchetti, što znači da sve važne odluke moraju prvo ići kroz Bijelu kuću. Neke demokrate izrazile su zabrinutost da kampanja možda neće moći odmah da odgovori na brza kretanja.

David Axelrod, bivši viši predsjednički savjetnik, rekao je u petak da, iako ne može komentirati Obamine razgovore s Bidenom, svaki predsjednik pristupa svom ponovnom izboru drugačije. Još u novembru, Axelrod je predložio da bi Biden trebao razmotriti ispadanje iz utrke 2024. godine.

Prema anketama koje je nedavno sproveo Washington Post, Bajdenova podrška je pala na rekordno nizak nivo prije kraja godine sa samo 38 posto glasača koji su odobrili njegov nastup. Glasači, uključujući većinu demokrata, posebno su zabrinuti zbog Bidenovih godina, kao i zbog njegovog postupanja u ratu između Izraela i Hamasa.

BidenobamaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
3 mjeseci prije

Ako ste se ikada pitali kako izgleda propagandni pamflet, pročitajte pažljivo ovaj članak, zato što je ovaj uradak školski primjer propagande.

Glavni cilj ovog propagandnog uratka je uvjeriti građane da predsjednici donose odluke a sekundarni cilj je da glasovi građana imaju nekakve veze sa izborom.

BlueZg
3 mjeseci prije

Husein želi poturit svog muža za predsjednika. Nema većeg zla. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

dona
3 mjeseci prije

i ovo masonsko sotonsko g….o obamitisa treba netko zaustaviti

Max
3 mjeseci prije

Uzaludno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI