Obitelji Sandy Hooka sada hoće od Alexa Jonesa 2.75 BILIJUNA dolara!

Alex Jones
46 komentara

Obračun sa najpoznatijim američkim teoretičarem zavjere nastavlja se punom parom. Nakon što im je sud dodijelio skoro milijardu dolara kao odštetu za emocionalnu patnju (iako nisu nijednom spomenuti imenom ili prezimenom) oni sada traže dodatnu odštetu od čak nejverojatnih 2,75 bilijuna dolara (eng. trillions). Usporedbe radi, to je više nego što je Amerika potrošila na 2. svjetski rat, ili otprilike 50 puta Hrvatski godišnji bruto domaći proizvod. Ovo je apsolutno zapanjujuća cifra, ali nećemo se čuditi ako stvarno bude i dodijeljena.

Kako javlja Bloomberg, obitelji Sandy Hooka rekle su da bi sudac iz Connecticuta trebao nametnuti “najvišu moguću kaznenu odštetu” za Alexa Jonesa, sugerirajući prema jednom izračunu da bi mogla iznositi čak 2,75 trilijuna dolara.

Obitelji su rekle da je zajamčena dodatna odšteta povrh nagrade suda od gotovo milijardu dolara jer je Jones prekršio državni zakon koji zabranjuje prodaju proizvoda koristeći lažne izjave. Došli su do svote od trilijun dolara množenjem kazne državnog zakona do 5000 dolara po prekršaju s 550 milijuna izloženosti na društvenim mrežama koje je Jonesova publika primila na svojim računima na Facebooku, YouTubeu i Twitteru u tri godine nakon pucnjave u školi koja je odnijela živote od 20 prvašića i šest odgajatelja 2012. Bila je to najveća od nekoliko opcija izračuna štete koje su obitelji ponudile sucu za odmjeravanje daljnjih kazni.

“Jedina odgovarajuća kaznena odšteta u ovom slučaju najveća je naknada u okviru ovlasti suda”, rekli su odvjetnici obitelji u podnesku. “Optuženi su djelovali namjerno, zlonamjerno i zlo, potpuno svjesni štete koju nanose ljudima koji nisu imali načina uzvratiti, osim pokrenuti ovaj slučaj.”

Jones je članove obitelji godinama nazivao “kriznim glumcima” i rekao da njihovi voljeni nisu ubijeni tijekom masakra u osnovnoj školi. Zanijekao je da su njegove izjave kleveta.

“Alex Jones počinio je ovaj napad iz jednog razloga: pohlepe”, rekli su odvjetnici obitelji u podnesku u petak. “Alex Jones ih nikada neće tretirati kao prave ljude, jer su mu previše vrijedni kao mete. ”

Državna sutkinja Barbara Bellis odredit će konačni iznos koji Jones mora platiti. Prethodno je rekla da je Jones prekršio Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi Connecticuta, ili CUTPA, prodajom dodataka prehrani i opreme za preživljavanje tijekom emisija koje su prikazivale njegove lažne tvrdnje o Sandy Hook.

Voditelj Infowarsa tvrdi da je bankrotirao i obećao je da obiteljima neće platiti ni dolara. Dana 12. studenog, porota iz Connecticuta dodijelila je osam obitelji i agentu FBI-a koji je reagirao na pucnjavu 965 milijuna dolara za uznemiravanje koje su pretrpjeli od obožavatelja Infowarsa koji su prihvatili Jonesovu teoriju prijevare.

Od porotnika nije zatraženo da razmotre CUTPA i samo je zatraženo da izračunaju odštetu za klevetu i emocionalnu patnju nakon što je Bellis u zasebnom postupku presudila da je Jones oklevetao obitelji. Jones je automatski proglašen odgovornim jer je opetovano odbijao dati iskaze i dokumente s detaljima koliko njegova tvrtka zarađuje.

Tradicionalno, CUTPA se koristi za kompenzaciju pojedinaca koji su izravno oštećeni lažno plasiranim proizvodima. Međutim, Vrhovni sud Connecticuta odlučio je u slučaju koji su roditelji Sandy Hooksa pokrenuli protiv proizvođača puške korištene u pucnjavi da se CUTPA odšteta može dodijeliti žrtvama koje su neizravno oštećene proizvodima koji se prodaju s lažnim izjavama.

Jonesov odvjetnik Norm Pattis rekao je u odvojenom podnesku u petak da CUTPA šteta ne odgovara činjenicama slučaja. Rekao je da se sutkinja “odrekla” svoje odgovornosti da Jonesu omogući pošteno suđenje unošenjem presude zbog izostanka i ograničenja dokazivanja protiv njega.

Pattis je također tvrdio da su odvjetnici žrtava trebali pokazati porotnicima iznos odštete na koji svaki tužitelj ima pravo, umjesto da samo tvrde da bi odšteta trebala biti dovoljno velika da “zaustavi Jonesa”. Odvjetnici obitelji također nisu uspjeli povezati konkretno uznemiravanje koje je svaka žrtva pretrpjela s Jonesom, rekao je Pattis.

Tužitelji su se usredotočili na “probudivanje suosjećanja, usmjeravanje bijesa i sidrenje velikog broja pred porotom s nadom da će porotnici učiniti ono što su učinili u ovom slučaju – dodijeliti bogatstvo”, rekao je Pattis u podnesku u kojem je tražio da se presuda poništi. i naređeno novo suđenje.

Jones je tvrdio da ga sučeva ograničenja u vezi s onim što može reći porotnicima stavljaju u “neodrživ položaj” koji krši njegova prava na slobodu govora. Bellis je zabranio Jonesu testiranje o njegovim političkim uvjerenjima, teorijama zavjere, kontroli oružja ili pitanjima Prvog amandmana za koje tvrdi da objašnjavaju i opravdavaju njegove lažne izjave o Sandy Hooku.

Jones je ove godine stavio Infowarsovu matičnu kompaniju, Free Speech Systems, u zaštitu vjerovnika na federalnom stečajnom sudu u Houstonu, malo prije nego što je druga porota u Teksasu dodijelila jednoj obitelji Sandy Hook gotovo 50 milijuna dolara odštete zbog klevete. Teoretičar zavjere suočava se s trećim suđenjem za klevetu pred posljednjom obitelji Sandy Hook u Teksasu kasnije ove godine.

Tijekom suđenja u Connecticutu, jedan od Jonesovih zaposlenika svjedočio je kako su njegove tvrtke ostvarile između 150 milijuna i milijardu dolara prodaje nakon Sandy Hooka.

Pattis je rekao da će uložiti žalbu na nagradu porote jer vjeruje da su ga Bellisova propustna presuda i ograničenja Jonesova svjedočenja spriječili da iznese politička uvjerenja i argumente o slobodi govora za koje voditelj talk showa tvrdi da objašnjavaju i opravdavaju njegove izjave.

Alex JonesSADSandy HooksudTeorija zavjere
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Optimista
1 godina prije

Sloboda govora I svjeno blebetanje I laganje nije isto

Vrata
1 godina prije

Amerika je ocigledno demokratska zemlja u kojoj imas pravo govora.

Dupla Kamilica
1 godina prije

Nema više snimke kako tata “ubijene” ne zna da su uključene kamere pa se prvo zaj***va sa novinarima pa se onda natjera u plač.

1 godina prije

😂😂toliko Ce kostati kutija jaja u Americi uskoro..upućeni ljudi,sha’sh.. hvala.

držnedaj
1 godina prije

A javlja bloomberg… u zemlji čuda I darein laža.. he he lud zbunjenoga uvjek na tanane…a publika uživa u prestavi…

Roccos
1 godina prije

To je to,orvelovski svijet je stigao na velika vrata.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Dokle god se u internet etru sa stranice —–> infowars.com/show/ pa u gornjem , desnom kutu , clicknete na onaj microphone , nekada i visekratno dok ne izrjedja reklame 😈 pa , besplatno slusate Alex Jones Radio Broadcast 24/7 – DOTLE ce liberalisticke kohorte , ispostavljat , lude ( s kako bi oni i mogli drugacije ) zahtjeve .. Za one , koji za pristup internetu koriste smart phones za online slusanje radijskih programa iz Google Playstore mozete besplatno preuzet Kiwi Browser i ili Mozilla Firefox ima za sve Android platforme a download zapocinje po automatizmu . Sretno i IMA SE STO CUT kod Mr. Alex Jones – right from Austin Texas 😉 .🙌

Jednostavno receno
1 godina prije

I kako će im isplatiti ako bude dodjeljena cifra? Porez za budale. Bolje mu je da mu tu cifru opucaju veći neku normalniju tipa pola miliona il manje, tu cifru će ga sigurno oderati a on osta zjevćuć ko riba na suhom al za trilion nikakav problem ako možeš uzet uzmi, imam socijalu što mu moraju dati i lalganica…. Opet p starome.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Najpoznatiji teoreticari zavjera su tvrdili da ce se ljude ucjenivati kako bi primili vakcine, da ce im se nametati nekakav kovid pasos, itd itd…

tuf
1 godina prije

Na stranu tipično američki komad budaletine kakav Jones zaista je, mogu li ovi ‘woke’ džihadisti objasniti korištenu metriku “550 milijuna izloženosti” – tako nešto se ne može koristiti na sudu jer se na socijalnim mrežama pod izloženošću smatra prikaz naslova na korisničkom news feed-u. Većina ljudi samo skrola dalje bez čitanja čak i naslova, velika većina korisnika (99.99%) nema nikakve veze sa Sandy Hook-om, hrpa njegovih pratitelja može biti čak iz ostatka svijeta. I kakva im je to onda baza za izračun odštete? Misle da su povrijedili osjećaje Jonesovih pratitelja iz Bugarske, Hrvatske, Rusije, Japana pa bi najradije zgrnuli lovu u njihovo ime? Samo dokaz kako se u SAD-u sve vrti oko novca.

Otom potom
1 godina prije

Koje zaglupljivanje masa, kao i ono fake suđenje Johny Deepu.

1 godina prije

Od sada Ameriku zovite ” Apsurdistan “!!

Tupko Glupko
1 godina prije

Američka demokracija.

Čudan lik
1 godina prije

Nešto se razmišljam, ova presuda Jonesu bi mogla postati jako opasan pravni presedan.
Što ako osobe, koje su ucjenjivane radnim mjestom da prime pelc, a na temelju lažnih izjava političara i doktora, odluče podnijeti tužbe zbog pretrpljene emotivne patnje???
Što ako obitelji preminulih osoba, tijekom korona lockdowna, odluče podnijeti tužbe zbog nemogućnosti opraštanja od članova obitelji a sve zbog lažnih izjava političara i doktora???
Koliko je samo osoba pretrpjelo emotivnu patnju jer im je čak bilo zabranjeno nazočiti sahrani člana obitelji???

Ako bismo presudu Jonesu uzeli kao osnov za obeštećenje, mislim da sav novac na planeti Zemlji ne bi bio dovoljan da se isplati odšteta.

Rudar
1 godina prije

Odlično, super !
Sada kada obitelji poginule djece u Iraku, Afganistanu itd.. krenu u milionske tužbe, pojedinačno, prema novinarima, vojnicima, oficirima, kongresmenima, to će biti prekrasno za gledati. Štamparija će Dolare izbacivati brže od zvuka !

Mario
1 godina prije

Neznam pa neću pisati o slučaju Jonesa. Ali svi korporacijski mediji otvoreno lažu i puštaju reklame u kojima se vrte tisuće tisuća miljardi.

Max
1 godina prije

Namještaljka.

Djuro
1 godina prije

Ovaj je bogat neki covo

pero
1 godina prije

Javljaju da milijuni umiru od kovida, a lažu?! Kolika će to biti odšteta?

SIRIUS
1 godina prije

Jonesa je stvorila Stratfor Intelligence.. bio i ostao zio sme.će, Bill cooper ga prozvao kao lažova isto kad je najavio 9/11 pa su ga bili ucmekali. Jonesu je žena židovka koja ga navodno pokušala i ucmekati. a on se par koljena unatrag navodno zamjerio nekim od kazarskih obitelji pa su ga navukli i sada če ga javno svuči. inače si je Jones frend sa braćom Koch, pa ima di posudit lovu za židovsku obitelj Hook. Sandy hook je bio false flag i sad Jonesa koriste da postave presedan za zviždanje takvih događaja.

goran
1 godina prije

da imam tolike pare jeftinije bi m i bilo unajmit strane plaćenike i pobit cijelu širu obitelj i još ostane love za kupit državu,naprimjer kolumbiju hahahaha

Mehrudin
1 godina prije

Pošteno. Zaslužio je.

nessy
1 godina prije

Bez obzira da li su njegove izjave cista istina, ili laz, ovi navedeni iznosi nemaju veze s mozgom. Da Musk-u opale ovakvu kaznu, ne moze je platiti. Sto je cilj? Upozorenje svima drugima da ne propitkuju sluzbenu pricu. I to, ne samo upozorenje, nego okrutna prijetnja. Pada mi na pamet Assange, objavio je samo istinu, ali to nista ne znaci. Pustit ce ga iz zatvora (visoke sigurnosti, namjenjenog clanovima kartela i masovnim ubojicama), kada bude potpuno, nepopravljivo unisten fizicki i psihicki. Umjesto da nastradaju zlocinci koje je razotkrio, stradao je on. Demokracija, prava…itd? Ako je ikada postojao primjenjen, funkcionalan fasizam, vidimo ga u USA, sa 16 obavjestajnih agencija, zaduzenih za kontrolu domicilnog stanovnistva. Sto se tice Jonesa, kad mu (ako), odrezu ovu kaznu, njegov zivot, kao pravno odgovornog gradjanina je gotov. Sve sto, eventualno, zaradi, ce mu zaplijeniti, i moze se samo nadati da ga nece zatvoriti u Max Security… Čitaj više »

nessy
1 godina prije

Pa tko je uopce ta Sandy Hooka? je li u rodu sa kapetanom hook-om, iz Petar Pan-a?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI