Obrisano izvješće Crvenog križa o darivanju krvi: “Vodič za darivanje krvi za cijepljene protiv Covida-19”

Davalaci krvi i cjepiva
55 komentara

Way Back Machine na web stranici archive.org sadrži snimku službenog priručnika Crvenog križa od 12. lipnja 2021. godine pod naslovom “Vodič za darivanje krvi od cijepljenih protiv Covida-19.”

Evo što kaže priručnik:

“Ako primite bilo koju vrstu cjepiva protiv COVID-a, nemate pravo donirati rekonvalescentnu plazmu.” “Jedan od zahtjeva Crvenog križa za plazmu iz rutinskih donacija krvi i trombocita koji pokazuju pozitivne rezultate na visoku razinu antitijela koja će se koristiti kao rekonvalescentna plazma je da mora biti od donatora koji nije primio cjepivo protiv COVIDA-19. Time se želi osigurati da antitijela prikupljena od donatora imaju dovoljno antitijela izravno povezanih s njihovim imunološkim odgovorom na infekciju COVID-19, a ne samo cjepivo, jer antitijela iz infekcije i antitijela iz cjepiva nisu ista.“

Pametnom dosta…

COVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ra-Tutankhamon
2 godine prije

Hmmm, ima li dovoljno pametnih?

AbuDabi
2 godine prije

Ovo me čudi, kad već znaju da je tekućina kojom cijepe otrov, kako to da ne provode narativ i ŠUTE?

Zagten
2 godine prije

E sad da su rekli da treba proci nekoliko dana od cijepljenja to bi i imalo smisla, ali kad govore o razlici u antitijelima to ne ostavlja dvojbu. Zasto to pisu. Zato sto su ovce zacementirane; tko kaze da prima cjepivo jer vjeruje u znanost taj ce ga primiti pa tamam da ode s ovog svijeta 5 mlrd ljudi nakon cijepljenja. To je kult, sekta kao Charles Manson.

Bingo
2 godine prije

Kad im bude trebalo, bogatuni ce placati plasmu ne-pikanih ko suho zlato. Business buducnosti

Zagten
2 godine prije

Ovo je hit, sve receno, dvije debilane, misli da sve zna, a zapravo je demoni prze na tihoj vatri. Slika i prilika “moderne zene 21og stoljeca”. Garantirano i dva prezimena dok je bila u braku. Osoba sa dvije debilane je garantirano nesposobna za zivot. Ok, korigiram se ako je npr zavrsila financije i elektrotehniku . S takvom, u konc logoru nisu trebali strazari. Dovoljno bi bilo malo marketinga u stilu “postani sapun da vjecno mirisis”.

Joe
2 godine prije

Pockrkat će pelcovani ionako brzo.

2 godine prije

rekonvalescentna plazma – sad ja tu moram znati sto je rekonvalescentna plazma. mogu ja to izguglati za sekundu ali zasto bih?
nije ni kljucni pojam pa cu nekako provariti.
ali kaze da antitijela iz infekcije i antitijela iz cjepiva nisu ista. sto sa tim?
trebam zakljuciti da su antitijela citav problem “vakcine”?

Grabežljivi
2 godine prije

Pozdrav! Molim link na dokument, ne mogu ga naći na archive.org tražilici. Hvala!

Sunseeker
2 godine prije

Zasto oni koji ne zele se cijepiti postaju gradana drugog reda,a njihova krv vrijedi vise od cijepljenih gradana prvoga reda….
Stvarno trebas biti glup da se ne pitas sad da li je to cjepivo dobro za organizam.

Joe
2 godine prije

Kuja s diplomom.

Stara kuka
2 godine prije

PREPORUKE HRVATSKOG DRUŠTVA ZA TRANSFUZIJSKU MEDICINU TIJEKOM PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2 Treće izdanje – nisam vidio od kojeg datuma. Stranica 2: 2. SMANJENJE POTENCIJALNOG RIZIKA OD PRIJENOSA SARS-COV-2 VIRUSA TRANSFUZIJOM KRVNIH PRIPRAVAKA Virus se prenosi prije svega respiratornim putem. Rizik od prijenosa SARS-CoV-2 transfuzijom krvi za sada je samo teoretski i vjerojatno minimalan. Za slične respiratorne viruse kao što su SARS-CoV i MERS-CoV nisu zabilježeni prijenosi putem krvnih pripravaka. Stoga, svaki potencijalni rizik od prijenosa transfuzijom krvi koja je prikupljena od asimptomatskih pojedinaca samo je teoretski. Bilo koje akcije poduzete za ublažavanje rizika mjere su predostrožnosti.  Stranica 4: 4. KRITERIJI ZA ODABIR DARIVATELJA KONVALESCENTNE PLAZME NAKON CIJEPLJENJA PROTIV COVID-19: A. Osobe koje su primile cjepivo protiv COVID-19 ne mogu darivati konvalescentnu plazmu.  C. Osobe koje su preboljele COVID-19, a primili su i cjepivo protiv COVID-19 za sada se odbijaju za darivanje konvalescentne plazme do donošenja drugačije odluke. ttps://www.hztm.hr/kudoscms/cms_file_uploads/Preporuke%20HDTM-COVID-19%20tre%C4%87e%20izdanje.pdf Dodati “h” na… Čitaj više »

crodaemon1
2 godine prije

Jel vas baš toliko dira i najmanja konstruktivna kritika?

hope
2 godine prije

nije zavrseni fakultet mjerilo za pamet!

Kit
2 godine prije

Primio ga jaran (bocku) x2 (dvi doze), nakon 30 dana od zadnjeg uboda, kaže “pricaj glasnije, ne cujem te” ja pomislio da slabo pricam, krenem se derati, pitam ga jel bolje, kaže on “jeste”.
Rekoh ja se derem, tebi to normalno, a uzrok toga je bocka…malo se zamislio, ali ici ce na trecu, cetvrtu koliko god treba

soprbnisueniusenpgne
2 godine prije

Najbolje pogledati kako izgledaju fotke krvi cjepanica i ne treba ništa stručno objašnjavati.

Max
2 godine prije

Da to je dosta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI