Ogorčenje cijelog muslimanskog svijeta zbog spaljivanja Kur’ana u Europi

Kuran sveta knjiga
120 komentara

Suparnici Saudijska Arabija i Iran ujedinjeni u osudi niza incidenata u Švedskoj i Danskoj.

Većinsko muslimanske nacije ljutito su kritizirale vlade Danske i Švedske jer su opetovano dopustile spaljivanje Kur’ana tijekom prosvjeda u njihovim prijestolnicama. Posljednji incident, tijekom kojeg je gažena i uništena muslimanska sveta knjiga, dogodio se u ponedjeljak u Kopenhagenu.

Turska je osudila prosvjed koji je ispred iračkog veleposlanstva organizirala ultranacionalistička skupina pod nazivom Danski patrioti. Tursko ministarstvo vanjskih poslova nazvalo je postupke prosvjednika “gnusnim napadima na našu svetu knjigu” i pozvalo je danske vlasti da “poduzmu potrebne mjere kako bi spriječili ove nečuvene radnje”.

Bagdad je oštro osudio i paljenje u ponedjeljak i prethodne prosvjede iste skupine, koji su se održali prošlog petka.

“Ove sustavne akcije izlažu društva infekciji terorizma i mržnje i prijete mirnom suživotu”, priopćilo je iračko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak.

Prošlotjedni događaj u Kopenhagenu, koji su danski patrioti uživo prenosili na Facebooku, izazvao je masovne prosvjede u Bagdadu. Mostovi prema Zelenoj zoni, u kojoj se nalazi nekoliko zapadnih veleposlanstava, zatvoreni su u subotu, a vlada je pojačala sigurnosne mjere.

Dansko diplomatsko osoblje napustilo je Bagdad istog dana, izvijestilo je u ponedjeljak iračko ministarstvo. Danska je rekla da je njezino veleposlanstvo zatvoreno zbog ljetnih praznika, ali je zanijekala povlačenje osoblja.

Samo nekoliko dana ranije švedsko veleposlanstvo u Bagdadu preplavili su bijesni prosvjednici, koji su protestirali protiv prosvjeda tijekom kojih je spaljen Kur’an ispred iračke diplomatske misije u Stockholmu. Kao odgovor, Irak je protjerao švedskog veleposlanika i opozvao vlastitog predstavnika u zemlji.

Alžir, još jedna nacija s muslimanskom većinom, u ponedjeljak je pozvao danskog veleposlanika i švedskog otpravnika poslova kako bi uputili službene prosvjede zbog, kako ih je nazvao, niza “nemoralnih i neciviliziranih djela”.

Saudijska Arabija je u nedjelju, prije nego što se dogodila najnovija epizoda u Danskoj, osudila da skrnavljenje Kur’ana “potiče mržnju i nasilje među religijama”.

Dugogodišnji regionalni rival Rijada, Teheran, zauzeo je isti stav, a iransko ministarstvo vanjskih poslova navodno je u nedjelju pozvalo danskog veleposlanika. U izjavi je izražena osuda “svakog oskvrnjivanja islamskih svetinja bilo gdje u svijetu”.

DanskairanMuslimanisaudijska arabijaspaljivanje KuranaŠvedska
Pretplatiti se
Obavijesti o
120 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
The Who
9 mjeseci prije

Mržnjom protiv mržnje

Koja
9 mjeseci prije

Svaki žitelj Danske, Švedske bar bi trebalo se pita ko im to smešta! Falš fleg na najjače! Žitelji ovih dveju država još uvek ovo ne shvataju za ozbiljno, voze besne aute, goriva koliko hoćeš, bankomati puni, plate velike! Al će biti vriske joj joj..joj! Eno ga Brejvik u bajboku, pitajte njega za mišljenje

Starlight
9 mjeseci prije

Ima li iko muda zapaliti javno zidovski talmud? U Protokolima stoji da su cionisticke zidovske vodje medju gojimske narode ubacile suprostavljenost osobnih i nacionalnih interesa, nacionalne i religijske mrznje. Takodjer, “Albert Pike, pripadnik masonske lože, prije gotovo 150 godina poslao je pismo talijanskom političaru Giuseppeu Mazziniju u kojem je predvidio oba svjetska rata i ustvrdio kako će se dogoditi i novi svjetski sukob – između Zapada i islamskih vođa. Pike je predvidio da će 1. Svjetski rat okončati vladavinu careva u Rusiji te da će ta država postati ‘tvrđava komunizma’ (boljsevicko zidovska revolucija). 2. Svjetski rat će, najavio je, uništiti nacizam i komunizam će preuzeti ‘slabije vlade’ i oslabiti religije. Također je predvidio i da će se suverena država Izrael ‘usaditi u Palestini’. Nadalje, piše kako će se treća, konačna bitka, voditi protiv islamskih ratnih vođa te kako će nas taj sukob ‘u potpunosti iscrpiti – fizički, moralno, ekonomski i… Čitaj više »

Max
9 mjeseci prije

Opravdano.

NOME
9 mjeseci prije

….i ja sam ogorčen kao krščanin, katolik, vjernik, čovjek koji voli Boga i bližnjeg….pravi vjernik nikad nebi napravio tako nešto….ovi koji to rade nisu od Boga…

9 mjeseci prije

Ne znaju šta će od muke pa pale Kur’an..

Isto ko ovi pobješnjeli trolovi po portalu..

Miro
9 mjeseci prije

Muslimani su u Evropi samo gosti.
Evropljani neće trpiti Islam tako ako ime se ne sviđa, pravac odakle su došli.
Kako samo nisu otišli u Saudijsku Arabiju koja je daleko bogatija nego većina EU zemalja.
Ali šipak, tamo bi morali raditi dok u EU imaju socijalu i samo prave decu za koju dobijaju doplatak dok većina belih Hrišćana od poreza ne mogu ni jrdno dete da si priušte.
Samo prave decu i uče ih da mrze nas bele Hrišćane.
Gledam to već 20 godina od kad živim na Zapadu.
Teški su neradnici a što vole lagati, niko im nije ravan.
Oni i crnci. Ne zna se koji su gori.
Puni su mržnje i zli su 24/7/365.

Keki
9 mjeseci prije

Pa njihov ga je spalio.

Rudar
9 mjeseci prije

Knjiga je znanje, kakvo takvo ali nekakvo je, spaljivanje svake knjge je grijeh ali ovakve reakcije na spaljivanje religijske knjige je suludo, nenorlalno, valjda bi blaža reakcija bila da su spalili nekog jadnika nego hrpu tih papira.
Što bude reakcija na takva spaljivanja jača to će biti više slučajeva javnih spaljivanja, i šta će onda, ratovati zbog slova na papiru koja su otišla u dim ?
Meni to nije normalno, zapravo ništa više nije normalno, sve je luđe i luđe.

Гавран
9 mjeseci prije

Mislim da su švedi rekli da će paliti sve svete knjige.(demokratija je to). Na kraju će sami sebe upaliti

SOKO
9 mjeseci prije

Dedzal mora uspostaviti svoju vladavinu.Uskoro pocinje treci svjetski rat,nuklearni…

Mrdomir
9 mjeseci prije

Jedan Arapin tražio i dobio dozvolu da zapali bibliju i toru ispred izraelske ambasade u Štokholmu. Izraelci su se, naravno, odmah uhvatili za antisemitizam “argument” i digli galamu. Čovjek izvadio upaljač i bacio ga na zemlju, pa, malo uljepšano, rekao da nije stoka pa da pali knjige. Dobar trik. Dobro je zašamarao vandalsku stoku. Evo mašinski prevod: ———————- Švedski demonstrant odustao od plana da spali Toru i Bibliju 15 Jul 2023 Ahmad Alloush kaže da je njegova namjera bila da osudi one koji spaljuju svete knjige kao što je Kuran u nordijskoj zemlji. Stokholm, Švedska – Čovjek od koga se očekivalo da će spaliti Toru i Bibliju ispred izraelske ambasade odustao je od plana i održao demonstracije protiv skrnavljenja svetih knjiga. Ahmad Alloush, 32, izvukao je upaljač iz svoje torbe i bacio ga na zemlju u švedskoj prijestolnici u subotu, rekavši da nikada nije namjeravao da spali svete knjige. Zatim… Čitaj više »

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Njemačka prolazi kroz najžešći toplinski udar ove godine. Usprkos tomu neka kupališta ostaju zatvorena.
Razlog su nasilne grupe mladih migranata. U Berlinu se sada bez legitimiranja ne može na bazen, piše Deutsche Welle.

“Prijepodne je sve u redu dok dolaze umirovljenici i majke s djecom. Problematično postaje nakon podneva kada na bazen počinju stizati grupe mladih muškaraca, većinom arapskog podrijetla koji stvaraju nevolje”, kaže za dnevnik Bild jedan berlinski spasilac i zaštitar koji je htio ostati anoniman.

Grupa mladih migranata, za koje ovaj zaštitar kaže da se ne radi o izbjeglicama nego o migrantima koji su u Njemačkoj rođeni, ne priznaje autoritet redara koji su redovito suočeni s prijetnjama i uvredama.”, moje vrijeme.hr

Ove netko očito “punta”.
Provjeriti jesu li imami pravi…ili netko drugi.

Zašto Turci nisu nikad radili ovakve probleme u Njemačkoj?

bobic
9 mjeseci prije

Ako se ne varam Danska je sudjelovala u bombardiranju Libije. Sudjelujes u ubijanju muslimana, i hrpa izbjeglica ti dodje, onda im palis svete knjige i ocekujes da nece biti posljedica ?

Zoro
9 mjeseci prije

moraš biti popriličan retard i glupi majmun da diraš bilo čije svetinje, vjerskim riječnikom rečeno sotona im ispio mozak ljuštura radi gluposti po inerciji

Red Dog
9 mjeseci prije

Na zalost, swedistanci su se dosetili kakao jesti kolac i zadrzati ga. Verovatno su ih ucili ameri.
Formalno ostaje sloboda izrazavanja, pa se Kuran sme paliti, ali Sluzbe zastrasuju one koje podnose molbe za spaljivanje, pa ih ili povlace ili ne traze uopste vise.
Inace ne bi Swedistan nikad u NATO. Sad ih muslimani sveta mrze vise nego jenkije.
Sad je nada u onog danca Paludana ili stvarno lude koje ne sljive Sluzbe.

dona
9 mjeseci prije

CIA opet radi nerede po EU, tu gamad treba istjerati i uništiti , sve ratove su isprovocirali, a sada namjerno rade na tome da muslimane dignu protiv EU, treba Putin baciit jednu debelu na ameriku neka se gamad počne malo koprcati u svojim gov….ma

9 mjeseci prije

Ma je, sad bi ja kao krsteni katolik trebao biti uvrijedjen jer netko ne prizna ovo ono, djevicanstvo isusove mame i tako to. Ako netko ima pravo spaliti moju sliku onda i ja imam pravo spaliti to nesto njegovo. Po cemu je muhamed kuran nesto posebno?
Ja vidim samo jedan razlog da se kuran ne spaljuje a to je postivanje zelje ljudi koji su protiv spaljivanja.
U principu sam za slobodu spaljivanja, u praksi sam protiv. Postujmo muslimane.

dona
9 mjeseci prije

Muslimani su namjerno pušteni da naseljavaju EU, tako da kad se digne sotonjarama kabalistima da prave sranja, naći će par fanatika bolesnika koji će paliti Kuran i izazivati muslimane da polude, sličan obrazac je bilo sa bombašima samoubojicmama našli su par budala fanatika bez novaca kojima su obećali da će im osigurati obitelj ako se dignu u zrak, Turska Iran i ostali trebaju se obratiti prvo na pravu adresu a to je Amerika i taj svoj gnjev trebaju prosipati na to masonsko kabalističko hazarsko zlo…

Don
9 mjeseci prije

Dok u Evropi pale Kur’an, klima je sve toplija, oluje sve razornije, standard zivljenja opada, rat sve blize…; mozda je to Bozije upozorenje, mozda nije…

Zoro
9 mjeseci prije

neke komentare treba čitati u školama dici i objasniti do kuda može ići vjersko i nacionalno ludilo, kao da su podivljali najgore izlazi na vidjelo, ovdje jedan od tih šta su ispuzali na svjetlo dana piše o svojoj vjeri kao jedino ispravnoj, u ndhaziji su zločinci svi osim osnivača i gazda, neviđena mržnja a veliki vjernik, pomahnitali popovi u ndh su izgledali kao pretjerivanje ali evo opet se ponavlja, zar ne bi za zdravlje nacije ovaj neviđeni primitivizam trebalo maknuti iz javnog prostora, ovakva mržnja će na kraju eskalirati i usljediće jedina moguća reakcija nešto kao novi komunizam i zabrana religije naročito najveće organizacije planetarno umrežene, u kojoj se redovito javljaju ovakve nakaze, ne može to biti ekces, a i uopće nebitno ko je kriv krene spirala vjerske mržnje i svak svakoga ubija mrzi, treba to sasjeći jednom za svagda, vratit se obožavanju prirode, stabala biljaka planina ,bez čvrste organizacije

Ivan
9 mjeseci prije

Svedska postaje predvodnica u EU fasizmu..

Zoki
9 mjeseci prije

Shvatite da smo u ratu protiv razvratnih, ateista, kabale, bezboznika, stovatelja sotone i svih konfesija odanim elitama. Bilo kakvo paljenje knjige je paganski cin. Paljenje svete knjige je gest kojim se ukazuje svima da nista nije sveto. Ovih dana pale svetu knjigu muslimana Kur’an, sutra ce to biti Biblija, Tora…to su ljudi koji ne podnose religije, religiozne ljude…i oni su nam zajednicki neprijatelj. U svim svetim knjigama je neprijatelj nasem ljudskom rodu jasno identifikovan, a mi danas zmirimo na to, na jasne cinjenice. Cinjenice stovanja sotone, djavola, sejtana, iblisa, devila…zajednickog neprijatelja svih religija.

dvokut
9 mjeseci prije

Bez obzira tko i što stoji iza ovoga,jedna stvar me jako iznenadila.Naime, u kratkom periodi je više puta zaredom izvedena ova provokacija spaljivanja s namjerom izazivanja muslimana,ali reakcija je izostala. Sjećate se prije par godina kad su zbog Muhamedovih karikatura prosvjedi u islamskim zemljama bili masovni,s milijunima na ulicama,od Maroka na zapadu do Indonezije na istoku? Tada su za osvetu napadane i kršćanske zajednice u nekim državama,primjerice Kopti u Egiptu. Ovaj put – ništa,iako je po kategorizaciji ovo veća uvreda od karikature. Nema čak niti prosvjednih povorka muslimana po EU državama,iako mogu to bez problema realizirati.Bio je samo prosvjed u Iraku ali i to je bilo lokalnog karaktera,a ne u cijeloj državi. Diplomatske prosvjedne note koje se šalju su samo “pro forme” i za mjesec dana će te iste države potpisivati npr. trgovačke sporazume i slično,dakle ništa bitno se ne događa. Muslimanski vjerski vođe se također oglašuju “reda radi” ali… Čitaj više »

Demokracki
9 mjeseci prije

Cim je neka religija u igri, pametan covjek zna da triba bizat ca.

nessy
9 mjeseci prije

Svidjelo se nekome ili ne Casni Kuran je sveta knjiga za stotine miljuna ljudi. Ogromna vecina tih ljudi su casni i posteni ljudi, ali jedan maleni postotak, izaziva mrznju protiv svih, svojim nedjelima. Sa druge strane, krscanske zemlje koje tvrde da su visokocivilizirane, trebale bi sprijeciti ovakve idiotizme, poput spaljivanja, koji nemaju nikakvog drugog efekta, osim paljenja mrznje. Sloboda govora i djelovanja je lijepa stvar, ali samo do granice dok ne radi zlo nekom drugom. Nakon ovog totalno idiotskog i besmislenog spaljivanja, jedini sigurno ocekivani efekt ce biti neki jednako besmislen teroristicki napad tamo, napravljen od neke jednako ogranicene budale. Smrt civila, zbog nekoga koji misli da je njegovo pravo ponizavati i unistavati neciju najvisu svetinju? Po mom misljenju to se bas ne uklapa u sliku razumne demokracije. Vlasti bi ovo morale sprijeciti, ili barem naknadno se potruditi da ‘izvodjac’ osjeti posljedice svog imbecilnog djela.

Tim
9 mjeseci prije

Da li se muslimani tako bune kada se ubijaju i proganjaju kršćanske zajednice kod njih doma? Koliko Svetih Pisama kršćana je spaljeno dole u zemljama zelenih majmuna? Pa nisu spalili nekog ekstremnog mulu ili islamskog terorista, spalili su iz protesta za teror muslimana kojeg europljani trpe u vlastitoj zemlji , samo sotonske stihove pisane crvićima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI