”Ona je odrasla osoba i jednostavno mi je rekla da želi biti testirana”. Putin izjavio da je njegova kćer volontirala kako bi sudjelovala u testiranjima za cjepivo protiv Covida-19

Putin -vakcina COVID
41 komentar

Kćer Vladimira Putina sama je dragovoljno odlučila biti testirana na Covid-19, otkrio je njezin otac. Rekao je: “Bila je u kontaktu s mnoštvom ljudi, važno joj je da se osjeća zaštićeno, kako bi mogla raditi normalno”.

Ruski predsjednik rekao je ponešto novih informacija o tome kako novo cjepivo protiv koronavirusa djeluje. Nove informacije podijelio je sa Sergejom Brilevim, čiji je intervju u četvrtak emitirao kanal ‘Rossija 1’. Putin je prethodno dospio na naslovnice kada je otkrio da je jedna od njegovih kćeri dobila cjepivo “Sputnjik V”.

“Prošli smo pred-klinička i klinička ispitivanja na životinjama i dragovoljcima”, rekao je Putin Brilevu. “Danas je našim stručnjacima jasno da ovo cjepivo stvara održivi imunitet; pojavljuju se antitijela, baš kao što se to dogodilo u slučaju cijepljenja moje kćeri i bezopasno je. Hvala Bogu, moja se kći osjeća dobro”.

Tijekom razgovora, Putina su pitali je li se njegova kćer savjetovala s njim prije cijepljenja. “Ona je punoljetna osoba, samo mi je rekla da je donijela takvu odluku”, odgovorio je predsjednik, pojasnivši također da je njegova kći to učinila “kao volonterka”.

Injekcija cjepivom izazvala je mali broj štetnih učinaka, ponovio je Putin. Njegova je kćer imala “temperaturu u visini od 38,4 prvog dana”, dok je drugi dan temperatura bila “malo iznad 37”. Dobila je drugu i posljednju injekciju 21 dan kasnije i sve je kod nje bilo “normalno”, osim lagano povišene tjelesne temperature.

Rusija je prva država na svijetu koja je službeno registrirala cjepivo za Covid-19. Razvio ga je poznati moskovski Nacionalni istraživački centar Gamaleya. ”Sputnjik V” uspješno je prošao dvije faze kliničkih ispitivanja, tijekom kojih su izmjerene točne doze kao i jačina imunološkog odgovora.

Nastavljajući o toj temi, Putin je otkrio da će drugo cjepivo, odnosno cjepivo koje je ovoga puta osmislion ovosibirski Institut Vector, biti dostupno vrlo uskoro i to već u rujnu. “Siguran sam da će osoblje Vektora stvoriti prekrasan lijek koji će puno pomoći ljudima”, rekao je predsjednik.

Podrazumijeva se da će liječničko osoblje koje se nalazi na ”prvim crtama”, kao i prosvjetni djelatnici prvi dobiti “Sputnjik V”. Međutim, cjepivo će biti dostupno u široj prodaji tek u siječnju 2021., što omogućuje nekoliko mjeseci daljnjeg promatranja njegove učinkovitosti i sigurnosti.

Dok se to ne dogodi, Putin je apelirao na svoje sunarodnjake i žene, rekavši da je samodisciplina ključ zaustavljanja širenja epidemije, koja je do sada u Rusiji zarazila blizu 973.000 ljudi i odnijela preko 16.700 života. “Što smo discipliniraniji, to se prije možemo vratiti u normalan život”, izjavio je.

COVID-19Sputnik V
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Daba
3 godine prije

Kcer se cijepila a otac nije….
Bravo tata !!!!!

puki
3 godine prije

sto se tice Putina i Rusije…do ove lazne pandemije, vjerovao sam da je on zaista protivnik kabale i NWO-a, ali sada vise nista ne vjerujem. neki ovdje ocito i dalje vjeruju… i valjda misle, da je to sto je i Putin bio zakljucao drzavu i sto sudjeluje u ovom cirkusu- i sto pravi cjepivo zan nepostojecu bolest, da je to kao neki jako mudri manevar, valjda da zavara protivnika… rado bih vjerovao da je tako, ali zaista ne vidim nikakvog smisla, u tome, ako je to tako, da je neki manevar… Ajde, to sto je i rusija sudjelovala u ovom cirkusu, neka bude…Ali nakon 3-4 mjeseca, Putin je naprosto mogao reci, — da nema bolesti korone, ili u najmanju ruku, da je pandemija prosla in da to nije nista toliko opasno i da nece biti 2. vala ( ne dqa on vjeruje da nece biti 2. vala, vec da kaze… Čitaj više »

Uno
3 godine prije

“Siguran sam da će osoblje Vektora stvoriti prekrasan lijek koji će puno pomoći ljudima”, rekao je predsjednik.
Podrazumijeva se da će liječničko osoblje koje se nalazi na ”prvim crtama”, kao i prosvjetni djelatnici prvi dobiti “Sputnjik V”

Pa, ako ti nisi na prvoj crti, ja ne znam ko je onda. Primi taj prekrasni lijek i pokaži ljudima svojim primjerom kako je dobar.
Kakva predstava…

Daniel Plainview
3 godine prije

Cjepivo sa aromom votke će biti hit kao umakanje tampona u votku.

Epiktet
3 godine prije

Ovo je cjepivo za osobe od 18 do 60 godina. Mislim da je VVP prešao 60 godina. Tu granicu su odredili doktori.

krivA
3 godine prije

..admine.l., ma ve ce neko vrime malo je cudno citat i pratit komentare. Do prije nekoliko mjeseci od određenih komentatora moglo se nesto usvonit i naucit, nadopunjivali su ckanak. Sad je to ..iz supljega u prazno.., mozda da bi sami sebe citali i brojali krizive. I uz ispriku.., ali ni vu niste sto ste do prije nekoliko mjeseci bili. ..iq..rl..

krivA
3 godine prije

..isprika..prije nego sam poslao misao provjerio sam ima li pogresaka. Nije bilo. Isprika zbog nerazumljivosti. ..budite mi dobro..(BdM)..!

Ofca
3 godine prije

Clanak i nije toliko bitan za nas. Bit je ovo:
“STO SMO DISCIPLINIRANIJI , TO SE PRIJE MOZEMO VRATITI U NORMALAN ZIVOT”
Disciplina! Ili nista…

Kunta Kinte
3 godine prije

Čitajući vaše komentare vidim koliko niste upućeni u pravo stanje, koliko su vam mediji isprali mozak. Šta, zar vjerujete u ono kao ameri loši ali eto putin i rusija (+kina) dobri pa će dati po repu zločestoj americi, zar stvarno to mislite. Zar vam je teško povjerovati da oni koji kontroliraju ameriku (čitaj bankari) kontroliraju i rusiju i putina, pa za Boga miloga “car ” je na vlasti već nekih 25-30 godina i u moskvi je izgradio virtualni muzej tzv. holokausta je li vam sada jasno tko i njega kontrolira. Ovo vam je Hegelovska teza antiteza i sinteza. Mislite da će bankari kontrolirati samo ameriku a ostatak svijeta ostaviti na miru, dajte otvorite oči. Sve je kontrolirano. Kina je tu još gora kao komunistička zemlja u svom nazivu a teški oblik kapitalizma, sve se snima i ne da se snima već dok pređete raskrijžje 5 puta vas se snimi a… Čitaj više »

Blu trabant
3 godine prije

Ne znam sta je ovdje zesce, propaganda ili navlakusa? Goebbels da je ziv bio bi nezaposlen.

Max
3 godine prije

Vrlo Emancipirana odluka mlade dame.

Rusofil
3 godine prije

Šta god da Putin kaže ili uradi bit će predmet kritike i osude. Srećom zna s kim ima posla pa ga to previše ne tangira. Nekima jednostavno treba puno vremena da stigne iz …… u glavu, ništa objašnjavati, samo sačekati.

švejk
3 godine prije

staviču ponovo.
najbitnije ne testirati se, jer ti testovi su za skupljanje podataka, i naravno ne vjeruj sta pisu sat.mediji u vezi virusa, i najbitnije ni po koju cenu ne primi vakcinu. To kaže u videu, koji je brisan italijanski dr. Pozdrav svim dobrim ljudima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI