”Opća zdravstvena skrb apsolutna je nužnost tijekom Covida-19, Demokrati nemaju nikakav razlog za osporavanje ovoga.”

Levi Sanders
4 komentara

Postoji prilika za “pritisak” na Joea Bidena kako bi on usvojio progresivne politike, a Covid-19 istaknula je hitnu potrebu za općom zdravstvenom zaštitom, izjavio je sin američkog senatora Bernieja Sandersa, Levi Sanders, za RT.

Sanders, strateg politike kampanje, rekao je za RT da sustav s jednom stranom koja plaća, što Amerikanci nazivaju ”zdravstvenom skrbi za sve” uživa popularnu podršku u SAD-u i da je ta mjera sada najpotrebnija.

“Opća zdravstvena skrb apsolutno je potrebna pogotovo zbog najgore bolesti s kojom se američki narod susreo vjerojatno, u posljednjih stotinu godina. Izvanredno je važno da imamo zdravstvenu zaštitu koja bi bila zajamčena svakom muškarcu, ženi i djetetu”, rekao je.

Međutim, glavni problem predsjednika Joea Bidena je taj što se “druži s puno lobista,” dodao je Sanders.

”Ne znam razumije li Biden uopće u potpunosti ono što se događa u zemlji. To je tužna stvarnost”, nastavio je Sanders.

”Imamo Demokratski kongres. Zapravo nemamo opravdanje zbog kojeg ne bismo imali ”Medicare-for-all” ili opći zdravstveni sustav. Mora doći do snažnog pritiska od strane Progresivnog kluba i mnogih ljudi da kažu: ”Joe, u najbogatijoj zemlji u povijesti svijeta, svi bi trebali imati pravo na zdravstvenu zaštitu.”

Bernie Sanders bio je glavni Bidenov demokratski protivnik na predsjedničkim izborima 2020. godine i podržao ga je nakon gubitka predizbora. Po ulasku u Bijelu kuću, Biden je odlučio ne imenovati senatora iz Vermonta niti njegove saveznike na bilo kakve pozicije u vladi.

Usprkos neuspjehu, Levi Sanders nazvao je Bidena “razumnim momkom,” s kojim naprednjaci mogu surađivati i raditi na stvarima kao što je fakultetsko obrazovanje bez školarine, plaćeni obiteljski i liječnički dopust, kao i o problemu nejednakosti u prihodima.

Sanders je također bio uvjeren da će Biden “podržati minimalnu satnicu od 15 dolara.”

“Hoće li on to sigurno učiniti?”, upitao je novinar. Sanders je odgovorio: “Apsolutno!”, dodajući kako naprednjaci moraju raditi u smislu “malih koraka” kako bi u konačnici mogli ugurati svoju agendu u Bijelu kuću.

Bernie SandersCOVID-19joe bidenLevi Sanders
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Levi Sanders Skrbin ?

Max
3 godine prije

To je ljudsko pravo a ne roba.

noman
3 godine prije

Priča gluposti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI