Operacija u Ukrajini mogla bi potrajati dugo

Vladimir Putin
64 komentara

Vojna operacija u Ukrajini može potrajati neko vrijeme, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu na sastanku sa Vijećem za civilno društvo i ljudska prava. Obraćajući se na pitanje o trajanju neprijateljstava koja su eskalirala u februaru, Putin je rekao da će za postizanje svih ciljeva trebati vremena, ali je ukazao na, kako je rekao, nekoliko već osvojenih velikih dobitaka.

“Naravno, ovo bi mogao biti dugotrajan proces”, rekao je Putin, insistirajući da je sukob zaista počeo 2014. godine, kada su SAD podržale nacionalistički udar u Kijevu. Tvrdio je da Moskva nije imala drugog izbora osim da interveniše u februaru, kako bi odbranila Donbasske republike Donjeck i Lugansk – koje su od tada glasale za pridruživanje Rusiji, zajedno sa većinom regiona Herson i Zaporožje.

“Ove nove teritorije su veliki dobitak za Rusiju”, rekao je predsjednik. “Čak je i Petar Veliki tražio pristup Azovskom moru, a ono je sada unutrašnje more Ruske Federacije.”

„Ono što je najvažnije, ljudi koji tamo žive pokazali su na referendumu da žele da budu u Rusiji i da osećaju da su deo našeg sveta“, rekao je Putin. “Oni su sada s nama, milioni njih, i to je najveći ishod.”

Putin je takođe rekao da “nema smisla” razgovarati o dodatnim merama mobilizacije, jer je više od 300.000 rezervista pozvanih da popune redove vojske sasvim dovoljno. U stvari, neki od studenata Donbasa koji se godinama bore su u procesu okupljanja kako bi mogli da završe studije.

Ruski predsjednik je također rekao da su zapadnoevropski lideri koji se sada protive vojnoj operaciji “zaćutali” kada ih podsjeti da su njihove zemlje trebale garantirati mirovni proces u Ukrajini od 2014. godine.

Lideri EU pregovarali su o mirnom okončanju previranja na Majdanu neposredno prije nego što su nacionalisti koje podržava Zapad nasilno preuzeli vlast u februaru te godine. Francuska i Njemačka su kasnije pregovarale o prekidu vatre između Kijeva i republika Donbasa u Minsku, ali nisu učinile ništa da ga podrže ili promoviraju. Ranije ove godine, bivši ukrajinski predsjednik Pjotr ​​Porošenko otvoreno je priznao da je prekid vatre taktika kojom se kupuje vrijeme kako bi Kijev mogao izgraditi vojsku za vojno rješenje.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

..operacija u Ukrajini bi mogla trajati dugo…ok,ljudi.rekli ste nam to vec sto puta!jasno nam je to prediktivno programiranje!samo nije jasno narodu u donbasu koji i dalje trazi zastitu od svakodnevnog bombardiranja!10 mjeseci nakon pocetka specijalne operacije,jel,ljudima padaju granate po glavi.pretpostavljam da cemo na mjesecnoj bazi od svih strana biti upozoreni da Ce ovaj sukob trajati dugo.negdje do 2030 godine.hvala. ps. i biti cemo sretni.

Gost
1 godina prije

Mir

eks
1 godina prije

Postepeno se otkriva da pod ukrajinskom zastavom protiv Rusije ratuju cele jedinice iz Poljske, Nemačke, Engleske i Amerike. Ratuju kao posebne jedinice , bez mešanja sa Ukrajincima. Oni drže delove donbaskog i krasnolimanskog fronta. To praktično znači da u Ukrajini ratuje NATO. Sa produžavanjem borbi, to će se na zapadu sve više širiti istina (prevara) o “herojskoj borbi Ukrajinaca”. Vreme ne radi za NATO zločince, to Rusi dobro znaju, pa je plan Rusije da se u ovom iscrpljivanju potpuno demaskira uloga NATO -a kao sledbenika Hitler – ideologije “Drang nach Osten”. Prelomna faza biće kritična tačka gubitaka koje NATO može da podnese. Kada Amerikanci predlože pregovore o primirju, to će značiti da je ta tačka dostignuta.

Гавран
1 godina prije

Lepote Novog Svetskog Poretka se odlažu na 10 godina. Između umiranja u globalnom koncentracionom logoru ili umiranja u ratu, izabrao bih rat.

Zvone
1 godina prije

Sada je jasno da se radi o tajnom dogovoru između rusa i amera. Biznis ide dalje.

Joe
1 godina prije

Pomaklo se uporište poluge tlačenja , trenutno je duži kraj pajsera u Putinovoj ruci. Realno što duže traje rat to je “zapadu” sve teže. Energenti sve kurentniji njihovim proizvođačima .Jednostavna logika je da poskupljenja , nestašice, hladnoća, nedostatak ionako skupog goriva , financijska rupa bez dna , enormna količina oružja koju EU debelo plaća polako budi nezadovoljstvo EU građana. Rat je upao u dnevnu kolotečinu pomaknutu sa “brake news” lokacija. Sve navedeno sad odrađuje ono što je u ovoj igri bilo namijenjeno Moskvi.

Гавран
1 godina prije

Ruski režim podupire Švaba (svi su oni isti), ili su Rusi napadnuti biološkim agensima. (svi su oni različiti).

“У Москви расте број случајева грипа и САРС-а. И одрасли и деца оболевају. Болнице са вирусним инфекцијама такође су почеле да добијају све чешће. Истовремено, међу дијагнозама предњачи „свињски грип”.”

1 godina prije

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova tvrdi da na temelju dokumenata za isporuku oružja Sjedinjene Države planiraju održati neprijateljstva u Ukrajini najmanje do kraja 2025.

Ringo10
1 godina prije

U proljece 2024te su izbori u Rusiji
Do tada bi to trebalo da zavrsi

Max
1 godina prije

Profesor Milinović je bio u pravu kad je rekao da će se ratovati najmanje 5 godina.

Otpornik
1 godina prije

Ratovi obično traju 3-5 godina. To je vrijeme potrebno da se vojske i njihove ekonomije iscrpe i tada se dolazi do točke kada jedna strana poklekne i izgubi rat. Druga strana je pobjednica i piše povijest.

Lucija, prva
1 godina prije

Onaj koji je rekao da su ruski aerodromi gađani Strižem, bio je u – pravu. Doduše, moderniziranim. “…bespilotne letelice su zajednička inicijativa države i privatnog sektora, a Ukrajina može „često“ da proizvodi nove takve dronove. Kako je pisao Komersant, bespilotne letelice su bile modernizovane verzije sovjetskog bespilotnog izviđačkog aviona Tu-141, puštenog još 1970-ih. Publikacija navodi i reči ukrajinskog inženjera koji je navodno umešan u stvaranje dronova za ukrajinske trupe. Prema njegovim rečima, bespilotne letelice koje se koriste za napad na ruske vojne aerodrome, mogle bi da lete brzinom bliskom brzini zvuka,  i omogućile bi prenošenje više od 50 kg eksploziva. „U suštini, to će biti jeftina krstareća raketa“, rekao je on i napomenuo, da je potrebno vreme da se takva oprema proizvede od nule i popuni zalihe.”, webtribune —— “: За нападе су коришћена два реактивна ударна дрона совјетске производње Ту-141 „Стриж“ прилагођена и за навођење на циљ помоћу америчког… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI