Orban nije “proruski” nastrojen

Dmitry Kuleba
19 komentara

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba smatra da mađarsko rukovodstvo nije “prorusko”, uprkos pokušajima zapadnih medija i političara da ga tako etiketiraju.

Kuleba je u ponedjeljak održao sastanak sa svojim mađarskim kolegom Peterom Szijjartom, nastojeći pronaći zajednički jezik oko mađarskog blokiranja finansijske pomoći EU Kijevu. U intervjuu za mađarski novinski portal Telex, ukrajinski ministar vanjskih poslova je upitan o navodnim “proruskim” stavovima Szijjarta i premijera Viktora Orbana .

“Ako bi se tako nešto potvrdilo, predstavljalo bi veliki problem i za EU i za Mađarsku. Ali mislim da su oni promađarski nastrojeni”, rekao je Kuleba. “Da su proruski orijentirani, Peter na današnjem sastanku ne bi izjavio da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.”

Što se tiče ponovljenih poziva Budimpešte za pregovorima o rješavanju ukrajinske krize, Kuleba je rekao,  “mi zaista imamo drugačiji stav o tome: vjerujemo da se Rusija može natjerati na smislene pregovore samo na osnovu rezultata postignutih na bojnom polju.”

Mađarska, koja je u velikoj mjeri ovisna o ruskoj energetici, kritizirala je politiku EU u Ukrajini i odbila je isporučiti oružje Kijevu, dok je osudila sankcije Moskvi kao štetne za ekonomiju bloka.

Dok su neki zapadni političari i mediji označili Orbana kao „proruskog“, sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je tu ideju, rekavši da se etiketa primjenjuje na lidere koji imaju tendenciju da „razmišljaju o suverenitetu svoje nacije… i brane interese njihove zemlje.”

Lideri EU sastat će se u četvrtak kako bi razgovarali o četverogodišnjem paketu ekonomske pomoći Ukrajini od 50 milijardi eura. Orban je jedini lider EU koji se obavezao da će se suprotstaviti paketu, a Vijeće EU je navodno odgovorilo sastavljanjem planova za sabotiranje mađarske ekonomije. Dok je glasnogovornik Vijeća odbio potvrditi ili demantirati izvještaj Financial Timesa, Orban je u ponedjeljak za Le Point rekao da “mi ne dolazimo iz vrtića”.

“To je neka vrsta priručnika za ucjenjivače,” izjavio je. „Za Evropljane je važno da shvate da države članice, ako se ne slažu oko pitanja poput rata, migracija, roda, odmah doživljavaju imperijalističku reakciju Brisela.

Prema Orbanu, Mađarska je dala “kompromisnu ponudu” Vijeću da bi se pomoć Ukrajini dijelila svake godine nakon jednoglasnog glasanja država članica. Orban, međutim, nije rekao da li će zadržati ili odustati od svog veta ako blok odbije njegovu ponudu.

Dimitrij KulebamađarskaOrbanPeter Szijjartoukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 mjeseci prije

Sve je ovde laz.
Sastanak sa Sjartom odrzao je Jermak dok je Kuleba bio u cosku postorje.
Na pocetku sastanka Kijev je objavio fotku i da je sastanak poceo u Uzgorodu.
Po zavrsetku povukli su clanak i tri dana nisu ga pominjali. Nije im se svidjelo sta su culi od madjara.

Sad Kuleba pokusava da kreci kao sto je Djuro pokusao sa pricom da ukropi nisu oborili avion sa zarobljenicima.

2 mjeseci prije

Pozdrav svima koliko će prisutnih da vas ima! U ovoj pozornici Božanske predstave u toku svi smo mi dio i svatko ima svoju ulogu koju je došao odraditi. ………………..Međutim, svojim ćete iskustvima ojačati i postati pronicljiviji kada se suočite s novim informacijama. Opet ćemo vas, da tako kažem, gledati preko ramena i pomagati vam. Vjerojatno poznajemo vaše potrebe bolje od vas samih jer uvijek možemo vidjeti širu sliku. Vaše poteškoće da se prisjetite prošlih iskustava djelomično su namjerne kako vas ne bi omeli u poslu koji obavljate i vaše trenutne potrebe.Svatko od vas ima toliko toga za ponuditi drugim dušama na sličnom putovanju, ali ne možete požurivati stvari jer svatko ima drugačiji pristup svojim iskustvima, a neki nauče vrlo malo vrijednog za svoju evoluciju. Međutim, obično na kraju ispadne dobro jer ne postoji ništa osim stvarnog iskustva koje bi vam pomoglo da napredujete. Kao i uvijek, na raspolaganju smo vam… Čitaj više »

2 mjeseci prije

+ ………………..Vrlo ste otporni i usredotočeni na svoj cilj i preporučujemo vam da nastavite rasti u svojim vibracijama. Vježbanje čini savršenstvo i trebali biste doći do točke u kojoj ih možete držati neograničeno dugo. Doći će vremena testiranja, ali do sada biste trebali biti u stanju nadvladati one koji su negativnih vibracija. Vi ste Svjetlo usred tame koja je ponekad preplavila Zemlju i druge duše će se osjećati utješene vašom prisutnošću. Vaša energija je snažna i zrači osjećajem blagostanja, pa čak i iscjeljenja.Došli ste na Zemlju završiti svoj rast kao duhovno Biće, a kao onaj koji je uspio spremni ste za veće izazove. Sve dok se ne vratite Božanstvu, nastavit ćete se razvijati i postati moćno Svjetlosno biće. Već sada vaša moć mišljenja postaje sve jača i kako smo vas nedavno obavijestili, s vremenom će vam omogućiti da kreirate gotovo sve što poželite. Uistinu, vi ćete stvoriti sve što poželite,… Čitaj više »

nastran
2 mjeseci prije

pa nije nego promađarski

IL Partigiano
2 mjeseci prije

A tko je pro-americki nastrojen? Tko god je protiv Hladnog Rata 2, taj mora biti pro-ruski nastrojen. Tako su govorili za Janukovica da je pro-ruski nastrojen a bas nikad, nikoje zapadne rezimske novine nisu niti jednom napisale da je Porosenko pro-americki nastrojen. To je i bio kao Zelenski. Ruske novine NE kazu za Plenkovica da je pro-americki predsjednik vlade..ustvari on to i nije on je americki guverner za Hrvatsku. Kolinda je isto bila americki guverner za Hrvatsku i tko god dodje u Italiji je americki guverner za Italiju tako vrijedi za sve zemlje koje su americki sateliti. Ponekad tu i tamo se pojavi revolt kao Turska, Madjarska i Slovacka, mora biti nedosljednosti i toga je bilo uvijek. Da nije bilo nedosljednosti ne bi se engleske kolonije pobunile ili spanjolske se ne bi pobunile protiv imperijalisticke vlasti u Spanjolskoj i zamislite to se sve pojavilo prije pojave komunizma kao politickog pokreta,… Čitaj više »

Tысяча = Tisuća
2 mjeseci prije

Jos ce okriviti i Ruse da su pro ruski nastrojeni.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Mađarsko vodstvo je promađarski nastrojeno.
Ostalih 26 EU članica je proeuropski nastrojeno.

Tысяча = Tisuća
2 mjeseci prije

Vec cetvrti dan belgiski farmeri protestiraju. Prije su isli poljoprivredni proizvodi za Rusiju, onda su EU politicari uveli sankcije na Rusiju pa je Rusija postala neovisna o EU poljoprivredi. Rjesenje je za svaku zemlju da bude samodostatan [ self-sufficient ] nikad ne znas kad ce te netko ucijenivati i prijetiti s sankcijama. Ako svatko pokusava biti samodostatan, onda ce smanjiti svjetski GDP. Svjetska ekonomija ce rasti manjom stopom.

Max
2 mjeseci prije

I nije nego promađarski.

opetlazes
2 mjeseci prije

Rijetko ljigav lik.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI