Orwelova 1984. uzima sve više maha – kreće cenzura i na Telegramu

Telegram blokiran
101 komentar

U posljednjih nekoliko mjeseci, messenger servis Telegram bio je utočište slobode. Daleko od cenzurne mašinerije društvenih i konvencionalnih medija, široki građanski pokret mogao se umrežiti, a alternativa je također mogla izvještavati o osjetljivim temama. Ovome sada prijeti nagli kraj.

Sloboda govora na kanalima i grupama sve je više odjeknula među moćnim političarima. Nakon njemačke ministrice unutarnjih poslova Nancy Faeser (SPD), tu je mrežu napao i predsjednik Nacionalnog vijeća Wolfgang Sobotka (ÖVP). Tumačenje bavarskog premijera Markusa Södera (CSU) bilo je posebno apsurdno: “U drugim dijelovima svijeta Telegram može biti kanal za demokraciju. Za nas je to kanal neizvjesnosti i lažnih vijesti.” Ponekad je postojala čak i prijetnja zabranom usluge na razini EU – Söder želi zatvaranje, barem za Njemačku.

Sada je šef Telegrama Pawel Durow po prvi put popustio u velikim razmjerima, blokirana su najmanje 64 grupna chata za njemačke brojeve. Ovdje se službeno radi o chatovima u kojima se dijeli ilegalni sadržaj. Ali sva zvona za uzbunu već dugo zvone među neistomišljenicima: na temelju iskustva na Facebooku, YouTubeu & Co., strahuju da je ovo tek međufaza u postupnom iskorjenjivanju nepoželjnih glasova.

Njemački savezni ured kriminalističke policije volio bi vidjeti mnogo šire zabrane, a vlada još uvijek pregovara s Telegramom. Najpoznatiji kanal koji je do sada postao žrtva crvene olovke bio je onaj Attile Hildmanna. Iako su neke njegove teze bile kontroverzne i u kampovima kritičnim prema vlasti, njegovo ukidanje pokazuje da će prije ili kasnije svi kritičari biti tretirani cenzorskim taktikama.

Prijeteće je i da se argumenti iznose na pravnoj osnovi, uz kršenje “lokalnih zakona”. Ovu trenutnu zabranu je teško zaobići: čak ni preuzimanje originalne aplikacije ili korištenje VPN tunela ne može vratiti te kanale. Prvi disidenti pokušavaju uspostaviti prisutnost na platformama poput “Gettr”.

Elite i njihovi poslušnici otvoreno priznaju da u ovom ratu ne žele uzimati zarobljenike. Think tank financiran od strane Billa & Melinde Gates Foundation i Soros mreže preporučio je prošle godine da njemačka vlada proširi svoje zakone o cenzuri na glasnike poput Telegrama. Kao posebnu “opasnost” naveli su i živahno dijeljenje alternativnih članaka. Zahvaljujući kritičkom izvještavanju, mediji koji nisu pod korporacijskom kontrolom su im trn u oku. Najradije bi ih vidjeli uništene.

IZVOR: wochenblick.at

CenzuraOrwelova 1984sloboda govoraTelegram
Pretplatiti se
Obavijesti o
101 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pravednik
2 godine prije

Hmmmm, “oni” ne posustaju, agenda se mora ostvariti i plan ide dalje.Vide da se putem društvenih mreža ljudi, savjetuju, okupljaju, doniraju i sad žele “prekinuti” dovod informacija .
Zanimljiva su i ova uhićenja u HR?…hmmm, ne velim da nema korupcije ali nije li to možda i početak rastakanja Vlade?….da dođe do izbora na kojima će pobijediti “progresivna lijevica”.
Shvatili su “oni” da je teško manipulirati zapadnim Balkanom i da će tu biti najtvrđe slomiti otpor naroda naspram mjera koje oni priželjkuju da se rade i koje uvjetuju.Imali smo za ćuti i znanstvenika Lauca da je bio veliki pritisak na puno oštrije mjere.
U Austriji Kurtz odlepršao jer nije u potpunosti htio tlačiti narod a osoba koja ga zamijenila, nije ga narod izabrao, ide putem dobivenih zapovijedi
Možda sam u krivu glede vog razmišljanja ali postaje sve zanimljivije

sokre
2 godine prije

bez krvi nema slobode i tako svakih 50 ak godina, taman ostvarimo slobodu i onda iznova. što je to prokleto ukleto u ljudskom genomu

preseren3
2 godine prije

Njemačka je zaprijetila zabranom Telegrama.
Kad se desi to, odmah znaš, da če počet cenzura.
Neke grupe anticepilaca organizovale su se u sto hiljada članova i više…

JoeP
2 godine prije

Meni telegram neće nedostajati ga i nemam.
Virtuala ima više loših nego dobrih strana u ovoj situaciji naročito ako se želi nešto zapravo promjeniti.
Virtuala samo uspavljuje ljude. Primjetio sam kako su oni najžešći u virtuali, najuspavaniji u stvarnosti.

Ante
2 godine prije

Kada su Amerikanci najavili rat protiv ” Ruske ” propagande na ovo su mislili na rata protiv neistomišljenika i neovisnih medija. Sada zna na koga su ameri zaista mislili.

Ime*
2 godine prije

Tko o čemu – Logično o cenzuri.

@Email (nije ...)
2 godine prije

Dobro je da je ukinuta mogućnost davanja minusa, kome još treba mogućnost izbora između dobrog i lošeg.
Od danas je sve dobro, jer hitamo ususret blistavoj budućnosti bez izbora.

tihobl
2 godine prije

Soros je najljepsi i najpametniji covjek na svijetu.
Njemacka vlada je najdemokraticnija vlada na svijetu, a amerika najslobodnija.
A vi ruski agenti sad mi mozete lupati samo pluseve, jer ne mozete minus.

Mlata
2 godine prije

Da, vidi se, svaku nebulozu ti pročitam

Malek
2 godine prije

Popusit ce nam kitu, a ne cenzurirat nas, pokusali su na fejsbuku pa su dobili svoje. Ono sto oni rade je uvijek vrlo sjenovito, cim to imenujemo i izvucemo van na svjetlo dana, raspada se u komadice. Jaki smo, izdrzljivi, pametniji nego sto su mislili i dobivamo ovu bitku.

Tusiro Mikitu
2 godine prije

Forza volpi, forza lupi, so arrovati tempi cupi!!! Vec je davno bilo jasno! Stado nek’ nastavi sa mirnim snom!

Mojca
2 godine prije

Nema problema. Idemo na Trampa. 😂

Sardelino
2 godine prije

Pitam admina dali postoji neko logično objašnjenje za pošast minusa na komentare u ovih zadnjih par dana.
Što se desilo?

Jimmy
2 godine prije

Cenzuriran je telegram instaliran preko Googleovog Play Storea i Appleovog App Storea.

Zorule
2 godine prije

Dakle sta bi bila alternativa? Gettr, Signal?

Zorule
2 godine prije

Dakle sta bi bila alternativa? Gettr, Signal?

Max
2 godine prije

Napad na slobodu.

Vele
2 godine prije

Osobno mi ne smeta ukidanje minusa, a ni pluseva. Na komentar možeš replicirati, argumentirano ili ne, a minusi i plusevi su samo hrana za trolove.

Slučajni Čitatelj
2 godine prije

Koliko pratim portal, većina komentara je ovdje bila u plusu, do nedavno. Tako da stalne i slučajne čitatelje ovdje to ne bi trebalo brinuti.
Iako nisam za cenzuru, ljudite ovdje budite racionalni, pošast minusaša ovdje zadnjih dana može biti rezultat nečije manipulacije VPN-om ili navale sendvičara. U svakom slučaju radi se o pukušaju manipulacije i ovo je po mom mišljenju jedini način da se to spriječi.
Snedvičar(i) na aparatima, ovo antagonizira samo njih.

Davidschwartz
2 godine prije

Odavno je počela.

činjenica
2 godine prije

😀 Kako vidim i ovdje nije drugačije po tom pitanju, niste otvoreni za neistomišljenike i negodovanje.

Kobac
2 godine prije

Tipkajte u bitchute . com za člana “Starstonekat” i tu pogledajte video za datum 20.02.2022 pod nazivom

CANADIAN POLICE OFFICER PASSES OUT – FREEDOM CONVOY

Policajac koji je otkazao poslušnost Kanadi i grli se sa demonstratima nakon 2 minuta nakon toga pada mrtav dole od srčanog udara.

Dokaz kako bankari Rotshildi i Rockafellerovi kontrolišu sve cijepljene putem grafen oksida i nano rutera nakon primljenog cijepiva i okolnih wifi tornjeva.Malo li skrenete sa putanje ono što oni ne vole ili nisu dozvolili ode glava.Po algoritmu.Bukvalno Vas vide šta radite bez potrebe da uključuju kameru na Vašem androidu.

Tako da ovo telegram i ostale gluposti njih ne dotiče.Cijepili su već dovoljnu kvotu ovaca sa kojom mogu raditi šta god požele.I ono najbitnije.Naterati ovce da im rade za doživotne kredite i kamate.

G666
2 godine prije

Niste potpuno u pravu: ako vam je aplikacija u “bijelom zaobljenom pravokutu” onda ste pod “prismotrom”’ bez njega je “slobodna aplikacija” i svi kontakti su vam vraćeni …😎

ledeno doba
2 godine prije

Attila Hildman je inače bio srednji poduzetnik poznat u Njemačkoj, koji se bavio promicanjem i trgovinom veganske hrane. Od početka se otvoreno se izjasnio protiv plandemije i nazvao to diktaturom i još tada u travnju 2020. je najavio ovo što se danas dešava: segregacija, kovid ausvajsi cjepljenje i ostalo i govorio tko ustvari vlada svijetom (pripadnici izabarnog naroda), … zato su ga nazvali ekstremistom i kontroverznim i što ja znam

Hildman je inače odrastao kao posvojeno dijete od njemačkih roditelja, koji su mu dali svoje prezime. inače je po rođenju Turčin.. kasnije, je kidnuo u Tursku…jer , kako je rekao u njemačkoj je ukinuta demnokracija i vlada fašistička tiranija..

Hagenaz
2 godine prije

Pavel Durov vlasnik telegrama i clan WEF. Sva komunikacija na telegramu kao i na bilo gdje je u rukama agresora kada im se to prohtije.

PlanetB
2 godine prije

A vi iz logicnog ste isti kao i ta fasisticka vlast u Njemackoj .
Ne vidim nikakve razlike. Iz kojeg razloga su vrsni i kvalitetni komentatori sada u potpunoj blokadi ?? Isti ste kao i njemacki fasisti.

Didk
2 godine prije

Zašto ste maknuli minuse ako vam je tako stalo do drugačijeg mišljenja?

Davidschwartz
2 godine prije

i vi isto se ponašate.

Kit
2 godine prije

Blokchain ce rijesiti ovo djecije igranje, “neces ti meni govoriti da je moj tata slabiji od tvog” ili “igrat cemo se kako ja kazem, ovo je moja kuca”. Samo se strpiti malo i cenzura ćao.
E sad ako pises njes.ra moze te zajednica tu lako eliminirati, pisi pravo i nece ti nitko nista za razliku od trenutne “djece” i njihovih igrica

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI