Otkriven broj ruskih mobiliziranih vojnika

Ruska mobilizacija
122 komentara

Više od 200.000 vojnika pridružilo se ruskoj vojsci od početka poziva, rekao je ministar obrane Sergej Šojgu

Ruski djelomični mobilizacijski planovi već su dovršeni više od dvije trećine, objavio je ministar obrane Sergey Šojgu tijekom konferencijskog poziva u utorak. Dolazi gotovo dva tjedna nakon što je predsjednik Vladimir Putin pozvao na jačanje vojske, usred tekućeg sukoba u Ukrajini. Šef obrane rekao je da je više od 200.000 osoba do sada dodano ruskim oružanim snagama, od kojih svi sada prolaze potrebnu obuku. Šojgu je naložio nadležnim dužnosnicima da mobiliziranim novacima opskrbe svu potrebnu opremu i rasporede ih na vojne položaje. Ministar je dodao da se u vojnim komesarijatima javlja i značajan broj dragovoljaca koji žele da se priključe vojsci, te naglasio da je “izuzetno važno” svaki apel pažljivo procijeniti i nikoga ne odbiti osim ako za to nema ozbiljnih razloga.

Također je objasnio da će oni koji su pozvani u službu u posljednja dva tjedna biti poslani da sudjeluju u vojnoj operaciji Moskve u Ukrajini, tek nakon što završe obuku i razviju borbenu koordinaciju s jedinicama koje su već na terenu.

Kako bi se ubrzao proces obuke, ministar je zapovjedio zapovjednicima neka svježim novacima omoguće dodatnu obuku, pod vodstvom časnika s borbenim iskustvom.

Nadalje, Ministarstvo je priopćilo da će ročnici koji budu obuhvaćeni predstojećim mobiliziranjem, koje će se održati u studenom i u koje će biti unovačeno oko 120.000 ljudi, služiti u postrojbama koje nisu uključene u vojnu operaciju. U međuvremenu, oni koji su upravo završili obaveznu službu u ruskim oružanim snagama vraćaju se svojim domovima. Govoreći u televizijskom obraćanju 21. rujna, ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je djelomičnu mobilizaciju, želeći regrutirati oko 300.000 ročnika za sudjelovanje u tekućem vojnom sukobu s Ukrajinom, koji je započeo na završetku veljače. Rusko Ministarstvo obrane je nakon toga pojasnilo da mobilizacija daje prednost onima koji su služili vojsku i koji su imali prethodno borbeno iskustvo, kao i potrebne specijalizacije potrebne na prvoj crti.

mobilizacijarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
122 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

O daa..mobilizacija je odličan argument za guranje obveznog pelcovanja.mislim da je i kolega C.F.vec piskarao o tome,posebno u kontekstu same Europe i Sha nju ceka uskoro.hvala.

rade 20%
1 godina prije

Ukrajinski nacisti gaze,ali po nagaznim minama.Rusi su ih masakrirali,a oni se ne smiju povlaciti jer za njih stoje nato ” instruktori” koji im omdah pucaju u glavu.Rusi su zgazili i pregazili nacisticku ukrajinu,prvo Krim a zatim 20% bivse ukrajine je vraceno Rusiji.

000
1 godina prije

Kada vojnici koji vec imaju ratnog iskustva tako olako gube teritoriju sta ocekivati od neuvjezbanih, neopremljenih i sto je najvaznije boraca bez morala. Osvajati teritorije nece sigurno a tesko da ce i zaustaviti ofanzivu. Salju se da bi se odmorile vec postojece trupe, sto je mac sa dvije ostrice. Ovi ce se razbjezati ko djeca kada prvi put osjete nalet protivnika. Kako god okrenes oslobodjenje Ukrajine je neminovno.

eks
1 godina prije

Polako , ostrašćeni ljubitelju fašizma. Rat još nije počeo, a ti misliš da je završen. Fašizam nije pobedio ni ranije, a neće ni sad . NATO fašisti i simpatizeri fašizma ne mogu poraziti Rusiju , ma koliko manjih pobeda imali. Sledi nova taktika – američki i NATO sateliti će biti ometani, zaslepljeni, a NATO vojnici bez navodjenja raketa mogu pucati u prazno. Predstava počinje u Novembru. . Do tada uživaj , a nakon toga, nazad u mišiju rupu.

rade 20%
1 godina prije

Tij 200.000 je takodje previse.Problem je bio jer su Rusi prvenstveno planirali da pozovu do 300.000 rezervista,ali su onda shvatili da je to previse i da za to nema potrebe.Onda su odlucili da pozovu 150.000, i da preostale ljude vrate kuci.E onda je nastao problem jer se rezervisti nisu htjeli vratiti kucama.Kao sto jedan rezervista rece” Moj pradjed se borio protiv nacista,ja hocu da nastavim porodicnu tradiciju”.U medjuvremenu se pokazalo da za vecu mobilizaciju nema potrebe jer su nacisticke drogirane horde desetkovane.Vise od 3/4 vojske i vojne tehnike im je unisteno.Moral nacista se podize samo kokainom,po preporuci njihovog predsjednika.Rusi su razmisljajuci sta da rade odlucili da oslobode Odesu,kad vec imaju visak ljudi,da se ne dosadjuju.

burt
1 godina prije

slanje građana Rusije, ljudi skupljenih zbrda zdola, rezervista nemotiviranih i nepripremljenih za vojno djelovanje u drugu državu ,za ciljeve koji im nisu jasni, može rezultirat jedino pokoljem tih rezervista, ne može se protiv NATO-a i milijunske ukrajinske vojske, neka pošalju dobrovoljce i Kim i Assad i oni će svi biti pobijeni

Rex
1 godina prije

Ovo je izjavio nacista ukrajinski ambasador u Kazastanu prije mjesec dana – Što mogu reći… Pokušavamo ubiti što je moguće više [Rusa]. Što više Rusa sada ubijemo, to će manje naše djece morati. To je to.”….Kao da govori Rusofob hiber

tuf
1 godina prije

Premalo, prekasno. Po ukrajinskim prodorima ostaje dojam kao da se na terenu ne nalazi više od 50.000 Rusa. Znači ovih 200-injak tisuća (pod uvjetom da ih uspiju opremiti) možda budu manje-više služili kao zamjena za povučene & stradale snage. Ako misle održati i rotacije to znači odmah navedena brojka na pola a nemali dio njih mora biti raspoređen i na logistiku (što je već najavljeno). Zatim, što je sa preostalih 100.000? Nemaju resursa za obuku pa moraju “pomaknuti booking na drugim datum”? Da li će skupiti tih 100.000 ili opće motivacije za sudjelovanjem baš nešto i nema? Po Telegram kanalima se maše i brojkom od 70.000 dobrovoljaca (zvuči malo previše optimistično), jel će se barem njih zbrinuti i opremiti? I kada? Sve je to trebalo raditi mjesecima prije. Rusi sada riskiraju da ne mogu izbiti na granice deklariranih novih teritorija i osigurati ih još tko zna koliko mjeseci – a… Čitaj više »

Vitez
1 godina prije

Osmi paket sankcija protiv Moskve predložila je pametna šefica EK Ursula von der Leyen prošli tjedan nakon što je “ruski predsjednik zaprijetio uporabom nuklearnog oružja i mobilizirao stotine tisuća rezervista”, a odnosi se na ograničenje cijena nafte i drugih derivata koje RF izvozi. Europa, koja je do jučer zagovara otvorena tržišta, radi drugoj zemlji ograničenje cijena po tome istom tržištu. Sada SAD prijeti zemljama OPEC, da ne smije smanjivati proizvodnju naftnih derivata, zbog mogućeg rasta cijena i nestašice goriva u pol sezone grijanja, tko je tu više lud, neka Rusi prestanu uopće više slati gorivo Europi, Kina i Indija će profitirati, a mi ćemo izgoriti zbog idota koji će nas vratiti u srednji vijek. Nama vlada hrpa idiota koji u životu nisu ništa teže digli od žlice za juhu, a svoje prve poslove su dobili u nerealnom sektoru. Kada umre privredni sektor, bit će to kraj za sve nas. Samo… Čitaj više »

DobrotaJeIzbor
1 godina prije

Ne moran niti provjeravat, a već zaključujen to da Putin, ministar obrane Šojgu, Lavrov, Zaharova i ostali Putinovi kolege, ka i Lukašenko te Zelenski, nitko od navedenih nije posla svoje sinove i bližnje u tobožnji rat. Hm, nije li to zanimljivo, šta nam to govori?

tihobl
1 godina prije

Vidi, vidi cuda i Tito je vakcinisao sve koji dodju u JNA.
I nisi mogao odbiti.
Ko zna kave je imao dilove sa Bil Gejtsom, ko zna sta je bilo u vakcini, jer je do sada pola vakcinisanih pomrlo.

burt
1 godina prije

nedavno je armenska vlast povukla potez koji pokazuje distanciranje od ruske politike, u Ukrajinu je poslan bataljon koji se sastoji od pripadnika regularne armenske vojske, iz političkih razloga oni neće djelovati kao jedinica pod zapovjedništvom armenske vojske nego kao dobrovoljačka jedinica pod zapovjedništvom Ukrajinske legije stranaca

Tupko Glupko
1 godina prije

Danas je Rusija službeno pripojila četiri regije kao svoje.
Sada kreću otvoreno sa nekonvencionalnim oružjem, koje nije ni atomsko ni nuklearno.
Izgleda da je prvo od njih – lasersko naziva Peresvet.

tihobl
1 godina prije

Ima jedna sitnica ispustena u tekstu. Sojgu je najavio etapnu mobilizaciju. Na 100.000 mobilisanih koliko je planirano za prvu etapu dobio je jos toliko dobrovoljaca. A dobio je i 200-250.000 dezertera, uglavnom gruzijaca, jermena i ostalih naroda koji imaju ruski pasos. Oni su nagulili u svoje drzave. A ima tu i liberalanih rusa, pripadnika raznih NVO. I oni su naglili svojim mentorima. Mene najvise brine izjava Kremlja gdje kazu da ce o upotrebi mobilisanih odluciti krajem novembra. Znaci pojacanje linija moze se ocekivati tek u decembru. Taj tajming je cudan. Svako bi ocekivao da ce pojacati linije cim su provalili liniju kod Balaklaje, a ne da ce narediti povlacenje iz Izjuma i Krupjanska, a sad i iz Limana. Dejan Beric kaze da su borci ogorceni, da su imali hrane i municije za 15 dana okruzenja u Limanu i da su molili da ih ne povlace. Kadirov je ljut, krivi generala… Čitaj više »

mrdo
1 godina prije

Kada završi procedura inkorporiranja oslobođenih oblasti u Rusiju, napadi na te oblasti će biti isto što i direktan napad na Rusiju, što otvara vrata objavi rata i totalnoj mobilizaciji. Maksimalan kapacitet mobilizacije je 30 000 000 vojnika. 

Zelenski je garant već kupio avionske karte za Tel Aviv.

da_se_zna_istina
1 godina prije

To sam jučer napisao, a onda me je dežurna učiteljica marksizma-lenjinizma optužila da lažem osim ako ne ukažem odakle mi informacija.
Prenio sam to što si naveo, samo sam dao potpunu url adresu, pa ili mi nije htio administrator objaviti odgovor, ili se automatski brišu komentari s potpunom adresom.

Dakle kao što sam napisao, u najboljem slučaju imamo dvije suprostavljene ekipe globalista koji se koriste plandemijom, jedni na Zapadu, drugi na Istoku, ili je to ista družina podjeljena prema glumačkim ulogama kako bi naivci se svrstali ili na jednu ili na drugu stranu misleći da se tako bore protiv globalizma i plandemije.
A svijet ide u istom pravcu prema propasti ma koja od tih strana pobijedila.

nonwo
1 godina prije

Dave Smith Breaks Down the Reasons Russia Invaded Ukraine ,youtube
Joe Rogan podcast,3.700.000 pregleda u 5 dana
Poanta,hoćemo li nukse radi agresivne usra nato politike?
Trunka aktivnog mozga je dovoljna za ispravan odgovor.
Da mi je vidjeti lica ratnih huškača nakon bljeska neke hiroshima gljive koju se toliko trude isprovocirati.
Hoće li napokon biti zadovoljni, tih par sekundi prije nego se pretvore u dim.
A onima koji prežive stignu pozivnice za mobilizaciju na ruske granice.
Ljudska glupost je zaista beskonačna.

Mrčikola
1 godina prije

Vrag će ga znati što se događa u pozadini vidljivog djela rata.
Rusi su imali osam godina da strateški pripreme ovo u Ukrajini…sad jesu li radili na tome da pronađu pravi način kako Ukrajinu osvojiti ili je privući na svoju stranu, ili su s “partnerima” pripremali planove kako zemaljsku sirotinju što kvalitetnije izbezumiti doziranom upotrebom nuklearnog oružja.
Šojguovo cijepljenje pred kamerama je puno toga reklo o trenutnom stanju u ruskoj vojsci, a sve je reklo o rukovodećem kadru…samo, rijetki su to uzeli u obzir.
Znači; LGBT njet, cijepljenje неизбежный.

Max
1 godina prije

Slijedeće je pitanje što i kako s njima. Ruska Stavka mora pronaći odgovor na nedavne gubitke i poraze . Jer se stanje na bojištu ne odvije dobro po njih. Stanje ne smije takvo.

xxxx33444ddfffff
1 godina prije

informacija je zanimljiva ali da si malo bolje istražio za tren bio otkrio da od 89 ruskih regija jedino Rostov-on-Don, Penza i Tatarstan provode pelc.znači ista stvar kao u plandemiji kada je praktično samo moskva provodila wefov plan o pelcovanju javnih djelatnika.imam info i iz bjelorusije: od prvog dana do danas nikakvih ograničenja vezanih uz ovcovid19 nema.još ću ja pitati kontakte iz RU…zdrrravo….

Dragan bumbar
1 godina prije

Ljudi prestanite pametovati, zaradite za kruh ili nesto vise pa onda kakajte. Samo vrijeme ce pokazati sta je istina.

Lucija, prva
1 godina prije

Prilepin o Rusiji: “Сви су мислили да ради као сат, а стрелице треба  померати руком…    Већ сам објавио књигу са насловом „Дневник пријема код Стаљина“.        Тамо је сваки дан кршен протокол: на пријем су чекали и долазили маршали, министар пољопривреде и баритон из позоришта,  шеф НКВД, председник колхоза, маршали и писац Шолохов, а и свакаква ситна риба…        НАРОД такође жели да се реч „САБОТАЖА“ ВРАТИ ИЗ ПРОШЛОСТИ, да се са обрише прашина и да се поново учини релевантном.        Тако да свако поред кога прозуји реч „саботер“ осети ледене жмарце дуж кичме.        А знате ли како све сада иде? На свим нивоима… На састанцима „горе“…        Тамо звуче исте фразе: Немојмо под прејаким гасом; Морамо доносити избалансиране одлуке.        Они и доносе избалансиране одлуке. Другим речима: САБОТИРАЈУ ГДЕ СТИГНУ.        Заповедајте им свима, друже главнокомандујући!        Неки вас слушају, али неки – уопште не! (Ovo nama,… Čitaj više »

hiber
1 godina prije

Maksimalni broj mjesta u trenažnim centrima je 92.000, vjerojatno i znatno manje. Toliko je zapravo mobiliziranih, ovi ostali stvaraju kaos. Zapravo, sve sto se događa od drugog dana rata kada je propala Putlerova verzija prevrata u vidu specijalne operacije je jedna velika improvizacija, odnosno niz imrovizacija na improvizaciju.

Nena
1 godina prije

Ne znam ovi nacofili koji komentarišu da Rusija gubi,gde oni dobijaju te nakaradne informacije???
Samo za njih jedna vest da je oko američke obale raspoređeno pet nuklearnih Ruskih podmornica,sa Posejdonima..
Nato je priznao da takvim dronovima trenutno nema premca u svetu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI