Otkriven sadržaj pisma osumnjičenog za ubicu Šinzoa Abea

Ubica japanskog premijera
7 komentara

Čovjek za koga se vjeruje da je ranije ovog mjeseca ubio bivšeg japanskog premijera Shinzoa Abea dao je nagoveštaje o svojim planovima u ranijem pismu, tvrde japanski mediji.

U nedjelju je nekoliko novinskih kuća sugeriralo da je Tetsuya Yamagami u nekom trenutku poslao pisanu poruku kritičaru Crkve ujedinjenja – organizacije koju 41-godišnjak krivi za propast svoje porodice. U pismu, Yamagami je, između ostalog, uputio oštre kritike na račun Abea, za kojeg je vjerovao da ima veze s navedenom vjerskom grupom.

Kako navode mediji koji se pozivaju na primaoca pisma, čiji identitet nije otkriven, potencijalni atentator je otišao toliko daleko da je ukazao da je želio da ubije bivšeg premijera.

Navodi se da je Yamagami rekao da je “osjećao gorčinu” prema Abeu, koji je u njegovim očima bio “jedan od najutjecajnijih simpatizera Crkve ujedinjenja u stvarnom svijetu”.

Policija je sada navodno upoznata sa porukom. Bivši premijer je upucan 8. jula dok je držao govor u predizbornoj kampanji na ulicama grada Nara.

Političar je hitno prevezen u bolnicu; međutim, uprkos pokušajima ljekara da ga reanimiraju, on nije pokazivao “nikakve vitalne znakove” i ubrzo je proglašen mrtvim.

Osumnjičenog atentatora, koji je posjedovao pištolj domaće izrade, policija je prikovala na licu mjesta.

Yamagami je kasnije otkrio istražiteljima da su donacije njegove majke Crkvi ujedinjenja dovele do raspada njegove porodice, a ujak osumnjičenog je potvrdio da je žena izdvojila ukupno 100 miliona JPY (720.000 dolara).

Organizacija, službeno poznata kao Porodična federacija za svjetski mir i ujedinjenje, relativno je novi vjerski pokret koji je u Južnoj Koreji osnovao 1954. Sun Myung Moon, koji je tvrdio da je mesija.

AbeJapanShinzo AbeUbica
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sanyar
1 godina prije

Aha sigurno…

nepoželjni
1 godina prije

” nekoliko novinskih kuća sugeriralo da “

Sve te novinske kuće će pisati što gazdama odgovara pa ne očekujem ni “i” od istine…

…uostalom čovjek koji je zagovarao raspoređivanje američkog nuklearnog oružja na teritoriju svoje države, bolje će koristiti čempresima pod kojima leži, nego svom narodu.

bere
1 godina prije

Dajte molim vas!
Benjamin Fulford je novinar koji živi u Japanu i tamo piše.
Dajte se malo ozbiljnije informirajte!

Japanac
1 godina prije

Naručen atentat zna se od koga… a da to su teorije…

łedeno doba
1 godina prije

pa, dobro tko može vjerovati, da je neka crkvena sekta iz Južne Koreje, za koju nitko nije čuo, bila razlog za ubojtsvo Abea… I da je bivši japanski premjer imao vezu sa tom nepoznatom crkvenom zajednicom… prije koji tjedna legenderni grk je ovdje objavio članak u kojem se kaže da je Abe imao veze sa jednom drugom sektom, o kojoj se ne smije govoriti.. Chabad Lubawitsch… ono što je meni upalo u oči.. je da je, kada je objavljena vijest da su uhvatili atentatora.. da se su u toj vijesti, koje su tada prenjeli zapadni mainstream mediji… rekli da je motiv atentatora bio mržnja preme neimenovanoj religioznoj zajednici, sa kojom je Abe imao veze… I tako je bilo danima i tjednima.. da se nije znalo o kojoj se to “religijskoj zajednici” radi. zašto dakle japanska policija nije odmah sapoćila ime religiozne zajednice, već tek nakon tjedan ili čak 2 tjedana i sada… Čitaj više »

Max
1 godina prije

MIslim da je ovo samo pokriće za pravu stvar.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI