Otkriveno: Pentagon je proveo smrtonosne pokuse biološkim oružjem na savezničkim vojnicima u Ukrajini i Gruziji

Pentagon
70 komentara

Kako bi “zaštitile svoje saveznike od Rusije”, Sjedinjene Države su izvodile “eksperimente” biološkim oružjem na ukrajinskim i gruzijskim vojnicima, što pokazuju novi dokumenti koji su procurili.

Iako se i Ukrajina i Gruzija smatraju američkim saveznicima, Pentagon je odlučio naštetiti vojnicima tih zemalja u sklopu programa biološkog angažmana Agencije za smanjenje obrambene prijetnje (DTRA) vrijednog 2,5 milijardi dolara, koji je uključivao istraživanje bioloških agenasa, smrtonosnih virusa i bakterije otporne na antibiotike.

Svaka vrsta patogena također je puštena na lokalno stanovništvo u obje zemlje, izlažući potencijalno milijune ljudi smrtonosnim infekcijama.

Petogodišnja operacija Pentagona u Gruziji, kodnog naziva GG-21, uključivala je “infekcije koje se prenose artropodima i zoonoza među vojnim osobljem u Gruziji”. Opis projekta objašnjava da su uzorci krvi prikupljeni od 1000 vojnih novaka u vrijeme njihove registracije i fizičkog pregleda u gruzijskoj vojnoj bolnici koja se nalazi u Goriju.

Ovi uzorci su testirani na antitijela protiv sljedećih 14 patogena:

  • Bacillus anthracis
  • Brucella
  • CCHF virus
  • Coxiella burnetii
  • Francisella tularensis
  • Hantavirus
  • Vrsta Rickettsia
  • TBE virus
  • vrsta Bartonella
  • Vrste borelija
  • Vrsta Ehlrichia
  • Vrsta Leptospira
  • Salmonella typhi
  • WNV

Uzorci krvi od 10 mililitara trebali su biti pohranjeni na neodređeno vrijeme u NCDC (Lugar Center) ili USAMRU-G, s alikvotima koji će se poslati u sjedište Instituta za istraživanje vojske Walter Reed (WRAIR) u Sjedinjenim Državama, ovo je najveći biomedicinski istraživačka ustanova koju vodi Ministarstvo obrane (DoD).

Iako eksperiment nije trebao uzrokovati smrt, sve smrtne slučajeve koje su se dogodile trebale su se “brzo prijaviti” Gruzijskoj vojnoj bolnici i WRAIR-u, obično unutar 48 sati od obavijesti PI. Uzorci krvi također su pohranjeni i dodatno testirani u Centru Lugar, objektu koji je financirao Pentagon u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, 180 milijuna dolara. Ako Lugar centar zvuči poznato, to bi moglo biti zato što je posljednjih godina bio upleten u velike kontroverze.

Jedan skandal uključio je diva droge Gilead, koji je vodio program hepatitisa C koji je rezultirao s najmanje 248 smrtnih slučajeva pacijenata. Službena izvješća navode da je uzrok ovih smrti “nepoznat”.

“Gruzijski projekt GG-21 kojeg je financirao DTRA, dok su ga implementirali američki vojni znanstvenici iz posebne jedinice američke vojske kodnog naziva USAMRU-G, koja djeluje u Centru Lugar”, izvijestio je Arms Watch.

“U Gruziji su dobili diplomatski imunitet za istraživanje bakterija, virusa i toksina, a da nisu diplomati. Ova je jedinica podređena Institutu za istraživanje vojske Waltera Reeda (WRAIR).

Ostali dokumenti dobiveni iz SAD-a savezni registar ugovora pokazuje da se USAMRU-G također širi u drugim zemljama izvan Gruzije, uključujući Ukrajinu, Bugarsku, Rumunjsku, Poljsku i Latviju.

“Sljedeći projekt USAMRU-G koji uključuje biološke testove na vojnicima trebao bi započeti u ožujku ove godine u bugarskoj vojnoj bolnici u Sofiji”, navodi se u izvješćima.

Stotine milijuna dolara pretočeno je u Ukrajinu za programe biološkog oružja

Pentagonov program UP-8 u Ukrajini bio je sličan, ali je uključivao namjerno širenje krimsko-kongo hemoragične groznice (CCHF) i raznih hantavirusa. U istraživanje su uključeni i pacijenti kod kojih se sumnja na leptospirozu. Taj je projekt započeo 2017. godine i nekoliko puta je produžen prije nego što je završio 2020. godine.

Opis tog projekta otkriva da je eksperimentirano na 4400 zdravih vojnika u Lavovu, Harkovu, Odesi i Kijevu. Prvih 4000 ispitano je na antitijela protiv hantavirusa, a preostalih 400 na antitijela protiv CCHF.

Baš kao i eksperiment GG-21, UP-8 je uključivao prikupljanje uzoraka krvi za testiranje, čiji rezultati nikada nisu dostavljeni nikome od sudionika. Također je zapovjeđeno da se svi smrtni slučajevi prijave u roku od 24 sata.

Od 30. srpnja 2020. DTRA je dodijelila 80 milijuna dolara za programe biološkog istraživanja poput ovog u Ukrajini. Black & Veatch Special Projects Corp. nadzirao je ovaj i druge programe.

Još jedan DTRA izvođač koji djeluje u Ukrajini je CH2M Hill, kojemu je dodijeljeno 22,8 dolara za rekonstrukciju i opremanje dva biolaboratorija: Državnog znanstveno-istraživačkog instituta za laboratorijsku dijagnostiku i veterinarsko-sanitarno vještačenje (Kijev ILD) i Državne službe Ukrajine za sigurnost hrane i potrošača Regionalni dijagnostički laboratorij zaštite (RDL Odesa).

“DTRA aktivnosti u Gruziji i Ukrajini su pod zaštitom posebnih bilateralnih sporazuma. Prema ovim sporazumima, Gruzija i Ukrajina će se smatrati bezopasnim, neće pokretati pravne postupke i obeštetiti Sjedinjene Države i njihovo osoblje, izvođače i osoblje izvođača za štetu na imovini ili smrt ili ozljedu bilo koje osobe u Gruziji i Ukrajini, nastalu zbog aktivnosti prema ovom Ugovoru. Ako znanstvenici koje sponzorira DTRA prouzrokuju smrt ili ozljede lokalnog stanovništva, ne mogu se smatrati odgovornima”, objašnjava Arms Watch.

Ova velika otkrića pokazuju da je Pentagon u velikoj mjeri angažiran u operacijama biološkog oružja u istočnoj Europi, a to je upravo mjesto gdje ruski predsjednik Vladimir Putin izvodi svoje “specijalne vojne operacije”.

Mnogi vjeruju da je Putinov cilj očistiti i ukloniti te programe koji se nalaze na granici njegove zemlje i prijete ruskom narodu, kao što prijete Gruzijcima i Ukrajincima. Druga je perspektiva da je to bilo organizirano s obje strane kako bi se požeo ogroman profit iz još jednog rata.

“Sve je to nastalo zato što globalisti napreduju u profitu od svojih ratova”, napisao je komentator na Natural Newsu, dodajući da su “strašna vremena” bila potrebna kao “smetanje pažnje da se provede njihov sotonistički, VELIKI RESET”.

“Konačno, njihov je cilj prisiliti svoj Novi svjetski poredak pod masovno organiziranom jednom svjetskom vladom, nakon što su oslobodili bezbroj velikih razaranja, kako bi svijet nacija držao izvan ravnoteže i lako preusmjeren u galaktičke vagone za stoku.”

Biološko oružjePentagonukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa Miajlovic
1 godina prije

Moguce da ameri rade takve stvari ali i sposobni su za to evo i zadnji dokaz uspjeli su natjerati ruse da li nekim pokusima ili taktickim potezima da napadnu ukrajinu i tako crpe svoja sredstva i ispitaju rusku moc. Cak sto vise uspjeli su da naprave rat izmedju pravoslavacaa sto ono kazu ratuje brat protiv brata e to je americko umjece .Ruske i ukrainske majke placu i naricu a ameri samo dopunjavaju novim arsenalima i pojacavaju vatrene moci a nisu u ratu niti im ko smije reci da ratuju.

Гавран
1 godina prije

Ceo život idem na pecanje u okolini Beograda. Krpelji nikada nisu bili problem.
Sada prenose lajmsku bolest , infekciju izazvanu bakterijom-spirohetom Borrelia burgdorferi. Sjajna ideja za zagorčavanje života vojnicima u prirodi (ili gerili) i suzbijanju stanovništva van gradova.

Jednostavno receno
1 godina prije

Što je tu čudno, pa eksperimentisali su sa svojim građanima, zašto ne i s tuđim? Godine su me naučile tko me god želi zaštititi a ne poturiti svoja leđa taj me želi i hebati.

Viktor
1 godina prije

”Topovsko meso”

1 godina prije

O ovome se znalo već par godina. Možda sam i na ovom Portalu to čitao.
ALI…
Gdje je korona? I kovid19?
Kao biološko oružje u rukama zapadnjaka kojima misle istrijebiti Slavene (I sve ostale, onako usput)?
Pa su Ruje prve napravile cjepivo kojim su se zaštitili. Putkova kćer se čak prva nabola da pokaže koliko je sigurno.
Aha…nema kovida?
Hoće li i ovdje biti kao u članku od prije par dana…da Bill nije znao da je kovid gripa i da ubija samo stare i bolesne?
Ali da vakcina spašava?
Pitaću ponovo:
Da li neko ima link na neki izvor gdje Ru rukovodstvo upire prstom u kreatore kovid paranoje i nepotrebnosti vakcinacije koja, pokazuje se, ubija i sakati ljude?

eks
1 godina prije

Nema većeg zla na planeti od američkih psihopata.

tihobl
1 godina prije

Prije tri dana ovde sam napisao:

U doba Porosenka radili su eksperimente na ukro vojsci. Ali nije to najgore sto moze da zadesi branioce kijevskog rezima. Ranjenici imaju malu stopu prezivljavanja, a familije pricaju o izvadjenim organima.

Evo prva recenica je potvrdjena, a bice i druga vremenom. Ali ima jos jedna informacija: Kina i Rusija stiskaju Mongoliju da zatvori americku laboratoriju. I u Mongoliji rade iste eksperimente. Pokusavam da na ruskim sajtovima iskopam koliko je laboratorija kod nas medju onih 330 otkrivenih u svijetu.

Pero
1 godina prije

Da ne sjedi putin u vašoj redakciji, Gebels bi se posramio od ovakvih tekstova!

ad astra
1 godina prije

Za ovakve izjave bi autor trebao imati vrlo čvrste dokaze. Ukoliko autor manipulira neprovjerenim informacijama onda se ovo može svrstati u zlonamjernu antipropagandu. U ovoj situaciji je ovakav način pisanja odvračanje od ruske krivice i zločina u Ukrajini. Svoditi krivnju na sve velike države s naglaskom na USA. Neće ići. USA je zrela demokracija koja može biti primjer mnogim državama u svijetu.

LZN
1 godina prije

Zlikovci imaju labose i u Hrvatskoj i Srbiji.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Tko s vragom tikve sadi…

sandokan
1 godina prije

Poznato je da su Ameri 1957 godine testirali na svojim vojnicima, na poligonu u Nevadi (oni nisu znali da su pokusni zečiči) dejstva atomske bombe na ljudsko telo , pa me nikako ne čudi ovaj članak, jer ako su testirali atomsko oružje na svojim, kako da nebi testirali biološko oružje na Ukrajinskim i Gruzijskim vojnicima.

Max
1 godina prije

I onda kažu da su Rusi zli.

hiber
1 godina prije

Sada ispada da Rusi Ukraince liječe bombama i napalmom. Zate se i zove specijalna operacija, a ruski vojnici su zapravo altruistički liječnici bez granica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI