Otpušten tužilac sa ”Soroševom podrškom”

Ron DeSantis
9 komentara

Guverner Floride Ron DeSantis suspendovao je državnog tužioca Andrewa Warrena zbog odbijanja krivičnog gonjenja ilegalnih abortusa ili operacija promjene spola djeteta. Vorenovu izbornu kampanju 2016. finansirao je liberalni finansijer George Soroš.

DeSantis je u četvrtak najavio Warrenovu suspenziju. Govoreći na konferenciji za novinare, republikanski guverner je rekao da se Warren “javno stavio iznad zakona” potpisivanjem pisma u kojem se obavezuje da neće krivično goniti bilo koga ko izvrši abortus nakon 15 sedmica trudnoće, koji je u državi nezakonit od Vrhovnog suda SAD-a.

Warren je također potpisao zajedničku izjavu s drugim državnim tužiocima u junu 2021. u kojoj se navodi da neće krivično goniti bilo koga ko nudi “njegu koja afirmiše rod” “trans mladima”, termin koji pokriva niz tretmana od lijekova koji mijenjaju hormone do trajnog seksualnog odnosa.

Oba pisma su navedena u DeSantisovoj izvršnoj naredbi kojom je Warren suspendovan. U izjavi u kojoj se objašnjava suspenzija, DeSantisov ured je rekao da “suspendujemo državnog tužioca 13. okruga Andrewa Warrena, kojeg podržava Soroš, jer je zanemario svoje dužnosti jer se obavezuje da neće poštovati zakone države.”

Iako Florida još nije usvojila zabranu promjene spola djece, DeSantisova administracija je prošlog mjeseca zatražila od Ministarstva zdravlja Floride da izbjegne propisivanje operacije promjene spola, blokatora puberteta i hormonskog liječenja maloljetnicima, dok je sam DeSantis rekao da će podržati državni zakon kriminaliziranja takvih postupaka.

“Državni odvjetnici imaju dužnost da procesuiraju zločine kako je definirano u zakonu Floride, a ne da biraju koje će zakone provoditi na osnovu njegovog ličnog plana”, rekao je DeSantis u saopštenju za javnost. “Moja je dužnost držati izabrane zvaničnike Floride prema najvišim standardima za narod Floride.”

Warren je 2016. godine izabran za glavnog tužioca okruga Hillsborough, osvojivši 53 % glasova. Njegovu kampanju finansirao je George Soroš, milijarder, finansijer liberalnih ciljeva i političari širom svijeta. Sorošev novac pomogao je 75 „progresivnih“ okružnih tužilaca da preuzmu dužnost širom SAD, prema podacima Fonda za pravnu odbranu za sprovođenje zakona, grupe za zastupanje policije.

Govoreći zajedno sa DeSantisom, šerif okruga Hillsborough Chad Chronister rekao je da su njegovi kolege policajci izrazili frustraciju na Warrena zbog navodnog odbijanja krivičnog gonjenja nasilnih počinitelja. Tužilac kojeg sponzorira Soroš “izgleda da je intenzivno fokusiran na empatiju prema kriminalcima i manje zainteresiran za postizanje pravde za žrtve zločina”, naveo je Chronister.

Soroš je, međutim, branio svoju politiku preoblikovanja američkog pravosudnog sistema. U Wall Street Journalu objavljenom prošle sedmice, 91-godišnjak je rekao da “ne postoji veza između izbora reformski orijentisanih tužilaca i lokalnih stopa kriminala”. Soros je dodao da “nema nameru da zaustavi” svoje kampanje finansiranja, tvrdeći da “javnosti voli” njegov rad.

Andrew WarrenFloridaRon DeSantsSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Jedina javnost koja zna uopce za sorosevo djelovanje je ona koja bi ga skratila za tu smezuranu glavurdu.oni koji vole njegov rad su oni koji profitiraju od njega,bilo financijski bilo proturanjem bolesnih agendi.usput,nek se vise makne narančasti iz kombinacija za novi predsjednički mandat.kad je vec igranka,neka oslobodi prostor za de Santisa.hvala.

Tupko Glupko
1 godina prije

Svaka čast guverneru DeSantisu – Florida je jedna od 50 država SAD-a.
A drugih 49 guvernera se skrivaju kao pi.kice sprovodeći Agendu.

U Hrvatskoj je još i gore – npr., od 428 općina i 128 gradova, svega tri načelnika su odbila sprovoditi politiku obaveznog testiranja dva puta tjedno na Covid-19 kada su ovi naši na vlasti donijeli takvu odluku prisiljavajući na taj način ljude na cijepljenje eksperimentalnim genetski modificiranim cjepivom, znajući vrlo dobro da je šansa da mlađi od 50 godina umru od/sa Covid-19 ravna onoj da poginu u prometnoj nesreći.
Ali to su te poznate briselske direktive koje naši beskičmenjaci bespogovorno slušaju, izglasavaju i provode.

tihobl
1 godina prije

Sad ce Greta njemu reci: Kako se usudjujes!

1 godina prije

malo detaljnije o sorosevom zlocudnom djelovanju i navedenom drzavnom tuziocu https://youtu.be/3wg7CYDPKbo i kratki intervju sa guvernerom de santisom nakon odluke https://youtu.be/9C0aJK63vGQ hvala.

Max
1 godina prije

Opravdano.

Krah civilizacije
1 godina prije

Ovaj i njih par republikanaca pokazuje zube pedopsiho eliti. Uz svu krađu kou spremaju, demokrati gube na skorasnjin izborima. Kongres ce bit reoublikanski ali nista se nece promijenit. Republikanci su sto naivci sto isti kao demokrate duboko korumpirani.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI