Ozloglašeni ukrajinski diplomata napada nakon neprijatnog pitanja

Andrej Melnik
29 komentara

Odlazeći ambasador Ukrajine u Berlinu, Andrej Melnik, nazvao je ljevičarskog njemačkog političara “nehumanim”, “proputinovim” i “bezdušnim” ovog vikenda.

Ezgi Guyildar, član Die Linke (Ljevica), pitao se zašto Melnikov sin studira u Berlinu, a ne da se bori za svoju zemlju.

Guyildar se ogorčeno protivio naoružavanju Ukrajine i sankcionisanju Rusije od strane svoje zemlje, za šta se Melnik agresivno zalagao.

“Zašto Melinkov sin zapravo studira u Berlinu, a ne bori se za svoju zemlju u Ukrajini i našu slobodu?” upitala je na Tviteru u subotu. Njeno spominjanje “naše slobode” je vjerovatno bilo prošarano velikom dozom sarkazma.

Melnik je odgovorio tiradom uvrede. Označavajući Guyildarovu stranku, ambasador je upitao „koliko nisko ova proputinova, staljinistička, neljudska, bezdušna, užasna stranka može moralno da potone?“

„Srećno na sutrašnjim državnim izborima u Donjoj Saksoniji, ti beskrupulozni“ , nastavio je, potpisujući: „Pazi na sebe, ljevičare“.

Kada su u nedjelju objavljeni izborni rezultati, Melnik je likovao jer je Die Linke dobio upola manje glasova nego 2017. “Sretno u beznačajnosti”, rugao se ukrajinski diplomata liderki stranke Janine Wissler.

Melnik se nije osvrnuo na to zašto se njegov sin ne bori u Ukrajini, uprkos ponovljenom insistiranju diplomate da Nijemci finansiraju kijevsku vojsku. Međutim, vjerovatno je da se student smatra kvalifikovanim da izbjegne službu. Dok je Kijev proglasio vanredno stanje i zabranio muškarcima u dobi između 18 i 60 godina da napuste zemlju od kraja februara, izuzeća su odobrena “diplomiranim studentima i doktorantima koji studiraju u inostranstvu u redovnom ili dualnom obliku obrazovanja”.

Melnik je posljednjih mjeseci više puta vrijeđao svoje njemačke domaćine i ismijavao svakoga ko je predložio diplomatsko rješenje sukoba u Ukrajini. Kada je bivša kancelarka Angela Merkel prošlog mjeseca izjavila da svaki budući evropski sigurnosni aranžman mora “također uključiti Rusiju”, Melnik ju je optužio da ima “graničnu opsesiju” Rusijom.

Komentari odlazećeg ambasadora o Merkelovoj bili su posljednji u dugom nizu skandala i kontroverzi, uključujući obilježavanje sjećanja na ratne zločince koji su sarađivali na nacistima, govorenje njemačkim akademicima da “idu dođavola” i vrijeđanje Izraela i Poljske revizionizmom holokausta.

Andrej MelnikEzgi Guylidarnjemačkaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Što, sin i dalje studira u Berlinu nakon što mu je tata kao ambasodor Ukrajine ponižavao Njemačku?
I ti Nijemci spadoše na niske grane.

Arkaj
1 godina prije

Nijemci su uistinu nisko pali kad su dozvoljavali da ih gost vrijeđa u njihovoj kući. Normalne, suverene države, takvog bezobraznog diplomata prvi put pozovu u ministarstvo vanjskih poslova i predaju mu notu u kojoj njega i njegovu državu upozore na svoje nezadovoljstvo. Ako se situacija ponovi diplomat se proglasi nepoželjnom osobom i da mu se rok da napusti zemlju domaćina.
Njemačka to nije u stanju učiniti a upravo ovakvi slučajevi dokazuju očito – njemačka nije suverena država a vode je totalni bezveznjaci.

vrata
1 godina prije

Sin mu studira glumu,bice predsjednik ukrajine.

MrKamenjarac
1 godina prije

….A VELIS ?POPUSIO U BERLINU….

Sir Oliver
1 godina prije

Neka vidi Švabo protiv koga se Rusi bore možda naki i progledaju.Stali su na stranu onoga što su i sami bili od1937-45 pa su gorko žalili.

Ante
1 godina prije

Trebali su mu Nijemci stavi na nos Američki Dejtonski sporazum u bivšoj Jugi kako je ovdje rat završio. Ili još bolje Z4 sporazum koji je predložila Europa. Trebali su mu stavit na nos da je zapad rado predlagao sporazume kada im je to pasalo. Možda bi to ipak bilo malo previše za Nijemce da tako javno prokažu dvoličnost EU i Amerike.

petar schroder
1 godina prije

Ovaj covjek ne silazi sa Njemacke tv, i napoda politicare Vec su ga smjenili ali nece da napusti dobro placen poso Mislim da je nazvao Kancelara kobasicom a Predsjenika Njemacke isto pogrdnim imenom

goran
1 godina prije

svi ukrajinci koji su dosad pobjegli iz ukrajine,oni nisu običan narod,to je sve pobjegla elita iz države i sad mi ih treba biti žao,a ne ne meni je žao onih koji nisu mogli otići i koji moraju biti tamo,e njih mi je žao,dok ova famozna elita može jesti govna i prestati srati da su obični ljudi,to je ista ona stoka od ljudi koji su uništavali i krali ukrajinu i to rade i sad u ovom trenutku.

Max
1 godina prije

Divljački odgovor na legitimno pitanje.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Iskren podlac! Neda sina nego tjera robove da ginu kako bi njemu i njegovu sinu bilo jos bolje nego vec je…

siurt
1 godina prije

Nebi on to pricao da mu netko nije dao mig da smije. A Nijemci samo pokazali tko su i sto su, Bosna im krajnji domet za uvoditi pravdu. Propala ukrajina ih vrijedja ko pijanac konobaricu.

gigi pinna
1 godina prije

Mi imali Minkensku bojnu ’90-ih, Ukrajinci imaju Berlinsku bojnu, hahaha!

BTK
1 godina prije

seljačina u glavi

Hogar
1 godina prije

Kabala moze sve. Pisat, kakit…

Lucija, prva
1 godina prije

Dante Aleghieri – ” Slavu o njima svijet nece ostaviti; milost i pravda ih izbjegavaju, nemojmo o njima, gledaj i prodji. ”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI