PayPal najavio da će skidati 2500 dolara s računa korisnicima koji promiču ”dezinformacije” – dionica im odmah pala 6 %

19 komentara

Do koje mjere Zapadna društva korak po korak tonu u fašizam i cenzuru, najbolje prikazuju ovakve vijesti. Financijska tvrtka za online plaćanja PayPal promiče cenzuru pod prijetnjom zapljene novaca na računu, ako korisnik objavi sadržaj koji nije u skladu sa režimskim narativom ili sa kojim se oni ne slažu.

Novo ažuriranje pravila PayPala omogućit će tvrtki da sankcionira korisnike koji iznose navodne “dezinformacije” ili predstavljaju rizik za “dobrobit” korisnika s kaznama do 2500 dolara po prekršaju.

Tvrtka za financijske usluge, koja je više puta deplatformirala organizacije i pojedinačne komentatore zbog njihovih političkih stavova, proširit će svoj “postojeći popis zabranjenih aktivnosti” 3. novembra. Među promjenama su zabrane “slanja, postavljanja ili objavljivanja bilo kakvih poruka, sadržaj ili materijali” koji “promiču dezinformacije” ili “predstavljaju rizik za sigurnost ili dobrobit korisnika”. Korisnicima je također zabranjeno “promicanje mržnje, nasilja, rasne ili drugih oblika netolerancije koji su diskriminirajući”.

Politika se odnosi na radnje poduzete korištenjem PayPal platforme.

Razmatranja će se provoditi prema “isključivom nahođenju” PayPala i mogu podvrgnuti korisniku “šteti” – uključujući uklanjanje 2.500 USD “izravno terećenih s vašeg PayPal računa” po prekršaju. Korisnički ugovor tvrtke sadrži odredbu u kojoj vlasnici računa priznaju da je brojka “trenutačno razumna minimalna procjena stvarne štete PayPala” zbog administrativnih troškova praćenja kršenja i štete ugledu tvrtke.

“Prema postojećem zakonu, PayPal ima mogućnost kao privatna tvrtka implementirati ovu vrstu politike diskriminacije gledišta”, objasnio je za The Daily Wire Aaron Terr, viši programski službenik u Zakladi za prava pojedinca i izražavanje. “Kakvu god motivaciju PayPal imao za uspostavljanje ovih nejasnih novih kategorija zabranjenog izražavanja, one će gotovo sigurno imati snažan odvratan učinak na govor korisnika. Kao što je često slučaj s loše definiranim i diskriminirajućim govornim kodovima, oni s nepopularnim ili manjinskim stajalištima vjerojatno će snositi najveći teret ovih ograničenja.”

Reakcija Elona Muska

PayPalovo objašnjenje politike nije spriječilo gomilu komentatora, uključujući glavnog izvršnog direktora Tesle Inc. Elona Muska, od vaganja tijekom vikenda. G. Musk je na Twitteru rekao: “Slažem se”, kao odgovor na subotnji tweet g. Marcusa, koji je glasio: “Privatna tvrtka sada može odlučiti uzeti vaš novac ako kažete nešto s čime se oni ne slažu. Ludilo.”

Dionica, koja je do sada ove godine pala 55 %, bila je gotovo 6 % niža u trgovanju u podne na 85,03 USD po dionici.

Ubrzo nakon ovih događaja iz Paypala su rekli da je ta obavijest zapravo procurila i da se ne radi o točnim informacijama već o „zabuni“.

“Obavijest AUP-a za SAD nedavno je poslana greškom koja uključuje netočne informacije”, rekao je glasnogovornik PayPala. “PayPal ne kažnjava ljude za dezinformacije i ova formulacija nikada nije bila namjera da se umetne u našu politiku. Žao nam je zbog zabune koju je ovo izazvalo.”

Ovaj potez dolazi nekoliko dana nakon što je PayPal otkazao tri računa povezana s Tobyjem Youngom, komentatorom koji vodi neprofitnu organizaciju pod nazivom Free Speech Union. Organizacija je zabranila i klijente kao što je glumac i komičar Russell Brand, koji je nedavno preselio svoju emisiju s YouTubea na Rumble kao reakciju na cenzuru s bivše platforme.

Otprilike jedna trećina članova Free Speech Union oslanja se na PayPal za obradu svojih članarina – iako tvrtka nije dala nikakvo objašnjenje Youngu za suspenziju osim spominjanja kršenja pravila prihvatljive upotrebe. PayPal je kasnije obnovio račune nakon što je primio kritike od zakonodavaca i ispričao se Youngu za “sve prouzročene neugodnosti”, prema izvješću The Telegrapha.

Platforme poput Amazona, Twittera i Facebooka ranije su cenzurirale konzervativce i druge koji su zastupali heterodoksna stajališta o kontroverznim društvenim pitanjima, uključujući transrodnost i homoseksualnost. GoFundMe je ranije ove godine zaplijenio milijune sredstava prikupljenih za prosvjede kamiondžija u Kanadi, dok je Google nedavno počeo prikrivati ​​rezultate pretraživanja centara za krizne trudnoće.

“Ovakve politike nisu mudre, prijete slobodi govora i pozivaju na pravni rizik”, rekao je Jeremy Tedesco, potpredsjednik korporativnog angažmana u Alliance Defending Freedom, za The Daily Wire. “Kada tvrtke primjenjuju politiku ograničavanja vjerskog govora svojih klijenata, mogle bi naići na zabrane vjerske diskriminacije koje postoje u mnogim državnim i saveznim zakonima.”

PayPal je također sankcionirao Gays Against Groomers, grupu koja se protivi seksualizaciji djece, kao i evolucijskog biologa Colina Wrighta i novinara Iana Milesa Cheonga. Tvrtka je tijekom lipnja na svojim platformama društvenih medija istaknula banner u duginim bojama potvrđujući da je platforma “otvorena za sve” — a PayPal U.K. i dalje prikazuje taj banner u duginim bojama.

“Kakve god bile namjere PayPala, cenzura i zastrašujuća ograničenja sloboda govora upravo su učinak ovakvih vrsta nejasno formuliranih politika”, dodao je Tedesco. “Vidjeli smo da tvrtke društvenih medija koriste slične politike kako bi ugušile slobodu govora na svojim platformama. Možemo očekivati ​​sličan ishod s PayPalom.”

Izvor dailywire.com

CenzurapaypalSankcionisanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mari
1 godina prije

Bojkotirati. Točka.

Hogar
1 godina prije

Adolf Hitler je ziv. Dusa mu je usla u politicke nakaze i sefove koncerna.

Племић
1 godina prije

Истина! Када сам прочитао ову вест а како не користим ту услугу одлучим да одмах обришем налог.
Међутим то се није десило!
Оно што сам добио је обавештење да ће налог прво бити прегледан па ако не нађу ништа спорно…
Углавном написати нешто на Фејсу (или чак на овом гласилу!) па изгубити неки износ са картице…
То је чисти социјализам народне врсте или, што би Жабари рекли – фашизам.
Поздрав свима

tihobl
1 godina prije

Europska banka za obnovu i razvoj to radi godinama pa se niko nije uzbudjivao. I sad nema potrebe za uzbudjenjem. Normalni ljudi napustice PP, ostace sendvicari, spijuni i teroristi. Rusi su stavli Meta (FB) na listu teroristickih organizacija. Stavice i ove.

4e 65 6b 64 6f 2e
1 godina prije

Ali zato daju 3 mjeseca besplatno Spotify. 😂

ogo
1 godina prije

Ode pay u zaborav

Realno
1 godina prije

Ko je taj Pejpal?!

Max
1 godina prije

Prijeći na druge platforme.

Mel Gipson
1 godina prije

Normalan čovjek to više ne može gutati. Sve luđe i luđe!

Jimmy
1 godina prije

Ne uzbuđujte se, zbog velikog odljeva Amerikanaca s platforme, odlučili su povući ovu odluku.

error
1 godina prije

koristio sam pp i upravo ga obrisao

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI