fbpx

Peking osuđuje “nemoralni” prijedlog Senata SAD koji prijeti Kini sankcijama zbog Covid-19

Američka zastava u Kini

Peking je osudio američko zakonodavstvo koje nastoji da nametne sankcije Kini ako ne pristane da sarađuje sa istragom Washingtona o pandemiji koronavirusa.

Prema zakonu, predsjednik bi morao da obavijesti Kongres u roku od 60 dana da je Kina „pružila potpun i cjelokupan uvid“ bilo kojoj istrazi pod vođstvom SAD o epidemiji koronavirusa. Pravilo bi se takođe primjenjivalo na istrage koje sprovode američki saveznici i agencije UN kao što je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Zakon takođe zahtijeva da Kina zatvori sve „mokre pijace“ koje mogu predstavljati rizik po zdravlje ljudi. Takođe se poziva na momentalno puštanje hongkonških aktivista uhapšenih tokom trajnih protesta na poluautonomnoj teritoriji.

Ako Kina ne ispuni ove kriterijume, nacrt zakona bi ovlastio predsjednika da primjenjuje dalekosežne sankcije. Mogle bi se uspostaviti zabrane putovanja, zamrzavanje imovine i druga ekonomska ograničenja. Zhao je rekao da predloženi zakon nije zasnovan na činjenicama ili međunarodnim sporazumima.

„Kina ima pijace živih peradi, pijace poljoprivrednih proizvoda ili pijace morske hrane, koje međunarodno pravo ne zabranjuje“, napomenuo je.

Washington nastavlja da optužuje Peking da ima opaku ulogu u tekućoj globalnoj zdravstvenoj krizi. Kina je tražila dokaze za takve zapaljive optužbe, tvrdeći da Trumpova administracija jednostavno pokušava odvratiti pažnju od svog lošeg postupanja sa pandemijom.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
23 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Snicla
Gost
Snicla
5 mjeseci prije

Ameri traže način da ne otplate svoj dug prema Kini. Proglasit će ih krivim za bilo šta i kao kaznu će odlučiti da se američki dug smanjuje za koju 100 miliardi dolara.

Borik
Gost
Borik
5 mjeseci prije

200.OOO mrtvih zbog kineskog virusa uništene čitave grane gospodarstva.To treba naplatiti plus izgubljena dobit.
Više se niko neće igrati biološkog rata.

Sarmat
Gost
Sarmat
5 mjeseci prije

Ma kojih 100. Tražit će oni smanjenje duga za 1000 milijardi, a vjerojatno i sve što su im dužni. Pa će onda plijeniti imovinu itd. U tome i je ta igra s optužbama, nije važno zdravstvo ni istina. Samo pljačka. Tako žive ti razbojnici otkad postoje. Sad je došla na red Kina

Arkaj
Gost
Arkaj
5 mjeseci prije

Kina je krcata kompanijama u djelomičnom ili potpunom vlasništvu američkih kompanija i građana.
Mač ima oštricu na obje strane…

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

Padanje maski i u okviru Crkve?

Zanimljiva stvar: Apel više katoličkih kardinala i biskupa, o kojemu sam pisao prije tjedan dana, u kojemu oni (iznenađujuće jasno) upozoravaju na namjere “tajnih snaga”, da ovu krizu korone koriste, da porobe ljude i uspostave svjetsku vladu i državu, koja bi se otela svakoj kontroli– taj apel nije objavio nijedan takozvani katolički medij u Hrvatskoj!!! Kao niti jedan mainstream medij. Apel je u cjelosti objavio samo portal quovadiscroatia.com. To je nezavisni katolički portal, kritičan prema Bergogliu i papi Franji.

Međutim, katolički portali bitno.net, kao i laudato.hr kao i portal Glas koncila, nisu objavili ovaj apel, odnosno skoro potpuno su ga prešutili!! Za portal bitno, znam da mu je šef, neki isusovac (jezuit), koji je prije 3 godine čak napao Batarela i njegovu organizaciju Vigilare, i optužio ih da su nekakvi kršćanski fundamentalisti, samo zato što se zalažu protiv gej braka i pobačaja.
Glas koncila je službeno glasilo (i portal) KC u Hrvatskoj i očito mora biti poslušan Bergoglijevoj liniji, Ali zašto portali bitno i laudato nisu ništa objavili? Na portali Bitno samo su objavili vijest o svađi između kardinala Vigana i kardinala Roberta Saraha u vezi apela, ali tekst apela nisu objavili, ni slova. Dakle, kardinal Sarah, koji je bio među onih 4-5 kardinala koji su inicirali i sastavili apel, očito je podvio rep, pa se u zadnjem trenutku predomislio i rekao ostalim kardinalima da povuku njegovo ime sa tog apela, odnosno peticije. Iako je rekao, da i dalje podržava sadržaj apela. Da li je Nigerijac Sarah, dobio prijetnje od Bergoglijeve ekipe, ili zašto je podvukao rep, može se samo špekulirati. Inače kardinal Vigano, koji je također među pokretačima apela, je od ranije najveći protivnik Bergoglija. Vigano je prije 3 godine, otvoreno optužio Bergoglija da je štitio američkog pedofilnog biskupa McCarricka i druge pedofile u Crkvi. Vigano je bivši vatikanski nuncij u SAD-u u Washingtonu. On je bio na toj dužnosti 2015., za vrijeme posjete Bergoglija SAD-u i Obami. Tada je Bergoglio ugodno ćaskao sa Obamom i onda je održao misu u Washingtonu, na kojoj je evanđelje čitao jedan deklarirani gej.

Vigano je tada kao nuncij u Washingtonu organizirao susret američke matičarke Kim Davis sa papom, koja se na osobnu želju željela susreti sa papom. Davis je inače protestantska kršćanka, koja je postala poznata u SAD-u, jer je kao matičarka odbila da vjenča dvojicu gejeva, zbog čega je nekoliko dana bila u zatvoru. Davis je mislila da će od pape dobiti podršku, ali šipak. Bergoglio ju je primio nevoljko, samo 5 minuta i odmah ju je opremio da se ne bi uvrijedili njegovi prijatelji iz elite i LGBT pokreta. Za razliku od nje, Bergoglio malo kasnije u Washingtonu u audijenciju prima Yaya Grassa, argentinca, bivšeg Bergoglijevog učenika (dok je bio nadbiskup Buenos Airesa) i njemu je posvetio 45 minuta. Grasso je deklarirani gej i u adijenciju je poveo i svog dečka. Ipak, nakon završetka posjete Bergoglia SAD-u, kada se vratio u Vatikan, LGBT družina je bila ljuta na njega, zbog toga što se sastao sa “homofobnom” Kim Davis. I zato su ga napali preko svojih medija. Bergoglijev glasnogovrnik, jezuit Lombardi izjavio je onda; da “stavovi Kim Davis (o gejevima i gej braku), nisu stavovi pape i Vatikana!” Što znači, da se Lombardi u ime Bergoglija faktički odrekao službenog nauka KC o homoseksualnosti, jer taj nauk je isti kao i stav Kim Davis. Dakle da je homoseksualnost grijeh.
Bergoglio je godinu dana kasnije izbrljbljao da je bio ljut na Vigana, što mu je na silu doveo tu američku matičarku, koju on zapravo nije ni htio primiti…

Ali ne samo da poznati hrvatski katolički portali nisu željeli objaviti ovaj apel kardinala i biskupa, Bergoglijevih protivnika, već taj apel nije objavio nijedan drugi poznati portal, niti kofol “konzervativni” Večerniji list, niti portal dnevno, koji još glumi da je desno-konzervativan i koji još drži rubriku”vjera”, a čak (što je za mene najveće iznenađenje), apel nije objavio ni portal narod. Koji je inače neslužbeni portal inicijative “U ime obitelji”. Portal narod je prošlih godina inače baš često držao stranu kardinalima kao Muller i Sarah, kada se radilo o kritici gej braka, iako se ovaj portal nikad jasno nije izrazio protiv Bergoglija. Za razliku od mnogih čitatelja ovog portala, koju su svojom postovima na forumu otvoreno suprostavljaju Bergogliju.
Ustvari jedini medij u Hrvatskoj, koji je objavio nešto o ovom apelu, bio je Sorosev Index, i zato je bio zadužen “specijalist” Gordan Duhaček. Index također nije objavio orginalni sadržaj apela, već je Duhaček samo spomenuo neke citate i naravno sve je zakitio sa time, da su kardinali Mueller, Zen i ostali, koji su to pokrenuli, “tvrdolinijaši”, “konzervativci”, desničari i slično, dakle totalni negativci. Po poznatoj ideološkoj matrici Indexa za njegovu priglupu ideološku publiku, koja će popušiti to, iako će se svatko razuman pitati, kako će kineski kardinal Zen i ostali kardinali i biskupi drugih rasa i nacija biti “desničari”.

Duhaček je spomenuo i da su među potpisnicima apela i dvije ili 3 osobe iz Hrvatske, među njima neki dalmatinski župnik i jedan član iz “U ime obitelji”, na koju se Duhaček po običaju odmah obrušio, kao na ideološkog neprijatelja, skrećući pažnju ideološki zabetoniranim debilnim mozgovima Indexovih trolova na tipični domaći sukob: samozvani progresivci i sekularci Indexa i ostalih protiv navodnih “katolibana”. Međutim, kako rekoh, upravo portal narod, neslužbeni portal UIO-a, o apelu nije objavio ama baš ništa. Potpuno ga je prešutio. Barem dosada,, ali ako nije nakon 7-8 dana objavio ništa, onda vjerojatno nema namjeru ni da objavi.

Po meni, to znači, da je Bergoglio sa svojim ljudima skoro potpuno ušutkao sve kritičare, “tvrdolinijaše”, u redovima KC u Hrvatskoj.. Zato i svi portali naprosto šute o apelu (a očito su ga namjerno prešutilli i svi mainsteream mediji, sa očitim ciljem, da što manje ljudi sazna, da se ne stvara previše buke i diskusije. Samo pojedinci u okviru KC, neki niži župnici i slični se još usuđuju kritizirati Vatikana i Bergoglija, svi ostali su na liniji. Neki od ovih portala i oni koji stoje iza njih, šute očito iz oportunizma, ne želeći se zamjerati Bergogliju i glavnoj liniji u Vatikanu,. jer neki u KC, a i neki među Hrvatima-vjernicima očito imaju još neku debilnu naivnu nadu, da je Vatikan “naš”, kao i prije, da je papa dobar i nepogrešiv, i nitko mu se ne bu suprostavljal…

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

puki

U Crkvi kao i bilo gdje drugdje nisu ‘tvrdolijnijaši’ tvrdi za sve.
Ima kojekakvih struja i – interesa. I – interesnih skupina.
Tko su zapravo neke grupe i koji su njihovi ciljevi i – p r a v i ciljevi? I koliki im je utjecaj?
Sve ovo je podložno promjeni.
Hvala da si ovo objavio. A pretpostavljam da ćeš početi i neke svoje stavove revidirati….? ☺

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije

Nije portal nego blog i mani se mišljenja jednog čovjeka.
Najbolja mi je pojava među dijelom kockoglavih konzervativno nastrojenih Hrvata koji se prave većim katolicima od Pape pa mu pridjevaju takve epitete da se čovjek zamisli kojoj crkvi oni pripadaju.
Takav sljam treba odmah gurnuti u rupu.
Pogledaj samo u pravoslavlju kako se crkva dijeli jer neki misle da su bolji od drugih.
To je šizmatski sotonski neposlušni duh koji nastoji crkvu Kristovu podijeliti i uništiti.
Stoga nabijem Dumančića, njegov blog i one koji tako razmišljaju.

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije

Koji biskupi, njih dvoje. Bilo bi im bolje da šute jer najviše im nedostaje poslušnosti.

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

primjećujete li ovo
uvijek kada se situacija poboljša i opušta– podvaljuju se nove i nove stvari i nove laži, tako da se održava izvanredno stanje i panika

– još jedna nova fora za održavanje panike, o kojoj sam već pisao prije par dana. Nakon što je Faučijeva banda, zajedno sa demokratskim guvernerom države New Yorka i također demokratskim gradonačelnikom grada New York,- objavila, da korona sada navodno napada i djecu i da je nekoliko djece umrlo,- izgleda da ta fora nije baš u potpunosti upalila, pa su je malo izmjenili..
Sada javljaju da je to neka nova i opasna bolest, koja pogađa djecu i da je povezana sa koronom
članak sa Jutarnjega: u-new-yorku-zabilježeno-stotinjak-slučajeva-opasne-i-rijetke-bolesti-koja-pogađa-djecu-guverner-priznao-ovo-je-uznemirujuća-situacija

– na tportalu prije nekoliko dana: Bandit Fauci pred američkim senatom upozorava:prerano-otvaranje-gospodarstva-moglo-bi-prouzročiti-nepotrebnu-patnju-i-smrt

– U Njemačkoj i drugim državama, banditi “šefovi stožera” i glavni virolozi također stalno upozoravaju da ne treba otvarati granice, da ne treba još počinjati sa nastavcima nogometnih natjecanja, otvaranjima škola, itd.. Tako se sve ponovo i ponovo odgađa do u nedogled, a ljudi ne primjećuju kako ih jebu u zdrav mozak

– Index javlja o američkom glumcu, kojemu je amputirana noga i to zbog korone, wow! jebote! koje hebavanje u mozak. Da je tom (inače nepoznatom) glumcu, noga odrezana, jer vjerojatno ima gadnu bolest ili hemofilije ili tromboze– to Index prešućuje..

– kobajagi novo žarište u Kini: grad i provincija Jinan, su potpuno opkoljeni i zaključani, zbog oko 20-ak novih slučajeva korone. Kod nas dreče ima nekoliko dana, da je kobajagi novo žarište Brač…U NJenačkoj su također pronašli “novo žarište”…

– od cijelog ovog arsenala održavanja panike, vjerojatno dosada najveće i najdebilnije zapišavanje u mozak:
Kineski “znastvenici” iz bolnice “Shanggiu Municipal Hospital”, – kako je javio CNN prije 7 dana., a prenosi ovaj njemački portal- ispitali su 38 muških osoba zaraženih koronavirusom i došli do zaključka: Koronavirus je ušao i u njihova jaja, odnosmo spermu i ne može se nikako iskorjeniti. Čak i kod onih, koji su preboljeli koronu, virus je i dalje ostao u spermi…
dakle još jednom se i iz ove 2 zadnje vijesti ovdje vide da Kina ovdje definitvno igra na strani kabale i da su Kina i kabala iz duboke države zajednički sve ovo inscenirali

https://www.rnd.de/wissen/coronavirus-in-sperma-entdeckt-ist-covid-19-sexuell-ubertragbar-4SR3ELF7VNDGXJ25JSQANL4BGU.html

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

– Prije 2 tjedna, pisao sam o podatcima, koje je u NJemačkoj objavio mainstream list Die Welt na svom portalu. O podatcima da prosječna godišnja smrtnost u Njemačkoj, nije porasla, zbog korone. I to su saopćili iz svih 16 njemačkih pokrajina. Međutim, svaki podatak, koji kabalinoj mafiji, ne paše, mora se promijeniti, izmišljanjima, lažiranjima, laganjima, manipulacijama. Tako i ovaj podatak. Eh sada, dakle, nedavno su mediji objavili nove podatke, koje je navodno podastro Savezni (državni) zavod za statistiiku. I navodno, sada je uočeno da je prosječna smrtnost (za ovo doba godine) u Njemačkoj ipak porasla i da to naravno ima veze sa koronom.
Međutim, kada se pročitaju ti podatci (ako im možemo vjerovati, jer uvijek se mora imati crv sumnje, kada objavljuju negativne podatke): Dakle, tamo se u izvještaju kaže; U tjednu između 23. i 29. 3. zabilježeno je u Njemačkoj, 19.385 umrlih, dakle ukpuno svih umrlih, od bilo čega; bolesti, prometnih nesreća, ubojstava, itd… I oni kažu, da je taj prosjek navodno veći nego u godinama 2016., 2017. i 2019. (u istom vremenskom razmaku, dakle zadnji tjedan ožujka), da je jedino 2018. u doba jake gripe bilo više mrtvih 20.906. Oni kažu,- da ova brojka 19.385, za zadnji tjedan mjeseca ožujka ove godine, ima veze sa umrlima od korone, i da je zato smrtnost nešto veća nego u godinama 2016, 17 i 19. (ali nisu objavili podatke o smrtnosti iz ove 3 godine) Međutim u ovom periodu, dakle zadnji tjedan ožujka 2020, broj mrtvih od korone bio je još totalno nizak, ako se dobro sjećam, tek nekoliko stotina.
A upravo za godinu 2018. u istom članku spominju- broj žrtava od gripe: 25.000. Međutim, dosadašnji broj žrtava korone u Njemačkoj je 7.700, dakle otprilike trećina broja žrtava gripe 2018.

I na kraju izvještaja dolazi šlag na tortu. Glavni lažov dr. Drosten, njemačka Markotićka, je već ranije prognozirao, da će u Njemačkoj zbog korone doći do povišene prosječne smrtnosti, od kraja ožujka. I baš, ono što je babi milo, to joj se i snilo. Baš kako je prognozirao Drosten, evo ti Saveznog zavoda za statisttiku sa podatcima o navodno povišenoj smrtnosti i to samo na osnovu jednog tjedna 23-29. ožujka

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

– izvještaj sa Jutarnjega:
“STANJE U RUSIJI SVE TEŽE Kako je korona poharala Putinovo carstvo? Zavarao ih je ‘uspješan manevar’ koji su izveli na početku epidemije ”

U tom izvkještaju, vjerojatno prenešenom negdje iz americkih kabalinih medija, kaže se između ostaloga i ovo:

“…U Rusiji, što pišu i njihovi mediji, na drugačiji način vode statistiku umrlih od Covida-19. Naime, za mnoge zaražene ipak se kao razlog smrti navode bolesti od kojih su bolovali, pa se tako za mnoge koji su bili u terminalnoj fazi raka ili su bili bolesni od neke druge kronične bolesti, a zarazili su se koronom, kao uzrok smrti navodi ta bolest a ne korona.

Tako doktor Sergej Timonin za ruske medije kaže kako će se za bolesnika koji je umro od infarkta, a bio je zaražen ili pozitivan na koronu, upisati – infarkt…”

Gle ti plaćenih soroslija…., sa portala Jutarnjega… koji nas hebu u zdrav mozak: Za njih dakle, čovjek koji je umro od infarkta a bio pozitivan na koronu, nije umro od infarkta i oni se u ovom članku rugaju ovom ruskom doktoru..

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

Evo jos nekoliko propagandih vijesti zadnjih dana za drzanje panike:

– “Merkel upozorila Nijemce, svijet ide prema 300 tisuća mrtvih”- na portalu Jutarnjega

– “Otkrivaju se nove prijetnje: Korona napada sve od mozga do prstiju” – na Indexu

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

puki

Evo još jednog komentara iz vremena početka cirkusa:

“…”погледате факте о смртности широм света од јануара до 25, марта ове 2020. видећете да је сезонски грип донео 113 хиљада смрти у односу на корону која је имала 23 хиљаде, а да се не пореди са 230 хиљада умрлих од маларије, 250 хиљада самоубистава, 314 хиљада смрти у саобраћајним несрећама или два милиона умрлих од канцера, два и по милиона од глади …” fakti.org

AKO se naprave serološki testovi na uzorcima populacije i AKO se ne bude manipuliralo s brojkama…otkrit će se da je virus tu već dulje vrijeme…i daleko manje smrtonosan.

Zagor
Gost
Zagor
5 mjeseci prije

Ovo je sad već ona klasična igra tipa protiv Iraka ili Irana. Sadam je na sve bio pristao i svejedno su ga zbombali, tako da Kinezi pristali ili ne isto im se piše. Ostaće bez para!!!!

Samo prestrašiti jih morajo
Gost
Samo prestrašiti jih morajo
5 mjeseci prije

Od lakote bo umrlo na milijone Afričanov. Edina rešitev bi bila, če bi Trump obljubil, da bo spustil jedrske konice v Peking. Takrat bi v WHO povedali zakaj toliko ljudi ni razvilo simptomov. Zakaj? Ker je virus že leta z nami in so ljudje nanj postali imuni.

peterr
Gost
peterr
5 mjeseci prije

ovaj puki je potpuno prolupao, pocmi esesj o leptirima a on ce nasraviti o coroni

peterr
Gost
peterr
5 mjeseci prije

logicno bi trebao svaki dan istovremeno objaviti bilo sto o titu, coroni i tecu repoerazu koja bi se mijenjala

Jozo
Gost
Jozo
5 mjeseci prije

Usranci su popušili coronu

Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije

Iz ovog bi ja mogao zakljucit da Trump drzi Kinu za ‘muda’ s nekim ‘asom’ u rukavu ..i sad kalkulise kako to najbolje iskoristit

Miles Davis
Gost
Miles Davis
5 mjeseci prije

Predsjednička kampanja je u tijeku i Trump ako misli zadržati svoju poziciju mora se pokazati uspješnim u “borbi protiv korona virusa” a jedini način koji mu preostaje jesu prijetnje i ucjene prema Kini, zemlji koju je još Kissinger označio kao američkog najvažnijeg partnera kada su pitanju odnosi sa Rusijom . O samoj ekonomskoj povezanosti, od državnih obveznica pa do vlasničkih udjela, ne treba ni trošiti riječi …ta rastava braka se neće dogoditi

tuf
Gost
tuf
5 mjeseci prije

Kao što su “demokrati” koristili jocker Rusiju u prošloj predizbornoj kampanji, u ovogodišnjoj će Trump posuditi trik, koristeći Kinu kao adut. Na prvi pogled zgodno, jer vanjski neprijatelj uvijek pomaže u homogenizaciji biračkog tijela. No moglo bi mu se obiti o glavu, jer gospodarstva su danas poprilično isprepletena, a obustava razmjene dobara se počne osjećati u roku od par tjedana, ponekad i manje. Ne zaboravimo da se 90% elektroničkih komponenti radi u Aziji, a tu je i pitanje rijetkih metala za koje nema brze alternative.

Max
Member
Max
5 mjeseci prije

Stalno provociranje Kine . Krivilo se Rusiju stalno dok nije prihvatila covid pravila . Sad je ostala Kina

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
23
0
()
x