Peking osuđuje “nemoralni” prijedlog Senata SAD koji prijeti Kini sankcijama zbog Covid-19

Američka zastava u Kini
23 komentara

Peking je osudio američko zakonodavstvo koje nastoji da nametne sankcije Kini ako ne pristane da sarađuje sa istragom Washingtona o pandemiji koronavirusa.

Prema zakonu, predsjednik bi morao da obavijesti Kongres u roku od 60 dana da je Kina „pružila potpun i cjelokupan uvid“ bilo kojoj istrazi pod vođstvom SAD o epidemiji koronavirusa. Pravilo bi se takođe primjenjivalo na istrage koje sprovode američki saveznici i agencije UN kao što je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Zakon takođe zahtijeva da Kina zatvori sve „mokre pijace“ koje mogu predstavljati rizik po zdravlje ljudi. Takođe se poziva na momentalno puštanje hongkonških aktivista uhapšenih tokom trajnih protesta na poluautonomnoj teritoriji.

Ako Kina ne ispuni ove kriterijume, nacrt zakona bi ovlastio predsjednika da primjenjuje dalekosežne sankcije. Mogle bi se uspostaviti zabrane putovanja, zamrzavanje imovine i druga ekonomska ograničenja. Zhao je rekao da predloženi zakon nije zasnovan na činjenicama ili međunarodnim sporazumima.

„Kina ima pijace živih peradi, pijace poljoprivrednih proizvoda ili pijace morske hrane, koje međunarodno pravo ne zabranjuje“, napomenuo je.

Washington nastavlja da optužuje Peking da ima opaku ulogu u tekućoj globalnoj zdravstvenoj krizi. Kina je tražila dokaze za takve zapaljive optužbe, tvrdeći da Trumpova administracija jednostavno pokušava odvratiti pažnju od svog lošeg postupanja sa pandemijom.

COVID-19kinaPandemijaSADSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Snicla
3 godine prije

Ameri traže način da ne otplate svoj dug prema Kini. Proglasit će ih krivim za bilo šta i kao kaznu će odlučiti da se američki dug smanjuje za koju 100 miliardi dolara.

puki
3 godine prije

Padanje maski i u okviru Crkve? Zanimljiva stvar: Apel više katoličkih kardinala i biskupa, o kojemu sam pisao prije tjedan dana, u kojemu oni (iznenađujuće jasno) upozoravaju na namjere “tajnih snaga”, da ovu krizu korone koriste, da porobe ljude i uspostave svjetsku vladu i državu, koja bi se otela svakoj kontroli– taj apel nije objavio nijedan takozvani katolički medij u Hrvatskoj!!! Kao niti jedan mainstream medij. Apel je u cjelosti objavio samo portal quovadiscroatia.com. To je nezavisni katolički portal, kritičan prema Bergogliu i papi Franji. Međutim, katolički portali bitno.net, kao i laudato.hr kao i portal Glas koncila, nisu objavili ovaj apel, odnosno skoro potpuno su ga prešutili!! Za portal bitno, znam da mu je šef, neki isusovac (jezuit), koji je prije 3 godine čak napao Batarela i njegovu organizaciju Vigilare, i optužio ih da su nekakvi kršćanski fundamentalisti, samo zato što se zalažu protiv gej braka i pobačaja. Glas koncila… Čitaj više »

puki
3 godine prije
puki
3 godine prije

primjećujete li ovo uvijek kada se situacija poboljša i opušta– podvaljuju se nove i nove stvari i nove laži, tako da se održava izvanredno stanje i panika – još jedna nova fora za održavanje panike, o kojoj sam već pisao prije par dana. Nakon što je Faučijeva banda, zajedno sa demokratskim guvernerom države New Yorka i također demokratskim gradonačelnikom grada New York,- objavila, da korona sada navodno napada i djecu i da je nekoliko djece umrlo,- izgleda da ta fora nije baš u potpunosti upalila, pa su je malo izmjenili.. Sada javljaju da je to neka nova i opasna bolest, koja pogađa djecu i da je povezana sa koronom članak sa Jutarnjega: u-new-yorku-zabilježeno-stotinjak-slučajeva-opasne-i-rijetke-bolesti-koja-pogađa-djecu-guverner-priznao-ovo-je-uznemirujuća-situacija – na tportalu prije nekoliko dana: Bandit Fauci pred američkim senatom upozorava:prerano-otvaranje-gospodarstva-moglo-bi-prouzročiti-nepotrebnu-patnju-i-smrt – U Njemačkoj i drugim državama, banditi “šefovi stožera” i glavni virolozi također stalno upozoravaju da ne treba otvarati granice, da ne treba još počinjati… Čitaj više »

puki
3 godine prije

– Prije 2 tjedna, pisao sam o podatcima, koje je u NJemačkoj objavio mainstream list Die Welt na svom portalu. O podatcima da prosječna godišnja smrtnost u Njemačkoj, nije porasla, zbog korone. I to su saopćili iz svih 16 njemačkih pokrajina. Međutim, svaki podatak, koji kabalinoj mafiji, ne paše, mora se promijeniti, izmišljanjima, lažiranjima, laganjima, manipulacijama. Tako i ovaj podatak. Eh sada, dakle, nedavno su mediji objavili nove podatke, koje je navodno podastro Savezni (državni) zavod za statistiiku. I navodno, sada je uočeno da je prosječna smrtnost (za ovo doba godine) u Njemačkoj ipak porasla i da to naravno ima veze sa koronom. Međutim, kada se pročitaju ti podatci (ako im možemo vjerovati, jer uvijek se mora imati crv sumnje, kada objavljuju negativne podatke): Dakle, tamo se u izvještaju kaže; U tjednu između 23. i 29. 3. zabilježeno je u Njemačkoj, 19.385 umrlih, dakle ukpuno svih umrlih, od bilo čega;… Čitaj više »

puki
3 godine prije

– izvještaj sa Jutarnjega: “STANJE U RUSIJI SVE TEŽE Kako je korona poharala Putinovo carstvo? Zavarao ih je ‘uspješan manevar’ koji su izveli na početku epidemije ” U tom izvkještaju, vjerojatno prenešenom negdje iz americkih kabalinih medija, kaže se između ostaloga i ovo: “…U Rusiji, što pišu i njihovi mediji, na drugačiji način vode statistiku umrlih od Covida-19. Naime, za mnoge zaražene ipak se kao razlog smrti navode bolesti od kojih su bolovali, pa se tako za mnoge koji su bili u terminalnoj fazi raka ili su bili bolesni od neke druge kronične bolesti, a zarazili su se koronom, kao uzrok smrti navodi ta bolest a ne korona. Tako doktor Sergej Timonin za ruske medije kaže kako će se za bolesnika koji je umro od infarkta, a bio je zaražen ili pozitivan na koronu, upisati – infarkt…” Gle ti plaćenih soroslija…., sa portala Jutarnjega… koji nas hebu u zdrav mozak:… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Evo jos nekoliko propagandih vijesti zadnjih dana za drzanje panike:

– “Merkel upozorila Nijemce, svijet ide prema 300 tisuća mrtvih”- na portalu Jutarnjega

– “Otkrivaju se nove prijetnje: Korona napada sve od mozga do prstiju” – na Indexu

Zagor
3 godine prije

Ovo je sad već ona klasična igra tipa protiv Iraka ili Irana. Sadam je na sve bio pristao i svejedno su ga zbombali, tako da Kinezi pristali ili ne isto im se piše. Ostaće bez para!!!!

Samo prestrašiti jih morajo
3 godine prije

Od lakote bo umrlo na milijone Afričanov. Edina rešitev bi bila, če bi Trump obljubil, da bo spustil jedrske konice v Peking. Takrat bi v WHO povedali zakaj toliko ljudi ni razvilo simptomov. Zakaj? Ker je virus že leta z nami in so ljudje nanj postali imuni.

peterr
3 godine prije

ovaj puki je potpuno prolupao, pocmi esesj o leptirima a on ce nasraviti o coroni

peterr
3 godine prije

logicno bi trebao svaki dan istovremeno objaviti bilo sto o titu, coroni i tecu repoerazu koja bi se mijenjala

Jozo
3 godine prije

Usranci su popušili coronu

Bosanac
3 godine prije

Iz ovog bi ja mogao zakljucit da Trump drzi Kinu za ‘muda’ s nekim ‘asom’ u rukavu ..i sad kalkulise kako to najbolje iskoristit

Miles Davis
3 godine prije

Predsjednička kampanja je u tijeku i Trump ako misli zadržati svoju poziciju mora se pokazati uspješnim u “borbi protiv korona virusa” a jedini način koji mu preostaje jesu prijetnje i ucjene prema Kini, zemlji koju je još Kissinger označio kao američkog najvažnijeg partnera kada su pitanju odnosi sa Rusijom . O samoj ekonomskoj povezanosti, od državnih obveznica pa do vlasničkih udjela, ne treba ni trošiti riječi …ta rastava braka se neće dogoditi

Max
3 godine prije

Stalno provociranje Kine . Krivilo se Rusiju stalno dok nije prihvatila covid pravila . Sad je ostala Kina

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI