Pentagon brani LGBT prioritete

Pentagon
36 komentara

Zvaničnici američkog Ministarstva odbrane osudili su nove zakone u raznim državama koji suprotstavljaju LGBTQ aktivizamu – poput zabrane operacija promjene spola za djecu – tvrdeći da bi zakon mogao potkopati spremnost američke vojske.

„LGBTQ+ i druge različite zajednice su na udaru samo zato što su različite – mržnja stvara mržnju“, rekao je glavni službenik Ministarstva odbrane Gil Cisneros u srijedu na događaju u Pentagonu povodom obilježavanja Mjeseca ponosa. “Ali moramo se držati zajedno i moramo biti spremni da se direktno suočimo sa svakim takvim izazovom.”

Cisneros je mislio na zakone usvojene ili predložene u više od deset država pod kontrolom republikanaca o pitanjima vezanim za LGBTQ. Neke američke države zabranile su davanje hormonskih blokatora ili operacija promjene pola maloljetnicima i zabranile školama da savjetuju djecu o rodnom identitetu bez pristanka roditelja. Florida je zabranila nastavu u učionici o rodnom identitetu i seksualnoj orijentaciji, ciljajući na nastavne planove i programe koje je guverner Ron DeSantis osudio kao “indoktrinaciju”.

Šefica svemirskih operacija američkih svemirskih snaga, general-pukovnik DeAnna Burt, tvrdila je da bi takvi zakoni mogli oslabiti nacionalnu vojsku i “pokazuje trend koji bi mogao biti opasan za pripadnike vojske, njihove porodice i spremnost snaga u cjelini”.

Transformacijske kulturne promjene zahtijevaju vodstvo s vrha, a mi nemamo vremena za čekanje.

Alex Wagner, najviši službenik za ljudstvo i rezerve američkog ratnog zrakoplovstva, izrazio je sličnu zabrinutost na događaju u utorak, rekavši da vojnici u nekim bazama moraju biti premješteni.

„Ako vojnici razmišljaju i brinu o iskustvu koje njihova djeca imaju, neće biti fokusirani na svoj posao“, rekao je Wagner. “ Neće biti fokusirani na svoju misiju.”

Republikanski zakonodavci kritizirali su Pentagon zbog usvajanja „budnih“ politika, kao što je podučavanje kadeta kritičnoj teoriji rase i promoviranje transrodne ideologije, otkako je predsjednik Joe Biden preuzeo dužnost 2021. .

Pozivajući se na anketu iz 2020. u kojoj se tvrdi da se 20% Amerikanaca starosti od 18 do 25 godina izjašnjava kao LGBTQ, Burt je upozorio da napori za regrutovanje vojske mogu biti povrijeđeni nepravilnim politikama i porukama.

“Te barijere predstavljaju prijetnju našoj spremnosti i imaju direktnu korelaciju sa otpornošću i dobrobiti naše najvažnije operativne prednosti: naših ljudi”, rekla je.

Ministarstvo odbrane je odgovorilo na neke od konzervativnih reakcija, izazivajući bijes LGBTQ aktivista. Pod pritiskom američkog predstavnika Matta Gaetza, republikanca sa Floride, o tome zašto se u vojnim bazama održavaju “sati priče o dragi kraljici” za djecu, ministar odbrane Lloyd Austin rekao je da takvi događaji neće biti dozvoljeni na imanjima Ministarstva odbrane. Drag šou zakazan za ranije ovog mjeseca u zračnoj bazi Nellis u Nevadi je otkazan.

LGBTQSADVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan Bgd
10 mjeseci prije

Eto, americka vojska ce propasti ako nemaju pedere u svojim redovima!
Pederi su najbolji ratnici, a i najbrojniji su u populaciji (0.001%), znaci neophodni su da amerika ne bi bila ugrozena!
To je nesumnjivi nacionalni interes amerike!
Oni vise ne mogu da zive bez pedera, nece moci da sprovedu ni Veliki reset.
Zamislite samo scenu negde na bojistu, kad se pojavi hrabri americki vojnik, skine gace i okrene dupe neprijatelju, pa to ce svima uterati strah u kosti!

Primat
10 mjeseci prije

..jebo te vojska.

R M
10 mjeseci prije

Znači ja kao gistro muškarac slučajno rođen sa penisom, kog još uvek koristim(na ženama), ipak shvatam da sam žensko, ne osećam se kao muškarac pa ne mogu da učestvujem u ratnim dejstvima?! Ali “podržavam” tu sjajnu ideju lgbt++, to je vrh SATANiZMA

Entoni Fauci
10 mjeseci prije

Ocito racunaju da svaki moze nosit bar extra dva okvira u guzici

ime
10 mjeseci prije

na grobu če pisat:

poginuo u ukrajini za globohomo

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Toliko će gnjeva navuć na te osobe da nakon odlaska tih libtards , vrag ga znao što sve sljedi … Idu do granica pucanja što u pravilu poslje rađa isto , samo sada sa suprotne strane .. Ništ to ne valja…

Ivan
10 mjeseci prije

Jebem im mater usranu pedersku koja ih je sve okotila. Bolje da je okotila leglo pasa, bila bi veca korist..

Max
10 mjeseci prije

Elgebetajte koliko hoćete ali pustite normalne ljude na miru.

nekoime
10 mjeseci prije

Tko će koga, ako neće svoj svoga.

tihobl
10 mjeseci prije

E jesu pederi u Pentagonu. Da nisu pederi sve neposlusne bi tomahavcili dok ne popuste, umjesto sto se penemazu i izdaju saopstenja. Da bar ima jedan pravi muskarac u Pentagonu naredio bi bombardovanje Floride, nebi se prenemagao.

tihobl
10 mjeseci prije

Do mene su stizale vijesti 2015-16 da ruski vojni gradjevinci krece napustene ruske baze na Kubi, da kose travu, grade bazene i sl. Cudilo me je sto to rade kad je Putin izjavio da nece otvarati bazu na Kubi. Sad mi je postalo jasno zasto su uredjivali napustene baze ukljucujuci najvecu bazu za prisluskivanje:

Избио је обавештајни рат између САД и Кине . Према америчким обавештајним агенцијама, Небеско царство ће поставити обавештајну базу на Куби – да шпијунира комуникације у САД, укључујући прислушкивање телефонских позива и пресретање сателитског преноса.

Вашингтон је жестоко огорчен оним што се дешава – али добро разумеју да је то симетричан одговор на пумпање оружја на Тајвану. Пекинг јача своју позицију у Латинској Америци – за коју је Кина већ постала кључни економски партнер. И сада Небеско царство користи своју позицију – повећава притисак на САД већ у војно-обавештајној сфери.

Hattori Hanzo
10 mjeseci prije

Psihopate se bore za prava pedera,brine ih zabrana sakaćenja djece u nekim drzavama.
Bože sto prije to bolje.

Realno
10 mjeseci prije

Kad krenu sa paradom i zastavicama te proklete pederčine i lezbače po bojištu onako genetski abominirani, samo ih tenkom pregazit. To je mali korak čovjeka, ali velik za normalan svijet. Pa nek se pederišu i paradiraju 2 metra pod zemljom.

Realno
10 mjeseci prije

Kad krenu sa paradom i zastavicama te proklete pederčine i lezbače po bojištu onako genetski abominirani, samo ih tenkom pregazit. To je mali korak za čovjeka, ali velik za normalan svijet. Pa nek se pederišu i paradiraju 2 metra pod zemljom.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

“Pozivajući se na anketu iz 2020. u kojoj se tvrdi da se 20% Amerikanaca starosti od 18 do 25 godina izjašnjava kao LGBTQ”

Idemo se kladiti da je 50% tih mladih koji su se izjasnili kao LGBTQ – junferi 😁
Preostalih 30% se izjašnjava jer je to moderno/donosi beneficije/još se seksualno traže, a možda su 20% od tih 20% (tj. ukupno 4%) stvarno pederi, lezbijke, biseksualci i transseksualci.

Markony
10 mjeseci prije

Budu li tranđe branila Ameriku ili ići u neki novi Irak dobit će po nečemu već između nogu…sa dresovima teško mogu dobiti rat,ne mogu skinuti ni Matt Damona

uco
10 mjeseci prije

Do sada su imali Nedjelju ponosa a sad je Mjesec ponosa ….? pa cime se ti pederasi ponose, usranom supku

Joe
10 mjeseci prije

koji kurac ima ministarstvo obrane i državne sigurnosti sa LGBTQ ideologijom?

Ivan
10 mjeseci prije

Da bog da svi u Americi postali pederi i da ta nacija izumre prirodnim putem te nestane s lica zemlje..

kiza
10 mjeseci prije

Ono, kada ne znaš kako da napreduješ u karijeri, pa ajmo malo biti trandže.

Slow Motion
10 mjeseci prije

Kada sam se rodio, bilo je zabranjeno biti peder.
Kasnije je dozvoljeno, ali u tajnosti.
Onda je prihvaceno i u javnosti.
Danas je ponos.
Nadam se da cu umrijeti prije no sto postane obavezno..

Istina
10 mjeseci prije

Ako si protiv lgbt oni naprave invaziju. Ako ti crnci nisu ljubav tvog života oni naprave invaziju. Ako nevoliš skakavce za ručak oni i Ursula ti naprave invaziju. Ako ne voliš ukrajnu i kaplara iz Austrije oni ti naprave invaziju.
Bas neki narod ljubavi ti Ameri

dis
10 mjeseci prije

Baš nešto razmišljam – ako je tako kako nam se, nama koji smo još malo pri zdravom razumu, nameće i od Ujedinjenih država Amerike i od Europske Unije, što će reči posredno – svih članica NATO-a, da se moramo u ime “zastave bojama naopačke duge” – predati “demokratskom” izumiranju. Dakle – pederi ratuju, lezbijke dobivaju mjesta zamjenika ministara, premjera, djecu kastriramo, prihvaćamo biseksualce i trans-seksualce, trgujemo djecom ili ih iz “zdravih” dijelova svijeta – posvajanjem uvozimo…. Zar, zbilja nitko ne vidi da su ove “bijelosvjetske starkelje” za “odstrel”? Zar je tako teško shvatiti “malog Zelenog” na pozornici svijeta koji u ime svojih predaka želi osvojiti – Rusiju!? Pa to nije uspjelo niti Napoleonu ni Hitleru!

Nena
10 mjeseci prije

Dabogda jedni drugima dupeta iscepali

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI