Pentagon ‘ne može potvrditi’ gubitke ukrajinskog Bredlija

Pentagon
47 komentara

Američka vojska je odbila da potvrdi uništavanje oklopnih vozila američke proizvodnje tokom ukrajinske kontraofanzive protiv Rusije. Saopćenje je uslijedilo nakon što je Moskva objavila video zapise ugljenisanih borbenih vozila pješadije M2 Bradley koje su napustile kijevske trupe.

“Vidjela sam izvještaje, ali ne mogu potvrditi neke od video snimaka i slika koje proizlaze iz toga”, rekla je zamjenica sekretara za štampu Pentagona Sabrina Singh novinarima u utorak.  „Jednostavno ne bih mogao da potvrdim izveštaje.. bar ono što vidimo od [Rusa.

Najava od utorka da će SAD poslati još oklopnih vozila Bradley i Stryker u Kijev – kao dio paketa od 325 miliona dolara izvučenog iz zaliha Pentagona – nije odgovor na gubitke na bojnom polju, već planirana unaprijed, insistirao je Singh.

“Nešto što je ušlo u naše proračune kada smo dali ovu opremu Ukrajincima je da bi moglo doći do gubitaka i štete na bojnom polju kako se borba nastavi”, rekla je ona. Prošlog mjeseca, Pentagon i Stejt department odbacili su foto i video dokaze o opremi koju su isporučili iz SAD-a koju je Ukrajina koristila za napad na rusku oblast Belgorod kao “nejazne slike na društvenim mrežama”.

Prve slike uništenog Bredlija pojavile su se 9. juna, na kojima se vidi oprema koja je kasnije identifikovana kao pripadala ukrajinskoj 47. zasebnoj mehanizovanoj brigadi. Pored nekoliko Bradleya, na fotografijama i video snimcima prikazan je nokautirani tenk njemačke proizvodnje Leopard 2. Novi video se pojavio u utorak, na kojem se vidi kako ruski vojnici vraćaju oklop zapadne proizvodnje.

Prema holandskom sajtu za praćenje oružja Oryx, Ukrajina je izgubila četiri obična i tri Leopard 2, kao i 16 Bradleya.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je grupi ruskih ratnih dopisnika u utorak da je Ukrajina izgubila “najmanje 160 tenkova i 360 oklopnih vozila” tokom svoje nedavne kontraofanzive.

Pentagonrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
10 mjeseci prije

Ruski snimci nisu dokaz. Ni izjave ukrajinskih vonika nisu dokaz. Dokaz su kad se nadju pasosi pored srusenih tornjeva.

eks
10 mjeseci prije

Koga je briga šta Pentagon tvrdi . Ionako sve lažu i samo pišu scenarije za holivudsku propagandu.

Dragačevac
10 mjeseci prije

oni imaju ta gej saopštenja kada god treba da komentarišu neku neugodnu situaciju:
ne mogu da potvrdim ni da negiram, radimo sve što je u našoj moći u saradnji sa našim partnerima da bi smo osigurali najbolja rešenja u datim okolnostima, spremni smo da pošaljemo snažnu poruku rusiji bla bla bla.
Kao ne mogu stručnjaci iz Pentagona još uvek da utvrde sa sigurnošću autentičnost snimaka sa linije.
A u stvari svi znamo…gori gvoždje ko i svako gvoždje, nisu ni vaša vozila neuništiva.

Sabahudin
10 mjeseci prije

Kad ce biti ova Ruska denacifikacija zavrsena , cini mi se sve teze ide i sve vise poginulih . Jebhes tenkove odose mladici koji su bili zeljni zivota no dobro bar ce dobiti pismenu putinovu zahvalnicu a neki i spomenik ali svakako mislim da su ti tamo vise voljeli da su zivi .

Гавран
10 mjeseci prije

Sve podmornice nosači atomskih projektila su naoružane i napustile svoje luke: NATO je spreman napasti RusijuZapad je i ranije pokazivao mišiće pred Rusijom, ali se sada, u kontekstu najnovijih neuspjeha oružanih snaga Ukrajine, odlučio na korak bez presedana. Manevri podmorničke i površinske flote te NATO avijacije mogu ukazivati ​​na pripremu nuklearnog udara na našu zemlju.

alexosijek
10 mjeseci prije

Zašto se o Pentagonu i njima stalno troši vrijeme – poznato je sve i previše…Jučer je predsjednik jedne ogromne države, nuklearne sile, Putin pozvao ratne izvjestitelje i blogere (bio i Podoljaka, WarGonzo i puno ostalih) i odgovarao na njihova pitanja – to treba pisati i pitanja i odgovore i onda odlučite sami…Jel’ npr Duda pozvao svoje blogere i objasnio stavove poljske političke elite?? Zašto Ameri objavljuju a ovdje nitko ne predaju onog voda ukrajinskih vojnika kod Avdiivke Rusima, ljudi su se predali i poveli svoje ranjene vojnike? Da li se to ne objavljuje zato što postoje sada i video dokazi o tome kako ukrajinska vojska postupa sa svojim ranjenicima i onima kojima te ranjenike žele spasiti? Opet ponavljam, ne navijam niti za jednu stranu, ja sam od onih naivnih koji zagovaraju mir, samo mir…ali, zataškavanje informacija i laži i manipulacije su nas dovele tu gdje jesmo….lp

hiber
10 mjeseci prije

🤣🤣🤣160 tenkova i 360 oklopnih kola???.🤣🤣🤣

tihobl
10 mjeseci prije

Дмитриј Медведев пише:

“Два размишљања за добро јутро

1. Председник Русије је јуче говорио о потреби стварања демилитаризоване (санитарне) зоне за безбедност наше земље. С обзиром на непријатељске одлуке да се кијевски режим снабде све већим оружјем дугог домета, таква линија треба да прође дуж граница Лавова (пољског Лемберга) како би имала праву одбрамбену улогу. Онда ће ово бити нове сигурне границе онога што се некада звало „земља 404“.

2. На основу доказаног саучесништва западних земаља у поткопавању Северних токова, онда нам не преостају никаква, чак ни морална, ограничења да се уздржимо од уништавања кабловских комуникација наших непријатеља, положених дуж дна океана“.

tihobl
10 mjeseci prije

Према Пригожиновој изјави, група ,,Вагнер” ће се вратити на фронт 5. августа 2023. године.

Ivan
10 mjeseci prije

Pentagon laze cim otvori gubicu. To je ista bagra kao i Ukrajinci pa su se nasli..

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Ono kad ti Baba kaže: “Jebali sliku svoju!”

P.S.
Baba, pogodi državu!.
Predsjednik Joe…
Pomoć!
Pada k’o Neymar…

Zakon
10 mjeseci prije

Jučer sam gledao snimku kako zastarjeli ruski tenk u direktnom dvoboju kao kartonsku kutiju razbija Bradleya od kojeg nije ostalo ništa veče od pola metra.

Max
10 mjeseci prije

Ali ni poreći.

Objektivno
10 mjeseci prije

Pitajte AI

Grdi
10 mjeseci prije

Sigurno niste znali da je pentagon bio taj koji je prekinuo vijetnamski kao i afghanstanski rat …
Ljude u uniformi se ne mogu potkupiti kao sto se moze trule politicare …

Josip
10 mjeseci prije

Seru čim otvore gubicu..

xyz
10 mjeseci prije

Snimaka i slika o uništavanja bradliya je na internetu koliko hočete. Američki mit o nepobjedivosti je jako narušen i osramočen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI