Pentagon nije prošao godišnju reviziju

Pentagon
44 komentara

Američki obrambeni dužnosnici nisu mogli revizorima dati potrebne informacije koje su potrebne za ispunjavanje procjene

Ministarstvo obrane SAD-a nije uspjelo u svojoj šestoj godišnjoj neovisnoj reviziji, budući da čak nije uspjelo revizorima dati dovoljno financijskih podataka za dovršavanje svoje procjene. Ovo je otkrilo je izvješće koje je objavljeno u srijedu. Ukupni rezultati revizije, šeste koju je Pentagon podbacio otkako je morao započeti s revizijom 2018., bili su “odricanje od mišljenja”, najgora od tri moguće ocjene i ista ocjena koju je odjel dobio prošle godine. Rezultat je uzeo u obzir 29 komponentnih revizija, od kojih je 18 također odbijeno s odricanjem od mišljenja. Samo sedam komponenti dobilo je “nekvalificirano mišljenje”, najpoželjniju ocjenu, dok je još jedna dobila “kvalificirano mišljenje”.

Glavni financijski direktor Pentagona Michael McCord pokušao je pozitivno uokviriti rezultate revizije, navodeći u priopćenju za javnost uz izvješće da njegov odjel “napreduje prema cilju čiste revizije”.

McCord je u razgovoru s novinarima u srijedu priznao da Pentagon nije očekivao pozitivnu ocjenu revizije, ali je inzistirao na tome da ide prema rješavanju svoje bilance sredstava s Ministarstvom financija. Također je pohvalio upotrebu automatiziranih programa za neke zadatke, navodeći da su “botovi” uštedjeli 600.000 sati rada samo između mornarice i zračnih snaga te ustvrdio da je Pentagon napravio detaljan popis svojih zaliha tijekom isporuke vojne pomoći Ukrajini, koja se broji u više milijardi američkih dolara.

Međutim, Pentagon ostaje jedini odjel na razini kabineta koji nikada nije dobio čistu financijsku ocjenu. S 3,8 trilijuna dolara imovine, 4 trilijuna dolara obveza i malo smislenog nadzora, potencijal za rasipanje i prijevare je ogroman, prema vladinom uredu za odgovornost, koji je uključio modernizaciju poslovnih sustava Ministarstva i inicijative za financijsko upravljanje na svoj ”Popis visokog rizika”: popis saveznih programa koji su najosjetljiviji na prijevare, zlouporabe, loše upravljanje i rasipanje i to gotovo već 30 godina.

Pentagon troši više od polovice diskrecijskog proračuna SAD-a. U isto vrijeme, većina u Washingtonu oprezna s rezanjem vojnih izdataka kako se ne bi sukobili s obrambenom industrijom, izvorom pozamašnih donacija za obje strane političkog kruga, prema OpenSecrets.org, koji prati političke priloge. Osoblje Ministarstva obrane priznalo je da je “zagubilo” trilijune dolara u transakcijama i u računovodstvenim razlikama, koje nikada nisu riješene. Napori obuzdavanja raskalašenog trošenja novca Kongresa nisu uspjeli. Zakon o reviziji Pentagona, koji bi kaznio bilo koji vojni odjel koji ne prođe godišnju reviziju tako što bi ga prisilio na smanjenje 1% svog proračuna, ponovno je predstavljen u Senatu prošle godine nakon što Ministarstvo obrane nije moglo uzeti u obzir više od polovice svoje imovine. Međutim, nikada nije došao do glasovanja.

PentagonRevizijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
5 mjeseci prije

Oni vec vise godina ne prolaze financijske revizije ….. to je postalo normalno kod njih …..

Гавран
5 mjeseci prije

Američka atomska trijada je izgubila jednu komponentu. Rakete u silosima previše stare. Tvorci su umrli, dokumentacija delom izgubljena, tehnologija koju više niko ne poznaje, rakete korodirele i nuk. bombe desetostruko do stostruko slabije od Ruskih

Yugo 45 neregistrovan
5 mjeseci prije

Ko će mi reći zašto Švarce hunderte nema komentara kod nekih tema a kod nekih komentariše prije nego se tekst “pojavi”
je li i on odabrani

Max
5 mjeseci prije

Previše lažu kao i bagra s kojom živim koja me danas maltretira jer nema koga drugog.

gargamel.
5 mjeseci prije

“COVID vakcina NIJE POTREBNA” Pa, zar ovo
nije zanimljivo. . . Američka vojska objavila je novi poster za regrutaciju, očajnički pokušavajući pridobiti nove regrute za borbu protiv Trećeg svjetskog rata koji Washington DC očigledno pokušava pokrenuti, piše Hal Turner.

Nakon svih bru-ha-ha o lažnom COVID-19. . . gdje su vojnici, mornari, avijatičari i marinci izbačeni iz vojske zbog odbijanja lažne vakcine protiv COVID-a. . . Ispostavilo se da je vojska shvatila da niko neće doći da radi za njih ako moraju uzeti “Death Dart” / “Clot Shot”.

tihobl
5 mjeseci prije

У Црном мору код Крима, уништен је амерички глисер ,,Willard Sea” са десантном групом Оружаних снага Украјине. Такође, уништено је седам беспосадних чамаца који се пловили ка Криму.

tihobl
5 mjeseci prije

Наставићемо да војно помажемо Украјину док год буде требало – Министарствo одбране Црне Горе .

tihobl
5 mjeseci prije

The Guardian: Западни обавештајни извори сматрају да је дневна стопа губитака руске војске 1000 људи.

Ovi su jos gori od kijevskih propagandista. Ukrajinci su se poceli pitati zasto se povlace na svim frontovima ako rusi toliko ginu, a kijevska propaganda nikad nije presla 800 u jednom danu.

tihobl
5 mjeseci prije

Украјинска порно звезда Маја Коноваленко планира да заузме место Зеленског.

Moram priznati ima dobru predizbornu kampanju i bolji program od Zekanovskog.

tihobl
5 mjeseci prije

Русија је покренула кампању великих размера за дестабилизацију Украјине – Зеленски.
Кодно име „Мајдан 3“.

Svi znamo da su rusi organizovali i prethodna dva majdana.

tihobl
5 mjeseci prije

Председник Украјине Владимир Зеленски припрема терен да ухапси главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног, написао је бивши помоћник заменика министра одбране САД Стивен Брајен у чланку за лист „Asia times“.

 Према речима Брајена, Зеленски припрема терен тако што је већ одстранио од дужности три веома важна украјинска генерала. Он такође тврди и да се унутар Владе Украјине догодио тотални раскол који у скоријој будућности може довести до грађанског рата.

tihobl
5 mjeseci prije

Естонија је донела противтенковске баријере „змајевих зуба” на граници са Русијом.

Estonija gradi liniju Surovikina. Nema povjerenja u baze NATO.

FELIX
5 mjeseci prije

SADA KAD UKRAINCI IMAJU IMAJU GARANCIJU PODRSKE OD CRNE GORE NEMA VISE DA BRINU I PLACU OSTALIM SAVEZNICIMA ZA BILOKAKVU POMOC, NEZNAM KOLIKO JIM JE BANKOTIRANA CRNA GORA POSLALA POMOCI DALI SU JIM POSLALI TOP ILI SVE KOJE VOJSKA CRNE GORE POSEDUJE VEROVATNO U PODRSCI UKRANI NISU MISLILI NA KAKVU NOVCANU POMOC, TAKO DA CE VEROVATNO OSTATI SAMO PRI MORALNOJ PODRSCI

Гавран
5 mjeseci prije

Surovikin liniju Rusi demontiraju. Smetnja je sopstvenom napredovanju. Ukrajina ulazi u terminalnu fazu.

hiber
5 mjeseci prije

Shvatili ameri da čekić ne košta 50 000 dolara po komadu .kako im CIA tvrdila sve ove godine.

tihobl
5 mjeseci prije

 Путин је поводом спекулација да би Француска могла затраћити чланство у БРИКС-у рекао:

 „Ако Француска жели, може да остави апликацију, ми ћемо то размотрити. Поготово што Русија следеће године председава БРИКС-ом».

Kancer
5 mjeseci prije

Zato je i srušena zgrada No 7 – 11. 9. kako bi se zataškao ogromni manjak $ u Pentagonu .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI