Pentagon priznao više od 1000 zaraza Covida-19 i zabranio daljnje objave podataka

Mark Esper
30 komentara

Američko ministarstvo obrane najavilo je u ponedjeljak tešku prekretnicu. Ukupan broj slučajeva Covida-19 među pripadnicima američke vojske, civila pod ugovorom i civilnog osoblja u bazama i članova njihovih obitelji je prešao 1000.

“Ukupni slučajevi Covida-19 u Pentagonu, trenutni, oporavljeni i smrtni, su 1087”, potvrdilo je američko ministarstvo obrane u ponedjeljak 30. ožujka.

Prema informativnom listu objavljenom u ponedjeljak. Brojevi su sljedeći:

– 569 vojnih slučajeva;

– 220 civilnih slučajeva;

– 190 slučajeva članova obitelji;

– 64 slučaja izvođača.

Pentagon je rekao kako je zaraženo 569 pripadnika aktivnog vojnog osoblja, a među njima je 26 hospitalizirano, dok su se 34 vojnika oporavila.

Ostatak ukupnih slučajeva uključuje civile koji u bazama za Pentagon rade pod ugovorom, te članove njihovih obitelji.

Taj se broj znatno povećava od prošlog priopćenja kada je Pentagon priznao 600 zaraza.

No čini se da se brzo krećemo ka ukupnoj blokadi izvještavanja u pogledu slučajeva na razini ministarstva obrane, posebno odakle potječu zaraženi i u kojim su rodovima američkih oružanih snaga, javlja Stars & Stripes.

„Ministarstvo obrane naredilo je zapovjednicima u svim svojim jedinicama širom svijeta da prestanu javno objavljivati nove slučajeve koronavirusa među svojim osobljem, jer je Pentagon u ponedjeljak izjavio da se od virusa razboljelo više od 1000 američkih vojnika“, piše Stars & Stripes.

Naredba koju je u petak izdao ministar obrane Mark Esper namijenjena je zaštiti operativne sigurnosti u globalnoj infrastrukturi ministarstva obrane, rekao je u ponedjeljak Jonathan Hoffman, glavni glasnogovornik Pentagona.

Kazao je kako su čelnici ministarstva obrane zabrinuti da bi protivnici mogli iskoristiti takve informacije, posebno ako podaci pokazuju da je epidemija utjecala na američke nuklearne snage ili druge kritične jedinice .

Zero Hedge piše kako ovo predstavlja možda najjasnije priznanje do sada tijekom cijele krize da je koronavirusna pandemija ozbiljna prijetnja američkoj spremnosti po pitanju obrane i nacionalne sigurnosti.

Trenutno se najmanje dva nosača zrakoplova bore s infekcijom među posadom. Oba su u Tihom oceanu i vjerojatno su vidjeli da je njihova operativna spremnost duboko ugrožena, a zapovjednici pokušavaju obuzdati rast zaraze. Osim toga, američki nosač zrakoplova i predvodnik borbene skupine „USS Theodore Roosevelt“ već je, prije nekoliko dana, preusmjeren u Guam.

Dodatnih informacija nema i vjerojatno ih više neće ni biti, iako Europljane vjerojatno interesira kakvo je stanje među jedinicama koje su 27. travnja trebale početi borbeni dio vježbi „Defender Europe 20“.

 Zero Hedge

COVID-19Defender Europe 2020Pentagon
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crna guja
4 godine prije

u japanu zena rodila bebu ima vise ociju nego zubiju vojna tajna

Vozd je stigo janice
4 godine prije

Ovo sranje ubi. Mediji lazu, drzave lazu a narod poludi. Nek ovo sve ide tri pm. Pitam se imal kraja ovom i svim sranjima na planeti. Umjetni ili Labor koga vise briga, al imal kraja i koja ludost je sljedeca?

RENEW
4 godine prije

Verjetno jim ne bo nič. Pri nas je pa v domovih za ostarele en velik hudič.

shumadinac
4 godine prije

Izgleda da vojnici koji služe u inostranstvu nisu ozbiljno shvatili preporuku da se zaštite i gore i dole pri “opštenju” sa lokalnom populacijom.

Pentagon zabranjuje objavljivanje podataka da ljudi ne bi počeli da koriste logiku:
“Više zaraženo vojnika nego civila – možda zato što je vojska sprovela opšte testiranje? Ako je tako onda ima mnogo više zaraženih civila nego što tvrde zvanični podaci. Ako je tako – o Bože, o Bože, svi ćemo pomreti…”

RENEW
4 godine prije

Te vest teži
prelita kri
zato su revež plah
o ti prekleti Lah

Strah jih je, ker imajo na rokah kri nedolžnih.

nekoime
4 godine prije

Razbili bi oni Ruse i Kineze, samo kad ne bi bilo gripe.

Ive
4 godine prije

Iskreno, svima ovima od 70,000 koji su se iskrcali u Evropi zelim da se vrate u USA bogatiji za Coronu.

basso
4 godine prije

Nije lako najproduktivnoj americkoj firmi,prvo ih je pogodio “virus” s-400 a sada i corona.

Dopizdilomi
4 godine prije

“zabranio daljnje objave podataka”. Demokratski.

Hogar
4 godine prije

Neka zovu Čak Norisa u pomoć. Čuo sam da je on došao u kontakt sa virusom, virus je u karantinu do daljeg.

Bosanac
4 godine prije

Sklonise’l oni onaj avion sto im se zabio u zgradu 2001 , il jos uvijek tamo stoji 🙂

Alex
4 godine prije

Ameri će prvi imati vojsku sa imunitetom na coronu.

Max
4 godine prije

Zašto nisu poduzeli nikakve mjere zaštite?

Sarmat
4 godine prije

Auuu, Centralni komitet Pentagonističke partije USA zabranio objavljivanje? A demokracija, gdje je tu demokracija, drugarice i drugovi? Pa ne može se onda reći da je u Kini diktatura, a u Usaniji demokracija. Diktatura je dakle i u Usaniji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI