Pentagon proširuje ovlasti jedinice za lov na NLO

NLO
44 komentara

Nakon desetljeća šutnje ili javnog odbacivanja izvještaja o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), Pentagon pojačava jedinicu koja prati takve pojave i proširuje svoju misiju na objekte koji se kreću pod vodom ili preko više medija.

Samo osam mjeseci nakon što je javno stvorio svoju jedinicu za praćenje NLO-a, nazvanu Grupa za identifikaciju i upravljanje vazdušnim objektima, Ministarstvo odbrane SAD-a (DOD) dalo je toj grupi novo ime koje odražava njen širi djelokrug: Ured za rješavanje anomalija svih domena ( AARO). Taj potez, koji je napravljen ranije ovog mjeseca i najavljen u srijedu, odražava direktivu Kongresa da se proširi ispitivanje neidentifikovanih pokretnih objekata koji bi mogli predstavljati sigurnosnu prijetnju od strane vojske.

AARO će koordinirati napore cijele savezne vlade na “otkrivanju, identifikaciji i pripisivanju objekata od interesa” koji se pojavljuju oko vojnih instalacija i drugih osjetljivih područja, saopćio je Pentagon. A prema potrebi, jedinica će „ublažiti i poraziti“ sigurnosne prijetnje. “Ovo uključuje anomalne, neidentifikovane svemirske, vazdušne, potopljene i transmedijalne objekte.”

Transmedijski objekat je onaj koji može raditi u više okruženja, kao što je svemirska letjelica koja također može letjeti kroz Zemljinu atmosferu ili pod vodom – ili oboje. AARO će biti optužen da pokušava ući u trag neidentifikovanim objektima do njihovih izvora – bilo da su vanzemaljski ili zemaljski neprijatelji.

“Od vitalnog je značaja za našu nacionalnu sigurnost i sigurnost našeg vojnog osoblja da održavamo svijest o anomalnim objektima u svim domenima”, rekao je Ronald Moultrie, podsekretar odbrane za obavještajne poslove i sigurnost, u dopisu ove sedmice. “Također moramo držati korak s razvojem i primjenom nove tehnologije od strane naših protivnika.”

Poslednjih godina stvoren je novi akronim koji je zamenio termin ‘NLO’ – neidentifikovani vazdušni fenomeni (UAP) – u nadi da će nauka, akademska zajednica i mediji biti otvoreniji za istraživanje ove teme. Prošlog mjeseca, NASA se zvanično pridružila lovu na NLO, naručivši naučnu studiju za demistifikaciju ovih pojava. Američka svemirska agencija je posebno naglasila da, do sada, nije bilo „nikakvih dokaza da su UAP-ovi vanzemaljskog porijekla“, zalijevajući hladnom vodom izglede za otkrivanje vanzemaljske tehnologije, ali je napomenula da nedostatak provjerljivih podataka „trenutno otežava izvući naučne zaključke o prirodi takvih događaja.”

Pentagon je prošle godine objavio dugoočekivani izvještaj o UAP-ovima, po nalogu Kongresa, rekavši da je pregledao viđenja 144 neidentifikovana vazdušna fenomena od 2004. Istražitelji su mogli definitivno da objasne samo jedan od tih objekata, koji je identifikovan kao ispuhani balon. Do prošlog maja, kada je Kongres održao svoje prvo saslušanje o NLO-ima u više od 50 godina, Pentagon je rekao da ima gotovo 400 izvještaja vojnog osoblja o misterioznim susretima i viđenjima.

AARO će izvještavati Moultrie, a na čelu će biti Sean Kirkpatrick, koji je nedavno bio glavni naučnik u raketnom i svemirskom obavještajnom centru Odbrambene obavještajne agencije.

NLOPentagonSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
1 godina prije

“Rat Bogova” se već više puta zbio u povijesti ovog lijepog plavog planeta !

Jesmo li mi sada svjedoci takvog jednog rata? Jesu li ova šizofrena zbivanja i težnja uništenju međuljudskih odnosa i samih ljudi posljedica rivalstva dva ili više superiornih entiteta – Bogova? … ili je došlo do odmetanja dijela odabrane ljudske robovske vrhuške i otkazivanje poslušnosti vlasnicima planeta ?

(bojim se, da što god bilo od toga, neće biti dobro za nas robove)

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
Čudan lik
1 godina prije

I opet bacanje prašine u oči naivčinama.
Zašto ne istraže što se krije u bazi 51, Dulce i mnogim drugim mjestima??? Kada će netko istražiti CERN?

Filko
1 godina prije

Amerikanci uvik agresivno! I leteće tanjure bi uništavali , a mogu li baš? A ovi NLO su tu manje-više stalno. Možda nadziru neki svoj pra-projekt formiranja ljudske rase . Možda čuvaju Zemlju za svoj backup planet . U oba slučaja neće dozvoliti kaaaa-booooom. Ako su inteligentna bića , a definitivno da jesu. I inteligentni i tehnološki napredni . Onda prate zbivanja pa sigurno nisu na strani Američko zapadne furke o izvozu američkih vrijednosti i pljačkanju svih ostalih resursa . Ne obadaju N1 ,HRT ,CNN i Ursulu Von der Laying. Tako samo naprid. Go Yankee….go , pucaj na NLO .

Mali zloco
1 godina prije

Jel to u Holivudskom studiju isto kao i sletanje na mesec?

1 godina prije

bravo za postavljača posta….. Mi smo u vremenu razotkrivanja prisutnosti različitih kreatora a Deniken to odavna već čini a o genetičarima sam već davao objave od jednog E.B.E-a – zna se da ih je prisutno više a novi teleskop J.Web uz nove snimke svemira ponudio je vrlo kratko i snimak situacije oko Jupitera….naravno ulov nije izostao pa jedan prilog sa istoka: Drevni vedski tekstovi na sanskrtu govore da je svijet u Četvrtom dobu čovječanstva. Tekstovi su ispunjeni referencama na bogove koji su se borili na nebu koristeći vimane opremljene oružjem jednako smrtonosnim i još smrtonosnijim od onoga što imamo danas. Vaimanika Shastra, ili Znanost o aeronautici, drevni je hinduistički rukopis koji spominje nevjerojatne detalje naprednih strojeva kontroliranih umom i potpuni vodič kroz svemir, svemirske letjelice i međuzvjezdana putovanja. Napisao ga je Maharshi Bharadwaja u četvrtom stoljeću prije Krista, a zatim ga je prepisao 1875. koristeći stare tekstove pronađene u indijskom… Čitaj više »

1 godina prije

evo snimak:comment image

nekoime
1 godina prije

Lovit će one NLO-e koji su donijeli inflaciju?

1 godina prije

+ sa foruma – za radoznale…………. Što je skinwalker ranč, tko su ta stvorenja koja se tamo viđaju? Moje drugo pitanje odnosi se na tunele ispod Salt Lake Cityja?  odgovor “pametnog admina”: Spomenuli smo da su neposredno prije Roswellove ere, vanzemaljci Služeći Sebi stupili u kontakt s američkom vojskom i kao rezultat toga formiran je MJ12. Također smo spomenuli da veleposlanicima iz Služećih sebi nije dopušteno skliznuti natrag u 4. denzitet dok su na dužnosti na Zemlji, budući da Služeći sebi nisu u međusobnoj suradnji i komunikaciji i tako zeznu stvar, ubijajući se tijekom pomicanja gustoće. Stoga njihovi gospodari zabranjuju česte promjene gustoće i zahtijevaju od njih da ostanu u 3. Denzitetu, gdje mogu biti vidljivi ljudima. Također smo spomenuli da su rukovatelji Chupacabrama ponekad bili viđeni od strane ljudi, što je protiv pravila koja je postavilo Vijeće svjetova, a koja zabranjuju svjesnu svijest o vanzemaljskim posjetiteljima. To se… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Podmornica Beograd je stupila na duznost, a nosi 6 Posjedona.
Posejdon je prebrz za NATO i dodje im kao UFO. Ista stvar je sa ruskim hipersonicima.

1 godina prije

nakon tiho…bl….evo nešto glasnije jer vrijeme događanja iz pokaza mog priloga iz rasprave teme je objavljeno: i zanimljivo pitanje kao i odgovor………..    Što ćete VI i drugi vanzemaljci učiniti nakon kataklizme ovdje na zemlji. Samo gledati ili što. Kao što smo više puta objasnili, MI i drugi vanzemaljci koji posjećuju Zemlju i pomažu u Transformaciji podliježu pravilima kojih se moramo pridržavati. Ova pravila je postavilo Vijeće svjetova, a ako se prekrše rezultiraju trenutnim otpuštanjem iz blizine. Nema izuzetaka. Nije nam dopušteno miješati se u slobodnu volju čovjeka. Onima koji su visoko Služeći Drugima možemo ponuditi podizanje tijekom sata pomaka polova, ali ne možemo ići dalje da smanjimo učinke pomaka polova na ljudsku rasu. Zemlja je čovjekova škola, a čovjek mora biti na visini i pomoći svojim bližnjima. Stoga je naše pitanje vama što ćete raditi tijekom pomaka polova. Stojiš okolo i pokušavaš spasiti svoje jadno dupe, ili što?    “Korelacija ili… Čitaj više »

1 godina prije

eeeee Miiišoooo……..ovo samo za tebecomment image?v=1655575466

Lucija, prva
1 godina prije

Ti znaš nešto o temi?
Ili samo komentiraš komentatore? 🤨

Mislim da je dosta sr.anja za danas.

Max
1 godina prije

Ima tu nešto što se skriva.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

I na koncu ih budu uhvatili za … Muda 😁

1 godina prije

“Influensere” i klik-bejt portale izbaciti iz razmatranja – znamo koja je njihova uloga. Zvanična saopštenja su takođe sumnjive prirode, uvek je pitanje šta se njima želi postići, tako da ostaje malo izvora kredibilnih informacija. U takvoj situaciji mnogi upadnu u “loop” i prihvataju prvu teoriju koja im se učini… koja im je lepa (kao ono “Glasala sam za Đinđića jer je lep”). ————————– Jedini pravi pristup ovom, kao i svim ostalim pitanjima je sistematski. Pažljivo sakupljati činjenice i na osnovu njih graditi sliku. Izveštaji pre svega vojnih izvora stižu sa svih strana tako da se ne radi o agendi jedne države. Postoje ozbiljne informacije i sa naših prostora. Radarski odraz pojedinih ovih objekata ukazuje na materijalne objekte, njihova veličina se (prema radarskom odrazu) procenjuje na preko 100 metara, postižu fantastična ubrzanja i manevrišu na nama nezamisliv način – mi to nismo u stanju sa današnjom tehnologijom, da ne govorimo o… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI